RG: Henin strijdend naar winst

Justine Henin-Hardenne heeft ten koste van Svetlana Kuznetsova de kwartfinale bereikt op Roland Garros. De Belgische won in een slopende partij in drie sets van de Russin.

Henin, de winnares van 2003, begon goed aan de wedstrijd en brak Kuznetsova al snel. De Belgische liep uit naar een 3-1 voorsprong in de eerste set. Deze break hield Henin lang vast, maar bij 5-4 wist ze niet de set uit te serveren. Kuznetsova brak en de set eindigde in een tiebreak. Hierin kon de Russin met een 5-2 voorsprong niet de set winnen. Henin pakte de tiebreak met 8-6 en won zo de eerste set.

In de tweede set ging Kuznetsova sterk van start en brak Henin twee keer. Henin kon nog wel één keer terugbreken, maar moest de set toch laten aan Kuznetsova: 6-4. In de beslissende derde set begon Henin goed en pakte snel een 2-0 voorsprong. Dit kon ze niet vasthouden en Kuznetsova kwam weer op gelijke hoogte. Henin oogde in de derde set erg vermoeid en tennisste met haar laatste krachten. Kuznetsova kon dan ook bij 5-3 voor de wedstrijd serveren.

Kuznetsova kreeg twee matchpoints, maar het lukte de US Open winnares van 2004 niet om te winnen. De vermoeide Henin brak terug en kwam zelfs weer op 5-5. De game daarop pakte ze en bij 6-5 kwam de Belgische op de servicegame van Kuznetsova op drie matchpoints. Het eerste matchpoint was raak voor Henin: 7-5.

Submitter:  Bron: FOK!