Non geweerd wegens 'beledigend gedrag'

IcoonEen 64-jarige vrouw die beweert een Fransiscaner non te zijn, is tot twee maal toe geweerd van een vliegtuig van British Airways. Volgens de non, die zegt Zuster Augustus te heten, mocht dit niet omdat ze een beeld van de Heilige Maagd Maria bij zich had, dat ruim een halve meter mat. British Airways verklaart echter dat de vrouw moest achterblijven nadat ze zich beledigend had uitgelaten tegenover stafleden van de vliegtuigmaatschappij.

De vrouw had eigenlijk het vliegtuig van de Britse Shetland-eilanden naar Schotland moeten hebben, nadat ze op de Shetlands haar missie om het geloof over de wereld te verspreiden had afgesloten. Ze is nu genoodzaakt de veerboot naar Aberdeen te nemen, die daar zo'n twaalf uur over doet.

Zelf weet ze in ieder geval van geen kwaad: 'ik mocht het beeld niet in het vliegtuig meenemen, waarna ik verklaarde daarmee naar de pers te stappen', aldus de gedupeerde. Ook zei ze haar gedrag juist 'zelfverdediging' tegen haar 'onwettelijke en wrede' behandeling te vinden.