Almeerse leraar ontkent ontucht

Icoon Binnenlands nieuwsDe Almeerse leraar Ludi O. ontkent alle beschuldigingen van ontucht. De 47-jarige man zit sinds 25 april in voorarrest na verschillende klachten van leerlingen uit de groepen vijf en zes. Volgens advocaat K. Holtrop, die de leraar bijstaat, gaat het om drie aanklachten, en niet om vijf zoals Justitie maandag meldde.

"Hij heeft kinderen aangeraakt op plekken waar grote mensen niet geacht worden kinderen aan te raken", verklaarde Netty Tiemersma, voorzitter van de de overkoepelende Bestuurscommissie Openbaar Onderwijs (BOO) in Almere. De man zou in 2000 op een andere school in opspraak zijn gekomen vanwege seksueel getinte opmerkingen tegen scholieren. Een landelijke klachtencommissie achtte dat destijds niet bewezen.

Na de affaire koos O. ervoor om op een andere school als leraar aan de slag te gaan. Daar wist hij zich in korte tijd geliefd te maken bij collega's en ouders, waardoor hij zich op wist te werken tot coördinator middenbouw en voorzitter van de medezeggenschapsraad. De afgelopen maanden regende het echter klachten bij het schoolbestuur over O.'s seksuele houding jegens kinderen.

Het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat er nog meer aangiften van kinderen volgen. De raadkamer van de rechtbank in Lelystad beslist donderdag of de man in voorarrest blijft.