Teambazen akkoord met kwalificatiewijziging

De teambazen hebben zich unaniem akkoord verklaard met de nieuwe opzet van de kwalificatie. In die opzet wordt er alleen nog op zaterdag één kwalificatie verreden.

In de nieuwe kwalificatie zullen de rijders op zaterdag één kans krijgen om een snelle ronde neer te zetten. De volgorde waarin tijdens die kwalificatie wordt gestart gebeurt, net zoals momenteel bij de eerste kwalificatie, op basis van het eindresultaat van de vorige race. In de kwalificatie zullen de coureurs moeten rijden met de afstellingen waarmee ze de race zullen ingaan. Er wordt verwacht dat de beslissing deze week nog wordt geratificeerd door de Formule 1 Commissie en de World Council van de FIA. Volgende week, op de Nürburgring, zou de nieuwe kwalificatie dan al in werking moeten treden.

De huidige kwalificatie werd zowel door de teams als door de Formule 1-fans al lange tijd bekritiseerd. Volgens de Formule 1-teams werd door de tweede kwalificatie op zondagochten de voorbereiding op de race teveel verstoord. De fans bleken de tweede kwalificatiesessie vaak niet interessant te vinden en in verschillende landen werd deze ook niet meer live uitgezonden op televisie.