Heidfeld verwachtte slechter resultaat

Wouter (ziggyziggyziggy)
Nick Heidfeld had niet gerekend op een goed resultaat tijdens de Europese Grand Prix, afgelopen zondag op de Nürburgring. De Duitser startte weliswaar van pole positie, maar was dolblij met zijn tweede plaats in de race.

In een interview lichtte Heidfeld toe dat zijn strategie van drie pitstops de beste was voor zijn race. "De eerste stint was de belangrijkste, om een goede voorsprong op mijn achterblijvers te krijgen. Dat werkte goed, maar het was wel zwaar voor mijn banden aan het einde van de race. Rubens Barrichello reed vrij makkelijk naar me toe, maar ik kon mijn derde plaats gelukkig vasthouden."

Heidfeld wist op voorhand al dat Kimi Räikkönen hem bij de start zou kunnen aftroeven. "Hij had een betere start, maar het ging nog vrij gelijk op. Ik probeerde hem in de eerste bocht nog terug te pakken, maar zijn timing was perfect, ondanks dat hij meer brandstof aan boord had." Heidfeld zei dat hij in het beste geval een derde plaats had verwacht, maar hij won nog een plaats toen Räikkönen uitviel.

Nick Heidfeld verklaarde dat zijn Williams-bolide nog steeds niet optimaal is. De auto moet nog worden doorontwikkeld, maar de wedstrijd op het Duitse circuit heeft veel gegevens voor de ontwikkeling van een aantal belangrijke onderdelen opgeleverd. Tevens had het team veel moeite met het maken van de juiste bandenkeuze.