Heracles Almelo naar eredivisie

Michel (Baraja)
Heracles Almelo is na twintig jaar weer terug op het hoogste niveau. Na een spannend duel zorgde het behaalde gelijkspel tegen BV Veendam voor de promotie.

Vlak voor rust dompelde Veendam-aanvaller Ronald Hamming de ploeg uit Almelo echter nog in diepe rouw, door zijn ploeg op voorsprong te schieten. Halverwege de tweede helft zette Heracles orde op zaken: Ditewig en Quansah tekenden voor een voorsprong.

Die voorsprong werd snel teniet gedaan door een onnodige handsbal van Hoogma. De aanvoerder van Heracles moest lijdzaam toezien hoe Hamming de strafschop feilloos benutte. Na deze domper kwam Heracles niet meer in de problemen. De ploeg miste zelfs nog vele kansen, waardoor de toeschouwers tot het laatst toe in spanning bleven.

Die zege van Heracles was broodnodig, want tegelijkertijd maakte Sparta korte metten met de Go Ahead Eagles. In een knotsgekke wedstrijd in de Adelaarshorst werd het 5-2 voor de Rotterdammers, die zich nu op de nacompetitie moeten gaan richten.

Deze wedstrijd werd door een spandoek trouwens nog even door scheidsrechter Luinge stilgelegd. Dit spandoek verwees naar het incident met Kokmeijer en Bouaouzan van afgelopen december. Bouaouzan maakte door een woeste tackle een einde aan de voetbalcarrière van de spits van de Eagles.