FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 mei 2005

Verdonk lichtte Tweede Kamer onjuist in

Aka-Zigor en dadoc hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft de kamer in een debat onjuist geïnformeerd. Vandaag heeft zij de Kamer een brief gestuurd dat ze 'abusievelijk' onjuiste feiten heeft gepresenteerd in het debat over Marokkaanse vrouwen die door hun man in Marokko zijn achtergelaten.

Volgens een woordvoerder van Verdonk heeft de minister de Kamer geïnformeerd op basis van gegevens die 'op dat moment voorhanden waren.' Verdonk zei in het debat onder andere dat zij zes vrouwen geen toestemming verleent om vanuit Marokko terug te keren naar Nederland. Volgens Verdonk zouden deze vrouwen geen kinderen met de Nederlandse nationaliteit hebben. Vier van deze vrouwen bleken echter wel moeder te zijn van kinderen met een Nederlandse nationaliteit.

Ieder jaar worden tientallen vrouwen in Marokko en Turkije gedumpt. Hun echtgenoten laten de vrouwen achter in hun land van herkomst, waarbij ze hun paspoort afnemen. Hierdoor is het voor de vrouwen moeilijk om weer terug te komen naar Nederland.

Muurschildering Theo van Gogh beschadigd

Tarak had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe muurschildering van Theo van Gogh is in de nacht van woensdag op donderdag onherstelbaar beschadigd. Het kunstwerk in het Amsterdamse stadsdeel Oost/Watergraafsmeer werd overgoten met grijze verf. Het stadsdeel overweegt aangifte te doen van vernieling.

De beeltenis van de vermoorde regisseur was te vinden op het zogenaamde 'Plein der Hemelse Vrede/In Memoriam Theo van Gogh'. Het kunstwerk werd al eens eerder met verf overgoten. De makers, Loes Diephuis en John Prop, hebben het schilderij toen nog op kunnen lappen. Na deze actie is er echter geen redden meer aan. De muur krijgt binnenkort overigens een nieuwe schildering. Wat daar precies op komt te staan is nog niet bekend.

Voetbal: Heracles Almelo naar eredivisie

Icoon Sport nieuwsHeracles Almelo is na twintig jaar weer terug op het hoogste voetbalniveau. Na een spannend duel zorgde een gelijkspel tegen BV Veendam voor het kampioenschap van de Gouden Gids Divisie en promotie naar de eredivisie. Bij rust leek het daar nog niet op, Heracles stond op een 1-0 achterstand.

In de loop van de tweede helft kwam de ploeg uit Almelo echter op voorsprong, waarna Veendam nog 2-2 maakte. Aan dat ene puntje had Heracles genoeg, ondanks dat concurrent Sparta tegelijkertijd korte metten maakte met de Go Ahead Eagles. In een bizarre wedstrijd in Deventer werd het 5-2 voor de Rotterdammers, die zich nu op de nacompetitie moeten gaan richten.

De wedstrijd in Deventer werd door een spandoek trouwens nog even door scheidsrechter Luinge stilgelegd. Dit spandoek verwees naar het incident tussen voetballers Kokmeijer en Bouaouzan afgelopen december. Spartaan Bouaouzan maakte destijds door een woeste tackle een einde aan de voetbalcarrière van de spits van de Eagles.

-
Meer sportberichten lees je op FOK!Sport!!

De snelste achtbaan staat in New Jersey

Isiolo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHoger, sneller. Dit weekend worden met de opening van een nieuwe achtbaan in het Six Flags Great Adventure park in New Jersey records verbroken. De Kingda Ka komt vanuit stilstand binnen 3,5 seconde tot een snelheid van ruim 200 kilometer, en wordt met die snelheid tot een hoogte van 138 meter gejaagd. Na een korte pauze gaat het vervolgens met eenzelfde snelheid naar beneden.

Gisteren mocht een selecte groep coasterfanaten alvast kennismaken met de nieuwe achtbaan. "Mijn oogleden klapperden ervan", zegt de 33-jarige Diana Reess. "Het is ongelofelijk", stelt Wade Jackson (28), "Het geeft je de adrenaline-kick van een extreme sport, maar dan zonder de angst voor ongelukken." De opening werd eerder deze lente uitgesteld, wat leidde tot wilde verhalen over onverwachte technische problemen. Een woordvoerder van het pretpark verklaarde echter dat de vertraging te maken had met weerproblemen.

Overigens breekt de coaster nog een derde record, de hele rit duurt nog geen minuut. Maar als je geluk hebt dan halen de wagentjes niet meteen de top. "Attentie: Soms gaat de Kingda Ka trein niet in één keer over de top. De wagentjes zullen in dat geval veilig terugrollen, om vervolgens opnieuw te worden gelanceerd", is te lezen op een bordje bij de wachtrij. Volgens de woordvoerder is het probleem te wijten aan een te hoog gewicht van de passagiers, en niets waar men zich zorgen over hoeft te maken.

Kingda Ka

Silvio Berlusconi aast op Endemol

EndemolDe Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft het voorzien op het Nederlandse productiebedrijf Endemol. Via zijn bedrijf Mediaset, dat ook marktleider is in de Italiaanse tv-wereld, wil hij Endemol overnemen van de Spaanse eigenaar Telefónica.

Beide bedrijven hebben echter nog geen contact gehad. Volgens topman Fedele Confalonieri van Mediaset is contact met Telefónica op dit moment nog weinig zinvol, omdat de vraagprijs voor Endemol te hoog zou zijn. Het Nederlandse productiebedrijf zou ten minste drie miljard euro moeten kosten.

Telefónica kocht Endemol in 2000 van de oprichters John de Mol en Joop van den Ende voor ruim vijf miljard euro. Vorig jaar liet het Spaanse telecomconcern doorschemeren op korte termijn weer van Endemol af te willen.

Brinkhorst wil openbaarmaking Irak-dossiers

Minister Brinkhorst (D66) wil dat het kabinet alle geheime documenten die het Irak-dossier bevat, openbaar maakt. Deze uitspraak deed hij in het blad Nieuwe Revu. Na het uitlekken van het interview betuigde de minister alweer spijt op het RTL-Nieuws. "Ik had het beter niet kunnen zeggen"

De PvdA eist opheldering over de gedane uitspraken van Brinkhorst. Het kabinet heeft, voor de inval van Amerika in Irak, altijd geweigerd om alle diepgaande analyses en adviezen openbaar te maken. In de Nieuwe Revu eiste Brinkhorst echter dat het kabinet "verantwoording aflegt en openheid van zaken geeft". In het RTL-Nieuws gaf de democraat toe dat hij eigenlijk niet over dit soort zaken gaat.

Ook uitte de minister in het Nieuwe Revu interview stevige kritiek op de Verenigde Staten en haar handelswijze in Guantánamo Bay: "Wat de VS in Guantánamo Bay doen, kán niet. Guantánamo Bay valt buiten het grondgebied van de VS, zegt Washington. O, en dan zijn schendingen van de mensenrechten plotseling geoorloofd? Dat is meten met twee maten!"

Het is al de derde keer in korte tijd dat Brinkhorst dit soort opvallende uitspraken doet. Al eerder, op 10 mei, zei de minister van Economische Zaken in De Telegraaf over 'nee-stemmen' bij het aankomende referendum: "Op den duur gaat in Nederland dan het licht uit en dan zetten we ons land op slot." Ook in het magazine Forum van werkgeversorganisatie VNO-NCW kwam er een opvallende uitspraak uit de mond van minister Brinkhorst: hij vond het referendum geen goed idee. "Op zichzelf is er best wat te zeggen voor referenda, maar niet over dit onderwerp. We houden nu een referendum over een zaak waar de bevolking niets over weet. Dat schept een slecht precedent"

Heracles Almelo naar eredivisie

Heracles Almelo is na twintig jaar weer terug op het hoogste niveau. Na een spannend duel zorgde het behaalde gelijkspel tegen BV Veendam voor de promotie.

Vlak voor rust dompelde Veendam-aanvaller Ronald Hamming de ploeg uit Almelo echter nog in diepe rouw, door zijn ploeg op voorsprong te schieten. Halverwege de tweede helft zette Heracles orde op zaken: Ditewig en Quansah tekenden voor een voorsprong.

Die voorsprong werd snel teniet gedaan door een onnodige handsbal van Hoogma. De aanvoerder van Heracles moest lijdzaam toezien hoe Hamming de strafschop feilloos benutte. Na deze domper kwam Heracles niet meer in de problemen. De ploeg miste zelfs nog vele kansen, waardoor de toeschouwers tot het laatst toe in spanning bleven.

Die zege van Heracles was broodnodig, want tegelijkertijd maakte Sparta korte metten met de Go Ahead Eagles. In een knotsgekke wedstrijd in de Adelaarshorst werd het 5-2 voor de Rotterdammers, die zich nu op de nacompetitie moeten gaan richten.

Deze wedstrijd werd door een spandoek trouwens nog even door scheidsrechter Luinge stilgelegd. Dit spandoek verwees naar het incident met Kokmeijer en Bouaouzan van afgelopen december. Bouaouzan maakte door een woeste tackle een einde aan de voetbalcarrière van de spits van de Eagles.

Op elk broodje past voortaan een worstje

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Amerika is een van de laatste grote knelpunten van hot dog-liefhebbers eindelijk verleden tijd: er hoeven geen overtollige broodjes meer weggegooid te worden. Twee bedrijven uit de Amerikaanse Midwest hebben met elkaar afgesproken dat ze hun broodjes en worstjes in dezelfde aantallen zullen verkopen.

Het lijkt een eenvoudige afspraak, maar volgens de Amerikaanse media is het 'historisch'. Jarenlang verkocht broodjesfabrikant Alpha Gaking de broodjes in verpakkingen van zes of twaalf. Vleesbedrijf Vienna Beef daarentegen verkocht de worstjes in verpakkingen van acht stuks. Gevolg hiervan was dat er naar schatting twee miljoen broodjes ongebruikt werden weggegooid.


geen verspilling meer

VVD wil einde aan hondenbelasting

Isiolo en Aka-Zigor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De VVD wil af van de hondenbelasting. Deze 'blaftaks' is volgens het Tweede-Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming overbodig en wordt door gemeenten gebruikt om gaten te dichten in de begroting. Ze roept daarom gemeenten op de hondenbelasting met ingang van volgend jaar af te schaffen.

Sommige gemeenten, zoals Rotterdam, vragen van dierenartsen hun klantenbestanden om zo te controleren of hondenbezitters inderdaad belasting betalen. Dit is volgens Ineke Dezentjé Hamming onzin: "Dierenartsen hebben weliswaar geen beroepsgeheim. Maar klanten overhandigen de gegevens over hun dieren natuurlijk niet aan een arts om daarmee de gemeentelijke belastingdienst een handje te helpen."

Deze week verscheen er bovendien een rapport van de commissie-Eenhoorn over lokale belastingen. De hondenbelasting werd hier sterk bekritiseerd: de extra gemeente-inkomsten lijken belangrijker dan de oorspronkelijke functie van de blaftaks, namelijk het reguleren van het aantal honden en het opruimen van hondenpoep.

Vrouw leert man pas op huwelijk kennen

Terwijl de 'Wie trouwt er met de miljonair'-spelletjes al een tijde niet meer op televisie te zien zijn, heeft een Oostenrijkse radiozender nu een soortgelijke, zij het iets gewaagdere actie bedacht. De 22-jarige Isabel uit Wenen zal binnenkort in het huwelijk treden met een man die zij pas voor het altaar voor het eerst ontmoet.

Komende maandag zal de jury bekend maken welke drie mannen doormogen naar de finale. De luisteraars van het radiostation mogen beslissen wie van de drie de echtverbintenis aan mag gaan. Isabel treedt echter niet zonder eisen in het huwelijk. Ze heeft graag een man die eruit ziet als Brad Pitt, haar het gevoel geeft dat ze bijzonder is en die groot en sportief is. Lange haren, tepelpiercings en oorbellen zijn uit den boze.

Het idee voor de actie ontstond toen twee presentatoren van een ochtendshow erover discussieerden hoe lang je iemand zou moeten kennen voordat je ermee in het huwelijksbootje stapt.


In het midden bruid Isabel, aan weerszijden
presentatoren Dani Linzer en Meinrad Knapp, de bedenkers van de actie

Beren verscheuren Poolse vrouw

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Poolse vrouw is vandaag om het leven gekomen tijdens een bezoek aan de dierentuin. Het slachtoffer werd door een groep beren aan stukken gescheurd toen ze in de berenkuil was gevallen.

Volgens de politie van de Zuid-Poolse stad Chrozow verloor de vrouw haar evenwicht, waardoor ze naar beneden viel. Ze kwam terecht in het deel waar de beren worden gevoederd.

Canada: nederlaag voor muziekbranche

Een onbekende FOK!ker wees ons via de nieuws-submit op het volgende:

IcoonEen fikse tegenvaller voor de muziekindustrie in Canada: de Canadian Recording Industry Association verloor voor het Canadese Hof van Beroep een zaak die door de organisatie was aangespannen met het doel om de naam- en adresgegevens van 29 klanten van vijf internetproviders te verkrijgen. De klanten maken zich volgens de organisatie schuldig aan schending van het auteursrecht. Het Hof erkent weliswaar dat peer-to-peerprogramma's als Kazaa gebruikt worden om illegaal auteursrechtelijk beschermd materiaal te downloaden, maar acht de privacy van de gebruikers van zulke software vooralsnog belangrijker dan de belangen van de platenindustrie. Wel biedt het Hof de organisatie de ruimte om de juridische strijd voort te zetten.

Het is de tweede keer deze week dat de muziekindustrie in de strijd tegen het illegaal downloaden van muziek in het stof bijt. Eerder besliste het Hoger Regionaal Hof van de Duitse stad Hamburg in een soortgelijke zaak in het nadeel van de muziekbranche. In Nederland wordt de zaak met belangstelling gevolgd: op 16 juni dient voor de rechtbank in Utrecht ook een dergelijke zaak, aangespannen door de Stichting Brein tegen vijf grote providers, in een poging om van 42 gebruikers van peer-to-peerprogramma's de naam- en adresgegevens te verkrijgen.

Keuze Adriaanse binnen twee weken

Co Adriaanse zal binnen twee weken de beslissing bekend maken over waar hij volgend jaar trainer wordt. Naar eigen zeggen heeft hij momenteel zeven concrete aanbiedingen.

Na de terugkerende geruchten over een contract met FC Porto van de AZ-coach, liet hij weten keuze te hebben uit zeven aanbiedingen. Daarbij zou het gaan om zes clubs uit Europa en van één club buiten Europa. Adriaanse zal in de komende twee weken een keuze maken uit de aanbiedingen.

Nadat hij de vorige clubs op minder fijne wijze verliet, liet hij nu weten ooit nog wel te willen terugkeren bij AZ: "Maar dan als scout. AZ is een club met een goede organisatie waar ik met veel plezier heb gewerkt. Na mijn trainerscarrière zou ik hier graag weer aan de slag gaan."

Cuesta wint klimtijdrit Catalonië

Iñigo Cuesta heeft de vijfde etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. De Spanjaard won met overmacht de klimtijdrit over 17,1 kilometer tussen Sornas en Ordino-Arcalis. Popovych blijft leider.

De Saunier Duval-renner, die voor de favorieten van start ging, klom op het geaccidenteerde terrein in het dwergstaatje Andorra naar een richttijd van 37:18. Een zeer snelle tijd zo zou in het verloop van de rit blijken.

Jan Ullrich, die zich in Spanje voorbereid op een laatste strijd met Lance Armstrong, moest bijna drie minuten toegeven op zijn Spaanse concurrent. De Duitser deed over de klim 40 minuten en 14 seconden. Goed voor een plek buiten de top-20.

Ook andere klassementrijders, zoals Floyd Landis en Iban Mayo kwamen niet in de buurt van Cuesta. Alleen Leonardo Piepoli, die gisteren Saunier Duval aan de eerste seizoenszege hielp, bleef met 37:44 enigszins in de buurt. Daarmee eindigde hij op de tweede plek.

Klassementsleider Yaroslav Popovych gaf ook veel tijd toe. De Oekraïner zette met 38:09 de vijfde tijd neer. Dat was goed genoeg om de leiding in het algemeen klassement te behouden.

Uitslag vijfde etappe:
1 Inigo Cuesta (Spa) in 37'18"
2 Leonardo Piepoli (Spa) op 26"
3 David Moncoutie (Fra) op 45"
4 Ezequiel Mosquera (Spa) op 47"
5 Yaroslav Popovych (Oek) op 51"

Klassement na vijf etappes:
1 Yaroslav Popovych (Oek) 15u46'40"
2 Leonardo Piepoli (Spa) op 20"
3 David Moncoutie (Fra) op 59"
4 Michael Rogers (Aus) op 1'18"
5 Aitor Osa (Spa) op 1'23"

Panis gaat rijden in Frankrijk

Toyota’s testcoureur Olivier Panis gaat de vrijdagtraining, in zijn geboorteland Frankrijk, voor zijn rekening nemen. Dit is mogelijk geworden dankzij de soepelere regels omtrent de ‘vrijdag-coureurs’.

Panis heeft in 2004 tijdens de Grand Prix van Japan zijn laatste Formule 1-race gereden en is sindsdien testcoureur voor het team van Toyota. Olivier heeft in zijn tien jaar lange carriere als Formule 1 coureur 158 races gereden. De laatste 33 races heeft hij gereden voor Toyota en de Fransman heeft een twee-jarig contract, om te kunnen testen voor Toyota, op zak.

Toyota-president John Howett: Olivier kon niet op vrijdag rijden door de regels die hiermee verbonden waren. Deze regels zijn echter versoepeld en we vonden het een goed idee om Olivier te vragen om op de vrijdag in Frankrijk te rijden. Hij is snel, zeer technisch aangelegd en heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes dat we dit seizoen kennen.”

Panis: ”Ik vind het erg leuk om weer op Magny Cours te kunnen rijden. In 1994 reed ik voor het eerst op dit circuit, dus ik heb veel ervaring met dit circuit. Nu hoop ik dat ik mijn ervaring met dit circuit kan omzetten in een goede ondersteuning van Toyota voor de Grand Prix van Frankrijk. Ik denk dat het erg slecht zou zijn als het weekend in Frankrijk voorbij gaat zonder Franse coureurs. Doordat ik ga rijden lever ik informatie aan mijn team én hoop ik wat terug te kunnen doen voor de toeschouwers en de Franse televisie en pers.”

Petacchi eenvoudig winnaar 12e etappe

Alessandro Petacchi heeft zijn tweede etappe van deze Giro gewonnen. Hij was duidelijk de sterkste in de massasprint van de twaalfde etappe.

Tijdens de 12e etappe van Alleghe naar Rovereto over 175 km gebeurde er weinig noemenswaardigs. De enige ontsnapping was van Schnyder, maar het leek er al vanaf de top van de enige col op dat deze etappe zou eindigen in een massasprint. Op de top van de Passo di San Pellegrino verzamelde Rujano nog wat puntjes voor zijn bergtrui.

Gedurende een groot deel van de etappe voerde CSC, de ploeg van leider Ivan Basso, het peloton aan. In de laatste kilometers ging het tempo omhoog, onder leiding van de sprintersploegen. Fassa Bortolo vormde zoals gewoonlijk een trein voor Petacchi en er werd gevochten om zijn achterwiel. McEwen kon zich niet voorin handhaven en kon niet meedoen om de eerste plaatsen. Grillo probeerde op 400 meter van de streep Petacchi te verrassen door als eerste de sprint aan te gaan. Maar Petacchi zat meteen in zijn wiel en ging er meteen overheen. Uiteindelijk had hij twee fietslengtes over op de streep bij zijn 99e overwinning in zijn carrière. Ivan Basso eindigde, net als alle andere klassementsrenners, in dezelfde tijd als de Italiaanse supersprinter.

Uitslag 12e etappe
1. Alessandro Petacchi (Ita) 4.50.00
2. Paride Grillo (Ita) z.t.
3. Isaac Galvez (Spa) z.t.
4. Robert Förster (Dui) z.t.
5. Jaan Kirsipuu (Est) z.t.

Klassement na 12e etappe
1. Ivan Basso (Ita) 53.55.20
2. Paolo Savoldelli (Ita) +0.18
3. Danilo di Luca (Ita) +1.04
4. Gilberto Simoni (Ita) +2.27
5. Sergey Gonchar (Oek) +3.45

'Sheryl Crow breekt met Lance Armstrong'

Jempi had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Showbiz nieuwsVolgens het Amerikaanse blad Star is het over tussen Lance Armstrong en Sheryl Crow. Crow zou een punt achter de relatie hebben gezet. Het blad baseert het bericht op uitlatingen van vrienden van de Amerikaanse zangeres. Johan Bruyneel, ploegleider van de zesvoudig Tour-de-France-winaar ontkent de geruchten.

"Lance en Sheryl leefden uiteenlopende levens. Het paar had weinig tijd voor elkaar. Zij is een rockster en hij een atleet. Daardoor zijn de twee uit elkaar gegroeid," aldus Star. Armstrong (33) en Crow (43) ontmoetten elkaar in oktober 2003 voor het eerst op een liefdadigheidsdiner.

Crow en Armstrong
Sheryl Crow en Lance Armstrong in gelukkiger tijden

Barrichello: "Ik word op een ronde gezet"

Na de vrije training van afgelopen donderdag heeft Rubens Barrichello aangegeven zeker niet tevreden te zijn. Hij vreest dat hij in Monaco op een ronde gezet wordt.

Als voorbereiding op de Grand Prix van Monaco heeft Scuderia Ferrari meer dan 2.000 test-kilometers gereden. Toch lijkt het erop dat het team in Monaco wederom geen aansluiting kan vinden met de top. “We hebben nog steeds niet het 'ritme' te pakken om pole te kunnen rijden en hebben geen kans om met de top mee te rijden. Bovendien zijn we niet snel genoeg en kunnen we de concurrentie niet aan.”, aldus Rubens Barrichello.

Rubens zegt problemen te hebben met grip en balans. Barrichello: ”Ik hoop dat het aan het asfalt lag, dat er nog niet genoeg rubber op de baan ligt en dat dit gaat verbeteren. Maar het zal zwaar worden. Zelfs in onze beste jaren hadden we hier problemen en we weten het wederom een zwaar weekend zal worden.”

De Braziliaan vreest op een ronde gezet te worden door de Renault's en de McLaren's.”Als Renault en McLaren hun prestatie van de donderdag training kunnen herhalen in de race, dan gaan we op een ronde gezet worden. Maar het is verkeerd om ons op anderen te focussen, we moeten naar onszelf kijken en oplossingen gaan vinden.”

Van de Linde beledigde Michiel Smit

HaitskeOud lijsttrekker voor Leefbaar Nederland, Haitske van de Linde, is vandaag door de politierechter in Amsterdam veroordeeld tot 150 euro boete na een eis van 550 euro. De rechter achtte haar schuldig aan het beledigen van Nieuw Rechts-leider Michiel Smit.

De belediging dateert uit de tijd dat Smit een gooi deed naar een Tweede Kamerzetel met de Conservatieven.nl van ex-LPF-Kamerlid Winny de Jong. Van de Linde noemde eind 2002 Smit in het tv-programma Barend en Van Dorp, 'de grootste neo-nazi van de Nederlandse politiek'. Zij verwees daarbij naar uitlatingen die de Rotterdammer heeft gedaan op het forum van het extreem-rechtse Stormfront en naar een uitzending van 2Vandaag. Smit deed daarop aangifte tegen Van de Linde wegens laster en smaad.

Van de Linde is met de rechtszaak goedkoper af dan wanneer ze een schikking had betaald die het OM haar indertijd voorstelde. Ze kon een rechtszaak afkopen met 450 euro, maar weigerde dat. Daarom kwam de zaak nu voor de rechtbank.

Smit is blij met de veroordeling en zegt op zijn eigen website dat met deze uitspraak ''duidelijk wordt dat je niet zomaar alles kan roepen over 'rechtse' politici.''

Henk Wisman bondscoach Armenië

Henk Wisman is de nieuwe bondscoach van Armenië. Wisman volgt Bernard Cosoini op, die eind maart de laan werd uitgestuurd na een 2-0 verlies op Nederland.

De ex-FC Den Bosch trainer zal het bondscoachschap waarschijnlijk combineren met de Armeense landskampioen Pyoenik Jerevan. Wisman was, naast FC Den Bosch, ook trainer geweest van FC Volendam. Daar werd hij destijds de laan uitgestuurd, omdat hij kritiek had op het transferbeleid.

Krant plaatst foto van Saddam in onderbroek

Tamarinde, scannerrob, Jestrovic en pberends hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsThe Sun heeft vrijdag een foto gepubliceerd van Saddam Hussein in zijn onderbroek. De Britse tabloid plaatste verder nog een foto waarop de voormalig dictator ligt te slapen. Het Amerikaanse leger heeft zich inmiddels gedistantieerd van de foto's, die al een jaar oud zijn. Wie de foto's gemaakt heeft en hoe ze bij de pers terecht zijn gekomen, wordt nu onderzocht.

Saddam Hussein wordt sinds zijn arrestatie in december 2003 bij alles wat hij doet scherp in de gaten gehouden. Dit om te voorkomen dat hij zelfmoord pleegt. Saddams dagelijkse bezigheden bestaan momenteel vooral uit wandelen op de binnenplaats, lezen in de koran en voor zich uit staren.

Beelden van het medisch onderzoek van Saddam Hussein, na zijn arrestatie, gingen de hele wereld over. Een deel van de Irakese bevolking vond deze beelden toen mensonterend.

Saddam Hussein
De bewuste foto van Saddam Hussein

[upd] VVD zet holocaust toch niet in voor EU-grondwet

Icoon Binnenlands nieuwsVanaf komende zaterdag zal de VVD in een reclamespotje op veertien regionale zenders het Nederlandse publiek proberen te overtuigen dat de 'ja-stem' de enige juiste is. Hiervoor gebruiken de liberalen enkele omstreden voorbeelden uit het verleden, zoals de Holocaust, Srebrenica en de terroristische aanslagen in Madrid. Beelden van deze gebeurtenissen, samen met slogans als 'Dit nooit méér! Start samenwerking Europa 1952' en 'Een toekomst met vrede, veiligheid en welvaart! Eén Europese Grondwet' moeten de kiezer ertoe bewegen de Europese Grondwet bij het referendum op 1 juni te omarmen.

Jules Maaten, de fractievoorzitter van de VVD in het Europees Parlement, erkent dat de beelden confronterend zijn. Hij geeft echter ook aan dat hiermee duidelijk is hoe zijn fractie over de Grondwet denkt: "Hiermee willen we zeggen dat het niet om niks gaat. Het Europese project is niet voor de grap opgezet, maar voor vrede, welvaart en veiligheid."

Eerder al waarschuwde minister Donner van Justitie voor een 'balkanisering' - hierbij doelend op de voortdurend instabiele situatie in de Balkan van Europa - mocht de Grondwet het niet halen. Later zwakte hij die uitspraak overigens wel snel af. Maaten claimt geenszins te willen suggereren - zoals Donner deed - dat er een nieuwe Europese oorlog komt bij een 'nee' van Nederland. Wel wil hij de kiezer op het hart drukken voor te stemmen, door te laten zien wat Europa aan de hand van de EU tot nu toe heeft bereikt, en wat voorkomen kan worden, zoals de aanslagen in Madrid.

In het politieke forum van FOK! kun je uitgebreide informatie vinden over het aanstaande referendum over de Europese Grondwet. Tevens is hier een actie begonnen om het televisiespotje aan de Reclame Code Commissie voor te leggen, vanwege haar omstreden karakter.

Tevens dank aan allen die ons van dit nieuws via de nieuwssubmit op de hoogte brachten!

Update 16:50

VVD zendt spot niet uit
De VVD heeft zojuist laten weten de spot in te trekken. Het filmpje zou bij nader inzien te ver gaan en averechts kunnen werken, zo zegt Maaten nu na overleg met het partijbureau in Nederland.

'Frans 'NON' is einde EU-Grondwet'

IcoonWannneer de Fransen op 29 mei in meerderheid tegen de Europese Grondwet stemmen, dan is het einde verhaal voor diezelfde Grondwet. Dat heeft de premier en minister van Financiën van EU-voorzitter Luxemburg, Jean Claude Juncker, vandaag gezegd. Bovendien zou een Frans 'non' de voortrekkersrol van Frankrijk in de Europese Unie verzwakken.

Volgens Juncker heeft het ook geen zin om opnieuw te gaan onderhandelen over de EU-Grondwet. Andere lidstaten zitten daar niet op te wachten, en bovendien is er in het kamp van de NEE-stemmers helemaal geen overeenstemming hoe het dan wel moet. Gisteren liet ook al de Franse ex-president Giscard d'Estaing weten niet te geloven in een alternatief voor de Europese Grondwet.

Een ratificatie van de verdragstekst zonder Franse deelname is volgens Juncker in theorie mogelijk, maar wordt algemeen niet wenselijk geacht. Luxemburg bijvoorbeeld zal niet zonder Frankrijk meegaan met de Grondwet. Als Nederland tegen zou stemmen zou een ratificatie volgens politieke insiders wellicht wel kunnen doorgaan, omdat ons land relatief gezien een 'kleine speler' is. Maar bij een Nederlands 'Nee' zou de Grondwet ook kunnen sneuvelen, dat ligt aan wat andere landen dan beslissen.

Volgens regels binnen de EU is het officieel overigens zo dat als niet alle lidstaten met het verdrag instemmen, de grondwet in haar huidige vorm definitief van de baan is. Wat er dan gaat gebeuren is onzeker. Er kan bijvoorbeeld met alle landen weer onderhandeld worden over een ander grondwetsvoorstel, of de EU kan doorgaan op de oude weg, op basis van de bestaande verdragen. Maar het zou ook kunnen dat er binnen Europa een tweedeling ontstaat tussen landen die vergaand willen samenwerken en landen die daaraan niet willen meedoen.

= = =
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

Australische drugshonden verkeerd getraind

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe politie van Victoria, Australië, onderzoekt hoe het kan dat een groep honden van de narcoticabrigade verkeerd getraind is. De honden zijn getraind om talkpoeder op te sporen in plaats van cocaïne. Alle zeven honden zullen opnieuw getraind moeten worden.

De politie denkt dat de cocaïne niet gestolen is, maar dat er door een administratieve fout zakjes talkpoeder zijn gebruikt in plaats van zakjes cocaïne. Er zal onderzoek worden gedaan naar de procedure voor de levering van de zakjes. De fout werd duidelijk toen de honden cocaïne links lieten liggen, maar wel interesse toonden in baby-poeder.

Voordat de honden ingezet kunnen worden moeten ze opnieuw getraind worden. "Maar als er nu vermiste baby's zijn in Victoria kunnen deze honden nog van pas komen", aldus een politiewoordvooerder.


'Cocaïne'

Revolution uiterlijk en naam kan nog veranderen

Het gerucht ging tijdens de E3 dat Nintendo op het laatste moment een concept heeft gemaakt van de Revolution. Perrin Kaplan van Nintendo heeft dit in een interview met IGN echter ontkend. Wel zijn er nog een aantal kleine last-minute aanpassingen gedaan aan het prototype vlak voor de presentatie. "Mr. Iwata wanted to make sure that the final coating on the prototypical examples looked good," aldus Kaplan. Het algemene ontwerp staat echter al tijden vast. Kaplan heeft verder aangegeven dat ze waarschijnlijk nog een aantal kleine veranderingen gaan doorvoeren en dat de console nog kleiner wordt bij de launch volgend jaar.

Ook is nog helemaal niet zeker wat de uiteindelijke naam van de next-gen console van Nintendo gaat worden. Alhoewel Revolution op de prototypes staat blijft dit gewoon een codenaam. De naam Nintendo DS was ook een codenaam en uiteindelijk heeft Nintendo ervoor gekozen om bij deze naam te bijven. Of dit ook zo is met de Revolution moet dus nog blijken.

Naakte Schoonheden - Deel 2

Deel 1 is jullie zeker niet onopgemerkt gebleven en zoals al in de naam stond was het te verwachten dat er een 2de deel zou volgen.

In dit deel zijn nogmaals 2 leuke open dirs met vrouwelijke schoonheden: De eerste en De tweede.

Met de 2de open dir is iets speciaals aan de hand. Er staan weer nummertjes in en die kun je natuurlijk weer aanpassen. Het eerste getal voor "gal" kun je aanpassen van 03 t/m 05. Het getal achter "gal" kan ook veranderd worden. Dit op de volgende manier: bij 03 van 01 t/m 63, bij 04 van 01 t/m 49 en bij 05 van 01 t/m 34.

Veel plezier...

Sluiter treft Safin op Roland Garros

Raemon Sluiter heeft een zware tegenstander getroffen bij de loting voor de eerste ronde van Roland Garros. Hij zal het op het gravel in Parijs moeten opnemen tegen Marat Safin.

Marat Safin is op Roland Garros als derde geplaatst en wist eerder dit jaar de Australian Open te winnen. Voor Sluiter een tegenvaller om direct in de eerste ronde zo'n sterke tegenstander te treffen.

Sjeng Schalken had een betere loting. Hij zal een deelnemer uit het kwalificatietoernooi treffen. De derde Nederlander, Peter Wessels, treft in de eerste ronde de Braziliaan Ricardo Mello. De huidige nummer één van de wereld en topfavoriet Roger Federer treft in de eerste ronde de Zweed Robin Soderling.

Trabelsi blijft bij Ajax

Ondanks het slepende conflict tussen speler en club van vorig jaar, speelt Hatem Trabelsi ook komend seizoen voor Ajax.

Trabelsi wilde vorig jaar per sé vertrekken naar Arsenal, maar werd tegengehouden door de Amsterdamse club. De Tunesiër speelde door een arbeidsconflict vervolgens enkele malen niet, maar keerde toch terug in de selectie. Trabelsi werkte vervolgens een uitstekend seizoen af.

Of Trabelsi zijn huidige contract uit gaat dienen of een verbeterde aanbieding heeft gehad, is niet bekend.

Teambazen akkoord met kwalificatiewijziging

De teambazen hebben zich unaniem akkoord verklaard met de nieuwe opzet van de kwalificatie. In die opzet wordt er alleen nog op zaterdag één kwalificatie verreden.

In de nieuwe kwalificatie zullen de rijders op zaterdag één kans krijgen om een snelle ronde neer te zetten. De volgorde waarin tijdens die kwalificatie wordt gestart gebeurt, net zoals momenteel bij de eerste kwalificatie, op basis van het eindresultaat van de vorige race. In de kwalificatie zullen de coureurs moeten rijden met de afstellingen waarmee ze de race zullen ingaan. Er wordt verwacht dat de beslissing deze week nog wordt geratificeerd door de Formule 1 Commissie en de World Council van de FIA. Volgende week, op de Nürburgring, zou de nieuwe kwalificatie dan al in werking moeten treden.

De huidige kwalificatie werd zowel door de teams als door de Formule 1-fans al lange tijd bekritiseerd. Volgens de Formule 1-teams werd door de tweede kwalificatie op zondagochten de voorbereiding op de race teveel verstoord. De fans bleken de tweede kwalificatiesessie vaak niet interessant te vinden en in verschillende landen werd deze ook niet meer live uitgezonden op televisie.

Uitmaken

Je kunt via verschillende manieren een relatie beëindigen. En sinds het digitale tijdperk kun je dat bijvoorbeeld via de telefoon doen, een SMS-je sturen, een e-mail sturen of het uitmaken via MSN. Maar dit is natuurlijk wel allemaal erg flauw. In plaats van al die digitale techniek kun je toch nog het beste iets via de post doen. Daarom zijn er de volgende leuke kaarten ontworpen en op deze manier kun je ook nog tekst en uitleg er mooi bij opschrijven.

Kaartje 1,
Kaartje 2,
Kaartje 3,
Kaartje 4,
Kaartje 5,
Kaartje 6,
Kaartje 7 en
Kaartje 8.

HvA moet 29 miljoen euro terugbetalen

Icoon Binnenlands nieuws De Hogeschool van Amsterdam zal de staat 29 miljoen euro moeten terugbetalen. Dat is althans de conclusie van de commissie-Schutte, die onderzoek heeft gedaan naar fraude in het onderwijs. In het concept-oordeel over de HvA wordt het Ministerie van Onderwijs geadviseerd 29 miljoen van de Hogeschool terug te vorderen. Maandag zal de commissie haar laatste rapportage uitbrengen.

De Amsterdamse hogeschool heeft al aangegeven de vordering juridisch te zullen aanvechten. Rob Scheerens, de vice-voorzitter van het college van bestuur van de HvA, zegt te verwachten dat de rechter de vordering zal verwerpen. Ook wil hij de schade die de HvA lijdt op de commissie-leden verhalen. Zo luidt onder andere het verwijt dat de commissie-leden onzorgvuldig zijn geweest. Een juridische strijd kan zeker tien jaar duren, zo is de voorspelling van de HvA. Bij de aanstelling van de commissie is overigens al rekening gehouden met de aansprakelijkheid van commissieleden: daar staat het Rijk garant voor.

In maart 2004 bracht de commissie al het grootste deel van haar advies uit. Toen bleek dat de hogescholen gezamenlijk 44 miljoen terug zouden moeten betalen, op 58 miljoen voor het gehele onderwijs. Bij de hogescholen Fontys, Inholland en Amsterdam moest echter nog aanvullend onderzoek worden gedaan. Nu deze extra onderzoeken zijn afgerond, komt het totaalbedrag - alleen al door de extra hoge aanslag voor de HvA - op 77 miljoen te staan. Het is nog onduidelijk of Fontys en InHolland verder in de buidel zullen moeten tasten.

Alhoewel het rapport van de commissie-Schutte slechts een advies is, hoeven de scholen niet te rekenen op clementie van het ministerie. Staatssecretaris Rutte neemt vrijwel alle adviezen van de commissie op, en legde vorig jaar zelfs hogere aanslagen op dan werd geadviseerd. Paniek bij de hogescholen dus, en deze hebben dan ook al toegezegd zich tot het uiterste te verzetten tegen de vorderingen. De Hogeschool Zeeland - die een aanslag van 12 miljoen in de bus krijgt - zou zelfs failliet gaan door de onverwachte hoge kostenpost. Deze school blijft echter opvallend rustig en heeft gezegd de verdere verloop van gebeurtenissen af te wachten.

20.000 euro aan boetes bij grenscontrole

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een grote controle gehouden langs de grens met Duitsland, van Groningen tot in Gelderland. Bij deze controle werd voor 20.000 euro aan boetes uitgedeeld.

De controle was vooral gericht op mensenhandel, drugssmokkel en illegalen. De Nederlandse en Duitse douane, de Algemene Inspectiedienst (AID) en de korpsen van de regiopolitie Groningen, Drenthe, Twente en Gelderland werkten allemaal hieraan mee.

Bij de actie werden in totaal 4654 voertuigen en 7881 personen gecontroleerd. 33 personen werden betrapt op het bezit van drugs. De controleurs constateerden 89 overtredingen in verband met de vreemdelingenwetgeving.

Er werd een persoon aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Twee mannen, een Pool en een Turk, werden aangehouden omdat zij nog gevangenisstraffen moeten uitzitten. Een automobilist bleek nog 28 veroordelingen achter zijn naam te hebben staan, wat neerkwam op een boete van 2346 euro.

Geen genade voor wit zwijnenjong

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen wit wild zwijntje dat geboren is in de bossen van Vierhouten in Gelderland mag van Staatsbosbeheer worden afgeschoten. Dit jaar zullen veel zwijnen worden geschoten om de populatie gezond te houden. Het witte zwijntje wordt daarbij niet ontzien, aldus Joke Bijl van Staatsbosbeheer.

De uitspraak is een reactie op een brief die de Partij voor de Dieren (PvdD) naar Staatsbosbeheer gestuurd had. De partij wil het afschieten van het dier voorkomen. De PvdD heeft het diertje inmiddels Sneeuwvlokje genoemd. Volgens de PvdD willen jagers het beest zo snel mogelijk afschieten om het ras 'zuiver' te houden. Inmiddels is een e-mailactie op poten gezet om Sneeuwvlokje te redden.

Staatsbosbeheer zegt dat de zwijnen die dit jaar afgeschoten gaan worden geselecteerd worden op gezondheid, leeftijd en geslacht. "De kans is groot dat het zwijntje het loodje gaat leggen," zegt Bijl. Overigens is het witte zwijntje niet ontzettend bijzonder. "Er lopen meerdere zwijnen op het gebied rond met een kleurafwijking." Normale pasgeboren wilde zwijnen zijn lichtbruin gestreept. Dit zwijntje is wit met een paar zwarte vlekken.

wit wild zwijntje
Het witte wilde zwijntje, temidden van zijn normaalgekleurde broertjes en zusjes

Verschillende vechtstijlen

Er zijn verschillende soorten vechtenstijlen.
De vrouwen vechtstijl is heel gevaarlijk. In deze gevechtstijl wordt alles gedaan om te winnen, haren trekken, bijten enz.
Bekijk deze vechtstijl.

Na de vrouwelijke vechtstijl komt de mannelijk amateur vechtstijl. Hierin is volgens mij ook van alles geoorloofd maar je ziet mannen niet zo snel haren trekken en bijten.
Bekijk deze vechtstijl.

We gaan nu naar de Proffesional KickBox stijl.
Bij deze vechtstijl is het niet geoorloofd om te bijten, haren trekken enz.
Bekijk deze vechtstijl.
Beoordeel nu zelf welke vechtstijl het beste bij jouw past

Serena Williams niet op Roland Garros

De organisatie van Roland Garros heeft laten weten dat Serena Williams zich voor het toernooi heeft afgemeld. De winnares van 2002 heeft nog te veel last van een enkelblessure.

De 23-jarige Williams kon de afgelopen maand al weinig spelen, nadat ze vorige maand een enkelblessure op liep. In de aanloop naar Roland Garros deed ze vorige week nog wel mee in Rome, maar daar verloor Serena Williams in de eerste ronde van Francesca Schiavone. Naar nu blijkt is de enkelblessure nog niet genoeg hersteld om deel te kunnen nemen aan Roland Garros.

Man steekt eigen woning in brand

Blikvanger had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 47-jarige inwoner van Burgh Haamstede probeerde donderdagnacht aan de politie te ontkomen door zijn woning in brand te steken. Deze afleidingsmanoeuvre hielp wel voor even, maar de man is later op de avond alsnog aangehouden.

Agenten wilden rond 01:00 uur de man aanhouden in zijn woning vanwege een mishandeling in de relationele sfeer, eerder die avond. De man stak zijn huis in brand op het moment dat de agenten binnen waren, en kon hierdoor ontkomen. De agenten konden het brandende huis op tijd verlaten. Een aantal omwonenden moest vanwege de brand geëvacueerd worden.

Er werd een zoektocht gehouden naar de verdachte, wat uiteindelijk leidde tot zijn arrestatie. De man is in verzekering gesteld in verband met verder onderzoek. Hoe hoog de schade aan de woning is, is niet bekend.

[Update] Xbox 360 backwards compatible met Xbox?

Is de Xbox 360 nu wel of niet compatible met de Xbox?

"Niet helemaal", heeft Microsoft tijdens de E3 toegegeven. De huidige Xbox bevat een Intel CPU en een nVdia GPU, de Xbox 360 gebruikt IBM Power chips en ATI voor het beeld. Omdat deze chips verschillende technologieën gebruiken zou eigenlijk elk spel opnieuw gecompileerd moeten worden en getest op de Xbox 360.

Microsoft heeft nu beloofd deze testen gaan doen voor de populaire spellen en begint met Halo 1 en 2.

Deze verklaring kon de consument wel eens aan het twijfelen brengen om een Xbox 360 te kopen. Alhoewel Microsoft ook aankondigde meer dan 160 spellen in ontwikkeling te hebben zullen er ook maar een stuk of 25 tot 40 tijdens de launch van de 360 klaar zijn. Dit, samen met de niet-gegarandeerde compatibiliteit van je oude Xbox games, is misschien genoeg twijfel.

Sony en Nintendo hebben allebei volledige compatibiliteit met hun voorgaande consoles beloofd.

Update

Op de blogsite van Larry Hryb (Xbox Live director of programming) is een post te lezen waarin dit bericht wordt ontkend. Bij de lancering zullen de toptitels van de Xbox 1 speelbaar zijn op de Xbox 360, en het doel is om elk Xbox 1 spel te laten draaien op de Xbox 360. Volgens Larry zal het niet nodig zijn om een nieuwe versie van een oud spel te kopen en de Xbox 360 zal gewoon backwards compatible zijn. Gezien de hardware-verschillen lijkt het erop dat Microsoft gebruik gaat maken van Emulatie-software om de oude games op de Xbox 360 te laten draaien.

EKJudo : Gravenstijn loopt EK-medaille mis

Deborah Gravenstijn is in de herkansingen van de EK judo uitgeschakeld in de klasse tot 57 kilogram. Hierdoor zal zij geen medaille meer kunnen veroveren.

De Europese Kampioenschappen judo, die gehouden worden in het Rotterdamse Ahoy', begonnen nog goed voor de winnares van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Athene. Ze won met ippon van de Tsjechische Michaela Soukalova.

Haar tweede partij verliep minder goed. Deze verloor Gravenstijn van Fanny Riaboff uit Frankrijk. Hierdoor moest Gravenstijn via de herkansingsronde proberen om alsnog een bronzen medaille te veroveren. De herkansing verloor Gravenstijn van de Spaanse Isabel Fernandez. Dit betekende het einde van haar EK.

Gizmondo met gyroscopische effecten

Gizmondo heeft op de E3 aangekondigd dat de Gizmondo gebruik zal gaan maken van Gyroscopic Camera Control. Dit betekent dat de camera in de Gizmondo gebruikt zal worden om van de Gizmondo een gyroscopische controller te maken (het detecteren van bewegingen). Naast het Gyroscopic Camera Control zal de Gizmondo ook gebruik maken van Augmented Reality. Hierbij worden er beelden of animaties over het video-beeld van de camera geplaatst. Dus wordt er een informatiebeeld over het real-life beeld gelegd, net als een HUD-display van een straaljager piloot.

Deze twee technieken zullen gebruikt worden in het GPS Adventure spel Agaju. Ook het spel Colors zal de GPS in de Gizmondo gebruiken, dit houdt in dat je echt zal spelen in de straat waarin je loopt. "Until now we have concentrated on communicating the six core functions of the Gizmondo, namely games, movies, music, messaging, a digital camera, and GPS," aldus Carl Freer van Gizmondo. "Our agenda for this industry focal event is to demonstrate to media and trade how the Gizmondo becomes greater than the sum of its parts when we begin to combine these functions and integrate them into entertainment content that is exclusive to this new handheld format."

Aannemer dumpt zwaargewonde illegaal

pven, kraakie en geldropse_polleke hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsIn België heeft een aannemer een gewond geraakte bouwvakker voor dood achtergelaten in de buurt van Aalst. De bouwvakker, een Moldaviër zonder verblijfsvergunning, viel in Brussel van een steiger. Hij raakte hierbij zwaargewond.

De aannemer heeft de man meegenomen in zijn auto en twintig kilometer verderop gedumpt. De bouwvakker vecht nog altijd voor zijn leven. De aannemer is inmiddels aangehouden en heeft bekend, aldus het Belgische Openbaar Ministerie.

Première Star Wars brengt 13 miljoen op

De laatste film in de Star Wars reeks, 'Revenge of the Sith', heeft donderdag tijdens de première in de VS 13 miljoen euro opgebracht. Ter vergelijking: in 2003 bracht het derde deel in de Lord of the Rings trilogie, 'The return of the king', 6,3 miljoen euro op.

Volgens Paul Dergarabedian van Exhibitor Relations, een bedrijf dat het aantal bezoekers registreert, is het resultaat zeer indrukwekkend. "De opbrengst laat zien hoe enthousiast de mensen zijn." De voorverkoop van Star Wars III: Revenge of the Sith, begon in Amerika een maand geleden. Sindsdien staan fans in de rij om een ticket te bemachtigen. Nachten voor de première hadden fans al hun tent opgezet voor de bioscoop om als eerste naar binnen te mogen.

Het laatste deel van Star Wars vertelt over hoe Anakin Skywalker transformeert in Darth Vader. Eindelijk wordt nu duidelijk hoe dit precies zal gebeuren. 'Revenge of the Sith' is het donkerste deel in de serie. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een 'Star Wars'-film in de Verenigde Staten een kijkwijzeradvies gekregen. Kinderen onder de 13 jaar mogen niet naar binnen.

Reuzenrad Londen moet weg

Het enorme reuzenrad in Londen, de 'London Eye' moet zeer waarschijnlijk verdwijnen. Het rad staat aan de Thames in de Britse hoofdstad, aan de zuidelijke rivieroever.

Een van de poten van het rad staat op een klein stukje grond dat in handen is van de SBC (South Bank Centre). Dit bedrijf heeft de exploitant van het rad, British Airways, een ultimatum gesteld. British Airways moet of akkoord gaan met de huurverhoging van 65.000 pond tot 2,5 miljoen pond (bijna 40 keer zoveel) of wegwezen.

Momenteel zijn de partijen erover in onderhandeling om het rad toch te laten staan. Over de uitkomst daarvan durft niemand een voorspelling te doen. Woedende reacties uit alle hoeken van de Britse samenleving over de geldhonger van verhuurder South Bank Centre stromen binnen.


London Eye

Ambtenaren moeten overspel melden bij baas

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsGeen geheime minnaressen meer voor ambtenaren in Nanjing, een stad in het oosten van China. Tenminste, als het aan lokale overheid ligt. De Chinese ambtenaren zijn verplicht buitenechtelijke relaties voortaan te melden bij hun werkgever.

De opmerkelijke maatregel werd genomen nadat uit onderzoek bleek dat 95 procent van de frauderende ambtenaren er een minnares op nahield. Daarom wil de gemeente nu de ambtenaren met een buitenechtelijke relatie registreren, zodat deze beter in de gaten gehouden kunnen worden.

Ralf Schumacher weer bestraft

Ralf Schumacher zal een halve strafseconde opgeteld krijgen bij zijn uiteindelijke kwalificatietijd voor de Grand Prix van Monaco, aanstaande zondag. Hij zou een verkeerde band hebben gebruikt in de vrije trainingen van donderdag.

De Toyotacoureur is bestraft omdat hij donderdag een voorband heeft gebruikt die niet officieel toegekend was aan zijn auto. Hoewel de gebruikte band van dezelfde specificatie was als de band die eigenlijk moest worden gebruikt en er dus geen winst mee is behaald, houdt de FIA vast aan haar reglement.

Michelin heeft inmiddels toegegeven dat zij een fout heeft gemaakt bij het verstrekken van de banden. De bandenleverancier heeft haar excuses aan Toyota en Ralf Schumacher in het bijzonder aangeboden.

A'dam gaat anti-radicale boeken stimuleren

Icoon Binnenlands nieuwsDe gemeente Amsterdam is voornemens om vertalingen en publicaties van werken met een gematigd gedachtegoed in het Nederlands te bevorderen. Hiermee hoopt de gemeente dat het radicalisme en extremisme wordt verminderd, zodat de verspreiding van extremistisch gedachtegoed in de stad wordt belemmerd.

Volgens de gemeente betreft het hier boeken met een extremistisch karakter. Ook boeken die een inspiratiebron kunnen zijn voor radicaliserende jongeren vallen hieronder.

Dit is te lezen in de gisteren gepubliceerde voortgangsrapportage over het actieplan 'Wij Amsterdammers'. Kort na de moord op Theo van Gogh steldde de gemeente Amsterdam dit plan op. Doel ervan is het bestrijden van intolerantie, extremisme, radicalisme en terrorisme.

'Porto wil ook Kromkamp'

Volgens verschillende berichten heeft president Pinto da Costa van FC Porto aan AZ laten weten Jan Kromkamp over te willen nemen. De president van FC Porto zou gisteren in Nederland zijn geweest om het contract van Co Adriaanse bij de Portugese club verder uit te werken.

Enkele weken geleden wist De Telegraaf al te melden dat trainer Co Adriaanse en zijn beoogde assistent Jan Olde Riekerink naar FC Porto zouden vertrekken en een contract zouden tekenen voor drie jaar. Adriaanse ontkende hevig, maar volgens de geruchten is er gisteren in Amsterdam verder onderhandeld over het contract.

Bij het bezoek aan Nederland zou de president van FC Porto meteen hebben laten weten aan AZ dat de Portugese club over Kromkamp wil onderhandelen. Daarbij liet de club zich niet afschrikken door de vraagprijs van vijftien miljoen euro die AZ-voorzitter Scheringa eerder vroeg. Ondertussen zou de vraagprijs voor Kromkamp al zijn gedaald naar zeven miljoen euro.

TROS: 'ONM is afgelikte boterham'

Icoon Media nieuwsKarel van Doodewaerd, TROS-voorzitter, vindt de door BNN overgenomen soapserie ONM 'een afgelikte boterham'. Zowel de AVRO als de TROS zijn van mening dat een 'onevenredig groot deel' uit de gezamenlijke pot van Nederland 2 is gebruikt om BNN te helpen bij het kopen van ONM van Yorin. De serie kost ongeveer zeven miljoen euro per seizoen.

De precieze kostenverdeling is niet bekend gemaakt, maar volgens Van Doodewaerd zijn zowel de TROS als de AVRO, die beiden niet wilden meebetalen aan de soap, ieder voor twee miljoen euro benadeeld. "Als we op Nederland 2 al besluiten om zo veel geld uit te geven aan een nieuw project, laten we dan in hemelsnaam zélf iets bedenken", aldus de TROS-voorman. "Dit is zo armoedig. Ik snap niet waar BNN mee bezig is. Eerst reanimeren ze Sterrenslag, dan komen ze met Dallas en nu kopen ze weer een derdehands soap. Lekker origineel allemaal.".

ONM, toen nog Onderweg naar Morgen geheten, begon in 1994 als samenwerkingsproject tussen de TROS en de toen nog publieke omroep Veronica. Daarna ging het naar het commerciële Veronica, vervolgens zond het Yorin het uit. Gemiddeld trok ONM 500.000 kijkers per aflevering volgens Yorin. BNN wil in het nieuwe seizoen de soap een nieuwe impuls geven door 'verweving van maatschappelijke thema's'.

Anderlecht bezig met Bart Goor

Gisteren liet Bart Goor weten te twijfelen over zijn verblijf bij Feyenoord. Vanuit België is onmiddellijk gereageerd en blijkt Anderlecht verregaande interesse in de Belg te hebben.

Tot de zomer van 2001 speelde Goor voor Anderlecht, voor hij overstapte naar het Duitse Hertha BSC. Vorig jaar maakte hij vervolgens de stap naar Feyenoord, maar daar is hij na een teleurstellend seizoen niet erg tevreden meer. Vanmiddag zal hij met de technische staf van de club een gesprek hebben over de toekomst van Feyenoord.

De Belgische kranten melden echter dat hij daar zal vragen of Feyenoord hem goedkoop wil laten vertrekken. Feyenoord maakt waarschijnlijk gebruik van een optie in zijn contract en daardoor zou hij tot 2007 vastliggen bij de Rotterdamse club. Nu zijn oude liefde Anderlecht aan hem trekt zou hij volgens de Belgische kranten daar nu een voorkeur aan geven.

Ecclestone claimt redding BAR

Volgens Bernie Ecclestone heeft hij Max Mosley overtuigd BAR niet voor het hele seizoen te laten schorsen. Ecclestone was bang dat met een lange schorsing Honda uit de Formule 1 zou stappen.

Nadat de FIA hoorde over de verborgen brandstof bij de weging van de auto, koos Max Mosley de harde lijn. Hij vond het ongeoorloofd bedrog en wilde BAR hard aanpakken. De FIA-president wilde BAR uit het kampioenschap gooien.

Bernie Ecclestone pleitte voor een andere oplossing: "Max stelde zich hard op en wilde BAR uit het kampioenschap gooien. Ik heb hem gevraagd daarvan terug te komen, omdat ik bezorgd was dat Honda uit de Formule 1 zou stappen. Ik heb hem gevraagd niet voor een schorsing voor het hele seizoen te gaan, omdat dat de sport zou schaden."

Volgens Ecclestone was het echter ook slimmer geweest als het team gewoon had toegegeven: "Als ze onmiddellijk hun fout hadden beseft, ben ik er zeker van dat ze alleen de punten van Imola zouden zijn kwijtgeraakt en in Barcelona en Monaco gewoon hadden kunnen rijden."

'Irvine wil niet Minardi, maar Jordan'

Volgens verschillende geruchten is Eddie Irvine helemaal niet geïnteresseerd in Minardi, maar wil hij Jordan kopen. Het team waar hij tussen 1993 en 1995 al voor reed.

Jordan werd nog maar enkele maanden geleden overgekocht door het investeringsbredrijf Midland. Eigenaar Alex Schneider zou zich echter op de kosten hebben verkeken om het team in de top te kunnen laten meeracen. Als de Midland-baas het team met winst zou kunnen doorverkopen, zou het daarom weinig mensen verrassen als hij het deed.

Eddie Irvine is de laatste weken veelvuldig bij verschillende teams gesignaleerd zijn en zou financieel worden gesteund door enkele Amerikaanse zakenmensen. Er werd gedacht dat Irvine de Formule 1 de rug had toegekeerd en zich volledig op het opbouwen van zijn eigen zakenimperium had gericht. Maar met de geruchten over zijn interesse voor Minardi en Jordan lijkt hij vrij serieus in zijn pogingen een Formule 1-baas te worden. Dit weekend heeft Irvine in Monaco de ideale plaats om zijn zakenpartners warm te laten draaien voor de Formule 1.

Ellemiek Vermolen meest sexy vrouw

De lezers van het mannenglamourblad FHM hebben Ellemieke Vermolen verkozen als Neerlands meest sexy vrouw van dit moment.

De presentatrice van het SBS6-programma Klussen & Wonen bleef Chantal Janzen en Hannah Verboom (BNN's Top of the Pops-presentatrice) voor. Zij bezetten respectievelijk plaats twee en drie.

Het nieuwsbericht van maart, toen dj Mental Theo meldde dat Janzen zou winnen/al gewonnen had, kan hiermee naar de prullenbak.


Foto's van Vermolen.

Zoektocht prostituee levert niets op

De politie heeft gisteren bekend gemaakt dat het lichaam van de vermoorde prostituee Samira van de Wal in stukken gesneden is. Enkele lichaamsdelen werden begin deze maand aangetroffen in het Heerlense natuurgebied Prikkenis. De gisteren gehouden zoektocht in dat gebied heeft niets opgeleverd.

Rechercheurs van de technische recherche, duikers en andere opsporingsambtenaren hebben gisteren een gebied van zo'n honderd vierkante meter uitgekamd. Er werden echter geen sporen gevonden die verband kunnen houden met de moordzaak. De politie was vooral op zoek naar nog ontbrekende delen van het lichaam.

In oktober 1997 werd in hetzelfde gebied het lichaam aangetroffen van de vermoorde prostituee Simone Riedel. Volgens onderzoeksleider Brongers is dit echter niet opmerkelijk omdat het afgelegen gebied toendertijd bekend stond als afwerkplek. Brongers werkt nog steeds aan het oplossen van vijf moorden op heroïneprostituees. Naast de dossiers Samira van de Wal en Simone Riedel gaat het om Ilona Quaedflieg en Maria Denzler, beiden vermoord aangetroffen op de Brunssumerheide, en Nadia Melhalloui, die vermoord werd gevonden in Posterholt.

Xbox 360 covers op Ebay

Tijdens de E3 werden er speciale "E3 faceplates" voor de Xbox 360 uitgedeeld. Dit zijn de covers waarmee je je Xbox 360 een eigen persoonljke look kunt geven.

Deze "limited edition" covers zijn ook gesignaleerd op Ebay en prijzen lopen op tot 150$. Microsofts woordvoerster Molly O'Donnell verklaarde: "It just shows they're dying to get their hands on the 360."


$152,50 !

Er zijn maar 5000 van deze covers uitgedeeld.

Meer screens Xbox 360 interface

Van de Xbox 360 zijn een aantal screens gekomen die de diverse mogelijkheden van de user interface en het operating system laten zien. Een overzicht:



Het games panel laat je spellen zien. Ook zijn downloadable content en de resultaten zichtbaar.



De Xbox 360 kan communiceren met Microsoft Media Center.



Toegang tot Xbox Live en de martkplaats.



De Xbox marktplaats.



Nodig je vrienden uit via een videoboodschap.





Er zijn ook gratis klassieke games te downloaden en te spelen op de Xbox 360.





Music visuals.



Radio 538 steviger marktleider

Radio 538Radio 538 is wederom met afstand de grootste radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de jongste luistercijfers over de periode maart/april 2005 die het onderzoeksbureau Intomart GfK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 neemt nog altijd de tweede positie in beslag, maar moest wel 0,5 procent marktaandeel inleveren.

Radio 2 verloor iets, maar blijft de tweede zender van Nederland. Sky Radio wist na een periode van daling nu te stabiliseren. Ook Slam!FM en Radio 10 Gold deden het goed. Als we alle regionale publieke zenders bij elkaar zouden nemen, zijn zij landelijk gezien nog steeds de marktleider met een aandeel van 14,3 procent.

Een volledig overzicht en de exacte cijfers van vorige maand zijn hier te vinden.

Kerkhof Margraten nog altijd druk bezocht

Het Amerikaanse oorlogskerkhof in Margraten wordt drie weken na het bezoek van president Bush nog altijd druk bezocht. Hoewel de drukte sinds Pinksteren wel wat afgenomen is, benadrukt beheerder F. Lahaye dat er nog steeds duidelijk meer bezoekers dan normaal zijn. Hij verwacht dat deze trend zich op de lange termijn zal voortzetten.

In de week na het bezoek van de Amerikaanse president kwamen er zoveel bezoekers dat het verkeer op de provinciale weg tussen Margraten en Cadier en Keer vastliep en een ware parkeerchaos ontstond. De beheerder zag zich genoodzaakt om half elf 's ochtends de poort te sluiten en pas weer vijf auto's toe te laten als er vijf vertrokken waren. Ook in het Pinksterweekend was de belangstelling groot. Er werden per uur 432 auto's geteld, tegenover tachtig op een normale vakantiedag.

De publiciteit heeft de begraafplaats nog meer goeds gebracht. De Stichting Adoptiegraven mocht deze maand vijfhonderd nieuwe inschrijvingen tegemoet zien.

'Nederland moet uit songfestival stappen'

Its_Muppet had ons via de nieuws-submit te melden:

Zangeres Glennis Grace die gisteren strandde in de voorronde van het Eurovisie Songfestival, vindt dat Nederland nóóit meer moet meedoen als het festival blijft zoals het is. Grace zei dat gisteren samen met haar manager J. van Katwijk, nadat duidelijk was dat vooral landen uit Oost-Europa doorgingen.

Grace en haar manager: ''Net als in Istanbul vorig jaar lijken de Oost-Europeanen elkaar telkens de bal toe te spelen. Het is de omgekeerde smaak van het oosten naar het westen''. Ze wezen erop dat zelfs de door insiders als favoriet voor de eindoverwinning aangemerkte inzendingen van IJsland en Ierland de voorronde niet overleefden. ''Het gaat niet meer om kwaliteit.''

Van Katwijk: ''Van de tien landen die in Kiev door mogen naar de finale komen er zes uit het oosten van Europa. Als ik de Zwitserse inzending zou meetellen, dat is namelijk een groep uit Estland, dan komt dat aantal op zeven. De Balkan is door''

De Amsterdamse zangeres nam verder haar verlies op tv zeer professioneel op. Ze lachte tegen alle camera's, verklaarde dat ze vanaf vrijdag 'lekker vrij' is en stelde dat Griekenland de finale moet winnen. Verder zei Grace over het verlies: ''Ik heb heel erg mijn best gedaan, maar dat het niet gelukt is vind ik echt kut''.

Het Mysterie

Welcome to the world of the Misterymaster.

In "The Mistery - Part I" is het de bedoeling dat je een mysterie gaat oplossen. Je moet een Godin terug brengen vanuit "The Netherworld".

Deze dus, succes...

In "The Mistery - Part II" moet je ook een mysterie oplossen. Deel 2 is een 7-delig spel. Je gaat van de "Trap naar de hemel" via de "Synagoge van Satan" naar de "Tempel van Baal".

Deze dus, succes...

De hoofdpagina van de spellen.

CD: Nine Inch Nails - With Teeth

Trent Reznor heeft het voor elkaar gekregen om in cleane toestand een album op te nemen. Waarschijnlijk is dat de reden waarom we nog langer moesten wachten op een regulier album dan de gebruikelijke vijf jaar. Nu moet je niet meteen denken dat Mr. Nine Inch Nails een positieve of vrolijke plaat heeft gemaakt. Reznor gaat gewoon verder waar hij de laatste 16 jaar zijn brood mee heeft verdiend: fragmenten van zijn mistroostige gedachten vereeuwigen op schijfjes polycarbonaat (met een laagje aluminium!) en vinyl.

Reznor

Reclame voor de ziel

In mijn brievenbus vond ik de afgelopen week twee piepkleine boekjes op broekzakformaat. Ze waren bijna verdronken tussen het reclamegeweld van de Mediamarkt, de Gamma en de Marskramer (buurtkinderen hebben weer eens alle ja/nee-stickers van de bussen gesloopt), maar mijn scherp oog had snel in de gaten dat het hier om een heel ander soort reclame gaat dan die welke normaliter 's Neerlands brievenbussen vult. Ditmaal namelijk geen overdaad aan flitsende foto's van verleidelijke producten die ieder normaal mens met zwak vlees als vanzelf in de hebberigste consument omtovert. Ditmaal geen aanbiedingen in chocoladeletters die zelfs de tevreden burger die dacht niets nodig te hebben op stel en sprong naar de winkel doet spoeden om die MP3-speler, die bladerenblower of die pannenset met antiaanbaklaag aan te schaffen. De boekjes bevatten téksten, alleen maar teksten. Ook reclame natuurlijk, maar dan wel reclame die uit is op de inhoud van de ziel, in plaats van die van de portemonnee.

Stervende verkoopt laatste pakje sigaretten

Een flauwe grap of niet, maar een nominatie voor 'meest opmerkelijke eBay veiling van het jaar' is wel op z'n plaats; een Belgische longkankerpatiënt die zijn laatste zes pakjes sigaretten verkoopt via eBay. Met een wervende tekst die aan duidelijkheid niets te wensen over laat: "Te koop: 6 pakjes L&M wegens longkanker. 6 x 20 = 120 sigaretten in totaal. Uren rookgenot die uw leven aanzienlijk verkorten! Verzending is gratis inbegrepen, want ik wil er snel vanaf (heb niet veel tijd meer)."

De aanbieder dringt wel aan op een redelijke snelle afhandeling, aldus de begeleidende tekst: "De transactie moet binnen veertien dagen na afloop van de aanbieding zijn voltooid. Ik neem na afloop van de aanbieding contact met je op om de betaling te regelen. Neem contact op met mijn begrafenisondernemer als je na drie dagen nog niets van me hebt gehoord."

--
Update: Het openingsbod (één euro) was inmiddels binnen, maar de veiling is zojuist door eBay verwijderd.

'Korans wèl ontheiligd op Guantanamo Bay'

Nyrem had ons via de nieuws-submit te melden:

Het Rode Kruis meldt dat er wel degelijk korans respectloos zijn behandeld op het gevangeniscomplex Guantanamo Bay. Dit staat haaks op de intrekking van dit bericht, eerder deze week.

Een week geleden berichtte het Amerikaanse Newsweek dat Amerikaans personeel van Guantanamo Bay op Cuba korans van de moslimgevangenen door het toilet zouden hebben gespoeld. Hierdoor braken er anti-Amerikaanse rellen uit in onder meer Afganistan, waarbij er tientallen doden waren te betreuren. Newsweek bood nadien zijn excuses aan voor het artikel en vervolgens werd het bericht zelf -onder zware druk van het Witte Huis- ingetrokken als zijnde 'onwaar'.

Het Rode Kruis meldde gisteren eveneens dat de Amerikaanse regering al in 2002 en 2003 bij herhaling is ingelicht over 'kwetsende vormen van misbruik'. Dat misbruik werd volgens de hulporganisatie vervolgens ook wel stopgezet, maar stak enige tijd later weer de kop op. Het Rode Kruis, dat het gevangeniscomplex regelmatig bezoekt, weigert met details over het misbruik naar buiten te komen.

Papa on XTC

Dit zal waarschijnlijk gebeuren als je vader een paar pillen van je heeft geslikt je oude house longsleeve aantrekt en dan met je platenspeler gaat spelen.
Bekijk de grote debiel

Star wars kid offline
Vorige fok weblog delen:
The Star Wars Reloaded Kid
The Star Wars Kid Continued
Jedi Master
Star Wars Kid (deel 3)

Nu heeft hij de online wereld verlaten en zit hij zelfs in een game!
Click Plekje

Met dank aan <<<dfr0st... voor de submit

Mooie trouwdag zorgt voor drukte

Het wordt vandaag op de meeste gemeentehuizen een drukke dag want er gaan erg veel mensen trouwen. Vrijdagen in mei zijn altijd al gewild, maar door de mooie datum van vandaag zal het extra druk zijn. In veel steden is het aantal huwelijken twee keer zo groot als op een normale vrijdag in mei. Sommige dorpen melden een nog grotere toename.

Voor een aantal bruidsparen is 20-05-2005 overigens tweede keus. Ze waren liever op 05-05-05 getrouwd, maar toen waren de meeste gemeentehuizen gesloten vanwege bevrijdingsdag en hemelvaartsdag.

Star Wars-film nu al op internet

R_Style en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Star Wars Episode III, Revenge of the Sith, is nu al illegaal te downloaden via uitwisselingsprogramma's op het internet. Ongeveer 16.000 mensen zouden inmiddels al zijn begonnen met het downloaden van de film. Het gaat om een kopie van het origineel en niet om een opname die in de bioscoop is gemaakt met behulp van een videocamera. Waarschijnlijk heeft iemand binnen de filmindustrie de film illegaal verspreid.

Vanuit Hollywood kwam meteen een furieuze reactie. In harde bewoording liet de president van de Motion Picture Association of America (MPAA) Dan Glickman zich uit over het incident. Volgens hem zullen de piraten die de film verspreiden opgespoord en gepakt worden. "Om de kwaliteit van films te waarborgen voor de fans moeten we deze internetdieven stoppen en het illegaal handelen in materiaal waar copyright op zit. Mijn boodschap aan de dieven is simpel: jullie stelen, dat is verkeerd en we weten jullie te vinden", aldus Glickman.

Overigens zou het wel gaan om beelden met een tijdcode in beeld, zoals op deze screenshots te zien is.

Toiletpot geveild voor 1,8 miljoen

In New York is een toiletpot uit de 18e eeuw geveild voor 1,8 miljoen dollar. De wc-pot is gebruikt door Madame de Pompadour, de geliefde van de Franse koning Lodewijk de 15e. De pot, gedecoreerd met bloemetjes, is in 1754 speciaal voor haar gemaakt.

Volgens het veilinghuis Christie's is de 1,8 miljoen dollar het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor één stuk Frans porselein. De koper heeft zijn naam niet bekendgemaakt.

Bioware gaat voor de PlayStation 3 ontwikkelen

Bioware, de ontwikkelaar van onder meer Jade Empire en Knights of the Old Republic, heeft gezegd dat ze voor de PlayStation 3 gaat ontwikkelen. Het bedrijf heeft deze generatie vooral de Xbox gesteund. Of Bioware exclusief voor de PlayStation 3 gaat ontwikkelen is niet bekend.
quote
In terms of its Canadian connection, BioWare was at the press conference. It seems as though the Edmonton based developer will be starting a PlayStation 3 game in the coming weeks. So far BioWare has only made games for the PC and Xbox and has never made a game for any Sony gaming platform, but that is going to change. Details on what the game will focus on are not being discussed for the moment.

TDK Interactive propt 100GB op Blu-ray discs

Volgens een artikel op Macworld heeft TDK Interactive een nieuw soort Blu-ray Disc ontwikkeld waar twee keer zoveel data op kan. Het bedrijf kreeg 100GB op het schijfje, terwijl het oude record op 54GB stond.

De nieuwe 100GB schijfjes hebben vier lagen en op elke laag kan 25GB aan data opgeslagen worden. Hoewel deze productiemethode nog niet standaard in gebruik zal worden genomen door de Blu-ray Association, geeft het Sony een grote voorsprong ten opzichte van de HD-DVD schijfjes van Toshiba, waar op het moment 45GB op drie lagen als record staat vastgelegd.

Afgelopen maand leek Sony dit hele debacle te willen voorkomen, omdat de consument er geen voordeel bij zou hebben met twee verschillende schijfjes op de markt. Het bedrijf vergeleek de situatie met Betamax en VHS. Een week terug hebben Sony en Toshiba geen overeenkomst kunnen sluiten en beide bedrijven gaan met hun eigen technologie hun eigen richting in. De PlayStation 3 zal gebruik maken van Blu-ray technologie.

Peiling: massaal NEE tegen Grondwet

Nederland gaat massaal NEE-stemmen bij het referendum over de Europese grondwet, zo meldde RTL Nieuws gisteravond op basis van een recente peiling. TNS NIPO voerde in opdracht van RTL de peiling uit, waaruit blijkt dat steeds meer mensen tegen de Grondwet gaan stemmen.

Van de Nederlanders die zeggen zeker te gaan stemmen op 1 juni, geeft op dit moment 54% aan tegen te zullen stemmen. Slechts 27% wil voor de EU-Grondwet stemmen. In maart bedroeg het aantal JA-stemmers 26% tegen 38% NEE-stemmers.

De NEE-stemmers zeggen in overgrote meerderheid (94%) dat de Europese eenwording te snel gaat. Meer dan de helft van de tegenstemmers (58%) zegt tegen te stemmen uit protest tegen het kabinet-Balkenende 2. Ook vinden veel tegenstemmers de euro te duur, en geven dat aan als extra reden voor een NEE-stem.

Zoals het er nu voorstaat gaat 38% van de bevolking bij het referendum stemmen. Onder alle Nederlanders, van wie de meeste dus niet of nog niet weten of ze gaan stemmen, zegt 18% voor de Grondwet te zijn en 36% tegen.

In de Tweede Kamer zijn CDA, PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en de Groep Lazrak vóór de Grondwet. Dat is in zetels gerekend een meerderheid van 85%. Tegen zijn: SP, LPF, ChristenUnie, SGP, en Wilders.

-
Deel berichtgeving van de laatste maand

Nee-stem EU-grondwet vaak proteststem
Politici waarschuwen NEE-stemmers
Kabinet steekt extra geld in ja-campagne
Premier waarschuwt voor NEE-stemmen EU-Grondwet
Meerderheid tegen Europese grondwet
'Meerderheid tegen EU-grondwet'
= = =
Zie voor meer info: U komt toch ook? en Grondwet Europa of het topic Wegwijs bij het referendum over de Europese Grondwet 2005 in het Politieke forum van FOK!.

[Update] Metroid Prime 3 launchgame voor Revolution

Op IGN is het volgende bericht verschenen:
quote
Retro Studios, which developed Metroid Prime and Metroid Prime 2: Echoes for GameCube, is underway with Prime 3, which is slated for a Revolution launch sometime in 2006.

Naast Metroid Prime 3 heeft Nintendo zelf al laten weten dat er ook een Super Smash Bros titel bij de launch van de Revolution zal zijn.

Update 2:52
De footage van Metroid Prime die Nintendo in haar persconferentie heeft laten zien, blijkt van Metroid Prime 3 te zijn. De clip was echter wel ingekort, maar een reden daarvoor ontbreekt nog. Het eerste visuele 'Revolution materiaal' was dus wel degelijk aanwezig op de E3.

Daarnaast heeft Nintendo in een interview met IGN laten weten dat er naast Super Smash Bros. en Metroid Prime 3 nóg een launchgame zal zijn, welke een heel nieuwe franchise zal worden.

BVO Emmen gaat FC Emmen heten

Vanavond zou het pas bekend worden gemaakt, maar het is al weer uitgelekt. BVO Emmen gaat volgend seizoen z'n naam wijzigen in FC Emmen.

De "BVO" had dit seizoen een zeer teleurstellend seizoen. Het staat momenteel 19de, en heeft al ambitieuze plannen. Naast een nieuwe naam zal het vanavond ook een nieuw logo presenteren. Dit allemaal gebeurt voor de laatste thuiswedstrijd tegen MVV.

Realistische oorlogsvoering met Operation Flashpoint 2

Er zijn weer een aantal screenshots van Operation Flashpoint 2 verschenen. De game is de opvolger van de uberrealistische shooter Operation Flashpoint. In de game speel je een soldaat die kan promoveren door goed te presteren, maar ook degraderen door grote fouten te maken. Dit alles gaat schuil achter een grote verhaallijn waar de missies op gebaseerd zullen zijn. Ontwikkelaar Bohemia Interactive heeft echter wel aangegeven dat de naam van dit spel nog zal veranderen. Codemasters zal namelijk niet langer de uitgever van het spel zijn en die behoudt het recht op de naam Operation Flashpoint.







Gomes naar Confederations Cup

Heurelho da Silva Gomes is voor de tweede maal opgeroepen voor Brazilie. De keeper van PSV maakt deel uit van de selectie voor de Confederations Cup, die op 15 juni dit jaar wordt gehouden in Duitsland.

Gomes debuteerde al eerder dit jaar tegen Hong Kong. Dat de 24-jarige keeper dit keer speeltijd krijgt, lijkt niet realistisch. Hij is de derde keeper achter Dida (AC Milan) en Marcos (Palmeiras).

Nederland niet naar finale Songfestival

Nederland zal komende zaterdag niet vertegenwoordigd zijn op de finale van het Eurovisie Songfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev. Glennis Grace kwam donderdagavond in de voorronde niet tot de top tien en mag het lied 'My Impossible Dream' daarom niet nogmaals ten gehore brengen.

Tijdens de voorronde streden 25 deelnemers om de felbegeerde finaleplaatsen. Alleen de tien hoogst geëindigde landen mogen door. Deze constructie bestaat sinds vorig jaar, omdat het aantal finalisten anders te hoog wordt. Nu al doen er 24 landen mee aan de eindronde.

De precieze positie van Grace is niet bekend gemaakt. Om de stemming van zaterdag niet te beïnvloeden is ervoor gekozen de rangorde geheim te houden.

-
Met dank aan pjelmg, Tarak, Bralkruk, CrazyVorteX, Troel en Jill-RMC voor het gebruik maken van de nieuws-submit.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.