RG: Coria sneuvelt in vierde ronde

Michel (Baraja)
Guillermo Coria is er weer niet in geslaagd Roland Garros op zijn naam te schrijven. Dit jaar verloor de lichtgewicht al in de vierde ronde.

Boosdoener voor de 23-jarige Argentijn was Nicolai Davidenko. Deze Rus is een rijzende ster in het graveltennis. Vorig jaar rekende Coria nog simpel met Davidenko af in Parijs. Dit jaar waren de rollen omgedraaid.

In de eerste set was er echter nog niets te merken van de dadendrang van Davidenko. De runner-up van 2004, Coria dus, won eenvoudig met 6-2. Maar daarna ging het minder lopen bij Coria. Davidenko is een speler die weinig risico’s neemt en altijd een constant niveau haalt. De Rus won de tweede en derde set op die manier. In die tiebreak van de derde set kreeg Coria twee kansen om de set te winnen. Maar het was de stugge Rus die toesloeg.

Daarna openbaarde de traditionele kwaal zich bij Coria. Hij is mentaal zwak, zodat hij binnen een mum van tijd in de vierde set alweer tegen een 1-4 achterstand aankeek. Hij kon het tij niet meer keren. Na de halve finale in 2003 en de dramatische tweede plaats van 2004 is Coria ook dit jaar niet toe aan winst op Roland Garros.