Bobslee: Jurg, Broeders naar Spelen

Michel (Baraja)
Eline Jurg en Ilse Broeders zijn de eerste Nederlanders die zich hebben geplaatst voor de Olympische Winterspelen in Turijn. De twee bobsleesters deden dat tijdens de wereldbekerwedstrijd in Calgary.

Een plek bij de eerste twaalf op de ‘geschoonde’ lijst was vereist voor een ticket voor Turijn. Deze rangschikking laat ieder derde team van een land buiten beschouwing, omdat op de Spelen slechts twee combinaties per land mogen uitkomen. Jurg eindigde samen met remster Christel Bertens als negende in de Canadese hoofdstad; goed voor een achtste plaats op de geschoonde lijst. Broeders kwam niet verder dan een veertiende plaats samen met Jeannette Pennings, maar op de geschoonde lijst vond ze zich als elfde terug in de tabellen.

Het is overigens nog niet zeker of de remsters Pennings en Bertens afreizen naar Turijn. Dit wordt op 6 januari na een test bepaald. De zege in Calgary ging naar Sandra Kiriasis uit Duitsland. Zij finishte voor de Amerikaanse Shauna Rohbock en Helen Upperton uit Canada.