Soepie? Da's dan 158 euro!

Icoon opmerkelijk nieuwsEen exclusief Chinees restaurant in London serveert een exquise soep voor maar liefst 108 Engelse pond, zo'n 158 euro. De speciale haaievinnensoep van het restaurant Kai Mayfair moet vijf dagen vooraf worden besteld. De eigenaar zegt dat hij gemiddeld twee borden van de soep per maand verkoopt.

De soep, genaamd 'Boeddha Springt Over De Muur', bevat het schelpdier zeeoor, Japanse bloemenpaddenstoel, zeekomkommer, gedroogde Sint-Jacobsschelp, kip, Hunan-ham, varkensvlees en ginseng. De ingrediënten worden in verschillende processen urenlang gekookt. Het resultaat is een zeer smaakvolle vleesachtige bouillon, waarvoor 'zelfs de vegetarische Boeddha over een muur zou springen om het te kunnen vinden'.

Volgens restauranteigenaar Bernard Yeoh is de soep zijn geld meer dan waard. "Indien je dit thuis zou bereiden met zelf gekochte ingrediënten dan zou je minimaal hetzelfde kwijt zijn", beweert Yeoh. Heb je het geld er niet voor over dan heeft het restaurant ook een goedkopere haaievinnensoep voor ongeveer achttien euro op het menu staan.

Haaievinnensoep voor 158 euro

-
Met dank aan H6, die dit bericht via de submit aan ons meldde!