Van Bon naar de Tour

Leon van Bon zal dit jaar deelnemen aan de 92e editie van de Tour de France. De renner is opgenomen in de selectie van de Belgische wielerploeg Davitamon-Lotto voor de Ronde van Frankrijk.

Ploegleider Marc Sergeant wees naast Van Bon zes andere renners aan voor het grootste wielerevenement ter wereld. Naast van Bon zullen Robbie McEwen, Fred Rodriguez, Cadel Evans, Axel Merckx en Christophe Brandt aan het vertrek staan in Fromentine, waar de 92e Tour de France van start gaat.

Omdat een ploeg voor de Tour uit negen man bestaat, moet de leiding in de komende weken nog drie mensen aanwijzen om het zestal te vergezellen naar Frankrijk. Voor de drie resterende plaatsen komen de Nederlanders Aart Vierhouten en Koos Moerenhout in principe niet in aanmerking, zo liet Sergeant weten.

Voor Van Bon wordt het de negende keer dat hij van de zomer actief zal zijn op de Franse wegen. Vorig jaar was hij niet van de partij. De Gelderse renner moest toen verstek laten gaan wegens een hardnekkige knieblessure.