Vrouw zwanger van tweede vierling

mikkey72 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een vrouw uit Australië is in verwachting van een vierling. Op zich al bijzonder, maar wat het nog specialer maakt is dat het de tweede keer is dat de vrouw zwanger is van een vierling. In augustus beviel ze al van twee jongens en twee meisjes. De moeder heeft haar baan als verpleegster opgegeven en wordt fulltime moeder. De ouders hebben laten weten erg trots te zijn.

De 26-jarige moeder raakte zwanger na een reageerbuisbevruchting. Haar vorige zwangerschap was ook op die manier tot stand gekomen. Als alles goed gaat, zal de vrouw in december van dit jaar bevallen. Ze zal dan in drie jaar tijd negen kinderen ter wereld gebracht hebben. Naast de eerdere vierling was ze ook al de trotse ouder van een inmiddels twee jaar oude dochter.

Er zijn meerdere gevallen bekend van vrouwen die twee keer een vierling baarden en ook zelfs vrouwen bij wie dit vier keer gebeurde. De familie Vassiliev uit Rusland wordt algemeen beschouwd als de familie waar de meeste meerlingen ter wereld kwamen. Tussen 1725 en 1765 baarde mevrouw Vassiliev vier keer een vierling, zeven keer een drieling en zestien keer een tweeling. Meneer Vassiliev trouwde daarna nog met een andere vrouw, die achttien kinderen in acht zwangerschappen baarde.

De Australische ouders met hun vorige vierling
De Australische ouders met hun vorige vierling