FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 11 mei 2005

Twee personen vast na Cessna-incident Washington

Cessna WashingtonEen piloot en een leerling-piloot zijn gearresteerd nadat de Cessna waarin ze vlogen vandaag voor een terreuralarm in Washington zorgde. Het vliegtuig was in de verboden zone boven de stad gekomen, waarop het Witte Huis en het Capitool direct ontruimd werden.

"Ren, dit is geen grap, verlaat het gebouw", had een geheim agent naar een verslaggever in het Capitool geroepen toen het vliegtuig naderde. Senatoren en toeristen werden met spoed naar buiten gemaand, toen bekend werd dat een onbekend toestel op één a twee minuten van de regeringsgebouwen verwijderd was. In het Witte Huis moesten onder andere Laura Bush, bezoekster Nancy Reagan en vice-president Dick Cheney worden geëvacueerd. President George Bush was niet in Washington.

De arrestanten, Jim Sheaffer en Troy Martin, waren in Smoketown (Pennsylvania) opgestegen en onderweg naar een vliegshow in de staat North Carolina. Het is niet bekend wat ze in de verboden vliegzone boven Washington deden. John Henderson, net als het tweetal lid van de Vintage Aero Club uit Pennsylvania, gelooft niet dat Sheaffer en Martin kwaad van zins waren. Ook federale ambtenaren gaan er vooralsnog vanuit dat er geen serieuze dreiging was.

GBA naar finale Belgische beker

Germinal Beerschot Antwerpen is de tegenstander van Club Brugge in de finale om de Belgische beker. GBA versloeg in de halve finale SK Lokeren.

Op eigen veld kwam GBA woensdagavond niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen Lokeren. De heenwedstrijd in Lokeren eindigde in een 1-1 gelijkspel, waardoor GBA zich voor de eindstrijd plaatst op basis van het uitgescoorde doelpunt.

Het bereiken van de finale levert GBA ook deelname aan Europees voetbal op. De finale is op zaterdag 28 mei in Brussel.

Turkse beker voor Galatasaray

Met een klinkende 5-1 overwinning op rivaal Fenerbahçe heeft Galatasaray de Turkse beker veroverd.

Galatasaray kende een voorbeeldige start. Na 36 minuten spelen stond het reeds 3-0 voor de ploeg van trainer George Hagi. In de rust viel Pierre van Hooijdonk in bij Fenerbahçe, maar ook de lange aanvaller kon het tij niet keren. Galatasaray legde voor de 14e keer beslag op de Turkse beker. In de competitie staat Fenerbahçe met nog drie duels te spelen vier punten voor op Galatasaray. Op de voorlaatste speeldag staat opnieuw een treffen tussen beide Turkse grootmachten op het programma.

Zevenklapper Arsenal tegen Everton

De laatste thuiswedstrijd van Arsenal dit seizoen is in een feest geeindigd. Everton werd met een 7-0 nederlaag teruggestuurd naar Liverpool.

Grote man aan Arsenal-kant was Dennis Bergkamp. De aanvaller, die nog niet weet of zijn contract verlengd wordt in Londen, scoorde éénmaal en nam drie assists voor zijn rekening. Robin van Persie opende al na zeven minuten de score voor Arsenal op aangeven van Bergkamp.

Sedan stoot Monaco uit beker

Sedan heeft voor een grote stunt gezorgd in het Franse bekertoernooi. In de halve finale versloeg de ploeg uit de tweede Franse Liga topploeg AS Monaco.

In het eigen Stade Louis II had trainer Didier Deschamps van AS Monaco zijn beste spelers het veld ingestuurd. Het mocht niet baten, Sedan verliet met een 0-1 overwinning het veld. Het doelpunt voor de ploeg, die niet meer kan promoveren naar de Franse eredivisie, kwam op naam van Mickael Citony. In de finale speelt Sedan tegen AJ Auxerre.

Ralf schrijft Michael af voor titel

Toyota coureur Ralf Schumacher schrijft zijn oudere broer Michael Schumacher af voor het kampioenschap. Michael heeft in het seizoen tot nu toe slechts twee keer de finish gehaald en daarmee tien punten weten te halen. Zijn achterstand op de koploper Fernando Alonso is 34 punten.

"Ferrari is nu al te ver weg van het kampioenschap," aldus Ralf in een duitse krant. "Ze kunnen het dit seizoen vergeten. Je moet wel realistisch blijven. Michael heeft heel veel goed te maken. En Renault gaat hoe dan ook nog een paar races winnen."

Michael staat na de Grand Prix van Spanje op de zevende plaats in het kampioenschap met tien punten. Bij de constructeurs staat Ferrari vijfde met 18 punten.

Onder-17 naar finale EK

Het Nederlands Elftal voor voetballers onder de 17 jaar heeft de finale van het Europees Kampioenschap in Italië gehaald. In de halve finale versloeg de ploeg van trainer Ruud Kaiser gastland Italië na verlenging met 1-0.

De wedstrijd in Pontedera eindigde na 80 minuten in een 0-0 gelijkspel. De Nederlanders waren bijna de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar vergaten de kansen te verzilveren. In de slotfase van de tweede helft waren de Italianen dicht bij een winnende treffer, maar keeper Tim Krul (ADO Den Haag) liet zich niet van de wijs brengen.

Ook in de verlenging speelde Oranje beter dan de leeftijdsgenoten uit Italië. In de 9e minuut van de eerste helft van de verlenging was het eindelijk raak. Invaller Melvin Zaalman (Sparta Rotterdam) kopte raak uit een voorzet van Jordy Buijs (Feyenoord). In de rest van de verlenging kwam Oranje niet meer in de problemen, Melvin Zaalman had de wedstrijd helemaal kunnen beslissen maar faalde oog in oog met de Italiaanse doelman.

Oranje onder-17 speelt zaterdag voor het eerst in de historie een finale van een groot toernooi. Tegenstander in die finale is titelfavoriet Turkije, dat in de andere halve finale afrekende met Kroatië (3-1). De finaleplaats voor Nederland betekend ook directe plaatsing voor het WK onder-17, dat dit najaar in Peru wordt gehouden. Het is voor het eerst dat Oranje onder-17 aan dat toernooi mag meedoen.

Soepie? Da's dan 158 euro!

Icoon opmerkelijk nieuwsEen exclusief Chinees restaurant in London serveert een exquise soep voor maar liefst 108 Engelse pond, zo'n 158 euro. De speciale haaievinnensoep van het restaurant Kai Mayfair moet vijf dagen vooraf worden besteld. De eigenaar zegt dat hij gemiddeld twee borden van de soep per maand verkoopt.

De soep, genaamd 'Boeddha Springt Over De Muur', bevat het schelpdier zeeoor, Japanse bloemenpaddenstoel, zeekomkommer, gedroogde Sint-Jacobsschelp, kip, Hunan-ham, varkensvlees en ginseng. De ingrediënten worden in verschillende processen urenlang gekookt. Het resultaat is een zeer smaakvolle vleesachtige bouillon, waarvoor 'zelfs de vegetarische Boeddha over een muur zou springen om het te kunnen vinden'.

Volgens restauranteigenaar Bernard Yeoh is de soep zijn geld meer dan waard. "Indien je dit thuis zou bereiden met zelf gekochte ingrediënten dan zou je minimaal hetzelfde kwijt zijn", beweert Yeoh. Heb je het geld er niet voor over dan heeft het restaurant ook een goedkopere haaievinnensoep voor ongeveer achttien euro op het menu staan.

Haaievinnensoep voor 158 euro

-
Met dank aan H6, die dit bericht via de submit aan ons meldde!

Homo's geven moslims schuld

Icoon Binnenlands nieuwsHet is aan het mislukte Nederlandse immigratiebeleid te wijten dat homo-activist Chris Crain en zijn vriend vorige week werden mishandeld. Dit is de overheersende opinie op diverse Amerikaanse websites en nieuwsgroepen. Over de stad Amsterdam of de Amsterdammers zelf wordt amper gesproken, wel over de afkomst van de daders.

Crain, hoofdredacteur van het invloedrijke Amerikaanse homoblad Washington Blade, werd op Koninginnedag in Amsterdam door een groep van zeven jongeren 'met Marokkaanse trekken' in elkaar geslagen. Op diverse sites en nieuwsgroepen wordt er gepraat over het incident. Sommigen trekken het verhaal in twijfel, anderen spreken van het begin van de verloedering van Nederland.

Een anonieme internetter op één van de sites: "Ze hadden in Nederland toch veel problemen omdat ze te veel moslims hadden binnengelaten? En nu is hun cultuur verpest! Sterker nog, in The New York Times stonden interviews met mensen die Nederland wilden verlaten omdat de moslims zo intolerant zijn jegens andere culturen."

'Waarom afkomst verzwijgen?'
Desondanks zijn het vooral de Nederlandse media die aandacht vestigen op het incident. Roedy Green, een bezoeker van een gay-nieuwsgroep: "Als dit in Amerika gebeurd zou zijn, zou het niet eens het plaatselijke nieuws halen. De reden dat het nu wereldnieuws is, is dat het in Nederland zelden gebeurt." De afkomst van de daders heeft volgens hem er zeker mee te maken, want "Nederlanders zijn opvallend tolerant tegen homoseksuelen."

De redactie van Independent Gayforum wil vooral dat de politieke correctheid in de media ophoudt. Zo is ze boos dat in de papieren editie van de Washington Blade het zinnetje dat de daders 'Marokkaanse trekken' hadden, geschrapt is: "Als we het probleem niet eens willen benoemen, hoe kunnen we het dan in vredesnaam aanpakken?"

Crain is inmiddels herstellende van onder andere een gebroken neus. Hij zegt in zijn meest recente column honderden ontroerende reacties te hebben gehad uit de hele wereld. Homo's moeten volgens hem Amsterdam zeker niet gaan mijden. Crain: "Ik ben trots dat mijn vriend en ik voor onszelf opkwamen door hand in hand in straat te lopen en niet de confrontatie uit de weg zijn gegaan. Ik wil er bij andere homotoeristen op aandringen, net als bij homo's die in Amsterdam wonen, ook voor henzelf op te komen en niet weg te rennen."

"Revolution komt half 2006"

MoSys Inc, het bedrijf dat het 1T-SRAM geheugen leverde dat NEC gebruikte bij de Cube, zal ook voor de Revolution het geheugen doen. CEO Mark Voll zei in een toespraak het volgende:
"[...]
We are excited to be a participating member of the Nintendo team once again as Nintendo will roll out its successor game console to the GameCube in mid-2006.

During the quarter we announced that NEC Electronics will now use our 1T-SRAM embedded memory technologies on their advanced 90nm process, and that the initial designs to be incorporated in SoCs will be used in Nintendo's next-generation game console, codenamed Revolution.
[...]"


Hoeveel geheugen er precies geleverd gaat worden is nog onduidelijk, maar de Chinese site Unika.com had het volgende staan:
quote
the console will boast four 2.5Ghz IBM G5 Custom cores, with 128KB of level 1 cache and a 512KB shared level 2 cache, while the graphics will be powered by a dual core ATI RN520 chipset, with 16MB of on-board eDRAM for the frame buffer

Helaas blijven de specs nog altijd geruchten en zullen we toch echt moeten wachten op de E3

Grieken willen compensatie voor feestdag op zondag

Icoon Buitenlands nieuwsGriekenland is vandaag verlamd geraakt door een algehele staking. Directe aanleiding was dat 1 mei, traditioneel een vrije dag, dit jaar op een zondag viel. Tevens viel het Grieks-orthodoxe Pasen, het belangrijkste religieuze feest van het jaar, in het betreffende weekend, waardoor van de Dag van de Arbeid maar weinig kwam.

De twee belangrijkste vakbonden maakten van 1 mei simpelweg 11 mei, en riepen vandaag uit tot vrije dag. Media, onderwijs, gezondheidszorg, openbaar vervoer (waaronder de veerboten naar de Griekse eilanden), de nationale vliegmaatschappij, het hele dagelijkse leven lag stil. Alleen voor een gijzeling wilden de media vannacht toch in actie komen. De vakbonden grepen de dag aan om gelijk hogere lonen voor de werknemers te eisen. De bonden in het Zuid-Europese land beschuldigen de rechtse regering al geruime tijd van een onrechtvaardige bezuinigingsdrift.

E3 line-up Majesco

Majesco sluit aan in het rijtje 'maak je E3 line-up bekend'. De lijst vind je uiteraard ook hier op FOK!games:

- Demonik (Next Gen)
- The Darkness (Next Gen)
- Aeon Flux (Xbox, PS2)
- Taxi Driver (Next Gen)
- Jaws Unleashed (Xbox, PS2)
- Advent Rising (Xbox)
- Psychonauts (PS2)
- Black & White Creatures (PSP, NDS)
- Infected (PSP)
- Advent Shadow (PSP)
- Bust-A-Move DS (NDS)
- Guilty Gear Judgment (PSP en/of NDS)
- Guilty Gear Dust Strikers (PSP en/of NDS)
- Nanostray (NDS)
- Texas Hold ‘Em Poker DS (NDS)
- Golden Nugget Casino DS (NDS)
- A Boy and His Blob (PSP en/of NDS)
- ATV Quad Frenzy (NDS)

Fokke en FOK!ke

De vaste bezoekers hadden vast en zeker al deze blog gezien. Een zeer leuke lemming van ThE_ED op kansloos Fokke en Sukke topique op het forum. Omdat het zo leuk is en omdat we dit soort initiatieven heel erg waarderen, hebben we beslotten om Fokke en FOK!ke een apart plekje te geven op de weblog, namelijk hier (ook te vinden via de tracker aan de linkerkant). Zolang de topique reeks loopt zullen we deze pagina blijven bijwerken.

ThE_ED nogmaals bedankt voor je briljante lemming .

Civilization IV details

In een aantal tijdschriften staan de eerste stukjes informatie over Civilization IV. Deze Turn-based empire building game zal ook op de E3 te aanschouwen zijn. Details van het spel zijn hieronder te lezen:

Informatie uit het Duitse tijdschrift Computerbildspiele:

* There will be a total of 85 technologies, and some of the confirmed new technologies include Agriculture, Meditation, Fishing, Hunting, Mining, Calendar, Compass, Civil Service, Metal Casting, and Machinery.
* Religious prophets give you information about foreign countries and their cities. The first civilization to discover a certain technology founds a world religion, for instance, the first player to discover Polytheism founds Hinduism.
* Religions can gradually spread across the world from their founding cities.
* Civ4 has 102 buildings and 30 World Wonders.
* There are 83 units in CIV, and a total of 41 experience bonuses for units.
* Wonder movies are back!!!
* Some civilizations have two leaders while some have only one. This explains why there are 28 leaders and only 19 civilizations. For example, for the Germans its Otto von Bismarck, while the Americans have the choice between Franklin D. Roosevelt and George Washington.
* Unit control is improved. With a single mouse click, you can easily join many units together in an army and have them march over the battlefield together.
* There are 25 civics organized into 5 categories. Player can adjust them anytime. For example, you can choose between Free Market and State Property, between Freedom of Religion and Theocracy. If you introduce Emancipation, it could even lead to unhappiness and riots in other nations without equal rights.
* Players can form alliances with each other in multiplayer games. Allied nations will put their accomplishments together, join forces in combat and share all information.
* People with programming skills will be able to completely change the game and to adapt it to their wishes.

Informatie uit het Engelse tijdschrift PC Zone Magazine:

* The Game length will be reduced from 550 turns, to 400
* The victory conditions will be: Spaceship, Conquest, Domination, Culture (with 3 cities with near perfect culture) and Diplomatic
* There will be three game speeds: quick, medium and epic
* You will be able to start in a particular era
* The tech tree will be more flexible, as we know. And it will not be split into eras
* The terrain will be a lot more detailed: pastures, wineries, watermills and windmills all represented in detail on the terrain, with visible smoke from factories
* 7 real world religions; including Christianity and Buddhism
* There will be 31 new resources
* There will be 28 world leaders. Not clear if you will be able to choose which leader to play with.
* There will be no city limit
* Great People: 5 categories - artist, tycoon, prophet, engineer, scientist. They will probably be triggered by City performance. There will also be 3 to 4 benefits per each one including culture boost, academies, multiple golden ages, and free techs
* Some of the leaders will be: Plato, Shakespeare, Newton, Einstein, Michelangelo
* Combat: Your units will gain experience from the victory of battles. Each level increase allows choice of extra abilities such as using enemy roads, bonus attack in cities, moving faster in forests. You will end up with high-level units with specific abilities
* Governments: There are no set government styles. You can choose things such as free markets, environment, slavery, conscription, emancipation, etc
* Health is another important factor, as is happiness and your economy

Informatie uit het Engelse tijdschrift Computer Gaming World Magazine:

* Much of Soren Johnson's time (Civ IV lead designer) will be spent on improving the AI. One goal is to have rulers with distinct personalities. Gandhi will be generous to weaker nations, while the Khan will shy away from any diplomacy at all
* The City Governor AI will also be improved
* All resources in the game will offer distinct terrain improvements
* Combat will be more simplified. There will not be separate attack and defense strengths. Units will now have one single base strength. Infantry will have defensive bonuses in difficult terrain, while cavalry will have an advantage attacking ranged units such as archers. Artillery/Siege units will be stronger and will allow for damaging all of the units in a stack. These changes were done to encourage use of combined arms
* The switch to 3D allows the interface to be streamlined: for example, all of the information about a city, its buildings, and workforce is now all accessible from the main screen
* There will be "Great people such as artists or scientists, that will provide bonuses to cities or bring about Golden Ages
* There will be "civics" choices, such as social engineering. The player can change settings for such things as allowing slavery or freeing slaves, or the amount of religious tolerance

Overige informatie:

* Barbarians will have animal attackers.
* Maps can be zoomed, spun, showing the traditional tiles we all love.
* Religions will indeed be generic.
* The civs all have a cultural/nation flag.
* The terrain features and tile improvements also look amazing! Mines, mills and proto-factories!
* Temples and city enhancement features seem to be on the maps.
* Irrigation/crops and and bonus tiles are represented fully. Rivers are very detailed!
* A merchant is spotted!

Jaarlijks 25 miljard omgezet door slavernij

Icoon Buitenlands nieuws Per jaar gaat er wereldwijd 25 miljard euro om in de slavernij, zo blijkt uit een rapport van de International Labour Organisation (ILO). Opvallend is het grote aandeel van de geindustrialiseerde wereld in dit bedrag; deze landen staan garant voor de helft van al het geld dat wordt omgezet in de slavernij. Het gedeelte dat in ontwikkelingslanden omgaat steekt daar schril bij af: slechts zo'n tien procent.

Een groot deel van de wereldwijde slavernij kan worden gezocht in de sfeer van prostitutie. Gedwongen prostitutie is dan ook zeer winstgevend voor uitbaters: een seksslaaf in Europa of de Verenigde Staten kan haar meester al snel een slordige 80.000 euro per jaar opleveren. Ter vergelijking: een modaal salaris in een Oost-Europees land bedraagt niet veel meer dan 3.000 euro. In ontwikkelingslanden leveren gedwongen prostituees gemiddeld een ruime 25.000 euro op, vele malen meer dan het daar heersende modale salarisniveau en ook veruit de meest lucratieve vorm van slavernij aldaar.

Veel van de slavinnen in de Westerse wereld komen uit Oost-Europa, Azië of Afrika. De meesten van hen zijn onder valse voorwaarden door Oost-Europese misdaadkartels of mensenhandelaren in hun huidige baan gelokt. Vaak gaat het om jonge vrouwen - een leeftijd onder de vijfentwintig geniet over het algemeen de voorkeur, en soms worden zelfs vrouwen boven de twintig niet meer geaccepteerd - die in armoede zijn opgegroeid of in hun geboorteland hun leven niet meer zeker zijn. Alhoewel justitie in de Westerse wereld hard probeert op te treden tegen de slavernij, weten veel exploitanten van slaven een veroordeling te ontglippen, vaak door juridische trucjes. Zo wordt bij de slaven dwang vaak op een subtiele en vrij onzichtbare manier toegepast. Ook wordt niet zelden het argument gebruikt dat de slaven vrijwillig voor hun meester werken.

Montezemolo: "Banden het grootste probleem"

Via de pers heeft Ferrari-'president' Luca di Montezemolo zijn onvrede geuit over de Bridgestone banden. De banden-fabrikant reageerde direct.

Montezemolo liet na een wederom teleurstrellend weekend weten dat de banden het grootste probleem is voor zijn team. Natuurlijk was Bridgestone er als de kippen bij om de onvrede over de banden wat weg te nemen.

Een Bridgestone woordvoerder: "Montezemolo maakt zich begrijpelijk zorgen over de huidige resultaten van Ferrari, vooral na het uitvallen van Michael Schumacher door het verlies van druk in twee van zijn banden. Bridgestone begrijpt de frustratie en we werken harder dan ooit om het weer goed te maken. We hebben de kans om nauw samen te werken met Ferrari en samen hebben we al veel gewonnen. In de toekomst gaan we absoluut weer winnen."

Ook Ferrari-teambaas Jean Todt heeft zijn zegje gedaan over de problemen met de banden. Jean wil niet klagen, want Ferrari heeft er bewust voor gekozen om met Bridgestone door te gaan. Todt: "Bridgestone is een geweldige partner. Je hoeft echter maar een klein probleem te hebben, zoals op het moment het geval is, of je hebt ineens acht wagens voor je neus. Hoor je mij klagen? Nee, we wisten dat dit kon gebeuren, maar we hebben hier bewust voor gekozen."

Toch heeft Todt er niets op tegen als een ander team ook Bridgestone banden zou gaan gebruiken. "Het zou ons zeker helpen met testen." In de kwalificaties presteren de banden niet optimaal omdat de Bridgestone's niet snel op temperatuur komen. Ook aan dat probleem wordt gewerkt maar wanneer dit probleem 'onder de knie' is weet Todt niet. "Daar wordt nu aan gewerkt, maar we weten nog niet wanneer er resultaten worden geboekt."


(l.) Barrichello, (r.) Montezemolo

Duitser koelt computer in slaolie

ThrillSeekaH en shaun81 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

SubheaderEen Duitser die van rust houdt, koelt zijn computer al ruim een jaar in slaolie. Het razen van de luchtkoeling in de pc werkte de man zo op zijn zenuwen, dat hij het hele apparaat in een aquarium met dertig liter olie plaatste. Alleen de harde schijf zit niet in de olie. Hij laat de ventilator gewoon draaien, waardoor de olie beter circuleert. Volgens Markus Leonhardt werkt zijn computer na ruim een jaar nog steeds perfect.

Leonardt waarschuwt ervoor het aquarium niet op gelijke hoogte met toetsenbord en muis te plaatsen. Anders zou de olie door de zuigende werking via de kabels uit die apparaten kunnen lekken. Op het internet buigen deskundigen zich inmiddels over het fenomeen. Een nadeel heeft de slaolie wel: na een tijdje begint het spul te ruiken.

Minderheden kopen meer games

Volgens een marktonderzoek onder 18.000 Amerikanen door Phoenix Marketing International geven etnische minderheden gemiddeld twee keer zoveel uit aan games als westerlingen ('het Kaukasische ras' ). David Pluchino, Senior Research Manager bij Phoenix legt uit: "de resultaten suggereren dat gamers gemiddeld zo'n 34 dollar per maand uitgeven aan gamessoftware, -hardware en -accessoires." Mensen met een Aziatische achtergrond geven het meest uit, westerlingen het minst.

In het onderzoek werd ook gevraagd naar het favoriete genre. De top drie bestond uit 1) Action/Adventure 2) Arcade en 3) Racing. Toch blijken gamers die het liefst shooters spelen het meest uit te geven per maand, namelijk zo'n vijftig dollar. Liefhebbers van Real-time Strategy en Sportgames volgen op korte afstand.

Tenslotte werd gevraagd naar de interesse in de nieuwe Sony handheld, de PSP. Een kwart van de ondervraagde gamers zijn van plan er in de nabije toekomst één te kopen. Opvallend genoeg zei ook één op de twintig respondenten die momenteel niet gamen dat ze dat van plan zijn. Onder Aziaten en Amerikanen van Afrikaanse komaf was het percentage dat reeds een PSP gekocht had het grootst. Mensen met een Kaukasische achtergrond waren zowel in de minderheid onder degenen die al een PSP hebben, als minder geneigd er een aan te gaan schaffen. Onder liefhebbers van sportgames was het percentage PSP-bezitters het grootst (wat natuurlijk niet verwonderlijk is gezien de beschikbare games).

Of deze resultaten ook van toepassing zijn op de Europese markt is niet bekend.

Postcode Loterij stopt na Turijn met sponsoring

Postcode Loterij zal na de Olympische Winterspelen van Turijn in 2006 met sponsoring van zijn commerciële schaatsploeg gaan stoppen.

Bij de equipe van succescoach Jac Orie staan onder meer de schaatsers Erben Wennemars, Gianni Romme, Marianne Timmer en Mark Tuitert onder contract. Postcode Loterij was sinds 2002 geldschieter van de ploeg.

Destijds volgde het bedrijf het in financiële nood verkerende SpaarSelect op als hoofdsponsor. In 2003 en 2004 werd Postcode Loterij uitgeroepen tot Schaatsploeg van het Jaar. Postcode Loterij gaat zich nu geheel toeleggen op het voetbal, vanaf het nieuwe seizoen is het bedrijf de nieuwe hoofdsponsor van de eredivisie.

Almeerse leraar ontkent ontucht

Icoon Binnenlands nieuwsDe Almeerse leraar Ludi O. ontkent alle beschuldigingen van ontucht. De 47-jarige man zit sinds 25 april in voorarrest na verschillende klachten van leerlingen uit de groepen vijf en zes. Volgens advocaat K. Holtrop, die de leraar bijstaat, gaat het om drie aanklachten, en niet om vijf zoals Justitie maandag meldde.

"Hij heeft kinderen aangeraakt op plekken waar grote mensen niet geacht worden kinderen aan te raken", verklaarde Netty Tiemersma, voorzitter van de de overkoepelende Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs (BOO) in Almere. De man zou in 2000 op een andere school in opspraak zijn gekomen vanwege seksueel getinte opmerkingen tegen scholieren. Een landelijke klachtencommissie achtte dat destijds niet bewezen.

Na de affaire koos O. ervoor om op een andere school als leraar aan de slag te gaan. Daar wist hij zich in korte tijd geliefd te maken bij collega's en ouders, waardoor hij zich op wist te werken tot coördinator middenbouw en voorzitter van de medezeggenschapsraad. De afgelopen maanden regende het echter klachten bij het schoolbestuur over O.'s seksuele houding jegens kinderen.

Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer aangiften van kinderen volgen. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad beslist donderdag of de man in voorarrest blijft.

Mutu hoopt te kunnen spelen tegen Nederland

De Roemeen Adrian Mutu heeft zijn schorsing van zeven maanden er bijna op zitten. Mutu hoopt op 24 mei, als zijn schorsing erop zit, zo snel mogelijk weer aan spelen toe te komen, en de aanvaller hoopt dat hij op 4 juni de WK kwalificatiewedstrijd tegen Nederland te kunnen spelen.

Afgelopen oktober werd Mutu betrapt op het gebruik van cocaïne. Vervolgens werd hij voor zeven maanden geschorst en tevens ontslagen door zijn club Chelsea. Niet lang daarna tekende hij een vijfjarig contract bij het Italiaanse Juventus.

"Mijn schorsing loopt nog tot 24 mei. Ik kan niet wachten tot ik weer op het veld sta", aldus Mutu. "Ik ben de dagen al aan het tellen."

Op vier juni neemt Roemenië het op tegen Nederland, vier dagen later treft het land Armenië. Mutu hoopt erbij te zijn om het Roemeense team alsnog naar het WK in Duitsland te leiden. "Ik weet dat de spelers me nodig hebben als we in Rotterdam spelen. Als de trainer mij belt zal ik mijn uiterste best doen voor het nationale elftal."

[upd] Witte Huis en Capitool ontruimd na terreuralarm

In Washington zijn het Witte Huis en het Capitool ontruimd vanwege een terreuralarm. Volgens twee senatoren vond de ontruiming plaats na een melding over een vliegtuig dat één tot twee minuten verwijderd was van het congresgebouw. Gevechtsvliegtuigen zouden het toestel hebben onderschept en inmiddels is het sein veilig gegeven.

Vice-president Dick Cheney werd tijdelijk naar een veilige plek overgebracht. Getuigen melden dat een colonne auto's plotsklaps van het Witte Huis vertrok. Opgewonden leden van de Amerikaanse geheime dienst probeerden ondertussen met spoed iedereen uit de gebouwencomplexen te krijgen. President George Bush was niet in Washington, hij zou in de staat Maryland bezig zijn geweest met een fietstocht.

Update 18.38 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat een Cessna-toestel de verboden vliegzone boven Washington was binnengedrongen. Voormalig CNN-verslaggever Bernard Shaw, die op korte afstand van het Capitool woont, zei dat Amerikaanse F16's twee lichtkogels afvuurden. Het toestel werd gedwongen op een veilige plaats te landen, en de piloot is gearresteerd.

Het Capitool in Washington
Het Capitool, de zetel van de Amerikaanse volkvertegenwoordiging

-
Met dank aan een snelle submit van IEspresso!

Brein sleept providers voor rechter

Een onbekende FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

IcoonStichting Brein gaat in de aanval tegen vijf internetproviders die weigeren om klantgegevens af te staan aan de auteursrechtenorganisatie. Op 16 juni dient voor de rechtbank in Utrecht een civiele procedure. Daarin eist Brein dat Planet Internet, Chello, @Home, Wanadoo en Tiscali naam- en adresgegevens afstaan van in totaal 42 klanten die zich volgens de stichting schuldig maken aan illegale verspreiding van muziekbestanden en daarmee inbreuk plegen op het auteursrecht. De directeur van Brein, Tim Kuik, heeft de gang naar de rechter woensdag bevestigd.

Tot nog toe heeft Brein alleen de beschikking over de ip-adressen van de overtreders. De providers willen de klantgegevens uit privacyoverwegingen niet verstrekken aan de organisatie. Kuik is optimistisch over de zaak. "Er is duidelijk sprake van inbreuk op het auteursrecht. Deze mensen hebben de kans gehad om met ons te schikken. In een civiele procedure hebben wij recht op die gegevens", zo zei hij woensdag.

Al in april stuurde Brein via de providers vorderingen naar 32 illegale muziekaanbieders waarin hen een schikkingsvoorstel werd gedaan. Ook werd geëist dat ze in de toekomst geen auteursrechtelijk beschermd materiaal meer zouden uitwisselen en dat ze zich bovendien bekend zouden maken. Bleven de klanten in gebreke, dan wilde Brein via hun providers hun gegevens opeisen. Ook kondigde Brein al aan om de providers die die gegevens niet wilde verstrekken voor de rechter te zullen dagen. Wat dus nu gaat gebeuren.

Spullen gestolen bij plaats supportersongeluk

winux had ons via de nieuws-submit te melden:

Op de plaats in Roosendaal waar afgelopen weekend RBC-supporter Wesley Houtekamer om het leven kwam, zijn diverse spullen weggehaald. De spullen waren ter nagedachtenis aan het slachtoffer daar neergelegd.

Het gaat om de vlag van voetbalclub RBC en enkele sjaaltjes van diverse andere voetbalclubs. Ook zijn er bloemen vertrapt.

De supporters zijn verbijsterd en hebben aangifte gedaan bij de politie. Wesley Houtekamer kwam bij de Markttunnel in Roosendaal om het leven toen hij zijn hoofd uit het luik van de supportersbus stak en tegen het tunneldak botste.


De betreffende plek.

Verslaafde schuinsmarcheerders

Hebt u ook zo genoten van de wereldkampioenschappen snooker de afgelopen weken? Dagenlang leek het of er op BBC2 geen andere uitzendingen in voorraad waren. Geen Top Gear, geen Britse comedy series, maar mannen in spannende maatpakken die in een zorgvuldig voorziene caféomgeving met de keu in de hand de eiergrote ballen de meest geniale capriolen lieten maken op de kunstmatige groene tafelmat. Snookerkampioenen, u zal ze maar als schoonzoon hebben. Het zijn, en ik wik zorgvuldig mijn woorden, stuk voor stuk van God en gebod gespeende, aan lager wal geraakte, verslaafde schuinsmarcheerders met een onweerstaanbare neiging tot echtelijk geweld. Een kleine bloemlezing.


Mazzanti krijgt vierde Giro-rit toegewezen

Luca Mazzanti werd tweede in de vierde etappe van de Giro d'Italia, maar heeft toch de ritzege toegewezen gekregen. Dit vanwege de diskwalificatie van Paolo Bettini, die in de sprint van zijn lijn afweek en daardoor Baden Cooke de hekken in duwde.

De vierde etappe van de Giro ging over 211 kilometer, maar eigenlijk waren slechts de laatste elf kilometer van werkelijk belang. Na de gebruikelijke vlucht zat het peloton in de laatste twintig kilometer bij elkaar, tot op elf kilometer van de streep er in het midden van het peloton een valpartij was. Het peloton raakte verbrokkeld, waarbij wel de meeste sprinters en favorieten vooraan zaten.

In de laatste tien kilometer ging het voorste peloton van nog ongeveer 50 man hard over de heuvels heen. CSC, Liquigas en Lampre ontwikkelden een hoog tempo en hoopten hun kopmannen mee te kunnen laten doen om de dagzege.

Op het laatste klimmetje hadden veel mensen in dat peloton het lastig en in de afdaling konden zes man wegrijden. Die zes man pakten in de laatste kilometer genoeg voorsprong om onderling uit te maken wie de dagzege zou pakken. Paolo Bettini sprintte van kop af en Baden Cooke probeerde uit zien wiel te komen. Bettini week van zijn lijn af richting de hekken en Cooke kwam klem te zitten en viel in volle sprint, maar liep geen verwondingen op.

Bettini pakte weliswaar de eerste plaats, maar werd later door de jury gediskwalificeerd. Hij werd naar de vierde plaats teruggezet, maar behoudt zijn roze trui wel. Luca Mazzanti van Ceramiche Panaria kreeg met zijn tweede plaats de ritwinst door de jurybeslissing in de schoot geworpen.

Uitslag vierde etappe:
1. Luca Mazzanti (Ita) 5.10.09
2. Dario Cioni (Ita) z.t.
3. Michele Scarponi (Ita) z.t.
4. Paolo Bettini (Ita) z.t.
5. Mirko Celestino (Ita) + 0.02
6. Filippo Pozzato (Ita) 0.04
7. Danilo di Luca (Ita) z.t.
8. Erik Zabel (Dui) z.t.
9. Robbie McEwen (Aus) z.t.
10. Cristian Moreni (Ita) z.t.


Algemeen Klassement:
1. Paolo Bettini (Ita) 20.19.44
2. Danilo di Luca (Ita) + 0.13
3. Luca Mazzanti (Ita) + 0.16
4. Dario Cioni (Ita) + 0.19
5. Damiano Cunego (Ita) + 0.21

De FOK!games smileyactie

Het is nu bijna driekwart jaar geleden dat FOK!games gelanceerd is en één van de zaken die we indertijd \'extra\' hebben gekregen ten opzichte de FOK!frontpage, FOK!sport, de FOK!weblog en het FOK!forum is het feit dat we speciale gamesgerelateerde smileys hebben. Zo is het glashelder wanneer je kunt gebruiken en ook spreekt voor zich. We vinden het vocabulair van uit te beelden boodschappen echter veel te beperkt en in ruil voor een Games Goodies verrassingspakket maak je nu kans om jouw smiley exclusief opgenomen te zien worden in het \'assortiment\' van FOK!games. Wil je weten wat je exact moet doen en wat je kunt winnen? Kijk snel op de volgende pagina!

[update]Broers De Nooijer twijfelen

Dennis en Gérard de Nooijer twijfelen over hun toekomst. Eerder maakte de voetballende tweeling bekend te stoppen met het betaalde voetbal. Een aanbieding van FC Dordrecht doet de broers echter twijfelen.

De club vroeg eerder dit seizoen ontslag aan voor de De Nooijers. Volgens Dordrecht ging dat om een formele kwestie. De tweeling was echter gepikeerd, en nam het heft in eigen handen door zelf hun afscheid aan te kondigen. Inmiddels lijkt de lucht tussen spelers en club weer opgeklaard, want Gérard heeft een aanbieding van Dordrecht op zak. Dennis beraad zich nog over zijn toekomst.

[update] Omroep Zeeland meldt dat Dennis de Nooijer volgend jaar voor jeugdliefde RCS uit zal komen. Gérard de Nooijer heeft het contract dat hij aangeboden heeft gekregen nog in beraad. Dennis de Nooijer heeft geen aanbieding van FC Dordrecht gehad.

De FOK!games smileyactie

Het is nu bijna driekwart jaar geleden dat FOK!games gelanceerd is en een van de zaken die dit onderdeel indertijd 'extra' heeft gekregen ten opzichte van de FOK!frontpage, FOK!sport, de FOK!weblog en het FOK!forum is het feit dat ze speciale gamesgerelateerde smileys hebben. Zo is het glashelder wanneer je kunt gebruiken en ook spreekt voor zich.



We vinden het vocabulaire van uit te beelden boodschappen echter veel te beperkt en in ruil voor een Games Goodies verrassingspakket maak je nu kans om jouw smiley exclusief opgenomen te zien worden in het 'assortiment' van FOK!games. Wil je weten wat je exact moet doen en wat je kunt winnen? Klik snel verder!

22 duels schorsing voor keeper

De Argentijnse keeper Ignacio 'Nacho' González heeft van de Chileense bond een schorsing van liefst 22 wedstrijden gekregen. Reden daarvoor is het neerslaan van een arbiter.

In de wedstrijd van zijn club Unión Española met San Felipe ging González in de fout. Nadat scheidsrechter Enrique Osses hem zijn tweede gele kaart had gegeven wegens heftig protesteren, sloeg González de scheidsrechter tegen de grond. De bond bestrafte hem met 22 duels schorsing. Ook hangt González een civiele straf boven het hoofd, omdat in Chili voor geweld in een voetbalstadion door zowel spelers als supporters een gevangenisstraf staat.

Sjoerd Ars naar FC Onmiworld

De Graafschap-speler Sjoerd Ars heeft een nieuwe club gevonden. De 21-jarige aanvaller tekende een contract bij de nieuwe profvlub FC Onmiworld.

Ars was overbodig bij de club uit Doetinchem en kreeg geen nieuw contract aangeboden. Ars debuteerde vorig seizoen voor De Graafschap maar kwam dit seizoen niet aan spelen toe. De speler doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, en in de zomer van 2002 verliet hij Rotterdam om te gaan spelen voor de 'Superboeren'.

Malkowski kan naar Wronki

Zbigniew Malkowski staat in de belangstelling van Amica Wronki. De doelman moet vertrekken bij Feyenoord.

Malkowski heeft van Feyenoord te horen gekregen dat zijn contract niet wordt verlengd. Het uit Malkowski's vaderland afkomstige Amica Wronki toonde daarop interesse.

Malkowski's ploeggenoot bij Feyenoord Gerson Magrao mag niet vertrekken bij de Stadionclub. Feyenoord wil hem een jaar verhuren. Het Belgische Cercle Brugge heeft inmiddels bij Feyenoord geinformeerd. Mocht deze huurovereenkomst niet doorgaan zal Magrao volgend seizoen uitkomen voor één van de satellietclubs van Feyenoord, te weten KV Mechelen of Excelsior.

Anderlecht meldt zich voor Rosenberg

Naast Ajax heeft ook Anderlecht zich gemeld voor Markus Rosenberg. De aanvaller zou in Brussel Aruna Dindane moeten opvolgen, die mogelijk naar RC Lens vertrekt.

Anderlecht ziet echter een probleem in de transferprijs van Rosenberg. Zijn huidige club Malmö FF verlangt 5 miljoen euro voor de spits. Anderlecht hoopt zo snel mogelijk met Malmö FF te kunnen onderhandelen.

Rosenberg staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax. Na het vertrek van Zlatan Ibrahimovic werd de intersse serieus, maar koos toenmalig Ajax-trainer Ronald Koeman voor Angelos Charisteas. Nu deze ondermaats presteert, probeert Ajax alsnog Rosenberg in te lijven.

Bergkamp weet nog steeds niets

Dennis Bergkamp hekelt de manier van werken van Arsenal. De begaafde aanvaller weet nog steeds niet of hij in aanmerking komt voor contractverlenging.

Bergkamp wil graag nog één jaar actief zijn voor The Gunners. Arsenal heeft echter nog steeds niets van zich laten horen. "Blijkbaar moet het elk jaar zo gaan. Op de één of andere manier wachten ze altijd op het laatste moment", zo stelt Bergkamp.

Vanavond speelt Arsenal de competitiewedstrijd tegen Everton. Als Bergkamp's contract niet verlengd wordt, zal dat zijn laatste wedstrijd in het shirt van Arsenal zijn. Als het aan Bergkamp zelf ligt komt het echter niet zo ver. "We zitten aan het eind van een lang seizoen en ik voel me goed. Ik heb in totaal 34 wedstrijden gespeeld en dat is niet slecht voor een speler van mijn leeftijd op dit niveau. Ik wil niet naar een andere club, ook niet naar Ajax. Ik ben daar twaalf jaar geleden weggegaan en er is veel veranderd. Er zijn veel mensen vertrokken en daar zijn nieuwe gezichten voor in de plaats gekomen. Het is bovendien moeilijk om op mijn leeftijd een stap terug te doen qua competitie, terwijl je nog op het hoogste niveau mee kan", aldus Bergkamp.

Rapolder ontslagen bij Arminia

Arminia Bielefeld heeft Uwe Rapolder per direct ontslagen. Rapolder bereikte maandag een akkoord met 1.FC Köln, waardoor het bestuur van Arminia zich genoodzaakt zag Rapolder te ontslaan.

Arminia Bielefeld heeft in de Bundesliga nog twee duels te spelen. Het bestuur vraagt zich af of "het nog zin heeft om Rapolder verder de verantwoordelijkheid te laten dragen", aldus pers-voorlichter Hans Milberg van Arminia. Sportdirecteur Thomas von Heesen en assistent-coach Frank Geideck nemen voorlopig de honneurs waar.

Van der Vaart: PSV niet aan de orde

Rafael van der Vaart vertrekt naar het buitenland. De interesse van PSV heeft de Heemskerker naast zich neergelegd.

Van der Vaart maakte begin deze week bekend bij Ajax te zullen vertrekken. Lange tijd gonsden er geruchten dat de middenvelder naar PSV zou verhuizen. Tegenover de NOS verklaarde Van der Vaart echter dat een transfer naar Eindhoven niet aan de orde is.

Hamburger SV is de belangrijkste gegadigde om Van der Vaart in te lijven. Van der Vaart was afgelopen zondag aanwezig bij de Bundesligawedstrijd van HSV tegen Borussia Mönchengladbach (0-0. Na afloop sprak Van der Vaart samen met zijn zaakwaarnemer Sören Lerby met een delegatie van de Duitse club. HSV wacht nu op een antwoord van Lerby.

PSV meldt zich voor Vayrynen

Mika Vayrynen gaat niet in op de contractverlenging die hem aangeboden is door SC Heerenveen. PSV heeft onmiddelijk gereageerd door zich te melden bij de Friezen voor Vayrynen.

De Finse middenvelder staat nog tot 2006 onder contract bij Heerenveen. De speler zegt echter toe te zijn aan een club van een hoger niveau. Wil Heerenveen nog een transfersom voor Vayrynen opstrijken zal het de speler deze zomer moeten verkopen. PSV is op zoek naar een vervanger voor de vertrekkende Mark van Bommel, en ziet in Vayrynen een geschikte kandidaat.

Zaakwaarnemer Henk van Ginkel van Vayrynen bevestigt dat PSV interesse heeft. "Ik weet dat PSV-trainer Guus Hiddink een gesprek met Mika wil. Veel zal afhangen van de transfersom die Heerenveen vraagt. Blijft die hoog dan blijft hij een jaar en is-ie daarna weg", aldus Van Ginkel.

OM niet in cassatie in zaak-Eric O.

Anonymous had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Het Openbaar Ministerie (OM) zal niet in cassatie gaan in de zaak tegen de marinier Eric O. Het OM was altijd van mening dat O. schuldig is aan de dood van een Irakees. O. werd vrijgesproken, nadat justitie vorige week de rechtszaak in hoger beroep verloor. Hij is nu definitief een vrij man.

De 44-jarige marinier gebruikte tijdens het incident zijn wapen tweemaal om waarschuwingsschoten af te vuren, waarvan eenmaal in de grond. In de uiterst hectische situatie met tussen de 75 en 100 steeds verder opdringende Irakezen struikelde een man. De Irakezen lieten niet toe dat Nederlandse ziekenverplegers deze gewonde mochten behandelen en hij werd in een pick-up afgevoerd door de andere plunderaars.

Op oudjaarsdag werd O. gearresteerd in Irak en overgebracht naar een cel op de marechausseekazerne in Soesterberg. In eerste instantie wilde het OM de marinier moord, doodslag, dan wel dood door schuld ten laste leggen. Later trok ze deze verdenking in. Uiteindelijk zat O. vijf dagen in de cel.

De arrestatie van Eric O. zorgde voor veel beroering onder het personeel bij de militairen in Irak en bij vakbonden voor defensiepersoneel. Het leidde tot een conflict tussen Defensie en het OM. Tot tweemaal toe moesten de ministers Donner van Justitie en Kamp van Defensie in de Tweede Kamer uitleg geven over de geweldsinstructies voor militairen in Irak en over het lekken van geheime informatie over het verleden van O. als militair bij de speciale eenheid BBE.

O. zelf is altijd van mening geweest dat er is geknoeid met het eindrapport over het schietincident. Het rapport staat volgens O. en zijn advocaten bol van insinuaties en tegenstrijdigheden. Hij denkt er nu over om een schadeclaim in te gaan dienen en vragen om naamszuivering.
_
Zie ook deze berichtgeving:
Kamer kraakt OM inzake Irak-militair.
Vrijgelaten marinier: Ik deed niets fout.
Donner verbood opgraving lijk Irakees.
Eric O. vrijgesproken.

Kinderzender Nickelodeon op zwart

Kinderzender Nickelodeon gaat woensdag 1 juni op zwart. De zender zal tussen 14:00 en 17:00 uur de programma's Spongebob, Winx Club en Rocket Power niet uitzenden. Dit omdat kinderen volgens de televisiezender dan maar buiten moeten gaan spelen.

Het is 1 juni Nationale Straatspeeldag en Nickelodeon steunt dit initiatief van 3VO door op zwart te gaan. Volgens het station moeten kinderen voldoende lichaamsbeweging krijgen. "We zijn blij als onze kids voor de buis gekluisterd zitten, maar ze moeten op z'n tijd ook lekker naar buiten, daar ligt voor ons ook een verantwoordelijkheid", aldus 'Channel Director' Dieneke Kuijpers. "Nickelodeon is niet alleen een kinderzender, maar ook een filosofie."

De kijker ziet het beeld van de studio met een bordje 'gesloten'. Chris Silos komt af en toe binnenrollen op z'n skateboard en roept in de camera: "Zitten jullie daar nu nog? Ga toch lekker naar buiten!"

Galásek hervat groepstraining

Tomás Galásek heeft woensdag de groepstraining bij Ajax weer hervat. De Tsjechische middenvelder van de Amsterdammers is hersteld van de rugblessure die hem afgelopen weekend nog aan de kant hield voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk (4-0).

De Tsjech, die zondag in de competitiewedstrijd tegen Vitesse weer van de partij hoopt te zijn, was eerder dit seizoen lang uit de roulatie vanwege blessures.

Anderhalf week geleden maakte Galásek zijn rentree na een afwezigheid van ruim vier maanden in de wedstrijd tegen RBC (1-4 winst). Hij benutte in die wedstrijd een strafschop.

Klootzak-single overdag gecensureerd

'En nu ga je dansen klootzak', zo heet de nieuwe single van DJ Chuckie. Dit tot groot ongenoegen van de Bond tegen het vloeken. De bond schreef daarom een klachtenbrief naar radiostation FunX omdat de single daar al regelmatig gedraaid werd.

FunX, een urbanstation dat gericht is op jongeren in de grote steden, heeft na de klacht van de anti-vloekbond besloten overdag alleen nog maar een aangepaste versie te draaien. Dat is ook beter voor kinderen, zo meent de Bond tegen het Vloeken. Tussen 06:00 en 21:00 is op FunX enkel een door dj Idriss gecensureerde versie te horen.

De single is overigens pas vanaf 16 mei te koop.

E3 line-up THQ

THQ heeft hun E3 line-up min of meer bekend gemaakt. Ze zullen een aantal Xbox 360 titels laten zien, een aantal 'current-gen' games en een aantal handheld games. Het ironische aan dit bericht is dat ze voor de Xbox 360 en de handhelds geen titels noemen en we dus eigenlijk nog niets weten...

De 'volledige' THQ line-up:

Xbox 360 titles
PlayStation Portable titles
Nintendo DS titles
Company of Heroes (PC)
Destroy All Humans (PS2, Xbox)
Full Spectrum Warriors: Ten Hammers (PS2, Xbox, PC)
Juiced (PS2, Xbox, PC)
MotoGP 3 (PC, Xbox)
STALKER: Shadow of Chernobyl (PC)
Titan Quest (PC)
Warhammer 40,000 Dawn of War: Winter Assault (PC)

Doornbos racet mogelijk in 2006

Midland F1, de renstal die dit seizoen nog deelneemt onder de naam Jordan Grand Prix, heeft vrijdagtestcourreur Robert Doornbos in Barcelona een concept-contract aangeboden om voor dit team in 2006 Grands Prix te rijden.

Het team, begin dit jaar door Eddie Jordan verkocht aan de Russisch-Canadese miljardair Alex Shnaider, is erg onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de 23-jarige Nederlander, die tijdens de vrijdagtesten voorafgaande aan het raceweekenden zijn racende teamgenoten vaak te snel af is.

Marco Zecchi, de manager van Robert, spreekt van "een mooi aanbod". Over de precieze inhoud van het aanbod houden alle partijen zich nog stil, wel is duidelijk dat het gaat om een concept-contract voor plek als Grand Prix-coureur voor 2006. Jordan-directeur Colin Kolles, de huidige teambaas: "We willen dat Robert in 2006 Grand Prix' gaat rijden. Hij is plan A èn plan B. Hij doet zijn werk goed. Maar het is nog te delicaat om verder op dit onderwerp in te gaan."

Zecchi is vooral te spreken over het vroege tijdstip van het aanbod, wat er volgens hem op wijst dat Midland F1 Doornbos' capaciteiten en ambities zeer serieus neemt. Doornbos zou volgend jaar mogelijk zijn huidige teamgenoot, de eveneens verrassend presterende Narain Karthikeyan, naast zich kunnen krijgen.


_
Met dank aan alle submitters!

Perfect Dark 0 geruchten

Het begint er steeds meer op te lijken dat Perfect Dark 0 een launchgame wordt voor de Xbox 360. Ook druppelen er steeds meer feitjes en geruchten over PD0 binnen.

Allereerst was er weer een afbeelding op Our Colony. Deze keer was het een stuk artwork waarop Joanna Dark (de hoofdrolspeelster van Perfect Dark) te zien zou zijn:

Naast deze art zijn er geruchten verspreid door een clan genaamd PMS. Deze clan zou hun info gekregen hebben op een pers evenement waar een PD0 presentatie gegeven werd.

Volgens PMS zou er in PD0 gebruikt gemaakt worden van een soort Eye-Toy-achtige camera waarmee je avatars van jezelf kan maken voor Xbox Live. Bovendien wisten ze te vertellen dat er meer dan 20 wapens in PD0 zullen zitten. Tussen deze wapens zal, naast het gebruikelijke schietgerei, ook een invisible gun zitten welke de gebruiker onzichtbaar maakt.

F1: Doornbos racet mogelijk in 2006

Midland F1, de renstal die dit seizoen nog deelneemt onder de naam Jordan/Midand F1, heeft vrijdagtestcourreur Robert Doornbos in Barcelona een concept-contract aangeboden om voor dit team in 2006 Grand Prix' te rijden.

Het team, begin dit jaar door Eddie Jordan verkocht aan de Russisch-Canadese miljardair Alex Shnaider, is erg onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de 23-jarige Nederlander, die tijdens de vrijdagtesten voorafgaande aan het raceweekenden zijn racende teamgenoten vaak te snel af is.

Marco Zecchi, de manager van Robert, spreekt van "een mooi aanbod". Over de precieze inhoud van het aanbod houden alle partijen zich nog stil, wel is duidelijk dat het gaat om een concept-contract voor plek als Grand Prix-coureur voor 2006. Jordan-directeur Colin Kolles, de huidige teambaas: "We willen dat Robert in 2006 Grand Prix' gaat rijden. Hij is plan A èn plan B. Hij doet zijn werk goed. Maar het is nog te delicaat om verder op dit onderwerp in te gaan."

Zecchi is vooral te spreken over het vroege tijdstip van het aanbod, wat er volgens hem op wijst dat Midland F1 Doornbos' capaciteiten en ambities zeer serieus neemt. Doornbos zou volgend jaar mogelijk zijn huidige teamgenoot, de eveneens verrassend presterende Narain Karthikeyan, naast zich kunnen krijgen.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard ook op onze FOK!F1-Manager.

Pre-historische boom in Londens park

Geert1983 had ons via de nieuws-submit te melden:
Subheader
De uitgestorven gewaande Wollemi-pijnboom is te bezichtigen in de Botanische tuinen van Londen, Kew Gardens. Vanaf afgelopen dinsdag is de boom te zien, die ruim tien jaar geleden werd herontdekt in Australië.

Een Britse parkwachter trof tijdens een trektocht door de Australische Blue Mountains enkele tientallen exemplaren van de boom aan. Tot die tijd was de boom alleen bekend van 90 miljoen jaar oude fossielen. Nu wordt aangenomen dat de boom al ruim 200 miljoen jaar bestaat. De Wollemi-pijnboom is familie van de Apenboom.

De Australische diensten voor natuurbehoud hebben Kew Gardens toestemming gegeven om de boom te kweken en verkopen. De opbrengsten zullen worden gebruikt om de bomen in Australië te beschermen.

[upd] Enkeltje Antillen voor ongewenste Antillianen

Antilliaanse jongeren die hier voor overlast zorgen, kunnen rekenen op een keiharde aanpak. Het kabinet wil dat jonge Antillianen die hier worden veroordeeld als bijkomende straf van de rechtbank een enkeltje naar de Antillen opgelegd krijgen. Ook worden andere Antilliaanse jongeren ontmoedigd naar ons land te komen.

Overmorgen worden de plannen officieel besproken in de ministerraad, maar volgens de Telegraaf hebben de meeste betrokken bewindslieden en minister-president Balkenende achter de schermen inmiddels al overeenstemming bereikt over de maatregelen.

Antillianen onder de 18 jaar die hier naar toekomen, moeten straks aantonen dat zij een Nederlandse voogd hebben. Deze voogd moet voor de jongere zorgen en is ook volledig verantwoordelijk voor hem of haar. Heeft een minderjarige geen voogd, wordt hij teruggestuurd.

Antilliaanse jongeren tussen de 18 en 24 jaar die niet aan de zogenoemde sociale vormingsplicht hebben voldaan op bijvoorbeeld Curaçao, worden niet tot Nederland toegelaten. Jongeren die wel hieraan hebben voldaan, worden niet zomaar toegelaten. Zij moeten hier een studie gaan volgen of gaan werken. Willen of doen ze dat niet, dan krijgen ook zij een verplicht enkeltje richting de Antillen.

Van de ruim 4.200 Antillianen die in 2003 naar Nederland zijn gekomen, was ruim 60% onder de 25 jaar. Daarvan had bijna 50% geen baan. Verder blijkt uit cijfers dat van de Antilliaanse jongeren tussen de 12 en 24 jaar er één op de negen dader is van een delict. Ter vergelijking: onder autochtone jongeren is dat één op de veertig.

Update 14:48
YsDe Antilliaanse premier Etienne Ys moet niets hebben van het strenge plan van de Nederlandse regering. Het terugsturen van criminele Antilliaanse jongeren komt volgens hem neer op discriminatie. Ook in strenge toelatingseisen ziet hij weinig.

Het gehele plan staat volgens Ys op gespannen voet met de koninkrijksverhouding, die bepaalt dat alle burgers gelijk zijn.

Update 15:22
De linkse oppositiepartijen in de Tweede Kamer hebben te kennen gegeven grote bezwaren te zien in de plannen van het kabinet. De PvdA ziet ''goede en slechte'' kanten, maar acht het uitzetten van Antillianen zonder strafbaar feit ''onwenselijk en juridisch onhaalbaar''.

GroenLinks is fel tegen en noemt de plannen ''discriminatoir'' tegenover Antilliaanse jongeren. De SP vindt in principe alles bespreekbaar, maar zegt het een blunder van jewelste te vinden dat het erop lijkt dat de regering geen overleg heeft gevoerd met de Antillen. Het toont de koloniale houding van minister Pechtold, meent de SP.

Boycot Kinderboekenweek om thema 'magie'

Het thema van de eerstvolgende Kinderboekenweek, die in oktober wordt gehouden, is 'De Toveracademie'. Dat is tegen het zere been van protestants-christelijke basisscholen in Amsterdam, Zwolle en Friesland. Zij zullen dit jaar dan ook niet mee doen aan de Kinderboekenweek.

De Vereniging Bijbel & Onderwijs (B&O) stelt dat magie, zoals omschreven in Harry Potter, een duivels instrument is. Op hun website valt te lezen: ''Met het thema van de kinderboekenweek voor 2005, onder het thema 'magie', wordt definitief een grens overschreden. B&O wil ouders en scholen oproepen niet mee te doen aan het omvormen van christelijke scholen tot toveracademies. Daarom worden ouders opgeroepen hun kinderen van school te halen, zodra een school wordt omgevormd tot toveracademie. Scholen worden op dezelfde manier aangemoedigd hun school te sluiten.'' B&O zal een alternatieve christelijke kinderboekenweek gaan organiseren.

De Besturenraad, de belangenorganisatie voor christelijk onderwijs neemt het de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB), die de Kinderboekenweek organiseert, kwalijk dat men geen rekening heeft gehouden met de gevoelens binnen de basisscholen.

De Solex komt terug

xippie en spookymanus hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De nog altijd populaire fiets met motor, de Solex, komt terug. Volgende maand rollen de eerste exemplaren van de band in de fabrieken van de Franse producent Mopex. Het zal nog minstens een jaar duren voordat de Solex in Nederland te koop is. De Solex was een hit in de jaren vijftig en zestig.

Mopex mag het product om juridische redenen niet Solex noemen. De nieuwe naam zal Black'n Roll worden. De Black'n Roll zal alle kenmerken van de historische tweewieler hebben. Zwart, het kleine motorblok onder het stuur met de typische 'Solex overbrenging' en de wat brede banden.

De maximumsnelheid is ongeveer 35 kilometer per uur, dit is de reden waarom de introductie in Nederland nog even op zich laat wachten. Met deze snelheid gaat de Black'n Roll te snel voor op het fietspad. Op de weg rijden betekent dat er een helm gedragen moet worden, terwijl voor veel fans het niet dragen van de helm nu net één van de charmes was. Mopex is daarom druk bezig om toestemming te krijgen voor een variant die minder hard gaat en daardoor wel op het fietspad mag.

De broers Van Gestel uit Eindhoven, de importeurs van de nieuwe Black'n Roll, verwachten dat ze in het voorjaar van 2006 kunnen beginnen met de verkoop.

Ajax-logo wordt deels aangepast

-AFCA- had ons via de nieuws-submit te melden:

De Ajax-supporters die sinds maart actie voerden om het nieuwe 'zielloze' clublogo te laten vervangen door het oude clublogo krijgen deels hun zin. Na een lange vergadering zijn het bestuur en de directie van Ajax het er met de Ledenraad van Ajax overeen gekomen dat het huidige logo zal worden herzien om recht te doen aan de 'historie, karakter en uitstraling' die het huidige logo volgens de supporters mist.

Herinvoering van het klassieke logo werd echter nadrukkelijk door het bestuur en de directie van de hand gewezen. Wel spraken zij de waardering uit voor het feit dat er "op professionele en positieve wijze campagne was gevoerd voor het oude logo" en erkenden zij dat er inderdaad een grote kracht en uitstraling uitging van het oude logo, maar andere zaken zoals compositie, typografie en indeling zijn in hun ogen niet meer geschikt zijn voor het huidige en toekomstige Ajax.

Na een indringende discussie stemde de Ledenraad in met het voorstel om logo aan te passen. Daarbij is expliciet aangegeven dat daarvoor overleg nodig is met supporters. Bestuur en directie hebben toegezegd dit op korte termijn te zullen doen en met voorstellen komen die dan aan de ledenraad kunnen worden voorgelegd.


Links het oude logo, rechts het huidige logo van Ajax.

Play schort de verkopen van US PSP's op

De Engelse webshop Play.com heeft gisteren bekend gemaakt dat het gaat stoppen met de verkoop van Amerikaanse PSP's aan hun niet Amerikaanse klanten, wegens discussies met Sony hierover.

Simon Perrée, werknemer van Play.com, zei: "We have decided to suspend the sale of US PSP's on Play.com until we have had chance to discuss the UK import situation with SCEE and see what plans they have for the launch of the European version."

"The internet makes the games market a global industry, we have been aware for some time that many other e-tailers are supplying US PSP consoles and software to UK consumers. We fully support the UK software industry, and have taken this decision to demonstrate our position, and hope that other e-tailers follow suit" aldus Simon Perrée.



Nu niet meer te koop bij Play.com

Doden bij rellen na misbruik koran

Icoon Buitenlands nieuws In Afghanistan zijn bij hevige rellen in de stad Jalalabad ten minste vier doden en vijftig gewonden gevallen. Woedende Afghanen betoogden er op straat nadat bekend werd dat op gevangenenkamp Guantanamo Bay de koran ontheiligd zou worden.

De Amerikaanse en Afghaanse militairen ter plaatse slaagden er niet in te voorkomen dat het gebouw van de Verenigde Naties bestormd werd. Ook gebouwen van westerse hulporganisaties moesten het ontgelden.

Eerder deze week publiceerde het blad Newsweek een artikel over Guantanamo Bay, waar al-Qaeda- en Taliban-gevangenen worden vastgehouden. Daar zou tijdens een verhoor een exemplaar van de koran door de plee gespoeld zijn.

Meerokende vrouw krijgt postuum vier ton

EdwinB-RDam en EnricoDB2 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsEen Italiaanse vrouw heeft postuum een schadevergoeding van 400.000 euro gekregen. De Italiaanse liep longkanker op nadat ze op haar werk in een klein overheidskantoor jarenlang blootstond aan sigarettenrook van haar collega's. De vergoeding is de grootste ooit die in Italië is toegekend in een zaak over meeroken.

Het was daarbij voor het eerst dat de Italiaanse overheid verantwoordelijk werd gehouden voor de gevolgen van meeroken. Bij de vrouw, die in 2000 overleed door een auto-ongeluk, werd in 1992 longkanker vastgesteld waardoor een deel van haar rechterlong moest worden weggehaald. Ten tijde van haar overlijden onderging ze chemotherapie. De schadeloosstelling wordt uitgekeerd aan de nabestaanden van de Italiaanse.

Ploegen en Vuelta bereiken akkoord

De problemen tussen de organisatie van de Vuelta en de bazen van de ProTour-ploegen zijn uit de wereld. Dat werd gisteren na de derde rit in de Giro d'Italia bevestigd door diverse ploegleiders.

Het geschil tussen de partijen ging over het startgeld. Eerder dit seizoen hadden de ploegleiders een zelfde conflict met de organisatie van de Giro. Toen bereikten de teams en de organisatie enkele weken voor de start van de Ronde van Italië pas een akkoord. Net als bij de Giro dreigden de teambazen van de ProTour-ploegen met een boycot van de Vuelta. Over de details van het akkoord worden geen mededelingen gedaan.

Badmintonners ook te sterk voor Taiwan

De Nederlandse badmintonploeg heeft ook de tweede wedstrijd tijdens het WK voor gemengde landenteams gewonnen.

Nadat Oranje eerder Rusland met 4-1 versloeg, werd nu Taiwan met 3-2 verslagen. Donderdag is de laatste groepswedstrijd tegen Maleisie, dat eveneens nog ongeslagen is. Mocht Nederland deze wedstrijd ook winnen, dan zal er een promotiewedstrijden volgen voor een plek in de wereldgroep.

Tijdens de wedstrijd tegen Taiwan waren Dicky Palyama, Yao Jie en het vrouwendubbel Mia Audina/Judith Meulendijks verantwoordelijk voor de Nederlandse punten. Het gemengd dubbel met Jurgen Wouters en Mia Audina en en het mannendubbel met Eric Pang en Gerben Bruijstens gingen verloren.

Jezus Christus krijgt geen rijbewijs

MiSS_TiquE stuurde ons via de nieuws-submit, geheel vertaald, het volgende bericht:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen rijbewijs aanvragen als je Jezus Christus heet, blijkt niet zo simpel te zijn. Een man uit Washington, geboren als Peter Robert Phillips Jr., is verwikkeld in een lange rechtszaak omdat hij graag een rijbewijs wil met zijn naam, Jezus Christus dus, erop.

De man heeft een paspoort waar de naam Jezus Christus opstaat. Op zijn rijbewijs staat deze naam ook, maar dit rijbewijs is alleen geldig in Washington. Omdat Christus binnenkort gaat verhuizen naar West Virginia wil hij een nieuw rijbewijs aanvragen.

De autoriteiten van West Virginia willen hem dit rijbewijs echter niet verstrekken, omdat op het geboortebewijs van Christus nog steeds zijn originele naam staat. De man heeft in 2003 in Washington een aanvraag ingediend om zijn naam officieel in Jezus Christus te veranderen, maar dit heeft de rechter afgewezen. Dit omdat 'het dragen van de naam Jezus Christus agressie kan opwekken.' Ook zouden mensen zich beledigd kunnen voelen.

De man zal net als ieder ander de correcte papieren moeten kunnen laten zien, aldus de ambtenaren van West Virginia. Christus heeft zijn naam overigens gewijzigd om zijn respect en liefde voor de echte Jezus Christus te uiten. Volgens zijn advocaat draag hij de naam al vijftien jaar zonder problemen.

Ajax verkiest Vonk boven Lobont

Als Hans Vonk een dezer dagen een nieuw contract tekent bij Ajax, mag Bogdan Lobont vertrekken. Dat heeft de club de Roemeen inmiddels laten weten.

Maarten Stekelenburg is de beoogde eerste doelman van de Amsterdammers voor volgend seizoen. Vonk zou bij contractverlenging de tweede doelman worden. Als derde keeper zal Ajax Kenneth Vermeer aan de selectie toevoegen. "Het is alleen nog afwachten of Vonk zijn handtekening zet onder onze aanbieding", aldus Algemeen Directeur Arie van Eijden van Ajax.

Zwaanswijk definitief naar NAC Breda

De overgang van Patrick Zwaanswijk naar NAC Breda is definitief rond. De verdediger zal in Breda een contract voor drie jaar tekenen.

Afgelopen week sijpelde het bericht al door dat Zwaanswijk terug naar Nederland zou keren. Vandaag bevestigde ook NAC Breda dat de verdediger de komende drie jaar in Brabant actief zal zijn. Zwaanswijk verhuisde in 2004 van FC Utrecht naar het Japanse Oita Trinita, maar keert nu mede door heimwee terug naar Nederland.

Ook Villareal in de markt voor Vogel

Johann Vogel is een gewilde speler in Europa. Naast onder andere Lazio Roma heeft nu ook Villareal belangstelling getoond voor de middenvelder van PSV.

De overgang van Vogel naar Rome leek rond, maar tot een overeenstemming is het nog niet gekomen tussen de Italiaanse club en de middenvelder. Nu toont ook Villareal interesse. Vogel: "Er is heel veel interesse voor me. Villarreal is een van de clubs. De komende dagen ga ik eens goed nadenken over mijn toekomst.".

De Zwister vertrekt na 6 jaar uit Eindhoven, omdat hij naar eigen zeggen toe is aan een nieuwe uitdaging. Vogel had ook een verbeterde aanbieding van PSV op zak.

Inbreker bedolven onder lawine van erwten

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsIn Nieuw-Zeeland moest een tiener worden uitgegraven uit een berg erwten. De jongen had de deur van een industriële container opengebroken. Toen de deur echter openging werd de 17-jarige knul tot aan zijn borstkas bedolven door de inhoud van de container, een lading erwten.

De jongen had, samen met een vriend, met een aansteker de plastic touwen, waarmee de container vastlag, doorgebrand. Hierdoor vloog de deur open en kwam de erwtenlawine naar buiten. Politieagenten en ambulancemedewerkers hebben de jongen met behulp van een vorkheftruck uitgegraven.

De jeugdige inbreker werd veroordeeld tot tweehonderd uur taakstraf en een boete van 113 euro, ongeveer de helft van de waarde van de erwten.

Ajax gaat logo aanpassen

De clubleiding van Ajax heeft gedeeltelijk gehoor gegeven aan de wens van de supporters om het oude logo in ere te herstellen. De club wil in samenwerking met de supporters het huidige logo gaan aanpassen.

De clubleiding stelt dat het oude logo niet terug kan keren. "Bestuur en directie van Ajax zijn uitdrukkelijk van mening dat het oude logo in de oorspronkelijke vorm niet geschikt is en zo niet kan terug keren. Het oude logo past niet meer bij het huidige en toekomstige Ajax. Een aantal kenmerken van dit oude logo is sterk en heeft een grote uitstraling, maar andere zaken zoals compositie, typografie en indeling zijn in deze tijd niet geschikt", aldus de website van de club.

De ledenraad heeft inmiddels ingestemd met het voorstel het nieuwe logo aan te passen.

'Kritiek Cohen op PvdA-fractie smakeloos'

Icoon politiek binnenland nieuwsHet Amsterdamse raadslid Lodewijk Asscher (PvdA) noemt kritiek van burgemeester Job Cohen in de affaire rond de opgestapte VVD-wethouder Frits Huffnagel 'smakeloos'. Cohen verweet zijn partijgenoot 'de doodstraf' te hebben opgelegd aan Huffnagel, door de steun voor de wethouder in te trekken.

"Terwijl de VVD zegt dat ik integer heb gehandeld, maakt Cohen van mij een beul", zei Asscher in een debatprogramma op de lokale zender RTV Noord-Holland. De wethouder van Financiën maakte zondag zijn aftreden bekend, nadat hij politiek in problemen was gekomen omdat hij 20.000 euro aan ontvangen onkostenvergoeding niet aan de belastingdienst had gemeld. Behalve Cohen kreeg Asscher ook kritiek over zijn optreden te verduren van oud-wethouders Dales en Hooijmaijers (beiden VVD). Zij stellen dat de PvdA'er zou handelen uit 'politiek opportunisme', met het oog op verkiezingen van 2006.

"Ik vind het ongelooflijk armetierig dat geen enkele VVD'er zegt dat wat Huffnagel heeft gedaan gewoon niet deugt. Het is Huffnagel geweest die de confrontatie met de raad niet heeft aangedurfd, omdat hij geen beter verhaal had dan dat het allemaal een misverstand was geweest. Dan moet je niet achteraf gaan janken dat je de kans niet hebt gehad", reageerde Asscher. Ook VVD-fractievoorzitter Eric van der Burg noemt het optreden van Dales en Hooijmaijers 'ongepast en onterecht'. Ondertussen lijkt Kamerlid Laetitia Griffith te worden gezien als de ideale opvolgster van Huffnagel. Het politieke talent zou hierover een gesprek hebben gehad met de Amsterdamse VVD-voorzitter Frank de Grave.

Nieuw contract André Bahia

Feyenoord heeft de optie om het contract met André Bahia met twee jaar te verlengen gelicht. Speler en club kwamen dat woensdagmorgen overeen.

In de nieuwe verbintenis heeft Feyenoord opnieuw een optie laten opnemen om Bahia nog eens twee jaar aan de club te verbinden. De club laat op haar website weten tevreden te zijn over de vorderingen van Bahia.

De Braziliaanse verdediger is uiterst content. "Dit was wat ik wilde. Ik heb het hier vanaf het begin al naar mijn zin en heb alles gegeven om een contract af te dwingen. Feyenoord past bij mij en ik wil er alles aan doen om in de historie van de club op te worden genomen. Daar is maar één manier voor en dat is prijzen pakken. Daar ga ik keihard voor werken", aldus Bahia.

Van Dijk naar RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft zich versterkt met Dominique van Dijk. De middenvelder stond in de belangstelling van vele eredivisieclubs, maar kiest voor RKC.

Van Dijk staat momenteel nog onder contract bij Cambuur Leeuwarden. RKC Waalwijk verwacht dat de transfersom geen problemen zal opleveren. Van Dijk heeft in zijn contract een clausule laten opnemen waardoor hij makkelijk naar een eredivisieclub kan vertrekken. De middenvelder speede voordat hij in 2001 naar Leeuwarden vertrok voor FC Groningen. In totaal heeft Van Dijk inmiddels 162 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld.

Privé en Jorge Guillermo schikken conflict

Icoon Showbizz nieuwsHet tijdschrift Privé heeft een schikking getroffen met Jorge Guillermo, de voormalige echtgenoot van de Nederlandse prinses Christina, en vader van haar drie kinderen. Het weekblad had onlangs gemeld dat Guillermo momenteel samenwoont met een man. Guillermo sleepte het blad daarop voor de rechtbank.

Voordat de rechter de zaak echter vandaag kon behandelen kwamen Privé en Guillermo er onderling al uit, zo bevestigde Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds. Santegoeds stelde dat de kwestie niet draaide om het feit of Guillermo samenwoont met een man. "Dat staat wel vast", meent de redacteur. Het conflict zou zijn ontstaan door beweringen dat Guillermo al tijdens zijn huwelijk een buitenechtelijke relatie met een man zou hebben gehad. De Privé-medewerker erkent dat dat lastig te bewijzen is, en zal de bewering binnenkort rectificeren.

De Cubaanse vluchteling Jorge Guillermo (58) trouwde in 1975 met prinses Christina. In 1996 werd het huwelijk ontbonden. Het voormalige echtpaar heeft drie kinderen; Bernardo, Nicolas en Juliana.

'Affelay gaat voor Oranje kiezen'

PSV-middenvelder Ibrahim Affelay neigt in zijn keuze tussen de Nationale elftallen van Marokko en Nederland naar Oranje. Affelay mag door zijn dubbele nationaliteit voor beide landen uitkomen.

De PSV'er verwacht binnenkort tot een definitieve beslissing te komen. Eerst wacht hem nog een gesprek over deze keuze met trainer Guus Hiddink van PSV. De middenvelder zelf bevestigd dat hij twijfelt, maar Oranje geniet momenteel de voorkeur. "De kans dat ik voor Oranje kies is wel iets groter, 51 procent. Ik ben heel trots dat ik in Nederland ben opgegroeid", aldus Affelay.

Valencia onderhandelt over Kalou

Valencia en Feyenoord hebben dinsdag een gesprek gehad over een eventuele overgang van Salomon Kalou naar Spanje. Eerder deze week wees Feyenoord een bod op Kalou nog af.

Valencia is al langer gecharmeerd van de aanvaller uit Ivoorkust. Ook Kalou zelf ziet een overgang naar Spanje wel zitten. De Spaanse krant Marca meldt dat Eduardo Maciá, technisch directeur van Valencia, gisteren aanwezig was in Rotterdam.

Datzelfde Marca noemt Chelsea als een mogelijke concurrent voor Kalou. De Londense club zou een bedrag van 12 miljoen euro overhebben voor de Ivoriaan. Valencia zou Feyenoord acht miljoen euro hebben geboden, plus de mogelijkheid een aantal spelers in de overgang te betrekken.

Duitse vrouw verkiest cel boven gezin

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Duitse Maria Brunner had weinig moeite te kiezen tussen een boete van 3660 euro en drie maanden cel. De moeder van drie veeleisende kinderen ziet de gevangenis als plek waar ze eindelijk even tot rust kan komen. Haar werkloze echtgenoot mag zolang voor de kinderen zorgen.

De vrouw uit Poing nabij München betaalde een parkeerboete van 70 euro niet, waardoor deze uiteindelijk opliep tot 3660 euro. De rechter stelde haar voor de keuze; direct betalen of tijdelijk de cel in. "In het begin maakte ik er me ernstige zorgen over de parkeerboete, want die konden we nooit betalen. Maar later zag ik het als een kans om er een tijdje tussen uit te gaan", aldus Brunner.

"Als ik elke dag maar eten en een warme douche heb, wil ik gerust drie maanden brommen in de cel. Eindelijk wat uitrusten, in plaats van voor iedereen te hoeven koken, wassen en schoonmaken", denkt de vrouw. De aanvankelijke parkeerboete was nota bene veroorzaakt door haar man, die de auto van zijn vrouw had geleend. Hij verborg de boete voor zijn vrouw, waardoor deze vervolgens rap opliep. De man is nu vastbesloten zijn eega toch uit de cel te houden door alsnog het verschuldigde bedrag bijeen te brengen.

PSV aast op Zuid-Koreaan

PSV heeft belangstelling voor de 19-jarige Zuid-Koreaanse voetballer Chu-Yong Park.

Park speelt momenteel voor FC Seoul, en daarnaast is de spits opgeroepen voor het nationale team van zijn land. Park zal ook te zien zijn tijdens het Wereldkampioenschap voetbal onder de 20 jaar, dat deze zomer in ons land wordt gehouden.

Het is echter niet zeker dat hij ook de derde Zuid-Koreaan bij de Eindhovenaren zal worden. Zijn naamgenoot Ji-Sung Park staat in de belangstelling van diverse topclubs in Europa.

Vrachtwagen spietst ongemerkt Smart

junkieXXXL en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen vrachtwagenchauffeur die op een snelweg in de buurt van het Duitse Leverkusen naar de kant van de weg werd gedirigeerd keek raar op toen bleek dat er een Smart-autootje aan de voorkant van zijn truck vastgespietst zat. Chauffeur Klaus Bürgermeister (53) had even daarvoor ongemerkt het mini-autootje geramd, waarna de Smart in de grille van de vrachtwagen verstrikt raakte.

Bürgermeister verklaarde later het gevoel te hebben gehad over een vreemde bobbel te hebben gereden, maar had vervolgens de Smart niet opgemerkt. De bestuurder van het autootje kwam met de schrik vrij. Hij reed ongeveer 85 km per uur toen hij door de truck geraakt werd. De Duitse politie heeft gezegd geen actie te ondernemen tegen de trucker.

Koevermans in belangstelling AZ

AZ heeft interesse getoond in Sparta-aanvaller Danny Koevermans. Louis van Gaal, die na dit seizoen Co Adriaanse opvolgt als trainer van de Alkmaarse club, ziet in de topscorer van de Gouden Gids Divisie een welkome versterking.

De algemeen directeur van Sparta, Peter Bonthuis, heeft de Alkmaarse interesse bevestigd. "Ik heb laatst bij een etentje Louis van Gaal gesproken", aldus Bonthuis. "Hij vertelde me dat AZ belangstelling heeft voor Koevermans."

AZ is voor het nieuwe seizoen op zoek naar versterking in de aanval. Robin Nelisse gaat zeker weg en Ali Elkhattabi is ook op zoek naar een nieuwe werkgever. AZ wilde zich aanvankelijk versterken met Klaas-Jan Huntelaar (SC Heerenveen) of Blaise N'Kufo (FC Twente), maar hun komst bleek financieel niet haalbaar.

De 26-jarige Koevermans heeft nog een contract tot medio 2006 bij de Rotterdammers. In 108 competitiewedstrijden scoorde hij 70 maal, dit seizoen was hij al goed voor 23 doelpunten.

Intolerantie tegen homo's neemt toe

Icoon Binnenlands nieuws Steeds meer homo's mijden Nederland of willen er weg. Volgens hen neemt de onverdraagzaamheid tegen homo's zienderogen toe."Zelfs het katholieke Beieren is tegenwoordig beter dan Rotterdam", spreekt één van hen cynisch. Met name allochtone jongeren stellen zich intolerant op tegenover hun geaardheid, menen veel homo's.

Een aantal homo's spraken met het dagblad Trouw. Zo ook de 23-jarige Tijn Elferink uit Amsterdam. "Ik voel me beperkt in mijn vrijheid, voornamelijk op straat. Ik wil gewoon hand in hand over straat kunnen lopen, zoals elk verliefd stelletje." Volgens hem kan dit niet, omdat hij regelmatig uitgescholden wordt vanwege zijn homoseksualiteit. "Ik ben niet de enige. Als ik luister naar de verhalen in mijn omgeving, dan blijkt dat er voor homo's wel relaxtere tijden zijn geweest."

Voor de Duitser Thomas Säckl (46) was vierentwinig jaar geleden de tolerantie in Nederland de reden om van het katholieke Beieren naar Rotterdam te verhuizen. Zijn vriend woonde hier al. "We konden kiezen: Duitsland of Nederland. We kozen het laatste, want hier was het een stuk toleranter voor homo's", aldus Säckl. Die tijden zijn voorbij volgens de Duitser. "We worden structureel bespuugd en uitgescholden."

'Ze moet dood, ze moet dood'
Vooralsnog zijn er geen harde cijfers bekend. Toch denken homo's zelf dat Nederland minder tolerant is dan tien jaar geleden. Dit zou vooral met allochtone jongeren van doen hebben, denken ze. Zo vertelt Jeroen Jaspers (37) (pseudoniem) over zijn ervaringen als docent op een Amsterdamse zwarte vmbo-school. Hij schrok van de gedachten van zijn leerlingen.

Tijdens een les met zijn mentorgroep schrok hij van de reacties van zijn leerlingen op homo's. "Ik vroeg ze wat ze zouden doen als ze een dochter hadden die verliefd is op een meisje. 'Ze moet dood, ze moet dood', riepen mijn leerlingen. Zelfs de allerliefste meisjes van de klas vonden dat het toch echt niet kon, een dochter die op vrouwen valt."

De 36-jarige Miquel Marzabal uit Amsterdam zegt vooral gediscrimineerd te worden door Marokkanen. "Het zijn geen Chinezen of Zwitsers of Spanjaarden die 'vieze homo' naar me roepen of op mijn deur kalken. Het zijn Marokkanen", aldus een boze Marzabal. Hij overweegt nu terug te gaan naar zijn geboorteland Spanje. Ook Säckl overweegt dit.

Beveiligingsbeambte in Mill ontvoerd

ThaFizzy had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen beveiligingsbeambte is afgelopen dindagavond tijdens een surveillancedienst het slachtoffer geworden van een ontvoering. De man was aan het surveilleren in de Kattenstraat in de Brabantse plaats Mill. Op dat moment zag hij dat twee onbekende mannen bij een woning in de straat aanbelden en daarna een hond doodschoten. Volgens de politiewoordvoerder namen de mannen daarop de beveiligingsbeambte mee in hun auto.

Het slachtoffer werd later die avond aangetroffen in Nijmegen. De politie meldde dat het slachtoffer vastgebonden en gewond is gevonden. Hoe ernstig gewond de man is, is niet bekend gemaakt. De daders zijn nog voortvluchtig, wel is hun auto aangetroffen bij het treinstation van Nijmegen.

Inval woonwagenkamp Alkmaar

In Alkmaar is de politie vanochtend een woonwagenkamp aan de Bestevaerstraat binnengevallen. Volgens een woordvoerster wordt er bekeken of er hennepkwekerijen op het kamp aanwezig zijn. Het energiebedrijf is aanwezig om te zien of er met de stroomvoorzienig is geknoeid.

Ook sociale rechercheurs zijn aanwezig. Zij onderzoeken of de bewoners die een uitkering hebben die wel terecht krijgen. Inmiddels zouden er al zes zijn stopgezet. Het kamp aan de Bestevaerstraat telt 20 woonwagens.

'Amsterdam muziekhoofdstad van Europa'

Icoon Muziek nieuwsAmsterdam moet in de toekomst de Europese hoofdstad worden als het gaat om dans- en muziekevenementen. Dat zegt althans Henk Markering, directeur van de Amsterdam ArenA en tevens voorzitter van de Stichting Promotie ArenA Boulevard (SPAB).

In een gesprek met De Telegraaf geeft Markering aan dat in zijn visie de Arena Boulevard het epicentrum zal zijn van alle activiteiten. Ook de in het Arena-gebied gelegen Heineken Music Hall, de Pepsi Stage en de nog te bouwen Music Dome worden in de plannen betrokken. Meer optredens van wereldsterren in Amsterdam zullen uiteindelijk tot meer toeristen leiden. Vanuit landen als Duitsland, Spanje en Italië moeten dan dagtrips voor concertbezoekers worden georganiseerd.

Nu is het nog zo dat grote artiesten verscheidene steden in Europa aandoen voor concerten, in het nieuwe concept zullen deze dan voor een langere tijd in Amsterdam concerten verzorgen. "Nu komen artiesten voor één of twee optredens naar de ArenA, maar wij willen kijken of het mogelijk is een wereldartiest hier bijvoorbeeld een maand te laten optreden, zodat de zangers, groepen of events zelf niet heel Europa door hoeven door te reizen", aldus Markering.


De Amsterdam ArenA

Arrestant valt bij worsteling van flat

macromarkt.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Een arrestant is vanochtend zwaar gewond geraakt toen hij van een flatgebouw aan de Boutenburg in Amsterdam afviel. De verdachte was in een worsteling met de politie verwikkeld.

Om het slachtoffer naar het ziekenhuis te kunnen vervoeren, is de traumahelikopter opgeroepen. Het is nog niet bekend waarom de verdachte werd aangehouden door de politie. De toedracht van het ongeval zal waarschijnlijk door de Rijksrecherche worden onderzocht.

18.000 mensen sterven te vroeg door luchtvervuiling

dadoc had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Wetenschappelijk nieuwsElk jaar sterven 18.000 mensen tien jaar te vroeg aan de gevolgen van luchtvervuiling. Dat staat in de Milieubalans van het Milieu- en Natuurplanbureau. Schadelijke stoffen in de lucht zijn de boosdoeners. De prijs die we voor vuile lucht, water en grond betalen, is veel te hoog, zo stelt het bureau.

Vergeleken met andere Europese landen, is Nederland dicht bebouwd en bevolkt en heeft daardoor hogere emissies van schadelijke stoffen per vierkante kilometer. Bovendien heeft Nederland te maken met een grote bijdrage van vervuiling uit het buitenland. Verdergaande maatregelen zijn daarom nodig om de wettelijk vastgelegde kwaliteitsniveaus te bereiken, volgens het rapport. Wanneer vastgehouden wordt aan de wens om een gelijke concurrentiepositie voor bedrijven in stand te houden, kan dit op gespannen voet staan met het EU-streven naar een gelijke bescherming van burgers tegen een te lage milieukwaliteit.

Aanvullende Nederlandse maatregelen bestaan veelal uit ruimtelijke oplossingen, door vervuilingsbronnen ruimtelijk te scheiden van natuur of mensen. Nederland voorkomt op deze manier strengere nationale emissie-eisen boven op bestaand Europees emissiebeleid, en beschermt bedrijven zo tegen een verzwakking van de concurrentiepositie. Het scheiden van vervuilingsbronnen van natuur of mensen is echter niet altijd effectief, vooral niet bij hoge achtergrondconcentraties of bij een ruimtelijke versnippering van te beschermen natuur of mensen.

Politieke crisis dreigt in België

MOSA (herschreven) had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek buitenland nieuws In België dreigt de federale regering van premier Guy Verhofstadt te vallen. Het grote struikelblok is de splitsing van het kiesdistrict Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV). In het regeerakkoord was afgesproken het district op te delen in een Vlaams en een Franstalig deel, maar onderhandelingen zijn tot nog toe op niets uitgelopen. De premier zou het dossier tot 2007 "in de koelkast willen zetten."

Later vandaag zal Verhofstadt verslag uitbrengen bij Koning Albert II. Naar verluidt zal hij niet het ontslag van zijn regering vragen. Wel zou de regering vanmiddag in het parlement een vertrouwensstem vragen.

De discussie over BHV lijkt zich intussen te verplaatsen naar de Vlaamse regering. De christen-democraten, die niet in de federale regering zitten, willen niet tot 2007 op een oplossing wachten.

Akkoord EU en Rusland

Icoon Buitenlands nieuwsDe Europese Unie en Rusland hebben overeenstemming kunnen vinden over een samenwerkingsakkoord. Een topontmoeting tussen onder andere president Poetin van Rusland en premier Juncker van Luxemburg, op dit moment voorzitter van de EU, leidde tot het einde van maandenlange onderhandelingen.

De EU en Rusland, die sinds de uitbreiding van de EU vorig jaar nu direct grenzen aan elkaar, gaan samenwerken op de vlakken van economie, justitie, buitenlandse veiligheid, wetenschap en cultuur. Rusland heeft wel moeten erkennen dat de EU een bemiddelende rol kan spelen in conflicten in de voormalige Sovjet-staten.

Na afloop heeft Poetin nog voor een kleine rel gezorgd. Hij beschuldigde de Baltische staten van idiote eisen met betrekking tot de grenzen van die landen. Letland en Estland zijn van mening dat Rusland de stukken land die de Sovjet-Unie vlak na de Tweede Wereldoorlog heeft geannexeerd niet helemaal heeft terug gegeven. Poetin vindt dat de landen moeten gaan werken aan de toekomst en ophouden met zeuren over het verleden.

Oud-Ajacied jaar geschorst

De voetbalbond van Costa Rica heeft international Froylan Ledezma wegens wangedrag voor een jaar geschorst.

De oud-speler van Ajax liep eind maart boos weg bij de selectie omdat hij voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Trinidad & Tobago niet in de basis stond.

De straf geldt niet alleen voor het nationale elftal, de aanvaller mag ook een jaar niet uitkomen voor zijn club Alajuelense. Ledezma heeft nog tot vrijdag om beroep aan te tekenen tegen de straf.

Plan voor 250 tbs'ers in woonwijken

spookymanus had ons via de nieuws-submit te melden:

De Regionale Instellingen Beschermende Woonvormen (RIBW Alliantie) willen 250 tbs-patiënten laten wonen in woonwijken. De RIBW's vangen sinds de jaren 90 geregeld tbs-veroordeelden op. Nu bieden 14 van de 36 RIBW's aan 60 tbs-veroordeelden opvang.

Jan-Willem van Zuthem van de Alliantie zegt in het Algemeen Dagblad: ''We willen huizen oprichten in tien steden, verspreid over Nederland. Daar kunnen we de patiënten zo nodig 24 uur per dag bewaken. Het risico dat ze opnieuw een verschrikkelijke daad begaan, is daardoor nihil.'' In heel Nederland wonen al jaren tbs'ers in opvanghuizen, maar uitvoering van het plan van de RIWB Alliantie zou een verdriedubbeling betekenen; van 120 naar 350. Deze patiënten zijn nog niet uitbehandeld en kunnen dus nog steeds gevaarlijk zijn.

Justitie kampt met een groot tekort aan plaatsen in tbs-klinieken. Psychiaters en psychologen kwamen tot die conclusie nadat ze de ruim 1.600 patiënten in de klinieken hadden doorgelicht dat 250 tbs'ers onder streng toezicht naar woonwijken zouden kunnen verhuizen.

De Geestelijke Gezondheidszorg Nederland (GGZN) vindt het onwenselijk om 250 tbs-patiënten te huisvesten in woonwijken. Dat is volgens de GGZN onverantwoord: ''Hooguit enkele tientallen van deze patiënten zijn toe aan de vrijheid van een beschermde woning. De instellingen voor beschermd wonen bieden namelijk een heel lichte vorm van zorg. De meeste tbs'ers moeten 24 uur per dag onder toezicht staan op een afgesloten terrein van een psychiatrisch ziekenhuis''

Minister Piet Hein Donner van Justitie heeft nog niet op het voorstel van de RIBW's gereageerd.

Ban Irritant Gezeur


Op vier februari jongstleden ging er een nieuwe website online. Deze website was gemaakt met als doel propaganda te verspreiden onder het gamende publiek. Niet alleen werd er een website online gezet, er werden ook massaal reclamespotjes op de televisie verspreid. In deze spotjes werd een bekend gezicht gebruikt om de boodschap duidelijk te maken, en wát voor een boodschap: "Dit is Peter R. de Vries en wij komen alle warezhoeren eens flink een lesje leren."

Hang-oud!

Ze hebben geen werk, ze hangen doelloos rond en vaak maken ze ook nog insinuerende opmerkingen naar het winkelend publiek. Intimiderend worden ze nog net niet genoemd, maar er zijn al wel winkeliers die hebben geklaagd over hun gedrag; over het feit dat ze de klanten in de gaten houden en op den duur precies weten hoe vaak iemand al in een bepaalde winkel is geweest. "Alweer pizza?", roepen ze dan, of "Ben je hier nou alweer?"

LOTR Online krijgt definitief nieuwe naam + webpagina

Developer Turbine heeft de site van het oorspronkelijke Middle Earth Online een makeover en een nieuwe url gegeven en met deze veranderingen is de naam Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar officieel. Het nieuwe adres van de webpagina is http://lotro.turbine.com/ en op de pagina zijn ook drie nieuwe screenshots te vinden van dit spel. Uiteraard zijn de in-game screens ook hieronder te bekijken.



Heidfeld niet bang voor Button

Na de recente schorsing van BAR, zijn de geruchten dat Jenson Button volgend jaar naar Williams F1 gaat weer opgedoken. Nick Heidfeld heeft echter alles ontkend.

Heidfeld heeft een contract van één jaar, in tegenstelling tot zijn teamgenoot Mark Webber. Mits Button naar Williams gaat, is Heidfeld, zo wordt er gespeculeerd, de pineut. Heidfeld zelf blijft er koel onder. "Ik voel geen druk.", zei de 28-jarige coureur tegen de Evening Standard.

Tot nu wist Heidfeld dat, als hij het slecht deed, Antonio Pizzonia, het over kon nemen van hem. Maar de Duitser heeft vanaf het begin alleen maar gezegd snel te willen gaan.

Vanuit Mönchengladbach zei Heidfeld dat hij vermoedde dat, met een Grand Prix overwinning in de zak, Frank Williams wel gek moet zijn om hem te dumpen. "Als je niet presteert ben je weg. Maar als ik het goed doe, dan zijn er geen problemen.", gaf Heidfeld toe.

Vlaar: "Dit is zo ongelooflijk"

Ron Vlaar maakt een paar rare weken door. Tweeënhalve week geleden debuteerde hij bij AZ, vier wedstrijden later maakt hij deel uit van de voorlopige selectie van Oranje. "Ik dacht dat ik gek werd."

Vlaar vindt het voorlopig nog ongelooflijk: "Ik stond te springen en te dansen en te shaken. Dit is een droom die uitkomt. Ik had dit zo niet verwacht. Ik kan het nog nauwelijks bevatten. Als ik het vrienden vertel, beginnen ze allemaal te lachen. Dit is zo ongelooflijk".

Vlaar maakte hij zijn competitiedebuut in de competitiewedstrijd tegen RKC, en moest daarna uit pure nood in actie komen tijdens de twee wedstrijden tegen Sporting Lissabon in de halve finale van de UEFA Cup. De 20-jarige Hensbroeker hield zich daarin verbazingwekkend goed staande.

"Dit is het allerhoogste niveau. Ik ga er heen om mijn uiterste best te doen en lering te trekken uit alles wat ik meekrijg. Ik ga nergens vanuit en ga ook een beetje genieten."

Voorlopige selectie Oranje bekend

AZ-speler Ron Vlaar maakt deel uit van de voorlopige selectie van 29 man die is opgeroepen voor de extra trainingsstage en en de WK-kwalificatieduels tegen Roemenië en Finland. Op 27 mei zal bondscoach van Basten zijn definitieve selectie bekend maken.

Naast Vlaar, die pas vier maal in actie kwam voor AZ, zijn er nog meer opvallende namen; Olaf Lindenberg en Barry Opdam (AZ), Michael Jansen (Vitesse) en Robin van Persie (Arsenal).

Van Basten zal van 25 tot 27 mei gedurende drie dagen een trainingsstage hebben in Noordwijk. "We zijn blij met deze extra mogelijkheid aan het einde van het seizoen vertrouwde en nieuwe gezichten bij elkaar te hebben", aldus de bondscoach. "Het biedt ons een goede kans om deze spelers nog eens rustig van dichtbij te beoordelen." De spelers van PSV, Barcelona en Bayern München vallen wegens clubverplichtingen af voor de stage.

De voorlopige selectie van 29 man:

Doel: Edwin van der Sar (Fulham), Henk Timmer (AZ) en Edwin Zoetebier (PSV).
Verdediging: Johnny Heitinga, Nigel de Jong (beiden Ajax), Barry Opdam, Ron Vlaar (beiden AZ), Giovanni van Bronckhorst (Barcelona), Mario Melchiot (Birmingham City), Khalid Boulahrouz (HSV), Wilfred Bouma, Theo Lucius, André Ooijer (allen PSV) en Michael Jansen (Vitesse).

Middenveld: Hedwiges Maduro, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart (allen Ajax), Denny Landzaat, Olaf Lindenbergh (beiden AZ), Mark van Bommel en Phillip Cocu (beiden PSV).

Aanval: Ryan Babel (Ajax), Robin van Persie (Arsenal), Roy Makaay (Bayern München), Arjen Robben (Chelsea), Romeo Castelen, Dirk Kuyt (beiden Feyenoord), Ruud van Nistelrooy (Manchester United) en Jan Vennegoor of Hesselink (PSV).

Adventure RHEM 2 krijgt releasedatum

RHEM was een erg ingewikkeld puzzel-adventure dat in principe bestond uit één groot doolhof waarin je door het overhalen van schakelaars en het aansluiten van pijpen je weg moest zien te vinden. Het spel werd gemaakt door één persoon, Knut Mueller. Mede door de beperkte verkrijgbaarheid is het nooit echt bekend geworden bij het grote publiek; toch werd het spel zeer gewaardeerd door liefhebbers van adventures die draaien om de puzzels en het niet moeten hebben van het verhaal.

Een jaar of wat geleden werd aangekondigd dat er gewerkt werd aan een opvolger, RHEM 2. Nu is er eindelijk een releasedatum bekend geworden, het spel zal op 14 juli op de Noord-Amerikaanse markt verschijnen voor PC en MAC. Deze aankondiging gaat vergezeld van een aantal screenshots. Of het spel ook in Europa uit zal komen is niet bekend. RHEM 2 wordt uitgegeven door Got Game Entertainment.

In RHEM 2 onderzoeken Zetais en Kales een verborgen stad in ondergrondse grotten. In het uitgebreide grottenstelsel bevinden zich tal van geheime kamers, ingewikkelde paden, tunnels en waterstromen.





Lekkerste kibbeling in Tilburg

De lekkerste kibbeling van Nederland is te vinden in Tilburg. Visspeciaalzaak Herman Pistorius in de Brabantse plaats kreeg een 10 in de Nationale Kibbelingtest van het Algemeen Dagblad. In totaal werden 68 adressen bezocht. Slechts 29 vishandels kregen een voldoende. Keurmeester en vistechnoloog Martijn Gouda was dan ook niet tevreden. "Het gebrek aan vakmanschap is schrikbarend. Je gelooft soms je ogen niet".

Vismijn De Zeemeermin In Oudenbosch werd kwam als slechtste uit de bus. Volgens de krant is de kibbeling aldaar niet voor consumptie geschikt. Eigenaar Peter van Baal geeft toe dat er door persoonlijke omstandigheden dingen fout zijn gegaan. "Dat zal mij niet meer gebeuren", belooft hij nu.

150 man gegijzeld in Athene

Griekse media hebben vannacht een 24-uurs staking onderbroken nadat anarchisten 150 man gijzelden. Onder hen zaten ook politici. Aan de actie op de Technische Universiteit van de Griekse hoofdstad Athene gingen volgens lokale media vechtpartijen met de politie vooraf.

De politie kwam meteen groots in actie. Honderden sluipschutters en leden van de oproerpolitie omsingelden de universiteit. Halverwege de nacht lieten de linkse jongeren de groep weer gaan en was de gijzeling voorbij.

De Technische Universiteit was in 1975 het toneel van een bloedig verlopen opstand van studenten tegen de militaire dictatuur die Griekenland destijds bestuurde. Honderden studenten kwamen om het leven toen het leger de campus met tanks bestormde. Het Griekse parlement heeft later een wet aangenomen die de politie verbiedt het terrein gewapend te betreden.

Bush mogelijk ontsnapt aan aanslag

De Amerikaanse president Bush is tijdens zijn bezoek aan Georgië ontsnapt aan een aanslag. Dat heeft de Georgische politie de Amerikaanse geheime dienst verteld, volgens Amerikaanse media. Tijdens een toespraak voor tienduizenden Georgiërs op het Plein van de Vrede in de hoofdstad Tbilisi gooide een man dinsdag op dertig meter afstand van het Amerikaanse staatshoofd een granaat. Het projectiel ging echter niet af en niemand raakte gewond.

De beveiliging van Bush heeft tijdens de toespraak niets van het incident gemerkt en heeft de zaak nu in onderzoek. Een Georgische veiligheidsagent haalde de granaat van de grond voordat iemand het kon opmerken.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse zaken van Georgië is er echt niets aan de hand. "Dit is niet voorgevallen. Het is een grote leugen." Toch voegde hij er wel aan toe dat er vandaag nog iets over bekend zal worden gemaakt.

Shining Force Neo voor de PS2 aangekondigd

SEGA heeft Shining Force Neo aangekondigd als volgende deel in de populaire Shining Force serie. Dit nieuwe deel zal exclusief voor de PlayStation 2 verschijnen. Shining Force is een actie adventure met wat anime invloeden.

"Shining Force Neo reinforces our strategy of keeping SEGA's classic intellectual properties fresh and exciting to both new players and long-time fans," zei Yosuke Moriya, persvoorlichter van SEGA Amerika. "PlayStation 2 has become home to many of the current generation's greatest RPGs, and we're pleased to bring the Shining Force series to the platform for the first time."

Shining Force Neo zal in de herfst van 2005 verschijnen.


Moordenaar Richard H. was vreemdganger

De man uit Zoetermeer die vastzit voor de moord op zijn vrouw en twee dochtertjes, de 33-jarige Richard H., ging al jaren volop vreemd, zo blijkt uit onderzoek van het Algemeen Dagblad. H. had verschillende e-mailadressen en zeker twee mobiele telefoonnummers, waarvan één bestemd was voor zijn buitenechtelijke affaires. Hij kwam zeker drie jaar geleden al via de chatbox van MSN in contact met vrouwen, met wie hij in eerste instantie vriendschappelijk afsprak. Meestal werd dat vriendschappelijk echter meer. ''We zagen elkaar tijdens kantooruren. Dan kneep hij er een paar uur tussenuit en kwam naar me toe'', zegt één van H's voormalige vriendinnen in het AD.

Bekenden van H. omschrijven hem als een rustige jongen die 'zelfs als hij dronken is' niet agressief wordt. Wel zou hij snel van zijn stuk gebracht worden door kleine dingen. Als iemand boos op hem is, kon hij er dagen over tobben. Volgens één van de ex-minnaressen voelde H. zich bekneld in zijn huwelijk. ''Hij hield niet van zijn vrouw en wilde meer vrijheid. Hij was voortdurend op zoek naar andere sociale contacten. Echte vrienden met wie hij uitging had hij niet, alleen met jongens van zijn werk dronk hij soms een biertje''.

Richard H. gaf zijn vrouw en kinderen in april op als vermist. Na speurwerk van de politie werd hij zelf aangehouden waarna hij vlot bekende zijn vrouw, Claudia Harteveld-Van Veen (31), en zijn kinderen Marieke (5) en Charlotte (3) te hebben vermoord. Hij bleek ze in een bos te hebben begraven.

De zus van Claudia, Jacqueline, reageert in het AD geschokt op het nieuws over de buitenechtelijke escapades van de katholieke Richard. ''Naar buiten toe was hij iemand die zich gedroeg volgens fatsoenlijke normen en waarden. Het is vreselijk dat hij een andere kant heeft en zich kennelijk bezig hield met dit soort dingen.''

Justitie doet nog steeds onderzoek naar het motief voor de 3-voudige moord. Of de relaties te maken hebben met de moord, wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Opvallend is overigens dat Richard H. zo'n 14 dagen voor de moorden zijn complete contactenlijst van het MSN-chatprogramma heeft gewist.


Richard H. zocht contacten via internet.

Stealth Force: The War on Terror

Op 10 juni is het zover: dan verschijnt Stealth Force: The War on Terror in de winkels. Voor het geval je geen idee hebt om welk spel het hier gaat heeft de uitgever een aantal screens vrijgegeven.

Je wordt gedropt vanuit een helikopter in het Midden Oosten alwaar je op terroristenjacht gaat. Je krijgt een flink arsenaal aan wapens tot je beschikking om je te helpen bij je missies, die je vaak alleen moet zien te halen.



Grootse RPG zomer in Japan

In Japan komen altijd al veel RPG's uit, maar komende zomer is het helemaal feest in het land van de rijzende zon. In juli en augustus komen er namelijk drie grote RPG's uit.

Allereerst is er een nieuwe Shadow Hearts welke op 28 juli uitkomt. Van Shadow Hearts: From the New World zijn alleen nog maar wat scans vrijgegeven:


De Famitsu scans van de nieuwste Shadow Hearts

Na Shadow Hearts is het de beurt aan Grandia III. Deze RPG van Square-Enix moet 4 augustus in de winkels liggen.

Screens:


Grandia III

Tot slot is er Tales of Legendia die 25 augustus moet verschijnen. Van Tales of Legendia kan je hier alvast een preview lezen.

Screens:


Tales of Legendia

Zweetlucht dé afknapper bij seks

Icoon SeksDe grootste afknapper tijdens seks is een penetrante zweetlucht. Dat blijkt in ieder geval uit een onderzoek van de website Singlessite.nl onder 544 alleenstaanden. Bijna één op de vijf beschouwt een nare zweetlucht als grootste ergernis tijdens de daad.

Ook het worden vergeleken met andere bedpartners, passief gedrag, een slecht geschoren partner en het continu 'aanwijzingen' krijgen worden als storend ervaren. Van de 544 respondenten hebben 326 personen wel eens een 'one night stand' gehad. 280 vonden dat voor herhaling vatbaar en slechts 201 gebruikten standaard een condoom bij dergelijke contacten. Seks zonder verplichtingen, spanning en het verkennen van een onbekend lichaam werden als pre beschouwd van een eenmalig intiem contact.

Radicale partijen in Noord-Ierland geliefd bij de kiezers

De gemeenteraadsverkiezingen in Noord-Ierland hebben vooral zetels opgeleverd voor de radicalen in het politieke spectrum. Dat gebeurde ook al bij de parlementsverkiezingen die vorige week donderdag werden gehouden.

Op gemeentelijk niveau behaalden de Democratisch Unionisten, van de radicale protestantse dominee Ian Paisley, 182 zetels; 51 meer dan in de verkiezingen van 2001. De gematigde Ulster Unionisten bleven steken op 115 zetels, 39 minder dan vier jaar geleden.

Bij de katholieken was er iets meer evenwicht, maar ook daar wonnen de radicalen. Sinn Fein, de politieke tak van de IRA, won 126 zetels, een winst van 18. De gematigde Social Democratic and Labour Party (SDLP) haalde 101 zetels, een verlies van 16.

Op landelijk niveau behaalden vorige week donderdag de Democratisch Unionisten bij de parlementsverkiezingen maar liefst 9 van de 18 zetels en de gematigde Ulster Unionisten slechts één. Sinn Fein behaalde 5 zetels, tegen 3 voor de SDLP.

Cabaret laat Jack Spijkerman vallen

Jack Spijkerman zal het bij zijn nieuwe werkgever 'Tien' moeten stellen zonder het cabaret van zijn VARA-programma 'Kopspijkers'. Dat zegt cabaretier Erik van Muiswinkel. Volgens hem haakt Spijkermans vaste assistent Bert Visscher zeker af en zal de rest van het team zeer waarschijnlijk ook volgen. "Jack heeft ons overvallen met zijn overstap. De sfeer is nu zeker niet: we gaan eens lekker met z'n allen onze schouders zetten onder zijn nieuwe tv-programma. Ik denk dat hij zich daarop heeft verkeken."

Spijkerman wil alleen kwijt dat hij nog met iedereen in gesprek is. "Ik hoop dat iedereen meegaat. Of dat ook gebeurt, vind ik moeilijk in te schatten."

Van Muiswinkel en Visscher moeten niks hebben van John de Mol. "De wijze waarop De Mol de afgelopen maanden met zijn miljoenen overal de krenten uit de pap heeft weggekocht, vind ik niet bepaald sympathiek", zo zegt Van Muiswinkel. Bert Visscher gruwt van "de Van de Endetjes en De Molletjes. Ik heb geen enkele lust en zin om voor dat soort lieden te werken. Die gaan liefdeloos om met tv."

Peter Heerschop, Spijkermans andere assistent, was niet bereikbaar voor commentaar.


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.