Ecclestone claimt redding BAR

Maurice (mbn)
Volgens Bernie Ecclestone heeft hij Max Mosley overtuigd BAR niet voor het hele seizoen te laten schorsen. Ecclestone was bang dat met een lange schorsing Honda uit de Formule 1 zou stappen.

Nadat de FIA hoorde over de verborgen brandstof bij de weging van de auto, koos Max Mosley de harde lijn. Hij vond het ongeoorloofd bedrog en wilde BAR hard aanpakken. De FIA-president wilde BAR uit het kampioenschap gooien.

Bernie Ecclestone pleitte voor een andere oplossing: "Max stelde zich hard op en wilde BAR uit het kampioenschap gooien. Ik heb hem gevraagd daarvan terug te komen, omdat ik bezorgd was dat Honda uit de Formule 1 zou stappen. Ik heb hem gevraagd niet voor een schorsing voor het hele seizoen te gaan, omdat dat de sport zou schaden."

Volgens Ecclestone was het echter ook slimmer geweest als het team gewoon had toegegeven: "Als ze onmiddellijk hun fout hadden beseft, ben ik er zeker van dat ze alleen de punten van Imola zouden zijn kwijtgeraakt en in Barcelona en Monaco gewoon hadden kunnen rijden."