FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 mei 2005

Van Bon naar de Tour

Leon van Bon zal dit jaar deelnemen aan de 92e editie van de Tour de France. De renner is opgenomen in de selectie van de Belgische wielerploeg Davitamon-Lotto voor de Ronde van Frankrijk.

Ploegleider Marc Sergeant wees naast Van Bon zes andere renners aan voor het grootste wielerevenement ter wereld. Naast van Bon zullen Robbie McEwen, Fred Rodriguez, Cadel Evans, Axel Merckx en Christophe Brandt aan het vertrek staan in Fromentine, waar de 92e Tour de France van start gaat.

Omdat een ploeg voor de Tour uit negen man bestaat, moet de leiding in de komende weken nog drie mensen aanwijzen om het zestal te vergezellen naar Frankrijk. Voor de drie resterende plaatsen komen de Nederlanders Aart Vierhouten en Koos Moerenhout in principe niet in aanmerking, zo liet Sergeant weten.

Voor Van Bon wordt het de negende keer dat hij van de zomer actief zal zijn op de Franse wegen. Vorig jaar was hij niet van de partij. De Gelderse renner moest toen verstek laten gaan wegens een hardnekkige knieblessure.

Gluurder actief in Friese Broeksterwoude

ACT-F had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Friese dorpje Broeksterwoude is een mysterieuze gluurder actief. De gluurder komt vaak 's avonds laat of 's nachts langs en gaat bijvoorbeeld voor de ramen staan en klopt soms op de ruiten. Tientallen bewoners van het dorpje zeggen in januari en afgelopen week te zijn begluurd. Enkelen overwegen aangifte bij de politie te doen.

In januari had een bewoner van het dorp de man of vrouw bijna te pakken, maar deze wist op het nippertje te ontkomen. Na januari werd er niets meer van de gluurder vernomen, maar sinds afgelopen week wordt er toch weer gegluurd in Broeksterwoude. Of het om dezelfde gluurder gaat is overigens niet bekend.

Vrouw bijt 'duivelse' oorlel dochter af

yohan.nl en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonEen 40-jarige vrouw is aangehouden nadat ze bij haar achtjarige dochter een oorlel heeft afgebeten. De Dominicaanse vrouw, woonachtig in het Noord-Italiaanse Gazzo Padovano en bekend als godsdienstfanaat, kwam tot haar daad nadat ze de duivel in het lichaamsdeel meende te herkennen.

Behalve in haar oorlel werd het meisje ook gebeten in haar hand, haar nek en enkele andere lichaamsdelen. Ze is opgenomen in een ziekenhuis in Padua. Verwacht wordt dat ze daar zeker een maand zal moeten blijven.

Bij haar arrestatie hield de vrouw een bijbel in haar hand en riep dat ze haar dochter wilde meenemen naar de hemel. Momenteel wordt ze psychiatrisch onderzocht en wordt bekeken of de vrouw wegens mishandeling kan worden aangeklaagd.

Todt gelooft in 'conservatieve' banden

De bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin kent weer een extra twistpunt. Na het uitvallen van Kimi Räikkönen claimt Jean Todt van Ferrari dat de Bridgestones in de race beter zijn dan de Michelin-banden.

Bridgestone heeft dit jaar veel commentaar gekregen vanwege de terugval van Ferrari. Helemaal toen Michael Schumacher uitviel na twee lekke banden in Barcelona waren de bandenproblemen van Ferrari en Bridgestone onderwerp van vele gesprekken. Nu ook de Michelin-banden problemen vertonen, mengt ook Jean Todt zich in het gesprek.

De teambaas van Ferrari weet wel waarom de Bridgestones minder waren: "Het enige wat je kan bepleiten is dat de regel van één setje banden voor de kwalificatie en race een moeilijke maatregel is. Wij hebben dat op een conservatieve manier aangepakt, daarvoor betalen we de kosten in de kwalificatie."

Hij durft ook wel te zeggen welke banden beter zijn in de race: "Het lijkt erop dat nog geen bandenfabrikant de nieuwe regels 100% heeft weten te implementeren. De ene fabrikant doet het beter met kwalificeren en is slecht in de race en de andere doet het slecht in het kwalificeren en beter in de race. Ik zeg beter. Ik wil het woord veiliger niet gebruiken want dan wordt het politiek beladen."

"Het probleem is dat de competitie zo hard is, dat je met al je onderdelen probeert tot de grens te gaan. Ik denk dat wat we hier hebben gezien op de Nurburgring de waarheid goed weergeeft. Niemand heeft hier getest, dus je komt aan met een vraagteken. Je hebt twee keuzes aan banden bij je en weet niet of dat de goede zijn. Dat is waarom sinds het begin van het jaar soms erg vreemde situaties ontstaan.", aldus Jean Todt.

Amerika herdenkt haar oorlogsslachtoffers

Icoon Buitenlands nieuwsIn Amerika zijn vandaag de Amerikanen die ooit in een oorlog omgekomen herdacht. Deze traditie, die altijd op 30 mei plaatsvindt, vond plaats bij National Cemetery. Hier legde president Bush een bloemstuk en hield een speech.

"De soldaten die allen hun land hebben gediend in de tijd dat dat nodig was, eren wij vandaag. Deze soldaten vochten voor de idealen van Amerika, en toen de zon vanochtend opkwam hingen daarom onze vlaggen halfstok als getuigen van diep respect voor deze mannen en vrouwen." Ook werd vandaag de oudste veteraan van Amerika geëerd. Lloyd Brown was zestien jaar oud toen hij zich bij de Amerikaanse landmacht aanmeldde om te vechten in de Eerste Wereldoorlog. De veteraan is nu 103 jaar oud en een van de dertig nog levende oorlogsveteranen uit de Eerste Wereldoorlog.

Ook op zondag was er een speciaal gedenkteken aan de gesneuvelde soldaten. Duizenden motorrijders trokken met hun motoren van National Cemetery naar het Viëtnam-herdenkingsteken. Deze "rollende bliksem" werd, door de minister van defensie Rumsfeld, bedankt voor het schenken van hun aandacht aan de vrijheid.

Nieuwe tram laat het meteen afweten

Icoon Binnenlands nieuwsDe Amsterdamse tramlijn 26, die de nieuwe woonwijk IJburg met het Centraal Station in de hoofdstad verbindt, heeft het op de eerste dagen na de ingebruikname al verschillende keren laten afweten. Zaterdag was het vlak na de officiële opening door minister Peijs van Verkeer al raak. Een gratis proefritje voor geïnteresseerden viel daarom in het water.

Vanochtend traden er opnieuw problemen op. Het Amsterdamse Gemeentelijk Vervoer Bedrijf (GVB) moest daarom bussen inzetten op de route. Door een seinstoring in de Piet Heintunnel konden de trams vanaf het CS niet door de tunnel heen. Alle seinen in de tunnel stonden op rood, en bleven op rood staan. Een poging de signalen handmatig op groen te zetten mislukte. Een tram vanuit IJburg, die op dat moment juist weer optrok, werd geblokkeerd door de zogeheten dwang-rem, waardoor de passagiers in de tram door elkaar werden geschud.

IJtram
De tramlijn naar de nieuwe Amsterdamse wijk IJburg tijdens de aanleg

Brooke Shields is niet blij met Tom Cruise

Brooke Shields is niet zo heel erg blij met een uitspraak van Tom Cruise over haar gebruik van antidepressiva. Zij gebruikte deze antidepressiva na de geboorte van haar dochtertje Rowan. Tom Cruise zei hierover: "Deze drugs zijn gevaarlijk. Ik heb mensen geholpen eraf te komen. Als je aan een postnatale depressie lijdt, kun je beter vitamines nemen."

Volgens Brooke zijn deze uitspraken echter onverantwoord en gevaarlijk. "Tom kan beter de wereld beschermen tegen buitenaardse wezens. Vrouwen die aan een postnatale depressie lijden, moeten zelf kunnen beslissen welke behandeling het beste voor hen is."

Brooke
Brooke Shields voor haar bevalling

Punten Grand Prix van Europa

Met de hoger wordende budgetten wordt de keuze iedere keer breder. Gok je op Toyota, McLaren, Renault, Williams of hoop je toch op het herstel van Ferrari? Met name met deze wedstrijd waren de keuzes allesbepalend.

Een flink aantal deelnemers zullen het gevoel van Raikkonen ook in beperkte mate hebben gehad. Had je op McLaren en/of Raikkonen gegokt dan zag je plots in de laatste ronde heel wat punten door je vingers glippen.

De meeste punten werden dan ook niet gehaald door een team met McLaren, maar edwin85 had een team met veel Williams gekozen en behaalt daarmee de hoogste score met 559 punten. Daarachter komen DVelders met 551 punten en mjbeck met 539 punten.

In het klassement doet Q4Jan goede zaken. Hij schuift door van de vierde naar de eerste plaats. SloMo zakt van de eerste naar tweede plaats en heeft nu 17 punten achterstand. Gatalin en pim944 pakten deze ronde evenveel punten als SloMo en zakken ook allebei een plaats. NightBird weet zich net de top vijf in te wringen.

Bij de subleagues pakken De Outsiders deze keer de eerste plaats. In het klassement voor de subleagues weten zij ook verrassend de eerste plek af te pakken van Pension Pervers.

Voor de komende race is er weer een ruime anderhalve week om te wisselen. Voor de Grand Prix van Canada kan je wisselen tot 11 juni 00:01 uur. Uiteraard wensen we weer iedereen heel veel succes met de steeds maar moeilijkere keuzes.

Call of Duty 3?

Infinity Ward zoekt een nieuwe programmeur. Het softwarehuis is vooral bekend van Call of Duty. En wat lezen we in hun advertentie?
quote
We are ramping up teams for upcoming Call of Duty titles as well as new IP. To meet the challenge and expectations for these high-end development platforms, Infinity Ward is looking for seasoned console engineers to join its ranks. A talented team, an exciting work environment, competitive compensation, and strong royalty bonus await those people who are interested in creating cutting edge games on both the PC and all of the new next-generation console platforms.

Senior Next-Gen Programmer (New IP and COD3)

COD3... Call of Duty 3?

Uitslagen Roland Garros Dag 8

De achtste dag in Parijs bracht, vooral bij de mannen, weer enkele verrassingen.

Zo werd de winnaar van het toernooi van 2004, de Argentijn Gaston Gaudio, uitgeschakeld. Gaudio verloor in de achtste finales in een boeiende strijd van de Spanjaard David Ferrer, setstanden waren 6-2 4-6 6-7 7-5 en 4-6.

Ook de Argentijn Guillermo Coria bleef steken in de achtste finales. De Rus Nicolai Davidenko was te sterk voor Coria met de setstanden 6-2 3-6 6-7 2-6. De Fransman Grosjean haalde het ook niet, de Spanjaard Nadal was met 6-4 3-6 6-0 6-3 te sterk.

Bij de vrouwen wist de Belgische Justine Henin-Hardenne de laatste acht te halen. Ze won in een slopende wedstrijd in drie sets van de Russische Svetlana Kuznetsova. Maria Sjarapova versloeg de Spaanse Nuria Liagostera Vives met 6-3 en 6-3. Wegens de regen werd de wedstrijd zondag afgebroken bij een stand van 6-2 en 3-3.

Vierde Ronde :

Mannen:

Ferrer (Spa) - Gaudio (Arg) 2-6 6-4 7-6 5-7 6-4
Coria (Arg) - Davydenko (Rus) 6-2 3-6 6-7 2-6
Nadal (Spa) - Grosjean (Fra) 6-4 3-6 6-0 6-3
Puerta (Arg) - Acasuso (Arg) 6-4 6-1 6-1
Robredo (Spa) - Safin (Rus) 7-5 1-6 6-1 4-6 8-6
Canas (Arg) - Kiefer (Dui) Walkover

Vrouwen:

Schiavone (Ita) - Ivanovic (SCG) 4-6 7-6 3-6
Kuznetsova (Rus) - Henin-Hardenne (Bel) 6-7 6-4 5-7
Liagostera Vives (Spa) - Sharapova (Rus) 2-6 3-6

AC Milan trekt Jankulovski aan

Marek Jankulovski speelt volgend seizoen voor AC Milan. De Tsjechische international tekende een vierjarig contract (drie seizoenen plus een optie voor een vierde jaargang) bij de rossoneri. Hij is na PSV'er Johann Vogel de tweede aankoop van de Italiaanse club.

Udinese-voorzitter Giampaolo Pozzo gaf gisteren, na de wedstrijd tegen de Milanese club (1-1), al aan dat 28-jarige speler afscheid had genomen van de club en het zwart-wit van Udinese inruilde voor het rood-zwart van Milan. "Jankulovski? Er is mij verteld dat hij naar Milan is", verteld Pozzo gisteren. Vanavond maakte zijn nieuwe werkgever de komst officieel bekend.

Via Banik Ostrava en Napoli kwam Jankulovski, die zowel als vleugelverdediger als middenvelder uit de voeten kan, in 2002 bij Udinese terecht. Daar kent hij vooral dit seizoen een uitstekend jaar. In de huidige competitie verrasten de club uit Udine met een vierde plaats. De Tsjech had met 32 duels en vier goals een groot aandeel in het succes van de bianconeri.

Valencia CF haalt nieuwe trainer

Valencia CF heeft een nieuwe trainer. Quique Sanchez Flores, van Getafe, tekende voor vijf seizoenen. Tevens maakte Valencia bekend ook Edu te hebben aangetrokken.

De middenvelder van Arsenal tekende voor vijf seizoenen bij de zesvoudig Spaanse landskampioen. Al in de winterstop was er contact tussen Edu en Valencia, maar Arsenal hield de Braziliaan toen aan z’n contract. Nu is Edu transfervrij.

De nieuwe trainer Flores had dit jaar succes met Getafe, dat zich verrassend handhaafde. Hij zal moeten puinruimen in Mestalla. Valencia heeft namelijk een dramatisch seizoen achter de rug. Vorig jaar nog veroverde de club uit de sinaasappelstad met overmacht de landstitel. En passant pakte Valencia ook nog even de UEFA Cup. Dit seizoen liep het veel minder.

Teleurstelling na teleurstelling volgden elkaar op. Trainer Ranieri werd in februari de laan uit gestuurd. Zijn opvolger Antonio Lopez kon echter niet voorkomen dat Valencia dit seizoen als zevende afsloot.

Hewitt maakt rentree in Queens

Lleyton Hewitt zal volgende maand op het grastoernooi van Queens zijn rentree maken in het tenniscircuit. De Australiër moest zich wegens een ribblessure afmelden voor Roland Garros.

In de jacht op zijn tweede Wimbledon-titel zal het toernooi van Queens een belangrijke graadmeter zijn in de voorbereiding op het wereldberoemde grastoernooi. Afhankelijk van zijn prestaties aldaar zal de Australiër wellicht ook zijn opwachting maken in Rosmalen op het grastoernooi Ordina Open, dat een week na Queens op 13 juni van start gaat.

De toernooidirectie van het grastoernooi in de Brabantse stad heeft immers nog één wildcard over voor een topspeler. Hewitt zou daarvoor in aanmerking komen. "We zijn met hem in contact", aldus directeur Marcel Hunze. "We hebben nog een wildcard voor een topper achter de hand, maar ik acht de kans dat hij werkelijk komt niet al te groot."

Kang wint LPGA toernooi in New York

Jimin Kang heeft de aanval van de nummer één van de wereld, Annika Sorenstam, afgeslagen en de LPGA Gorning Classic op haar naam geschreven.

Met een zes onder par 66 eindigde de Koreaanse op in totaal vijftien slagen onder par met 273 slagen in totaal. Ze startte nog met drie slagen achterstand op Karine Icher maar deze viel terug naar tien onder par met een ronde van 74. Sorenstam eindigde tweede, gelijk met Meena Lee , na een ronde van 69 slagen voor een totaal van dertien onder par.

GameBoy Micro samen met media-speler in de winkels?

Nintendo denkt er over om de GameBoy Micro bundelen met de Play-Yan, een media-speler waarmee je o.a. MPG4 en MP3 bestanden kunt afspelen. De Play-Yan is een cartridge waarin je een SD-kaartje met media-bestanden kunt stoppen en vervolgens kunt afspelen op je GameBoy Advance of Nintendo DS. De Play-Yan is op dit moment ook los te verkrijgen (via import) voor ongeveer 70 euro. Het lijkt erop dat Nintendo op deze manier de GameBoy Micro als een multi-media apparaat wil neerzetten en zo de concurrentie aan wil gaan met de PSP.

FOK!radio: hoe denkt Scholieren.com over FOK!

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Afgelopen weken ontstond er wat commotie rond Scholieren.com. De rivaliteit tussen het FOK!forum en het forum van Scholieren.com leek een hoogtepunt te bereiken. Vooral toen ze goedlopende topics van FOK! gingen nadoen (volgens de FOK!kers) sloeg de vlam in de pan. Tijd dus om te kijken hoe het nou zit! Wat is Scholieren.com nu eigenlijk en wat voor mensen zitten er? En waar komt die haat en nijd vandaan? We horen het van een van de moderatoren van Scholieren.com die na 20:00 uur in de uitzending zit.

Daarnaast was afgelopen zaterdag after-meet na de hype rondom twee vermiste FOK!kers. Hoe ging dat afgelopen zaterdag en wat hebben ze allemaal gedaan? Hoe kijken ze nu terug op die hype? We vragen het ze zelf.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Daarnaast zal blinky weer een stelling neerleggen waarop je kunt reageren. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden. Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Onze vaste onderdelen komen ook weer voorbij. Zo gaan we natuurlijk weer roddelen met Yvonne en neemt Cynix zijn week op het forum met ons door.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Cabrera wint BMW Championship

De Argentijn Angel Cabrera heeft een aanval van Paul McGinley succesvol afgeslagen voor een eindoverwinning op het BMW Championship op Wentworth.

Uiteindelijk had hij een voorsprong van twee slagen op de Ier die na acht holes heel even aan de leiding ging door vijf birdies te slaan. Met 67 slagen voor vijftien onder par won hij zijn eerste toernooi op de Europese tour hij had vier slagen voorsprong op de nummer drie, Nick O’Hern en zes op nummer vier Howell.

Leonard wint in Memphis

Justin Leonard heeft met een voorsprong van maar één slag de St. Jude Classic in Memphis op zijn naam geschreven.

De dag begon voor Leonard meet een voorsprong van acht slagen maar hij maakte een ronde van 73, wat drie over par is, voor een eindscore van veertien onder par met een totaal van 266 slagen.

Met drie bogeys en geen birdies had hij net genoeg over om twee-voudig kampioen David Toms voor te blijven die een eindronde sloeg van 63, zeven onder par. Fred Funk werd derde met 271 slagen terwijl Davis Love en Heath Slocum gelijk eindigden op 272 slagen.

MMORPG Soul of the Ultimate Nation trailer en screens

Soul of the Ultimate Nation, oftewel SUN, is een medieval fantasy MMORPG. SUN gebruikt een console-rpg achtige besturing en speelt zich af in een wereld waar het Geist Empire al 500 jaar het Blandis continent bestuurt. De keizer Schwarz kan het geheimzinnige Ether omvormen tot dark energy en gebruikt dit om het complete continent te veroveren. Het mijnen van Ether heeft het land in embarmelijke staat achtergelaten, waardoor het rijk naar andere buurlanden zoekt voor het kostbare Ether.

Om wat meer van het spel te laten zien staan hieronder een twaalftal screenshots en is hier (46.1MB) een trailer van het spel te downloaden.
Beelen in gesprek met Hirsi Ali

3FM-jock Giel Beelen heeft morgenochtend een uur lang een interview in zijn programma met VVD-politica Ayaan Hirsi Ali. Omdat Hirsi Ali nog immer bedreigd wordt zal het gesprek plaatsvinden op een geheime locatie.

Luisteraars kunnen vragen stellen per e-mail. Uiteenlopende onderwerpen zullen aan bod komen en met het referendum op komst, uiteraard ook de Europese Grondwet. Tevens zal er uitgebreid worden ingegaan op de persoon Hirsi Ali. Wat betreft die Europese Grondwet is de mening van Hirsi Ali al duidelijk, in radiospotjes houdt zij de laatste dagen geregeld een pleidooi voor een JA-stem.

Via de website van Beelens ochtendshow (iedere werkdag tussen 06:00 en 09:00 op 3FM) zal direct na afloop van de uitzending het gesprek in zijn geheel terug te luisteren zijn.

Rare snuiters

Einde van dit jaar is het zo ver. Dan komt Civilization IV uit. Beter, mooier, spannender en naar sommige beweren meer verslavend dan de vorige versies. Uit het filmpje blijkt wel dat niet alleen gewone mensen gevoelig zijn voor deze verslaving...
Jullie zijn gewaarschuwd!

Rare gasten, die Japanners. Maar dat hoef ik menig internetter / weblogbezoeker toch niet te vertellen? Vele filmpjes over een Aziaat en zijn vreemde, absurde of geinige hobby's zijn de revue al gepaseerd. Japanners houden gewoon van rare dingen en daar kunnen wij weer mooi van genieten.
Neem bijvoorbeeld het volgende filmpje. Tsja, het concept is simpel: je trekt een maf pakje aan je zet een hoed op, je loopt door de stad en je schreeuwt wat rond. Maar de uitwerking is toch wel mooi geslaagd!

Met dank aan Tigertje voor de Civilization-submit

West Ham terug in Premiership

Na twee seizoenen is West Ham United weer terug op het hoogste niveau. The Hammers dwongen vanmiddag promotie naar het Premiership af door in de finale van de play-offs met 1-0 te winnen van Preston North End

Preston, die in de reguliere competitie twee keer te sterk was voor West Ham, kwam er in de finale niet aan te pas. Bobby Zamora stelde in de 57e minuut op aangeven van Matthew Etherington met het enige doelpunt van de wedstrijd promotie veilig.

Daar was de club van coach Alan Pardew vorig seizoen ook al heel dicht bij. Maar toen ging het in de finale van de play-offs falikant mis tegen Crystal Palace, die daarmee West Ham veroordeelde tot nog een seizoen in The Championship.

West Ham is na Sunderland en Wigan de derde en tevens laatste ploeg die dit seizoen promoveert naar het Premiership.

Heidfeld verwachtte slechter resultaat

Nick Heidfeld had niet gerekend op een goed resultaat tijdens de Europese Grand Prix, afgelopen zondag op de Nürburgring. De Duitser startte weliswaar van pole positie, maar was dolblij met zijn tweede plaats in de race.

In een interview lichtte Heidfeld toe dat zijn strategie van drie pitstops de beste was voor zijn race. "De eerste stint was de belangrijkste, om een goede voorsprong op mijn achterblijvers te krijgen. Dat werkte goed, maar het was wel zwaar voor mijn banden aan het einde van de race. Rubens Barrichello reed vrij makkelijk naar me toe, maar ik kon mijn derde plaats gelukkig vasthouden."

Heidfeld wist op voorhand al dat Kimi Räikkönen hem bij de start zou kunnen aftroeven. "Hij had een betere start, maar het ging nog vrij gelijk op. Ik probeerde hem in de eerste bocht nog terug te pakken, maar zijn timing was perfect, ondanks dat hij meer brandstof aan boord had." Heidfeld zei dat hij in het beste geval een derde plaats had verwacht, maar hij won nog een plaats toen Räikkönen uitviel.

Nick Heidfeld verklaarde dat zijn Williams-bolide nog steeds niet optimaal is. De auto moet nog worden doorontwikkeld, maar de wedstrijd op het Duitse circuit heeft veel gegevens voor de ontwikkeling van een aantal belangrijke onderdelen opgeleverd. Tevens had het team veel moeite met het maken van de juiste bandenkeuze.

NEE-kamp wordt fors groter

Icoon politiek binnenland nieuws Het aantal mensen dat aanstaande woensdag bij het referendum over de Europese Grondwet NEE zal gaan stemmen, is flink toegenomen. In de meest recente peiling gehouden door Maurice de Hond zegt 59 procent tegen te zullen gaan stemmen. De laatste peiling van Twee Vandaag laat een NEE-kamp van liefst 65 procent zien.

Vorige week leek het JA-kamp langzaam maar zeker terrein te winnen. Het percentage JA-stemmers schommelt tussen 35 en 41 procent. Maurice De Hond verwacht dat er een opkomst van ongeveer 48 procent zal zijn. Wanneer dit minder is, dan zal het aandeel tegenstemmers de 60 procent kunnen overschrijden, zo wijst de peiling uit.

Intussen heeft het CDA gezegd dat het opkomstpercentage niet van belang is voor haar afweging. Wanneer eenzelfde percentage NEE-stemmers als in Frankrijk (55 procent) hier zal zijn, dan neemt de partij die uitslag over. De PvdA hanteert wel een minimum opkomstpercentage, te weten dertig procent.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.

Oude Kamphuis naar Mönchengladbach

Niels Oude Kamphuis verdedigt volgend seizoen de kleuren van Borussia Mönchengladbach. De Tukker was transfervrij en tekende een tweejarig contract bij Gladbach.

Gladbach geeft Niels Oude Kamphuis de kans om op het middenveld te acteren. Na zes seizoenen bij Schalke 04 wou de speler graag zijn plaats achterin inruilen voor een plek op het middenveld. Die Königsblauen wou aan deze eis niet voldoen, en zodoende ging de Tukker opzoek naar een nieuwe club. Dat is nu dus Borussia Mönchengladbach geworden.

De 27-jarige Nederlander is voor Gladbach de eerste aankoop van het nieuwe seizoen. En de verwachtingen zijn gelijk hooggespannen. "Met hem hebben we een zeer veelzijdige en internationaal ervaren speler erbij", verklaarde technisch directeur Peter Pander. "Niels Oude Kamphuis zat als basispeler bij Schalke constant op een hoog niveau. Ik ben er zeker van dat hij een versterking is voor ons."

Oude Kamphuis begon zijn loopbaan bij FC Twente. In 1999 maakte hij de overstap naar de Bundesliga, waar hij ging spelen voor Schalke 04. In de zes seizoenen die hij speelde in het blauw van de club uit Gelsenkirchen groeide hij uit tot één van de vaste krachten. Maar ondanks de goede prestaties van Schalke - het bereiken van de bekerfinale en de tweede plaats in de competitie - koos hij ervoor om naar Gladbach te gaan.

Dudek wordt cultfiguur

Jerzy Dudek is niet alleen een held in Liverpool, de Pool is ook een held in zijn vaderland: een cultheld wel te verstaan.

De doldwaze bewegingen waarmee de goalie in de strafschoppenreeks tegen AC Milan zijn team aan de overwinning hielp, hebben in Polen geleid tot een ware trend. In het Oost-Europese land is het namelijk ´in´ om de bewegingen van Dudek na te doen in de discotheek. "Wie in wil zijn, danst zoals Dudek", menen de Polen.

Veel jongeren begeven zich in de Poolse discotheken dan ook op de dansvloer om de Dudek-dans ten uitvoer te brengen. De uitvoering van de dans is simpel: de armen hevig molenwieken en met het hele lichaam op en neer springen op een denkbeeldige lijn, zoals de nationale keeper in Istanbul deed.

Boeing 767 vliegt 6000 km voor 1 passagier

Bytedevil, sjorti en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Sommige luchtvaartmaatschappijen moeten alles uit de kast halen om hun vliegtuigen vol te krijgen, maar soms is dat niet genoeg. Zo extreem leeg als een vlucht tussen Dubai en Harare van Air Zimbabwe zijn de toestellen echter zelden. Er werd namelijk een hele Boeing 767, waar zo'n 200 mensen in passen, ingezet voor één passagier.

Het bijna lege toestel vloog voor het eerst op de nieuwe verbinding met Dubai. Volgens lokale media waren er op de heenweg 49 passagiers aan boord, en op de terugweg slechts één. Minister Kaseke van Transport en Communicatie geeft de schuld aan een 'middelmatig management met zo goed als geen kennis van luchtvaart'. Air Zimbabwe zou namelijk nooit hebben onderzocht of er wel behoefte was aan een dergelijke luchtverbinding.

Air Zimbabwe zit al langere tijd in grote problemen door de economische crisis waarin Zimbabwe verkeert. De regering heeft de luchtvaartmaatschappij op de vingers getikt vanwege 'onhandig management', en heeft laten weten bepaald niet blij te zijn met de kostbare privé-vlucht van 6000 kilometer.


Een Boeing 767 van Air Zimbabwe, hopelijk met meer dan 1 passagier aan boord

Kampeerhal tart politie met foto's dief

De eigenaar van kampeerhal De Vrijbuiter in Roden heeft diverse grote foto's opgehangen van een vrouw die op tweede pinksterdag een tent van ruim 1.800 euro heeft gestolen. Hij heeft de foto's gemaakt van een videoregistratie van zijn bewakingscamera's die de diefstal feilloos registreerden.

Volgens de politie is de ondernemer strafbaar omdat hij de auteurswet - de afgebeelde vrouw moet toestemming geven voor publicatie - overtreedt. Ze kan echter pas ingrijpen als de bewuste vrouw aangifte doet. De politie heeft de ondernemer wel verzocht de foto's te verwijderen.

De eigenaar van de kampeerhal, Jaap van Zuylekom, piekert er niet over om de foto's weg te halen. '' Laat haar maar aangifte doen, dan hebben wij haar. Wij spelen niet voor eigen rechter, wij helpen de politie in het onderzoek. Mijn zaak trekt klanten uit het hele land'', aldus de ondernemer.

De politie laat weten niet telkens ''een mannetje te kunnen sturen om de posters van de ramen te scheuren. Maar de ondernemer overtreedt wel degelijk de wet. Natuurlijk kunnen wij op onze vingers natellen dat de afgebeelde vrouw geen aangifte doet''.

Van der Gaag langer in Portugal

De Nederlander Michell van der Gaag heeft zijn contract bij De Portugese club Marítimo Funchal met één jaar verlengd. Het oude contract van de voormalig speler van FC Utrecht, die sinds medio 2001 voor de Portugese club speelt, liep na dit seizoen af.

De 33-jarige verdediger was in het afgelopen seizoen één van de belangrijke schakels bij de Portugese ploeg, en hij mocht tevens de aanvoerdersband dragen. De verdediger eindigde dit seizoen met zijn club op een zevende plaats in de Portugese competitie. Europees voetbal werd net niet gehaald want ook in de nationale beker ging het fout, Maritimo werd in de halve finale uitgeschakeld.

Van der Gaag speelde eerder voor PSV, NEC, Sparta, Motherwell (Schotland) en FC Utrecht. In 368 competitiewedstrijden wist hij 48 maal te scoren.

RG: Coria sneuvelt in vierde ronde

Guillermo Coria is er weer niet in geslaagd Roland Garros op zijn naam te schrijven. Dit jaar verloor de lichtgewicht al in de vierde ronde.

Boosdoener voor de 23-jarige Argentijn was Nicolai Davidenko. Deze Rus is een rijzende ster in het graveltennis. Vorig jaar rekende Coria nog simpel met Davidenko af in Parijs. Dit jaar waren de rollen omgedraaid.

In de eerste set was er echter nog niets te merken van de dadendrang van Davidenko. De runner-up van 2004, Coria dus, won eenvoudig met 6-2. Maar daarna ging het minder lopen bij Coria. Davidenko is een speler die weinig risico’s neemt en altijd een constant niveau haalt. De Rus won de tweede en derde set op die manier. In die tiebreak van de derde set kreeg Coria twee kansen om de set te winnen. Maar het was de stugge Rus die toesloeg.

Daarna openbaarde de traditionele kwaal zich bij Coria. Hij is mentaal zwak, zodat hij binnen een mum van tijd in de vierde set alweer tegen een 1-4 achterstand aankeek. Hij kon het tij niet meer keren. Na de halve finale in 2003 en de dramatische tweede plaats van 2004 is Coria ook dit jaar niet toe aan winst op Roland Garros.

Hoofd AzG-Nederland in Sudan opgepakt

In Sudan is vandaag Paul Foreman aangehouden wegens laster. De Brit is het hoofd van de Nederlandse afdeling van Artsen zonder Grenzen (AzG). De Sudanese autoriteiten zijn woest op AzG-Nederland omdat die een rapport hebben gepubliceerd over talloze verkrachtingen van vrouwen in de regio Darfur. Volgens aanklager Mohamed Farid verplicht de Sudanese wet dat AzG eerst met de overheid had moeten overleggen alvorens tot publicatie over te gaan.

De Sudanese justitie noemt het rapport een grote leugen en ontkent de massale verkrachtingen waarover AzG-Nederland heeft bericht. Volgens het rapport zijn de honderden gevallen die beschreven worden echter het topje van de ijsberg. De daders zijn volgens de hulporganisatie Arabische milities, politiemensen of militairen. De politie sluit verkrachte vrouwen veelal op als crimineel en behandelt ze als (seks)slaaf.

AzG in Amsterdam heeft inmiddels laten weten de arrestatie van hun plaatselijke leider een gotspe te vinden. ''Het is ons mandaat om ons uit te spreken over schending van mensenrechten. Dit is te gek voor woorden.'' Foreman kan in Sudan tot drie jaar cel veroordeeld worden als hij schuldig wordt bevonden.

In de zomer van 2004 sloeg overigens Amnesty International ook al alarm wegens berichten over verkrachtende Arabische Janjawid-milities in Darfur.

Radio 2 meldt inmiddels dat Foreman op borgtocht is vrijgelaten. Hij mag Sudan niet verlaten.

Barrichello gelooft in herstel Ferrari

Rubens Barrichello gelooft dat zijn podiumplaats de terugkeer van Ferrari betekent. Hij gelooft dat het team in de komende races de comeback zal voltooien.

Na jaren van voorspoed merkte ook Ferrari nu wat het is om slechte kritieken te krijgen in de pers. Met name in de Italiaanse pers werd het team stevig aangepakt. Barrichello pakt de handschoen op en countert na zijn succesje de kritiek.

"De jongens hier en in de fabriek doen geweldig werk om de achterstand in te halen. De auto is erg betrouwbaar, de motor is goed en de banden zijn fantastisch. We hebben gewoon een rotperiode gehad. Nu zijn we aan het terugkomen.", aldus Barrichello na zijn derde plaats op de Nürburgring.

Hij verwacht dan ook meer succes: "Ik heb het gevoel dat Ferrari van nu af aan erg sterk zal zijn tot het einde van het jaar en we zullen weer races gaan winnen; hopelijk snel."

Skispringer Goldberger stopt

De Oostenrijkse skispringer Andreas Goldberger heeft een punt achter zijn loopbaan gezet.


De 32-jarige Goldberger won onder meer drie maal het wereldbekerklassement en twee maal de Vierschansentournee (1993, 1995). In 1994 veroverde hij bovendien samen met het Oostenrijkse team en individueel een bronzen plak op de Olympische Spelen.

De Oostenrijker was een publiekslieveling en werd in 1993 en 1996 uitgeroepen tot Oostenrijks Sporter van het Jaar. In 1994 overbrugde Goldberger bij het skivliegen als eerste de 200 meter. De enige smet op zijn loopbaan was een affaire in 1997 toen hij wegens het gebruik van cocaïne voor een half jaar werd geschorst door de Oostenrijkse skibond.

Non geweerd wegens 'beledigend gedrag'

IcoonEen 64-jarige vrouw die beweert een Fransiscaner non te zijn, is tot twee maal toe geweerd van een vliegtuig van British Airways. Volgens de non, die zegt Zuster Augustus te heten, mocht dit niet omdat ze een beeld van de Heilige Maagd Maria bij zich had, dat ruim een halve meter mat. British Airways verklaart echter dat de vrouw moest achterblijven nadat ze zich beledigend had uitgelaten tegenover stafleden van de vliegtuigmaatschappij.

De vrouw had eigenlijk het vliegtuig van de Britse Shetland-eilanden naar Schotland moeten hebben, nadat ze op de Shetlands haar missie om het geloof over de wereld te verspreiden had afgesloten. Ze is nu genoodzaakt de veerboot naar Aberdeen te nemen, die daar zo'n twaalf uur over doet.

Zelf weet ze in ieder geval van geen kwaad: 'ik mocht het beeld niet in het vliegtuig meenemen, waarna ik verklaarde daarmee naar de pers te stappen', aldus de gedupeerde. Ook zei ze haar gedrag juist 'zelfverdediging' tegen haar 'onwettelijke en wrede' behandeling te vinden.

Zonnestelsel in binnenstad van Groningen

Icoon Binnenlands nieuwsEnkele straten in de binnenstad van Groningen zullen, in de komende zomermaanden, worden veranderd in een zonnestelsel. De Herestraat en de Hereweg zullen door de Rijksuniversiteit van Groningen worden veranderd in een grootschalig model van ons zonnestelsel. In dit model staat een stap van een meter gelijk aan twee miljoen kilometer.

Het model wordt geplaatst omdat het dit jaar het jaar van de natuurkunde is. De Groningse universiteit wil vooral laten zien hoe leeg het zonnestelsel eigenlijk is. De zon zal een doorsnede hebben van 55 centimeter en komt te hangen bij de Grote markt. Tevens is dit het einde van het zonnestelsel. Planeet Pluto hangt in de hal van het Martiniziekenhuis. De rest van de planeten hangt in diverse etalages in de binnenstad van Groningen. Bij alle planeten zullen panelen informatie verstrekken over de desbetreffende planeet.

In de Martinikerk zal ook een zeventien meter lange slinger van Foucault worden gehangen. Deze slinger zorgde er in 1851 voor dat bewezen werd dat de aarde draaide. In 1876 promoveerde de natuurkundige Kamerlingh Onnes met een beroemd proefschrift over de slinger. Op woensdag 1 juni zal de slinger worden ingewijd. Het zonnestelsel zal op donderdag door de stad te zien zijn.

RG: Titelverdediger Gaudio onderuit

De winnaar van Roland Garros 2004, de Argentijn Gaston Gaudio is uitgeschakeld in de achtste finales van het toernooi op de banen van Parijs. De titelverdediger verloor in 5 sets van de Spanjaard David Ferrer, setstanden 6-2 4-6 6-7 7-5 en 4-6.

Beiden spelers maakten er een zeer boeiend gevecht van, Ferrer kwam een aantal malen uit een geslagen positie terug. Ruim 4 uur lang werd het Franse publiek getrakteerd op prachtige rally's vanaf de baseline.

In de vierde set maakte Ferrer een achterstand van 2-5 goed, maar Gaudio won toch nog de set. In de vijfde set liep de Argentijn snel uit naar een 4-0 voorsprong, maar Ferrer vocht voor wat hij waard was en won maar liefst zes games op rij.

RG: Henin strijdend naar winst

Justine Henin-Hardenne heeft ten koste van Svetlana Kuznetsova de kwartfinale bereikt op Roland Garros. De Belgische won in een slopende partij in drie sets van de Russin.

Henin, de winnares van 2003, begon goed aan de wedstrijd en brak Kuznetsova al snel. De Belgische liep uit naar een 3-1 voorsprong in de eerste set. Deze break hield Henin lang vast, maar bij 5-4 wist ze niet de set uit te serveren. Kuznetsova brak en de set eindigde in een tiebreak. Hierin kon de Russin met een 5-2 voorsprong niet de set winnen. Henin pakte de tiebreak met 8-6 en won zo de eerste set.

In de tweede set ging Kuznetsova sterk van start en brak Henin twee keer. Henin kon nog wel één keer terugbreken, maar moest de set toch laten aan Kuznetsova: 6-4. In de beslissende derde set begon Henin goed en pakte snel een 2-0 voorsprong. Dit kon ze niet vasthouden en Kuznetsova kwam weer op gelijke hoogte. Henin oogde in de derde set erg vermoeid en tennisste met haar laatste krachten. Kuznetsova kon dan ook bij 5-3 voor de wedstrijd serveren.

Kuznetsova kreeg twee matchpoints, maar het lukte de US Open winnares van 2004 niet om te winnen. De vermoeide Henin brak terug en kwam zelfs weer op 5-5. De game daarop pakte ze en bij 6-5 kwam de Belgische op de servicegame van Kuznetsova op drie matchpoints. Het eerste matchpoint was raak voor Henin: 7-5.

Naakte Schoonheden - Deel 6

Na de eerste 5 delen (Deel 1, Deel 2, Deel 3, Deel 4 en Deel 5) zijn we ondertussen al aangekomen bij het 6e deel van Naakte Schoonheden.

En als gewoonlijk zijn er weer 2 open dirs met vrouwelijk schoon:
De eerste
en De tweede.

Aangezien er vandaag niet met de nummertjes gespeeld kan worden zijn er wel 2 leuke filmpjes extra. In het eerste filmpje geeft Carmen Electra een striptease weg en in het tweede filmpje is er een dame die weet hoe ze bier moet openen.

Veel kijkplezier...

[upd] Grote vechtpartij in strandpaviljoen IJmuiden

gammapooka en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In strandpaviljoen de Zuidpier in IJmuiden is gisteravond een massale vechtpartij uitgebroken. Volgens de eerste berichten gingen hierbij zo'n driehonderd mensen met elkaar op de vuist, door andere bronnen wordt gesproken over tientallen. De politie verrichtte één arrestatie.

Bij de vechtpartij zou één persoon zwaargewond zijn geraakt en raakten meerdere bezoekers lichtgewond. De gewonden werden met verschillende ambulances afgevoerd naar ziekenhuizen in de regio. Personeelsleden moesten volgens ooggetuigen rennen voor hun leven.

Volgens een onbevestigde bron is inmiddels één slachtoffer overleden aan zijn verwondingen. Woordvoerder Dick van Egmond van de politie Kennemerland kan dat nog niet bevestigen. De politie komt in de middag met een verklaring.

De vlam sloeg rond middernacht in de pan, na een ruzie tussen twee vrouwen. Meerdere feestgangers bemoeiden zich hiermee. Het personeel van het strandpaviljoen ontruimde de zaak vervolgens. De politie rukte met een flink aantal auto's uit om de gemoederen tot bedaren te brengen.

In het strandpaviljoen werd een cd-presentatie gehouden van de Haarlemse zanger Leo Nardell. Ook artiesten als Koos Alberts en Arne Jansen traden op. Bij het optreden van de laatste sloeg de vlam in de pan. Volgens de eigenaresse van de zaak was de avond daarvoor gemoedelijk verlopen. "We hadden hier een echt heel leuk feest", aldus een aangeslagen medewerker.

Volgens personeelsleden van het strandpaviljoen is het niet de eerste keer dat benevelde jongeren bij het paviljoen met elkaar op de vuist gaan.

Update 15:25
Bij de vechtpartij in het strandpaviljoen is Peter Poelarends, eigenaar van de populaire bar dancing De Bascule uit IJmuiden overleden. Op het gastenboek van de website van het café stromen inmiddels de condoleance berichten binnen. De politie heeft overigens nog steeds niet bevestigd dat er een dode is gevallen bij de vechtpartij in de strandtent.

Ook op Condoleance.nl stromen reacties binnen op de dood van Poelarends, die een zoontje achterlaat. In sommige reacties wordt de schuld van zijn dood gegeven aan 'kampers' (woonwagenbewoners).

Online nieuws leeft kort

Een team van wetenschappers uit Hongarije en de Verenigde Staten heeft onderzocht hoe lang een nieuwsitem op het internet leeft. Het merendeel van de items is maar 36 uur in leven. Met in leven bedoelen de wetenschappers de tijd voordat het item in het archief, of zoals op FOK! uit de tracker verdwijnt. Opmerkelijk is dat vrijwel iedereen die een item ooit zal lezen, dat drie dagen na het plaatsen heeft gedaan.

Zoltan Dezsö van de University of Notre Dame in Indiana en zijn collega's kwamen tot deze conclusie door te kijken naar Origo een van de belangrijkste nieuwsportalen van Hongarije. Ze zijn van mening dat hun bevindingen ook van toepassing zijn op andere nieuwswebsites en websites zoals online verkoopplaatsen.

Dit onderzoek is ook van belang voor kranten, aangezien het voor kranten vrijwel onmogelijk is om lezersgedrag te onderzoeken. Op een website kan er wel onderzoek worden gedaan naar leesgedrag.

Marcelinho beste voetballer Bundesliga

Marcelinho is uitgeroepen tot beste veldspeler van het seizoen 2004/2005 in de Duitse Bundesliga. De Braziliaanse spelverdeler van Hertha BSC kreeg de meeste stemmen van zijn collega's in de jaarlijkse verkiezing van voetbaltijdschrift Kicker.

De Braziliaan kreeg 35,8 % van de stemmen, ruim 20 procent meer dan de nummer twee, Michael Ballack van landskampioen Bayern München. Als beste trainer werd Felix Magath van Bayern München verkozen en Robert Enke van Hannover '96 tot beste sluitpost.

De 232 voetbalprofs die aan de verkiezing meewerkten hadden ook een oordeel over de Duitse scheidsrechters. Een meerderheid van 59 procent vindt dat het omkoopschandaal in Duitsland geen invloed heeft gehad op de prestaties van de arbiters. Wel vind ruim 30 procent dat ze slechter fluiten dan het vorig seizoen.

RG: Sjarapova en Ivanovic naar laatste acht

De Russische Maria Sjarapova heeft zich voor de kwartfinales geplaatst van Roland Garros. De 18-jarige tennisster was te sterk voor de Spaanse Nuria Liagostera Vives, setstanden waren 6-3 en 6-3.

Wegens de regen werd de wedstrijd zondag afgebroken bij een stand van 6-2 en 3-3. Vooral voor de Spaanse was dat jammer. In de eerste set was de als tweede geplaatste Russische een klasse apart, maar in de tweede set kreeg Liagostera Vives steeds meer grip op het spel van Sjarapova.

Maandag was van die grip weinig meer terug te zien. Sjarapova brak de Spaanse twee maal en na een kleine tien minuten was de wedstrijd al weer afgelopen.

Ook de Servische Ana Ivanovic, die zaterdag de Franse publiekslieveling Amelie Mauresmo uitschakelde, plaatste zich bij de laatste acht. De 17-jarige was met 6-4, 6-7 en 6-3 te sterk voor de Italiaanse Francesca Schiavone.

Smeren tegen huidkanker niet altijd gezond

GiovannucciVeel huidartsen zeggen dat insmeren met een zonnebrandmiddel met hoge beschermingsfactor verstandig is bij het zonnen. Edward Giovannucci (foto rechts) van de universiteit van Harvard is het hier niet mee eens. Op een congres van de American Association for Cancer Research, melde Giovannucci dat insmeren met zonnebrandmiddel de vorming van vitamine D tegengaat.

Uit recent onderzoek blijkt dat vitamine D helpt tegen verschillende vormen van kanker, waaronder dikke darm kanker, lymfklierkanker, prostaatkanker, longkanker en huidkanker. Wie sunblock gebruikt, verhindert dat zijn lichaam vitamine D aanmaakt. De huid maakt die vitamine uit ultraviolette straling. Zonnebrandmiddelen verhinderen dat proces. Die zonnebrandmiddelen werden echter tot nu toe door huidartsen en in voorlichtingscampagnes dringend aangeraden om huidkanker te voorkomen.

Giovannucci benadrukt dat zijn advies niet betekent dat iedereen nu op het strand moet gaan liggen bakken. Hij denkt wel dat een aantal keren per week een minuut of vijftien zonder zonnebrandmiddel in de zon zijn, helpt om de kans op huidkanker te verminderen.

HoT ShiT - Part Quatre

Helicopter
Alcohol in het verkeer is al gevaarlijk maar moet je eens voorstellen iemand die zat is en die nog een helicopter moet vliegen. Dit mag niet en is ook tegen de regels in, maar er zijn sommige mensen die geen behoefte hebben aan regels en toch lekker doen waar ze zelf zin in hebben. Daardoor krijg je zulke situaties.

Formule 1
Formule 1 is een leuke sport om naar te kijken. De F1-auto's gaan behoorlijk hard en met de kleinste stuurfout kun je een groot ongeluk veroorzaken. Je moet dus de hele race je koppie erbij houden. Gecontreerd blijven tot aan de finishlijn want als je dat niet doet kan het heel erg fout gaan.

Kogelvrij Vest
Kogelvrije vesten zijn kogelvrij maar dat betekent niet dat als iemand een kogel op je afvuurt dit geen pijn doet en het blijkt dat de kogelvrije vesten niet voor alle kogels geldt. Er zijn kogels die door deze vesten heen gaan maar los daarvan het is dus niet fijn om beschoten te worden door andere mensen.

Opera
Je neemt 13 mensen en geeft ze een stuk tekst dat ze helemaal uit hun hoofd moeten leren. Daarbij pak je een catchy deuntje en je begint te zingen met z'n allen. Het effect is heel erg leuk en makkelijk mee te zingen door de karoake liefhebbers tussen ons. Als je het te vaak hoort blijft het in je hoofd hangen dus pas op.

Biker
Op de weblog zijn er veel motorongelukken en stunts voorbij gekomen maar er zijn ook veel stunts die wel gelukt zijn maar niet vertoond zijn op de weblog omdat het geen leedvermaak is. Sommige stunts zijn echter wel de moeite waard om gezien te worden, stunts zoals deze...
In Co-operation with RealBizkit666

ProTour-stand na Giro d'Italia

Na de Giro d'Italia heeft Danilo di Luca alleen maar strakker de leiderstrui om zijn schouders. Bij de ploegen delen Rabobank en Davitamon-Lotto de eerste plaats.

Bij de renners deed Danilo di Luca in de Giro goede zaken. Door verschillende etappezeges en zijn vierde plaats in het algemeen klassement wist hij uit te lopen op Tom Boonen. De winnaar van de Giro, Paolo Savoldelli, weet door zijn Giro-resultaten binnen te komen op de vijfde plaats.

ProTour-klassement renners:


Pos.renner (land)punten
1 Danilo di Luca (Ita)    184   
2 Tom Boonen (Bel)    112   
3 Alessandro Petacchi (Ita)    108   
4 Oscar Freire (Spa)    94   
5 Paolo Savoldelli (Ita)    89   
6 Davide Rebellin (Ita)    86   
7 Michael Boogerd (Ned)    80   
8 George Hincapie (VS)    75   
9 Bobby Julich (VS)    75   
10 Jens Voigt (Dui)    72   
11 Gilberto Simoni (Ita)    70   
12 Alberto Contador (Spa)    67   
13 Juan Antonio Flecha (Spa)    65   
14 Aitor Osa (Spa)    60   
15 Thor Hushovd (Noo)    56

Ploegenklassement ProTour:

Pos.Ploegpunten
1 Davitamon-Lotto 191
1 Rabobank 191
3 Phonak 173
4 Team CSC 170
5 Fassa Bortolo 158

Eye of the Kraken gratis volledige download

In een poging om de aankomende adventure 'Carte Blanche' een beetje te promoten, heeft ontwikkelaar Absurdus en volledige versie van haar klassieker uit 2002, Eye of the Kraken, gratis beschikbaar gesteld aan het publiek. Eye of Kraken is een humoristische 2D Adventure, die de charme van de liefhebbers van het genre heeft weten te winnen.
De hoofdrol is weggelegd voor Abdullah, een bediende van het Ottomaanse rijk die zichzelf ziet als de aangewezen verantwoordelijke voor de veiligheid van de wereld. Om preciezer te zijn, het is de bedoeling dat hij 'the Eye of Kraken' vindt; een eeuwenoud, mystiek artefact dat grote krachten bezit en dat is gestolen door een leugenachtig, meedogenloos persoon.

Klik hier om het spel te downloaden (152.6MB).

Overvallers brengen slachtoffer netjes thuis

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Griekse overvallers lieten afgelopen nacht merken dat ze toch nog iets van goede manieren hadden. Nadat ze een vrouw gedwongen hadden geld uit de kassa van het fastfoodrestaurant waar ze bedrijfsleidster was te geven, zetten ze haar netjes voor haar woning weer af.

De overvallers overvielen de bedrijfsleidster thuis bij haar woning. Onder bedreiging van een vuurwapen namen ze haar mee in hun auto, en dwongen ze haar de kassa van het restaurant te openen. Ze namen haar vervolgens weer mee in de auto en zetten haar voor haar woning weer uit de auto. Sindsdien is van de overvallers niets meer vernomen.

Amsterdam Admirals naar finale World Bowl

Superkouw en ChimeraOffline hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De Amsterdam Admirals hebben de finale om de World Bowl bereikt. De american footballers wonnen met 27-10 van het Duitse Hamburg Sea Devils. Doordat concurrent Cologne Centurions in Keulen van Rhein Fire verloor, kan de tweede plaats de Admirals één wedstrijd voor het einde van de reguliere competitie niet meer ontgaan.

In de finale is Berlin Thunder de tegenstander van de Amsterdam Admirals. De finale zal gespeeld worden op 11 juni, in Düsseldorf. Het is voor de Admirals de tweede keer dat ze in de finale staan. Eerder gebeurde dit in 1995.

Amsterdam Admirals bereiken de finale van de World Bowl
Amsterdam Admirals bereiken de finale van de World Bowl

Zie voor meer sportnieuws sport.fok.nl!

Column: Het Herbert Syndroom

Misschien dat oudere kijkers hetzelfde probleem wel herkennen bij coureurs die ver voor Johnny Herbert volledig onherinnerbaar hun rondjes reden, maar bij ons viel het voor het eerst op bij de sympathieke Brit. Het Herbert Syndroom.

Je kent het wel, die rijders waarvan je altijd vergeet dat ze meedoen. Iemand vraagt je de uitslag en je kunt van de top tien maar negen namen geven, je mist dus iemand. Je denkt, peinst, redeneert en gaat uiteindelijk maar alle rijders van alle teams opnoemen tot je de missende coureur tegenkomt. Na er wat op gelet te hebben blijkt dat het dezelfde rijder is die je steeds vergeet, en dat iedereen dat wel lijkt te hebben bij die rijder.

Laat me hier heel duidelijk over zijn: het zijn absoluut geen slechte coureurs. Slechte coureurs zie je spinnen, gelapt worden, of vallen op een andere manier tegen. Ze vallen dus op, al is het in negatieve zin. Nee, het gaat hier om rijders die last hebben van de mysterieuze conditie, dat toeschouwers vergeten dat deze rijders überhaupt meedoen. Dat is natuurlijk funest voor je ambities als rijder. Je ziet ze dan ook zelden bij een topteam. Om daar terecht te komen moet je opvallende prestaties neergezet hebben, en dat doen ze nou net niet.

Naast de baan zijn het vaak heel joviale types. Herbert was bijvoorbeeld altijd wel in voor een geintje en McNish zal de collectieve herinnering van Nederlandse Formule 1 fans in gaan vanwege het grappige “Voorspellen met Allan”. Maar wat de slachtoffers van het Herbert syndroom gemeen hebben, is dat ze volledig onzichtbaar zijn tijdens de race. Je ziet ze niet, hoort niets over ze, ze finishen keurig, en je vergeet dat ze meegereden hebben.

Heidfeld is ook typisch zo’n coureur. Won in de lagere raceklassen alles wat er te winnen viel, en vaak op dominante wijze. Hij deed het ook prima in de Formule 1 - hij versloeg bijvoorbeeld Raikkonen in 2001 op vrijwel alle vlakken: kwalificaties 10-7, finishes 4-3 (in races die ze allebei uitreden), punten 12-9. Ondanks dat werd Kimi voor veel geld naar McLaren gehaald. Nick, die nota bene onder contract stond bij Mercedes, bleef gedesillusioneerd achter, en begon terug te vallen op de grid.

Laten we eerlijk zijn: Heidfelds carrière was zo goed als afgelopen aan het eind van vorig seizoen. Maar door het vertrekken van Montoya en Schumacher, en de blunders bij het aantrekken van Hakkinen en Button, zat Williams opeens zonder een degelijke tweede rijder. Behoorlijk onverwacht mocht Heidfeld het tijdens wintertests opnemen tegen Pizzonia (boze tongen zouden kunnen beweren dat het iets met BMW en zijn Duitse paspoort te maken had), en verdiende daarmee toch een plek in een topteam.

Tot de Grand Prix van Monaco leek het met Nick toch weer dezelfde kant op te gaan. Op de baan geruisloos achter Webber te vinden, nauwelijks aandacht voor zijn races in de pers. “Heidfeld is een robot,” kopte een van de weinige artikelen. Sam Michael vertelt over het gebrek aan emotie tijdens zijn rondjes; niet iets wat ik niet al verwacht had. “Heidfeld rij-instructeur voor tennissers,” wist marginaal meer aandacht te trekken. Ik zou het namelijk veel logischer gevonden hebben als Heidfeld tennisinstructeur voor rijders was geworden. Ik zag Montoya zich al inschrijven voor de lessen.

Maar opeens heeft Heidfeld twee podiumplaatsen op rij gehaald. In Monaco pakte hij brutaal de tweede plaats voor het algemeen erkende talent Webber, maar waar Webber ronden lang opvallend in gevecht was met Alonso, ging Heidfeld beide spectaculoos voorbij. In Europa heeft hij een pole position neergezet, maar ondanks de mooie tweede plaats in de race blijf ik twijfelen. Feilloos gereden, maar weer geen race die ik me ga herinneren.

Is dit de grote doorbraak voor het miskende genie Heidfeld, of zullen we ons in 2007 toch allemaal afvragen wie in 2005 ook al weer de teamgenoot van Webber was? Eén ding is zeker, alleen goed presteren is niet voldoende - de teambazen moeten het zich wel kunnen herinneren. Misschien nog wel belangrijker: in de Formule 1 rijdt een auto geen meter zonder geld. Geld komt van sponsors en sponsors houden van aandacht. En dat is nou net waar het de arme slachtoffers van het Herbert syndroom aan ontbreekt. Aandacht.

FC Groningen wil Zweedse verdediger

FC Groningen heeft serieuze belangstelling voor de Zweed Fredric Lundqvist. De 28-jarige Lundqvist speelt momenteel voor het Zweedse GIF Sundsvall en staat positief tegenover een eventuele transfer naar het buitenland.

"Ik krijg wellicht de kans om in Nederland te spelen. Het is zeer aantrekkelijk voor me aangezien ik dan weer prof zal worden, het moet echter wel een club zijn waar ik de kans krijg om regelmatig te spelen", aldus de verdediger in de Zweedse krant Sundsvall Tidning.

Lundqvist kwam in het verleden vijf maal uit voor het Zweedse nationale team. Voor Groningen is het extra interessant dat Lundqvist een aflopend contract heeft en dus transfervrij kan vertrekken.

Lindenbergh vervangt Cocu

PSV-er Phillip Cocu heeft zich geblesseerd afgemeld voor de WK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal tegen Roemenië en Finland.

De middenvelder van de Eindhovenaren liep afgelopen zondag in de Amstel Cup finale tegen Willem IIeen blessure aan zij knie op. Inmiddels heeft bondscoach Marco van Basten Olaf Lindenbergh als vervanger opgeroepen. De speler van AZ debuteert, net als zijn teamgenoten Barry Opdam en Ron Vlaar in de selectie van het Nederlands elftal.

Klien terug in de Red Bull

Christian Klien zal de komende vier races weer als tweede rijder voor Red Bull Racing fungeren. Het is nog niet zeker of hij de rest van het seizoen ook rijdt of dat Vitantonio Liuzzi dan weer in de auto stapt.

Liuzzi gaat nu dus weer de derde wagen op de vrijdag besturen. Dit zal echter pas in Frankrijk zijn. Tijdens de GP’s van Canada en de Verenigde Staten zal GP2 rijder Scott Speed als derde rijder van het team aanwezig zijn.

Klien en Speed gaan komende week testen op het circuit van Silverstone.

Derijck voor twee jaar naar Feyenoord

Feyenoord heeft met Timothy Derijck een akkoord bereikt over een overgang naar Rotterdam.

De 18-jarige Belg komt van de jeugd van Anderlecht en zal de voorbereidingen op het nieuwe seizoen in de A-selectie starten. De Rotterdamse club koopt zijn jeugdcontract bij de Brusselaars af. Daarnaast is Feyenoord het ook bijna persoonlijk eens met Timmy Simons van Club Brugge.

Simons heeft bij Club Brugge nog een doorlopend contract, en de Belgische club wil de 28-jarige middenvelder niet zo maar laten gaan.

De Evolutie der Controllers

In al die jaren dat we kunnen gamen zijn er al heel wat controllers langsgekomen. Hoe we van de rechthoekige NES controller tot de draadloze Xbox 360 controller zijn gekomen kan je mooi zien op de controller stamboom die je hier kan vinden.


Een klein stukje uit de stamboom

De lijst is nog niet compleet en de controllers zijn geordend volgens de eigen mening van de maker. Het geeft echter wel gewoon een mooi beeld van hoe de Evolutie der Controllers er ongeveer uitziet.

Ruim 400 ton staal gestolen en weer terug gevonden

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week is er in de nacht van woensdag op donderdag vanaf het terrein van RMB Buigstaal in de stad Groningen maar liefst 400 ton staal, met een handelswaarde van enkele honderdduizenden euro's, gestolen. De dieven moeten deze buit, gezien de omvang en het gewicht hiervan, met circa vijftien volgeladen vrachtwagens hebben meegenomen.

Het bedrijf deed daarop aangifte bij de politie. Naast de diefstal werd er ook een kantoortje opengebroken, enkele computers vernield en een deel van de administratie meegenomen. Uit een eerste onderzoek bleek bovendien dat de dieven ook hebben ingebroken bij buurman Staal Dikema Nederland.

De zaak kreeg vervolgens nog een vreemd vervolg, toen de buit één dag later al weer werd terug gevonden in een loods in Winschoten. Een vrouw uit deze plaats belde hierover toen ze in de krant een eerste publicatie over de diefstal had gelezen. De politie heeft de zaak desondanks nog steeds in onderzoek, omdat zij met een paar onopgeloste vragen zit. Zo is er nog steeds de vraag hoe het staal ongemerkt van het terrein heeft kunnen verdwijnen en wil men ook weten wat de reden hiervan is. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar in onmin leefde met een zakenpartner.

Zowel het bedrijf als eventuele betrokkenen weigeren inhoudelijk te reageren op deze zaak. Wel is duidelijk dat de vrouw die de politie tipte, geen enkele binding heeft met het bedrijf.

Beroep? Gamer!

Jason Ainsworth is 36 jaar oud en speelt ongeveer het spel Second Life vier uur per dag. Hij verdient zijn geld met het in- en verkopen en de verhuur van diverse stukken land.

Dit doet hij echter niet in het echte leven. Nee, die stukken land zijn virtueel in eerdergenoemd spel. Hiermee verdient hij ongeveer 1800 dollar per maand, genoeg om zijn hypotheek af te betalen.


In het spel krijg je een "tweede leven" te beheren. Je kunt land (op)kopen, sociale contacten onderhouden en elkaar bedoordelen op populariteit.

Een andere gamer, Ailin Graef, hoopt ongeveer 100.000 dollar in haar eerste jaar als vastgoedmakelaar te verdienen. Gamen loont af en toe.

Nieuwe bonusmap Warcraft 3

Als je dacht dat Blizzard het veel te druk heeft met World of Warcraft dan heb je het toch echt mis. Ze brengen namelijk nog regelmatig extra's uit voor hun oudere games, zoals een nieuwe map voor Warcraft 3.


De map is gemaakt voor potjes van 2vs2 of 3vs3 in de ijzige kou. Blizzard omschrijft de map als volgt:

quote
Hidden deep within the wintry crags of Everfrost is a realm of dark Nerubian horrors, protecting their frozen crypt from those that seek gold and wealth. Only when working together can these chilling nightmares be defeated and vanquished under ice forever.


Je kunt de nieuwe map hier downloaden.

Vrouw zwanger van tweede vierling

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit Australië is in verwachting van een vierling. Op zich al bijzonder, maar wat het nog specialer maakt is dat het de tweede keer is dat de vrouw zwanger is van een vierling. In augustus beviel ze al van twee jongens en twee meisjes. De moeder heeft haar baan als verpleegster opgegeven en wordt fulltime moeder. De ouders hebben laten weten erg trots te zijn.

De 26-jarige moeder raakte zwanger na een reageerbuisbevruchting. Haar vorige zwangerschap was ook op die manier tot stand gekomen. Als alles goed gaat, zal de vrouw in december van dit jaar bevallen. Ze zal dan in drie jaar tijd negen kinderen ter wereld gebracht hebben. Naast de eerdere vierling was ze ook al de trotse ouder van een inmiddels twee jaar oude dochter.

Er zijn meerdere gevallen bekend van vrouwen die twee keer een vierling baarden en ook zelfs vrouwen bij wie dit vier keer gebeurde. De familie Vassiliev uit Rusland wordt algemeen beschouwd als de familie waar de meeste meerlingen ter wereld kwamen. Tussen 1725 en 1765 baarde mevrouw Vassiliev vier keer een vierling, zeven keer een drieling en zestien keer een tweeling. Meneer Vassiliev trouwde daarna nog met een andere vrouw, die achttien kinderen in acht zwangerschappen baarde.

De Australische ouders met hun vorige vierling
De Australische ouders met hun vorige vierling

Jonge Meid vs Oude Man

Je bent een mooie, knappe, jonge dame en je bent uit op geld. De makkelijkste manier om aan geld te komen is trouwen met een of andere rijke en oude man. Als deze man dan sterft tijdens een striptease van je en hij krijgt een hartaanval, dan ben je in 1 klap superrijk en niemand die jou voor die dood verantwoordelijk houdt.

En juist wanneer je denkt dat hij een hartaanval krijgt, blijkt er compleet iets anders te gebeuren. Dit betekent dat je volgende keer nog veel beter je best moet doen om er voor te zorgen dat hij de pijp uit gaat.

NBA: Heat pakt 2-1 voorsprong

In de finale van de Eastern Conference heeft Miami Heat een 2-1 voorsprong genomen tegen de Pistons, Heat versloeg in de uitwedstrijd de regerend kampioen met 104-113.

Miami was vooral in de eerste helft van de wedstrijd oppermachtig, maar in het vierde kwart namen de Pistons een 86-81 voorsprong. Dankzij Eddie Jones sleepte de Heat de zege alsnog binnen.

In het vierde kwart maakte Jones elf van zijn negentien punten, en was hiermee voor een groot deel verantwoordelijk voor het terugkomen van de Heat. Dwyane Wade en Shaquille O'Neal blonken eveneens uit bij de Heat. Wade maakte 36 punten en was goed voor 7 rebounds. O'Neal liet 24 punten en 6 rebounds noteren.

Bij de Pistons werd Richard Hamilton topscorer met 33 punten. Dinsdag wordt in Auburn Hills de vierde wedstrijd in de best-of-seven-serie gespeeld.

Meer details bekend van Duke Nukem Forever

George Brussard van 3DRealms heeft een paar details losgelaten van Duke Nukem Forever. Geen releasedatum (het zou ook eens gebeuren), maar een paar antwoorden over de ontwikkeling.
"[...]
Q: Can you tell us what Video Card you guys are currently running it on? If not can you tell us if it is a new video card?

A: 9800 Pro's, some 6800GT's and some 6800 Ultra's.

Q: Have you completed at least 70% of the models?

A: This is hard to say, as a model can be anything from a prop (like a chair, microwave, etc) to the tons and tons of models that go into the levels as architecture to flesh out a level.

A ton is done. We have hundreds of props that you can place in the world, and the artists just continue to pump stuff out.

Q: Are a majority of your models textured?

A: We complete them as they go in, so the ones that are done, are in.

Q: Have all the weapons been programed in and are usable in-game right now?

A: Yes. In, with animations, sound pass, and final textures. We'll probably add a couple more as we go, and there are some whacky ideas we want to explore, but all the base guns are in and we could ship with what we have.

Q: Aproximetly how many types of enemies are there?

A: 15 or so, and working on more.

Q: Is the game divided up into Episodes or just levels?

A: Levels.

Q: Is there more then one boss battle?

A: Yes.

Q: Is there a Battlelord in this game?

A: He was a signature bad guy from Duke 3D, so he's be a popular choice to bring back

Q: Can you give an example of how interactive DNF can be or is?

A: Very. You can play with everything.
[...]"


En daar mogen we het voorlopig weer mee doen.

Forlán en Henry winnen gouden schoen

Dit voetbalseizoen zijn er twee winnaars van de ESM gouden schoen. Thierry Henry, de winnaar van vorig jaar, moet zijn titel delen met de verrassende Diego Forlán. Beide topschutters eindigden met 25 doelpunten op 50 punten.

De uitslag is nog niet helemaal officieel, omdat er in de kleinere voetballanden nog wedstrijden worden gespeeld, maar de top 10 zal niet meer veranderen.

Diego Forlán bekroonde zijn indrukwekkende eindsprint met de ESM Gouden Schoen. De Uruguayaan scoorde vijf keer in de laatste twee wedstrijden voor Villareal, waaronder drie keer tegen FC Barcelona. Forlán, die slechts tien keer scoorde in 63 wedstrijden voor Manchester United, gaat volgend seizoen waarschijnlijk weer terug naar Engeland.

Het goud deelt Forlán met Thierry Henry. De winnaar van vorig jaar scoorde eveneens 25 keer. De speler Arsenal had daar wel minder wedstrijden voor nodig; 33 tegenover 37 voor Forlán. Het brons gaat naar Barça speler Samuel Eto'o, naar Cristiano Lucarelli van het Italiaanse Livorno en naar Marek Mintal van 1. FC Nürnberg. De drie spelers scoorden 24 keer in de competitie.

Nederland is met twee spelers vertegenwoordigd in de top tien. Roy Makaay moet het doen met de achtste plaats. Dirk Kuijt wist Ronaldo nog net voor te blijven om beslag te leggen op de tiende plek. De Feyenoorder scoorde wel na Fatih Tekke van Trabzonspor het meest in Europa, 29 keer.

De top 10

#SpelerClubGoalsPunten
1.Diego ForlánVillareal2550
-.Thierry HenryArsenal2550
3.Cristiano LucarelliLivorno2448
-.Samuel Eto'oBarcelona2448
-.Marek Mintal 1. FC Nürnberg2448
6.Fatih TekkeTrabzonspor3146,5
7.Alberto GilardinoParma2346
8.Roy MakaayBayern München2244
-.Ricardo OliveiraReal Betis2244
10.Dirk KuijtFeyenoord2943,5

FOK! Prijswinnaars week 21

Vorige week gaven we op FOK! een combi arrangement bij Traffic Control weg. Er kon er maar één de winnaar zijn en dat is"

*tromgeroffel*


Eastman


Van harte! We nemen contact met je op over de afhandeling.

Verder geven wij ook in de reviews steeds vaker prijzen weg, hou deze dus in de gaten. Vorige week gaven wij in het Beautynieuws mooie badlakens van Hypogeen weg. De gelukkige winnaars zijn:


flyingfox
its_ok_love
gothic-blackie
spertie
nakkie14


Van harte! De strandlakens komen er zo snel mogelijk aan.

80-jarige vrouw wil opnieuw record Q-bert halen

Gamen is van alle leeftijden en voor iedereen!
Ontmoet Doris Self; 80 jaar en Q-bert verslaafd.

Ooit speelde ze elke avond poker en bridge met haar vriendinnen, soms wel tot vier uur in de ochtend. Maar toen ze Q-bert ging spelen kwam van kaarten weinig meer terecht.

In 1984 was ze wereldrecordhoudster van Q-bert met 1112300 punten. "In die tijd was ik met mijn 58-jarige leeftijd de oudste video game recordhoudster ter wereld". Het record van oudste kampioen hield stand tot 2003; in dat jaar verbrak John Lawton (72 jaar) het record.


Doris Self in actie

"Ik was erg teleurgesteld dat ik mijn titel, die ik al twintig jaar had, kwijt was", sprak Doris. "Opeens kreeg ik een telefoontje van game-legende Billy Mitchell die mij een Q-bert machine aanbood om thuis te oefenen. Ik moest beloven iedere dag te oefenen."

Billy Mitchell wordt beschouwd als één van de beroemdste video game-spelers. In 1980 werd hij in het Guinness Book of Records vermeld als één van de meest succesvolle gamers. In 1999 kreeg hij de titel "Player of the Century" bij de Tokyo Game Show. Maar het meest bekend is zijn prestatie van een perfect potje Pac-Man in 1999.

Komend weekend gaat Doris een poging doen om het record weer terug te veroveren.

Setúbal wint Portugese beker

Vitória Setúbal heeft voor de derde maal in de geschiedenis het Portugese bekertoernooi gewonnen.

In de finale, die werd gespeeld in Lissabon, was de ploeg met 2-1 te sterk voor landskampioen Benfica. Benfica kwam nog wel uit een penalty op voorsprong, maar een eigen doelpunt en een treffer van Meyong bezorgden Setúbal de zege. Setúbal werd tiende in de Portugese competitie en daardoor loopt Boavista FC, dat als zesde eindigde, Europees voetbal mis.

Nederlander verslaat Fatal1ty in Painkiller toernooi

Sander Kaasjager met nickname Vo0 heeft in Brazilië Jonathan Wendel verslagen tijdens een Painkiller toernooi.

Wendel is beter bekend onder zijn nickname Fatal1ty. Tijdens een marathonsessie aan Painkiller potjes presteerde Wendel het om Kaasjager van zich af te houden met een score van 2 tegen 1. In de finale ging het Sander beter af met scores van 14 - 8 en 7 - 6. Hij wint hiermee 15000 dollar.

Demo's van de matches kun je hier vinden. (Registratie verplicht)

Wie weet komt er ooit ook een moederbord uit met zijn naam erop.

Arrestant steekt zichzelf in brand

rkcoa had ons via de nieuws-submit te melden:

Een arrestant van de Zwolse politie heeft zichzelf in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gestoken. De 47-jarige man was kort daarvoor aangehouden wegens betrokkenheid bij mishandeling.

De man gaf bij zijn arrestatie aan dat hij psychische klachten had en zijn medicijnen niet bij zich had. Desondanks zagen de agenten het drama niet aankomen omdat de man bij zijn aanhouding rustig was.

De arrestant is overgebracht naar het brandwondencentrum in Groningen.

[update] Explosie en grote brand in Abcoude

Bij een explosie en een daarop volgende brand in een woning in Abcoude zijn mogelijk mensen verongelukt. Twee kinderen van het gezin dat er woont zijn uit het pand gekomen. Twee anderen zijn nog binnen. De kinderen zijn gewond.

De explosie heeft plaatsgevonden in een twee onder een kap-woning aan de Voetangelweg in Abcoude. Verdere details zijn nog niet bekend.

Update 17:14 uur
Bij de explosie zijn vier mensen gewond geraakt. Een FOK!lezer meldt ons dat de moeder op vakantie was en dat de vader zelf mensen onder het puin vandaan heeft gehaald. Daarvan is één persoon met een traumahelikopter afgevoerd. Ook de andere drie gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer is nog op zoek naar een jong meisje, dat tussen de brokstukken moet liggen. Volgens een omwonende zou het gaan om een kind van ongeveer drie jaar.

Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de gastank die buiten het huis staat. Het gas zou zich verzameld hebben onder het pand. De brandweer is nog altijd bezig met nablussen. Volgens een woordvoerder bestaat er nog instortingsgevaar. Het explosiegevaar is inmiddels geweken.

Er zijn geen dieren omgekomen bij de explosie en daarop volgende brand. Het pand zou pas geleden nog verbouwd zijn.

Valve waarschuwt voor Steam account dieven

De laatste tijd heeft Valve een toename gezien van het fenomeen phishing. Dit is een techniek waarbij iemand zich (meestal via email) voordoet als een officiële medewerker van het bedrijf om zo achter je logingegevens te komen.

Zijn eenmaal die logingegevens in het bezit van die persoon, dan is het een koud kunstje om het gehele Steam-account over te nemen.

Valve benadrukt met klem dat haar medewerkers nooit om je wachtwoord zullen vragen. Dergelijke emails dienen dan ook genegeerd te worden.

Voor meer tips om je Steam account te beschermen kun je bij Steampowered terecht.

Aan flarden

De honden blaffen als hij ze passeert. Altijd en overal. Ze hebben het op hem gemunt. Ze ruiken onraad en dat onraad is hij. Want hij mag niet bestaan. Hij is een afwijking, hij past niet in het stelsel, hij is een randverschijnsel, een borderliner die grenzeloos leeft, die niet wil inzien dat er wetten en voorschriften en verplichtingen zijn die moeten worden geëerbiedigd. Die niet aan het werk wil omdat het hem na een uur teveel is. Te ingewikkeld. Te absurd. Zijn gevoel voor vrijheid overwint altijd. Niets is er tegen bestand, zelfs zijn leven niet. Het is verwoestend werk om die vrijheid in te tomen, dat vuur dat tegen alles protesteert maar tegelijk het enige is wat hem verwarmt, in beweging zet.

Racing Genk naar UEFA Cup

Racing Genk mag aankomend seizoen meedoen aan het toernooi om de UEFA Cup. In de playoff om de derde plaats in de eindstand in België wonnen de Limburgers de return zondagavond tegen Standard met 3-0. De eerste wedstrijd verloor Genk met 3-1.

Al na tien minuten stond het 2-0 dankzij treffers van Stojanovic en Vandenbergh, en in de slotfase van de wedstrijd maakte Vandenbergh zijn tweede goal van de wedstrijd. Standard kreeg wel een aantal goede kansen, maar wist er geen te verzilveren.

Villarreal, Betis in voorronde Champions League

Op de laatste speeldag in de Spaanse Primera Division zijn de laatste beslissingen gevallen voor Europees voetbal en degradatie. De grootste ´Europese´ verliezer was Valencia, Levante degradeert naar de tweede divisie.

Villarreal en Betis Sevilla plaatsten zich beiden voor de voorronde van de Champions League. Villarreal deed dit door een 4-1 overwinning op Levante dat door de nederlaag degradeert. Betis Sevilla speelde gelijk in de uitwedstrijd tegen Real Mallorca, 1-1. Door de thuisnederlaag van stadsgenoot Sevilla spelen de groenen in de voorronde.

Sevilla en Espanyol zullen meedoen aan de Uefa Cup. Espanyol bereikte dit toernooi door met 2-0 te winnen van Athletic de Bilbao. Valencia won thuis wel met 1-0 van Osasuna, maar zal toch volgend seizoen geen Europees voetbal spelen.

Geen openbaar vervoer in Amsterdam

Het openbaar vervoer in Amsterdam gaat vandaag plat. Vanaf zojuist (05:30) tot 08:30 uur rijden er geen trams, bussen en metro's en ook de veerpont over het IJ vaart niet. De vakbonden hebben de werknemers bij het Gemeentelijk Vervoers Bedrijf (GVB) opgeroepen deel te nemen aan deze actie om hiermee te protesteren tegen het uitblijven van de CAO voor gemeentepersoneel.

Vanmiddag is er een manifestatie bij het stadhuis van Amsterdam. Op 9 juni is er een landelijke ambtenaren actie die 24 uur zal duren. De hulpdiensten en de vuilnismannen werken vandaag wel.

De staking in het Amsterdamse openbaar vervoer komt ongelegen voor veel scholieren, die om 09:00 uur aan hun eindexamen moeten beginnen. Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) is dan ook niet blij met de actie. "Ze hadden deze actie beter een weekje later kunnen houden, want dan is de examentijd afgelopen", zo zei een woordvoerster vanmorgen.

Dubbel zoveel files als gemeld

Er staan bijna dubbel zoveel files dan dat in de verkeersinformatie wordt gemeld. Uit een proefneming van het nieuwe meetsysteem 'Trefi' blijkt dat het aantal files in werkelijkheid 100 procent hoger ligt. Uit vrees voor negatieve reacties heeft Rijkswaterstaat besloten het systeem pas in de relatief stille zomermaanden in te voeren.

De filedruk wordt aangegeven in kilometerminuten; dat is het aantal minuten dat een bepaalde file met een bepaalde lengte heeft gestaan. Vorig jaar kwam dit uit op 10 miljoen. Met het nieuwe systeem zou dit 14,5 miljoen worden. Dat is een stijging van 45 procent.

Het oude systeem meet nog met lussen in het wegdek. Doordat deze soms handmatig worden verwerkt, worden sommige files niet belangrijk genoeg geacht. Straks is iedere stremming tot in detail bekend. Het nieuwe systeem zal op 1 juli worden ingevoerd.

'Franse 'Non' reden voor Nederlands 'Ja''

Premier Jan Peter Balkenende heeft teleurgesteld gereageerd op het afwijzen van de Europese Grondwet door de Franse bevolking. Na het tellen van alle stemmen blijkt 54,9% tegen de Grondwet te hebben gestemd. Maar het Franse 'Non' is een reden te meer om in Nederland 'Ja' te stemmen, zei de minister-president: ''We moeten ons niet door de Fransen de wet laten voorschrijven. Om met de Belgische oud-premier Dehaene te zeggen moet Nederland nu Frankrijk een lesje leren.''

De Franse president Jacques Chirac heeft in een tv-toespraak laten weten dat Frankrijk na de 'Non' in een lastig parket zit. Toch zal Frankrijk ook na het 'Nee' een belangrijke rol in Europa wil blijven spelen, zo zei hij. De komende dagen moet duidelijk worden welke gevolgen het wegstemmen van de Grondwet heeft voor de regering, aldus de Franse president. Waarnemers vermoeden dat Chirac premier Raffarin zal ontslaan en laten opvolgen door minister De Villepin.

Verdere reacties
De Europese GroenLinks-fractie vindt de Franse afwijzing een ''gemiste kans''. Toch moeten de Nederlandse kiezers zich niet laten afschrikken door het 'Non', zo stelt de partij: ''Europa is groter dan Frankrijk alleen. De rest van Europa moet nu ook spreken.''

De LPF is verheugd over de Franse afwijzing. ''Vive la France, vive la République, leve Nederland, leve het Koninkrijk! Terecht wil de Franse burger, net als de Nederlander, behoud van de eigen identiteit en soevereiniteit. Samenwerken ja, superstaat nee'', aldus fractieleider Gerard Van As. Hij zegt dat duidelijk is dat de Fransen net als de Nederlanders nu nog geen definitieve stap willen zetten naar een ''Verenigde Staten van Europa''.

D66 en CDA riepen Nederland op juist nu zijn onafhankelijkheid te tonen en voor de vernieuwingen te stemmen. De reden dat de Fransen tegen de Grondwet hebben gestemd komt volgens CDA-fractieleider Maxime Verhagen omdat het bang was dat het aan invloed zou verliezen in Europa. ''Dat gevoel leeft in Nederland niet. Nederland moet een eigen afweging maken''.

Namens de VVD zei fractieleider Jozias van Aartsen dat de Nederlanders woensdag 'Ja' moeten zeggen voor de Europese Grondwet. ''De wedstrijd is niet over. Na het Franse 'Nee' is het verdrag niet weg. Parijs schrijft ons de wet niet voor.''

SP-Kamerlid Harry van Bommel zei dat het Franse 'Non' een overwinning voor de Nederlandse tegenstanders dichterbij brengt. Hij schonk zichzelf een glas goede rode wijn in om te proosten op de afloop, en zei de komende dagen nog volop de NEE-campagne te zullen blijven voeren.

PvdA-leider Wouter Bos zegt de Franse afwijzing te betreuren. Hoe dat 'Nee' moet worden geïnterpreteerd, is heel moeilijk volgens Bos: ''De tegenstanders hadden een grote variëteit aan redenen. Ze zaten onder de extreem-rechtse politicus Le Pen als bij de antiglobalisten van boerenleider José Bové, zowel bij links als bij rechts, zowel in het kamp van de regering als bij de (socialistische) oppositie''.

De Luxemburgse premier en huidig EU-voorzitter Jean-Claude Juncker tenslotte liet weten dat het ratificatieproces van de Europese Grondwet in de andere lidstaten van de Europese Unie gewoon moet doorgaan.
Laatste reviews en specials
review
Blu-ray: True Detective 3
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
©FOK.nl e.a.