Zoektocht prostituee levert niets op

De politie heeft gisteren bekend gemaakt dat het lichaam van de vermoorde prostituee Samira van de Wal in stukken gesneden is. Enkele lichaamsdelen werden begin deze maand aangetroffen in het Heerlense natuurgebied Prikkenis. De gisteren gehouden zoektocht in dat gebied heeft niets opgeleverd.

Rechercheurs van de technische recherche, duikers en andere opsporingsambtenaren hebben gisteren een gebied van zo'n honderd vierkante meter uitgekamd. Er werden echter geen sporen gevonden die verband kunnen houden met de moordzaak. De politie was vooral op zoek naar nog ontbrekende delen van het lichaam.

In oktober 1997 werd in hetzelfde gebied het lichaam aangetroffen van de vermoorde prostituee Simone Riedel. Volgens onderzoeksleider Brongers is dit echter niet opmerkelijk omdat het afgelegen gebied toendertijd bekend stond als afwerkplek. Brongers werkt nog steeds aan het oplossen van vijf moorden op heroïneprostituees. Naast de dossiers Samira van de Wal en Simone Riedel gaat het om Ilona Quaedflieg en Maria Denzler, beiden vermoord aangetroffen op de Brunssumerheide, en Nadia Melhalloui, die vermoord werd gevonden in Posterholt.