Barrichello: "Ik word op een ronde gezet"

Na de vrije training van afgelopen donderdag heeft Rubens Barrichello aangegeven zeker niet tevreden te zijn. Hij vreest dat hij in Monaco op een ronde gezet wordt.

Als voorbereiding op de Grand Prix van Monaco heeft Scuderia Ferrari meer dan 2.000 test-kilometers gereden. Toch lijkt het erop dat het team in Monaco wederom geen aansluiting kan vinden met de top. “We hebben nog steeds niet het 'ritme' te pakken om pole te kunnen rijden en hebben geen kans om met de top mee te rijden. Bovendien zijn we niet snel genoeg en kunnen we de concurrentie niet aan.”, aldus Rubens Barrichello.

Rubens zegt problemen te hebben met grip en balans. Barrichello: ”Ik hoop dat het aan het asfalt lag, dat er nog niet genoeg rubber op de baan ligt en dat dit gaat verbeteren. Maar het zal zwaar worden. Zelfs in onze beste jaren hadden we hier problemen en we weten het wederom een zwaar weekend zal worden.”

De Braziliaan vreest op een ronde gezet te worden door de Renault's en de McLaren's.”Als Renault en McLaren hun prestatie van de donderdag training kunnen herhalen in de race, dan gaan we op een ronde gezet worden. Maar het is verkeerd om ons op anderen te focussen, we moeten naar onszelf kijken en oplossingen gaan vinden.”