Grote vechtpartij in strandpaviljoen IJmuiden

gammapooka en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In strandpaviljoen de Zuidpier in IJmuiden is gisteravond een massale vechtpartij uitgebroken. Volgens de eerste berichten gingen hierbij zo'n driehonderd mensen met elkaar op de vuist, door andere bronnen wordt gesproken over tientallen. De politie verrichtte één arrestatie.

Bij de vechtpartij zou één persoon zwaargewond zijn geraakt en raakten meerdere bezoekers lichtgewond. De gewonden werden met verschillende ambulances afgevoerd naar ziekenhuizen in de regio. Personeelsleden moesten volgens ooggetuigen rennen voor hun leven.

Volgens een onbevestigde bron is inmiddels één slachtoffer overleden aan zijn verwondingen. Woordvoerder Dick van Egmond van de politie Kennemerland kan dat nog niet bevestigen. De politie komt in de middag met een verklaring.

De vlam sloeg rond middernacht in de pan, na een ruzie tussen twee vrouwen. Meerdere feestgangers bemoeiden zich hiermee. Het personeel van het strandpaviljoen ontruimde de zaak vervolgens. De politie rukte met een flink aantal auto's uit om de gemoederen tot bedaren te brengen.

In het strandpaviljoen werd een cd-presentatie gehouden van de Haarlemse zanger Leo Nardell. Ook artiesten als Koos Alberts en Arne Jansen traden op. Bij het optreden van de laatste sloeg de vlam in de pan. Volgens de eigenaresse van de zaak was de avond daarvoor gemoedelijk verlopen. "We hadden hier een echt heel leuk feest", aldus een aangeslagen medewerker.

Volgens personeelsleden van het strandpaviljoen is het niet de eerste keer dat benevelde jongeren bij het paviljoen met elkaar op de vuist gaan.

Update 15:25
Bij de vechtpartij in het strandpaviljoen is Peter Poelarends, eigenaar van de populaire bar dancing De Bascule uit IJmuiden overleden. Op het gastenboek van de website van het café stromen inmiddels de condoleance berichten binnen. De politie heeft overigens nog steeds niet bevestigd dat er een dode is gevallen bij de vechtpartij in de strandtent.

Ook op Condoleance.nl stromen reacties binnen op de dood van Poelarends, die een zoontje achterlaat. In sommige reacties wordt de schuld van zijn dood gegeven aan 'kampers' (woonwagenbewoners).