Ruim 400 ton staal gestolen en weer terug gevonden

webzapper had ons via de nieuws-submit te melden:

Vorige week is er in de nacht van woensdag op donderdag vanaf het terrein van RMB Buigstaal in de stad Groningen maar liefst 400 ton staal, met een handelswaarde van enkele honderdduizenden euro's, gestolen. De dieven moeten deze buit, gezien de omvang en het gewicht hiervan, met circa vijftien volgeladen vrachtwagens hebben meegenomen.

Het bedrijf deed daarop aangifte bij de politie. Naast de diefstal werd er ook een kantoortje opengebroken, enkele computers vernield en een deel van de administratie meegenomen. Uit een eerste onderzoek bleek bovendien dat de dieven ook hebben ingebroken bij buurman Staal Dikema Nederland.

De zaak kreeg vervolgens nog een vreemd vervolg, toen de buit één dag later al weer werd terug gevonden in een loods in Winschoten. Een vrouw uit deze plaats belde hierover toen ze in de krant een eerste publicatie over de diefstal had gelezen. De politie heeft de zaak desondanks nog steeds in onderzoek, omdat zij met een paar onopgeloste vragen zit. Zo is er nog steeds de vraag hoe het staal ongemerkt van het terrein heeft kunnen verdwijnen en wil men ook weten wat de reden hiervan is. Het vermoeden bestaat dat de eigenaar in onmin leefde met een zakenpartner.

Zowel het bedrijf als eventuele betrokkenen weigeren inhoudelijk te reageren op deze zaak. Wel is duidelijk dat de vrouw die de politie tipte, geen enkele binding heeft met het bedrijf.