Verdonk lichtte Tweede Kamer onjuist in

Aka-Zigor en dadoc hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsMinister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie heeft de kamer in een debat onjuist geÔnformeerd. Vandaag heeft zij de Kamer een brief gestuurd dat ze 'abusievelijk' onjuiste feiten heeft gepresenteerd in het debat over Marokkaanse vrouwen die door hun man in Marokko zijn achtergelaten.

Volgens een woordvoerder van Verdonk heeft de minister de Kamer geÔnformeerd op basis van gegevens die 'op dat moment voorhanden waren.' Verdonk zei in het debat onder andere dat zij zes vrouwen geen toestemming verleent om vanuit Marokko terug te keren naar Nederland. Volgens Verdonk zouden deze vrouwen geen kinderen met de Nederlandse nationaliteit hebben. Vier van deze vrouwen bleken echter wel moeder te zijn van kinderen met een Nederlandse nationaliteit.

Ieder jaar worden tientallen vrouwen in Marokko en Turkije gedumpt. Hun echtgenoten laten de vrouwen achter in hun land van herkomst, waarbij ze hun paspoort afnemen. Hierdoor is het voor de vrouwen moeilijk om weer terug te komen naar Nederland.