Todt gelooft in 'conservatieve' banden

De bandenoorlog tussen Bridgestone en Michelin kent weer een extra twistpunt. Na het uitvallen van Kimi Räikkönen claimt Jean Todt van Ferrari dat de Bridgestones in de race beter zijn dan de Michelin-banden.

Bridgestone heeft dit jaar veel commentaar gekregen vanwege de terugval van Ferrari. Helemaal toen Michael Schumacher uitviel na twee lekke banden in Barcelona waren de bandenproblemen van Ferrari en Bridgestone onderwerp van vele gesprekken. Nu ook de Michelin-banden problemen vertonen, mengt ook Jean Todt zich in het gesprek.

De teambaas van Ferrari weet wel waarom de Bridgestones minder waren: "Het enige wat je kan bepleiten is dat de regel van één setje banden voor de kwalificatie en race een moeilijke maatregel is. Wij hebben dat op een conservatieve manier aangepakt, daarvoor betalen we de kosten in de kwalificatie."

Hij durft ook wel te zeggen welke banden beter zijn in de race: "Het lijkt erop dat nog geen bandenfabrikant de nieuwe regels 100% heeft weten te implementeren. De ene fabrikant doet het beter met kwalificeren en is slecht in de race en de andere doet het slecht in het kwalificeren en beter in de race. Ik zeg beter. Ik wil het woord veiliger niet gebruiken want dan wordt het politiek beladen."

"Het probleem is dat de competitie zo hard is, dat je met al je onderdelen probeert tot de grens te gaan. Ik denk dat wat we hier hebben gezien op de Nurburgring de waarheid goed weergeeft. Niemand heeft hier getest, dus je komt aan met een vraagteken. Je hebt twee keuzes aan banden bij je en weet niet of dat de goede zijn. Dat is waarom sinds het begin van het jaar soms erg vreemde situaties ontstaan.", aldus Jean Todt.