Boeing 767 vliegt 6000 km voor 1 passagier

Jeroen (steenz)
Bytedevil, sjorti en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Sommige luchtvaartmaatschappijen moeten alles uit de kast halen om hun vliegtuigen vol te krijgen, maar soms is dat niet genoeg. Zo extreem leeg als een vlucht tussen Dubai en Harare van Air Zimbabwe zijn de toestellen echter zelden. Er werd namelijk een hele Boeing 767, waar zo'n 200 mensen in passen, ingezet voor één passagier.

Het bijna lege toestel vloog voor het eerst op de nieuwe verbinding met Dubai. Volgens lokale media waren er op de heenweg 49 passagiers aan boord, en op de terugweg slechts één. Minister Kaseke van Transport en Communicatie geeft de schuld aan een 'middelmatig management met zo goed als geen kennis van luchtvaart'. Air Zimbabwe zou namelijk nooit hebben onderzocht of er wel behoefte was aan een dergelijke luchtverbinding.

Air Zimbabwe zit al langere tijd in grote problemen door de economische crisis waarin Zimbabwe verkeert. De regering heeft de luchtvaartmaatschappij op de vingers getikt vanwege 'onhandig management', en heeft laten weten bepaald niet blij te zijn met de kostbare privé-vlucht van 6000 kilometer.


Een Boeing 767 van Air Zimbabwe, hopelijk met meer dan 1 passagier aan boord