80-jarige vrouw wil opnieuw record Q-bert halen

Arjen (Mr_Belvedere)
Gamen is van alle leeftijden en voor iedereen!
Ontmoet Doris Self; 80 jaar en Q-bert verslaafd.

Ooit speelde ze elke avond poker en bridge met haar vriendinnen, soms wel tot vier uur in de ochtend. Maar toen ze Q-bert ging spelen kwam van kaarten weinig meer terecht.

In 1984 was ze wereldrecordhoudster van Q-bert met 1112300 punten. "In die tijd was ik met mijn 58-jarige leeftijd de oudste video game recordhoudster ter wereld". Het record van oudste kampioen hield stand tot 2003; in dat jaar verbrak John Lawton (72 jaar) het record.


Doris Self in actie

"Ik was erg teleurgesteld dat ik mijn titel, die ik al twintig jaar had, kwijt was", sprak Doris. "Opeens kreeg ik een telefoontje van game-legende Billy Mitchell die mij een Q-bert machine aanbood om thuis te oefenen. Ik moest beloven iedere dag te oefenen."

Billy Mitchell wordt beschouwd als één van de beroemdste video game-spelers. In 1980 werd hij in het Guinness Book of Records vermeld als één van de meest succesvolle gamers. In 1999 kreeg hij de titel "Player of the Century" bij de Tokyo Game Show. Maar het meest bekend is zijn prestatie van een perfect potje Pac-Man in 1999.

Komend weekend gaat Doris een poging doen om het record weer terug te veroveren.