Kampeerhal tart politie met foto's dief

Rob (R@b)
De eigenaar van kampeerhal De Vrijbuiter in Roden heeft diverse grote foto's opgehangen van een vrouw die op tweede pinksterdag een tent van ruim 1.800 euro heeft gestolen. Hij heeft de foto's gemaakt van een videoregistratie van zijn bewakingscamera's die de diefstal feilloos registreerden.

Volgens de politie is de ondernemer strafbaar omdat hij de auteurswet - de afgebeelde vrouw moet toestemming geven voor publicatie - overtreedt. Ze kan echter pas ingrijpen als de bewuste vrouw aangifte doet. De politie heeft de ondernemer wel verzocht de foto's te verwijderen.

De eigenaar van de kampeerhal, Jaap van Zuylekom, piekert er niet over om de foto's weg te halen. '' Laat haar maar aangifte doen, dan hebben wij haar. Wij spelen niet voor eigen rechter, wij helpen de politie in het onderzoek. Mijn zaak trekt klanten uit het hele land'', aldus de ondernemer.

De politie laat weten niet telkens ''een mannetje te kunnen sturen om de posters van de ramen te scheuren. Maar de ondernemer overtreedt wel degelijk de wet. Natuurlijk kunnen wij op onze vingers natellen dat de afgebeelde vrouw geen aangifte doet''.