Oude Kamphuis naar Mönchengladbach

Niels Oude Kamphuis verdedigt volgend seizoen de kleuren van Borussia Mönchengladbach. De Tukker was transfervrij en tekende een tweejarig contract bij Gladbach.

Gladbach geeft Niels Oude Kamphuis de kans om op het middenveld te acteren. Na zes seizoenen bij Schalke 04 wou de speler graag zijn plaats achterin inruilen voor een plek op het middenveld. Die Königsblauen wou aan deze eis niet voldoen, en zodoende ging de Tukker opzoek naar een nieuwe club. Dat is nu dus Borussia Mönchengladbach geworden.

De 27-jarige Nederlander is voor Gladbach de eerste aankoop van het nieuwe seizoen. En de verwachtingen zijn gelijk hooggespannen. "Met hem hebben we een zeer veelzijdige en internationaal ervaren speler erbij", verklaarde technisch directeur Peter Pander. "Niels Oude Kamphuis zat als basispeler bij Schalke constant op een hoog niveau. Ik ben er zeker van dat hij een versterking is voor ons."

Oude Kamphuis begon zijn loopbaan bij FC Twente. In 1999 maakte hij de overstap naar de Bundesliga, waar hij ging spelen voor Schalke 04. In de zes seizoenen die hij speelde in het blauw van de club uit Gelsenkirchen groeide hij uit tot één van de vaste krachten. Maar ondanks de goede prestaties van Schalke - het bereiken van de bekerfinale en de tweede plaats in de competitie - koos hij ervoor om naar Gladbach te gaan.