[Update] Xbox 360 backwards compatible met Xbox?

Arjen (Mr_Belvedere)
Is de Xbox 360 nu wel of niet compatible met de Xbox?

"Niet helemaal", heeft Microsoft tijdens de E3 toegegeven. De huidige Xbox bevat een Intel CPU en een nVdia GPU, de Xbox 360 gebruikt IBM Power chips en ATI voor het beeld. Omdat deze chips verschillende technologieën gebruiken zou eigenlijk elk spel opnieuw gecompileerd moeten worden en getest op de Xbox 360.

Microsoft heeft nu beloofd deze testen gaan doen voor de populaire spellen en begint met Halo 1 en 2.

Deze verklaring kon de consument wel eens aan het twijfelen brengen om een Xbox 360 te kopen. Alhoewel Microsoft ook aankondigde meer dan 160 spellen in ontwikkeling te hebben zullen er ook maar een stuk of 25 tot 40 tijdens de launch van de 360 klaar zijn. Dit, samen met de niet-gegarandeerde compatibiliteit van je oude Xbox games, is misschien genoeg twijfel.

Sony en Nintendo hebben allebei volledige compatibiliteit met hun voorgaande consoles beloofd.

Update

Op de blogsite van Larry Hryb (Xbox Live director of programming) is een post te lezen waarin dit bericht wordt ontkend. Bij de lancering zullen de toptitels van de Xbox 1 speelbaar zijn op de Xbox 360, en het doel is om elk Xbox 1 spel te laten draaien op de Xbox 360. Volgens Larry zal het niet nodig zijn om een nieuwe versie van een oud spel te kopen en de Xbox 360 zal gewoon backwards compatible zijn. Gezien de hardware-verschillen lijkt het erop dat Microsoft gebruik gaat maken van Emulatie-software om de oude games op de Xbox 360 te laten draaien.