Geen genade voor wit zwijnenjong

Aka-Zigor had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen wit wild zwijntje dat geboren is in de bossen van Vierhouten in Gelderland mag van Staatsbosbeheer worden afgeschoten. Dit jaar zullen veel zwijnen worden geschoten om de populatie gezond te houden. Het witte zwijntje wordt daarbij niet ontzien, aldus Joke Bijl van Staatsbosbeheer.

De uitspraak is een reactie op een brief die de Partij voor de Dieren (PvdD) naar Staatsbosbeheer gestuurd had. De partij wil het afschieten van het dier voorkomen. De PvdD heeft het diertje inmiddels Sneeuwvlokje genoemd. Volgens de PvdD willen jagers het beest zo snel mogelijk afschieten om het ras 'zuiver' te houden. Inmiddels is een e-mailactie op poten gezet om Sneeuwvlokje te redden.

Staatsbosbeheer zegt dat de zwijnen die dit jaar afgeschoten gaan worden geselecteerd worden op gezondheid, leeftijd en geslacht. "De kans is groot dat het zwijntje het loodje gaat leggen," zegt Bijl. Overigens is het witte zwijntje niet ontzettend bijzonder. "Er lopen meerdere zwijnen op het gebied rond met een kleurafwijking." Normale pasgeboren wilde zwijnen zijn lichtbruin gestreept. Dit zwijntje is wit met een paar zwarte vlekken.

wit wild zwijntje
Het witte wilde zwijntje, temidden van zijn normaalgekleurde broertjes en zusjes