De snelste achtbaan staat in New Jersey

Isiolo had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsHoger, sneller. Dit weekend worden met de opening van een nieuwe achtbaan in het Six Flags Great Adventure park in New Jersey records verbroken. De Kingda Ka komt vanuit stilstand binnen 3,5 seconde tot een snelheid van ruim 200 kilometer, en wordt met die snelheid tot een hoogte van 138 meter gejaagd. Na een korte pauze gaat het vervolgens met eenzelfde snelheid naar beneden.

Gisteren mocht een selecte groep coasterfanaten alvast kennismaken met de nieuwe achtbaan. "Mijn oogleden klapperden ervan", zegt de 33-jarige Diana Reess. "Het is ongelofelijk", stelt Wade Jackson (28), "Het geeft je de adrenaline-kick van een extreme sport, maar dan zonder de angst voor ongelukken." De opening werd eerder deze lente uitgesteld, wat leidde tot wilde verhalen over onverwachte technische problemen. Een woordvoerder van het pretpark verklaarde echter dat de vertraging te maken had met weerproblemen.

Overigens breekt de coaster nog een derde record, de hele rit duurt nog geen minuut. Maar als je geluk hebt dan halen de wagentjes niet meteen de top. "Attentie: Soms gaat de Kingda Ka trein niet in één keer over de top. De wagentjes zullen in dat geval veilig terugrollen, om vervolgens opnieuw te worden gelanceerd", is te lezen op een bordje bij de wachtrij. Volgens de woordvoerder is het probleem te wijten aan een te hoog gewicht van de passagiers, en niets waar men zich zorgen over hoeft te maken.

Kingda Ka