[update] Explosie en grote brand in Abcoude

Nolius
Bij een explosie en een daarop volgende brand in een woning in Abcoude zijn mogelijk mensen verongelukt. Twee kinderen van het gezin dat er woont zijn uit het pand gekomen. Twee anderen zijn nog binnen. De kinderen zijn gewond.

De explosie heeft plaatsgevonden in een twee onder een kap-woning aan de Voetangelweg in Abcoude. Verdere details zijn nog niet bekend.

Update 17:14 uur
Bij de explosie zijn vier mensen gewond geraakt. Een FOK!lezer meldt ons dat de moeder op vakantie was en dat de vader zelf mensen onder het puin vandaan heeft gehaald. Daarvan is één persoon met een traumahelikopter afgevoerd. Ook de andere drie gewonden zijn naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer is nog op zoek naar een jong meisje, dat tussen de brokstukken moet liggen. Volgens een omwonende zou het gaan om een kind van ongeveer drie jaar.

Vermoedelijk ligt de oorzaak bij de gastank die buiten het huis staat. Het gas zou zich verzameld hebben onder het pand. De brandweer is nog altijd bezig met nablussen. Volgens een woordvoerder bestaat er nog instortingsgevaar. Het explosiegevaar is inmiddels geweken.

Er zijn geen dieren omgekomen bij de explosie en daarop volgende brand. Het pand zou pas geleden nog verbouwd zijn.