NEE-kamp wordt fors groter

Icoon politiek binnenland nieuws Het aantal mensen dat aanstaande woensdag bij het referendum over de Europese Grondwet NEE zal gaan stemmen, is flink toegenomen. In de meest recente peiling gehouden door Maurice de Hond zegt 59 procent tegen te zullen gaan stemmen. De laatste peiling van Twee Vandaag laat een NEE-kamp van liefst 65 procent zien.

Vorige week leek het JA-kamp langzaam maar zeker terrein te winnen. Het percentage JA-stemmers schommelt tussen 35 en 41 procent. Maurice De Hond verwacht dat er een opkomst van ongeveer 48 procent zal zijn. Wanneer dit minder is, dan zal het aandeel tegenstemmers de 60 procent kunnen overschrijden, zo wijst de peiling uit.

Intussen heeft het CDA gezegd dat het opkomstpercentage niet van belang is voor haar afweging. Wanneer eenzelfde percentage NEE-stemmers als in Frankrijk (55 procent) hier zal zijn, dan neemt de partij die uitslag over. De PvdA hanteert wel een minimum opkomstpercentage, te weten dertig procent.
_
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!. Er loopt ook een peiling over de Grondwet op de frontpage.