Panis gaat rijden in Frankrijk

Mischa (HPoi)
Toyota’s testcoureur Olivier Panis gaat de vrijdagtraining, in zijn geboorteland Frankrijk, voor zijn rekening nemen. Dit is mogelijk geworden dankzij de soepelere regels omtrent de ‘vrijdag-coureurs’.

Panis heeft in 2004 tijdens de Grand Prix van Japan zijn laatste Formule 1-race gereden en is sindsdien testcoureur voor het team van Toyota. Olivier heeft in zijn tien jaar lange carriere als Formule 1 coureur 158 races gereden. De laatste 33 races heeft hij gereden voor Toyota en de Fransman heeft een twee-jarig contract, om te kunnen testen voor Toyota, op zak.

Toyota-president John Howett: Olivier kon niet op vrijdag rijden door de regels die hiermee verbonden waren. Deze regels zijn echter versoepeld en we vonden het een goed idee om Olivier te vragen om op de vrijdag in Frankrijk te rijden. Hij is snel, zeer technisch aangelegd en heeft een grote bijdrage geleverd aan het succes dat we dit seizoen kennen.”

Panis: ”Ik vind het erg leuk om weer op Magny Cours te kunnen rijden. In 1994 reed ik voor het eerst op dit circuit, dus ik heb veel ervaring met dit circuit. Nu hoop ik dat ik mijn ervaring met dit circuit kan omzetten in een goede ondersteuning van Toyota voor de Grand Prix van Frankrijk. Ik denk dat het erg slecht zou zijn als het weekend in Frankrijk voorbij gaat zonder Franse coureurs. Doordat ik ga rijden lever ik informatie aan mijn team én hoop ik wat terug te kunnen doen voor de toeschouwers en de Franse televisie en pers.”