Première Star Wars brengt 13 miljoen op

De laatste film in de Star Wars reeks, 'Revenge of the Sith', heeft donderdag tijdens de première in de VS 13 miljoen euro opgebracht. Ter vergelijking: in 2003 bracht het derde deel in de Lord of the Rings trilogie, 'The return of the king', 6,3 miljoen euro op.

Volgens Paul Dergarabedian van Exhibitor Relations, een bedrijf dat het aantal bezoekers registreert, is het resultaat zeer indrukwekkend. "De opbrengst laat zien hoe enthousiast de mensen zijn." De voorverkoop van Star Wars III: Revenge of the Sith, begon in Amerika een maand geleden. Sindsdien staan fans in de rij om een ticket te bemachtigen. Nachten voor de première hadden fans al hun tent opgezet voor de bioscoop om als eerste naar binnen te mogen.

Het laatste deel van Star Wars vertelt over hoe Anakin Skywalker transformeert in Darth Vader. Eindelijk wordt nu duidelijk hoe dit precies zal gebeuren. 'Revenge of the Sith' is het donkerste deel in de serie. Voor het eerst in de geschiedenis heeft een 'Star Wars'-film in de Verenigde Staten een kijkwijzeradvies gekregen. Kinderen onder de 13 jaar mogen niet naar binnen.