FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 10 mei 2005

Amsterdamse ligt jarenlang dood in woning

pven had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn de Amsterdamse wijk De Pijp is in een woning een lijk aangetroffen van een nog onbekende vrouw. Het lichaam werd gevonden nadat een paar dagen eerder de 89-jarige hoofdbewoner van het adres in dezelfde woning dood werd aangetroffen. De vrouw, vermoedelijk de partner van de man, is mogelijk al enkele jaren geleden overleden.

De politie viel het huis aan de Dusartstraat binnen toen een bekende van de man alarm sloeg omdat de bewoner de deur niet meer open deed. De agenten troffen 'één grote puinhoop' aan: een anderhalf meter hoge laag van vuilnis, troep en rommel op alle etages en rondvliegende vogels. Tussen het puin werd het lichaam van de hoofdbewoner gevonden, die hoogstwaarschijnlijk een natuurlijke dood is gestorven. De Amsterdammer leefde als een kluizenaar en had weinig contact met buurtbewoners.

Uit onderzoek bleek dat op hetzelfde adres nog een vrouw, afkomstig uit Oost-Europa, zou moeten wonen. Met speurhonden werd gezocht in de bende, en na enkele dagen werd het tweede lichaam gevonden, dat in verregaande staat van ontbinding verkeerde. De politie gaat er vanuit dat de man en de vrouw een relatie met elkaar hadden, hoewel de identiteit van de vrouw nog niet is vastgesteld. "Hij heeft misschien geen afstand van haar kunnen nemen toen ze doodging", stelde een politiewoordvoerder dinsdag. De woning is inmiddels leeg opgeleverd.

Hardhandige C1000-medewerker gaat vrijuit

sjorti had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsDe 22-jarige S.G., werknemer van de C1000-supermarkt in Emmeloord, is door de politierechter in Lelystad vrijgesproken. Reden voor de aanhouding van de man was het gebruik van traangas bij het proberen aan te houden van een vermeende winkeldief. De rechter oordeelde echter dat G. uit noodweer handelde.

De eigenaar van de C1000 sprak begin januari vorig jaar een uit Zwolle afkomstige man aan, omdat hij iets uit de winkel gestolen zou hebben. Dit was echter niet het geval. De situatie liep uit de hand doordat de man een mes pakte en hiermee de winkeleigenaar bedreigde. Om de eigenaar, tevens de vader van G., te beschermen spoot G. traangas in het gezicht van de Zwollenaar.

Ondanks dat G. geen straf opgelegd heeft gekregen, krijgt deze wel een boete van 100 euro voor het bezit van het busje traangas. Tegen de man was overigens 400 euro geëist, waarvan 300 euro voorwaardelijk.

Rolling Stones gaan weer toeren

De Rolling Stones gaan weer op wereldtournee. De toer heeft de naam 'Rolling Stones Onstage' gekregen. Het eerste optreden in een lange reeks heeft op 21 augustus plaats in het Amerikaanse Boston, zo maakte de band vandaag bekend. Daarna gaan de Stones naar Mexico, Zuid-Amerika en het Verre Oosten.

Volgend jaar zomer komt de band ook naar Europa. Het is nog niet bekend of de Rolling Stones ook concerten geven in Nederland.

Opnieuw Duitse kannibaal veroordeeld

Hannibal the CannibalNa de geruchtmakende zaak tegen Armin Meiwes is in Duitsland opnieuw een moordenaar veroordeeld die zijn slachtoffer oppeuzelde. De 41-jarige Ralf M. had in oktober 2004 een 33-jarige muziekleraar met een schroevendraaier gedood en in stukken gehakt. M. kreeg voor zijn daad dertien jaar cel en behandeling in een psychiatrische kliniek opgelegd.

De kannibaal had op een sm-site op internet een oproep geplaatst, waarin werd gevraagd om 'een slanke man' voor een 'feestmaal'. De man zou al jaren bestiale en kannibalistische dromen hebben en deze niet onder stoelen of banken steken. Bij zijn arrestatie vond de politie verscheidene lichaamsdelen terug in de vriezer. De afgebikte en op pekel gezette penis werd in de koelkast bewaard als delicatesse voor later. M. zou ook stukken vlees aan zijn kat te eten hebben gegeven. "Ik betreur mijn daad ten zeerste. Mijn grootste fout was dat ik niet tijdig in psychiatrische behandeling ben gegaan", verklaarde de moordenaar tijdens het proces.

De zaak Armin Meiwes trok in januari 2004 grote aandacht in Duitsland. Meiwes werd veroordeeld tot 8,5 jaar cel wegens doodslag, omdat hij een andere man met diens goedkeuren had gedood en opgegeten. Vorige maand werd besloten tot een nieuw proces. De verdediging vond dat Meiwes slechts veroordeeld kan worden wegens 'hulp bij zelfdoding', terwijl het Duitse OM vindt dat er sprake is van moord uit seksuele motieven.

Ralf M.
Ralf M. werd tot 13 jaar cel en psychiatrische behandeling veroordeeld

Strafvermindering voor getuigenverklaring tegen crimineel

Het Openbaar Ministerie (OM) mag voortaan toezeggingen voor strafvermindering doen aan getuigen uit het criminele circuit, die belastende verklaringen afleggen in een strafzaak tegen een andere verdachte. De Eerste Kamer heeft vandaag een wetsvoorstel goedgekeurd omtrent 'deals' met criminelen.

In ruil voor de getuigenis kan de straf van de getuige met maximaal de helft verminderd worden. Een eenmaal toegezegde verklaring kan niet zomaar worden ingetrokken. Dus mocht een verdachte later besluiten geen verklaring af te leggen, kan hij een extra gevangenisstraf van maximaal een jaar krijgen.

Het wetsvoorstel staat op één lijn met de conclusie van de commissie-Van Traa, die een wettelijke regeling noodzakelijk achtte voor afspraken met criminelen. Een motie van PvdA-Kamerlid Ella Kalsbeek heeft er nog voor gezorgd, dat de rechter-commissaris een afspraak eerst moet toetsen, voordat er een deal kan worden gesloten.

[upd] VVD wil actie na intimidatie GL-Kamerlid

Farah KarimiVVD-Kamerlid Hans van Baalen wil dat minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken de Iraanse ambassadeur op het matje roept en de Nederlandse ambassadeur uit Iran terugroept voor overleg. Reden is dat GroenLinks-Kamerlid Farah Karimi maandagavond op de luchthaven van Teheran werd geïntimideerd en bedreigd door militairen.

Van Baalen is samen met Karimi al langer mede-initiatiefnemer van het plan om de vrije Iraanse media via een satellietzender te steunen. Dat de Iraniërs Karimi geïntimideerd en bedreigd hebben noemt de VVD'er ''onaanvaardbaar en veelzeggend''. Karimi, die in 1960 in Iran werd geboren, is volgens hem een ''moedige collega''. Hij vreest voor vervolging van de personen die in Karimi's adressenboekje stonden. Minister Bot moet zekerheid eisen voor de personen uit dat boekje, aldus Van Baalen

Volgens de VVD-politicus schendt Iran de mensenrechten en dreigt het een kernwapen te ontwikkelen. ''Iran leidt de Europese Unie om de tuin. Acties als deze maken duidelijk waar Iran staat.''

Update 22:47
Minister Bot heeft inmiddels naar aanleiding van het incident de Iraanse ambassadeur in Den Haag om opheldering gevraagd. Hij wil weten waarom Karimi bij terugkeer naar Nederland haar agenda, telefoon en adresboek moest afgeven.

Karimi zelf zegt dat deze zaken kort in beslag werden genomen zodat de Iraanse autoriteiten de gegevens daaruit konden kopiëren. Ze is bang dat mensen met wie ze gesproken heeft, Iraanse mensenrechtenactivisten, nu moeilijkheden zullen krijgen. In het NOS Journaal verklaarde de GroenLinks-politica niet te vinden dat ze naïef is geweest door die gegevens op zak te hebben. Het ging vijf keer eerder wel goed, zo zei ze.

Niet genoeg
D66 heeft ondertussen laten weten niet tevreden te zijn met de actie van minister Bot tegen Iran. Volgens D66-Kamerlid Lousewies van der Laan is alleen het op het matje roepen van de Iraanse ambassadeur niet genoeg. ''De Nederlandse ambassadeur in Teheran moet de opdracht krijgen alle contacten van Karimi de komende tijd te bellen en te bezoeken zodat de Iraniërs weten dat we ze in de gaten houden en beschermen'', aldus het D66-Kamerlid.

Als één van de contacten van Karimi wordt lastiggevallen, moet de EU sancties treffen, vindt Van der Laan. ''En Europa moet nu niet denken dat we een leuke dialoog hebben over de nucleaire ontwikkelingen in Iran en daarom maar even de mensenrechtenschendingen slikken. Het blijft daar een verschrikkelijk, onmenselijke dictatuur.''

Verder zegt Van der Laan dat Iran de Geneefse conventies heeft geschonden, omdat Karimi als Kamerlid beschikt over een diplomatiek paspoort en daarom niet lastig gevallen mag worden bij de paspoortcontrole.

Zoetermeer: verbod op zaklamp en koevoet

D-FENS had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsBurgemeester Jan Waaijer van Zoetermeer wil een nachtelijk verbod op inbrekersgerei. De CDA'er heeft een voorstel aan de gemeenteraad gedaan om het in bezit hebben van werktuigen als touwladders, lopers, valse sleutels en zaklampen na tien uur 's avonds strafbaar te stellen. Heb je toevallig een koevoet achterin de auto liggen dan kun je een bon verwachten.

In het voorstel wordt enkel aan personen die kunnen aantonen dat ze de spullen beroepshalve bij zich hebben ontheffing verleend. Of dat ook geldt voor professionele inbrekers vermeldt het plan niet. Tot middernacht ergens klussen met 'verboden' gerei of 's avonds laat de hond uitlaten met een zaklamp zit er niet meer in, als Waaijer zijn zin krijgt. De gemeenteraad van Zoetermeer is echter vooralsnog niet enthousiast. Over het voorstel wordt op 30 mei gestemd.

Van den Goorbergh waarschijnlijk niet in actie

Jurgen van den Goorbergh zal aanstaande zondag tijdens de Grote Prijs van Frankrijk waarschijnlijk niet in actie komen voor Honda in de Moto GP-klasse. De Japnner Makoto Tamada lijkt voldoende hersteld om weer te gaan racen.

Jurgen van den Goorbergh verving vorige week tijdens de Grand Prix van China Tamada nog op een succesvolle wijze. De Nederlander eindigde op een knappe zesde plaats. De Japanner lijkt echter voldoende hersteld van de botbreuk in zijn rechterpols en de artsen hebben Tamada toestemming gegeven om in Frankrijk in actie te komen.

Makoto Tamada zal in de training in Frankrijk kijken hoe het met zijn pols gesteld is en dan een beslissing nemen over de race. Het Honda-team heeft Van den Goorbergh wel gevraagd naar Frankrijk af te reizen en klaar te staan om Tamada te vervangen als de blessure toch nog te ernstig blijkt te zijn.

'Behulpzame' agenten krijgen waarschuwing

D-ZONE had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsTwee politieagenten van het korps Haaglanden hebben maandag een waarschuwing gekregen. De agenten hadden in november 2004 een verslaafde vrouw aan drugs geholpen. Het korps stelde een onderzoek, waaruit geconcludeerd werd dat de agenten niet handelden om er zelf beter van te worden. Hierdoor bleef het bij een waarschuwing.

De verslaafde vrouw kwam aangifte doen van verkrachting. Toen zij echter haar verhaal deed, kreeg ze last van afkickverschijnselen, waardoor ze niet in staat bleek de aangifte verder af te handelen. De politieagenten die de aangifte opnamen, brachten de vrouw in contact met een drugsdealer, die haar verdovende middelen verkocht. Hierna kon de vrouw haar verhaal vervolgen.

De directie van politiekorps Haaglanden gaat onderzoeken hoe het best kan worden omgegaan met verslaafde slachtoffers die op het bureau aangifte komen doen.

Ferrari-V8 op de proefbank

Niet alleen BAR Honda is druk bezig met de ontwikkeling van een V8-motor, óók Scuderia Ferrari is hiermee bezig. In tegenstelling tot BAR heeft Ferrari deze motor nog niet achter in een Formule 1 wagen geïnstalleerd, maar draait deze wel zijn toeren op de proefbank in Fiorano.

De Ferrari-motor die op de proefbank zijn toeren draait is een volledige V8-motor en niet, zoals vaak het geval is met proefmodellen, een één-cilinder model. Ook de samenwerking met Red Bull Racing is in volle gang. Techniekdirecteur Günther Steiner van Red Bull en een half dozijn technici hebben nog vóór de Grand Prix van Barcelona een bezoek gebracht aan de ‘motorenfabriek’ van Ferrari.

Red Bull heeft al lange tijd de beschikking over de exacte maten van de nieuwe motor, waardoor het team zich optimaal kan voorbereiden op het seizoen 2006. In dat seizoen zal Red Bull namelijk gebruik maken van een Ferrari-motor. De eerste echte test voor Red Bull met deze motor zal vermoedelijk eind november, begin december plaatsvinden.

De strijd om de paardekrachten in een V8-motor is nu dus al in volle gang. Wellicht iets minder bij het team van Renault F1, omdat dat team naar eigen zeggen zich vol concentreert op 2005, maar van BMW kan verwacht worden dat ook zij al druk bezig zijn met de ontwikkeling van een V8-motor. De vraag die echter ronddwaalt, is voor wie deze BMW-motor bestemd is. Sauber Petronas lijkt maar al te graag gebruik te willen maken van een BMW-krachtbron en Mario Theissen ziet dat ook wel zitten.

Buschauffeur mishandeld door drie jongens

hanskepanske had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De chauffeur van een lijnbus is maandagavond in Amsterdam ernstig mishandeld. Hij kreeg een harde klap op zijn oog, waardoor hij zware oogschade opliep en in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Hij kan voorlopig niet meer werken. Dat heeft de politie dinsdag gemeld. Vlak na het incident kon de politie een 17-jarige jongen als verdachte aanhouden.

De jongen kon zo snel worden aangehouden doordat hij te zien was op beelden van een bewakingscamera in de bus. Hij stapte samen met twee vrienden op Sloterdijk in bus 192 richting Schiphol. De drie gingen achterin zitten, maar bij de Troelstralaan liep de 17-jarige naar voren en sloeg hij de chauffeur in zijn gezicht. De jongens gingen er vervolgens vandoor. Over zijn motief is nog niets bekendgemaakt.

E3 line-up van Valve

Valve zal dit jaar op de E3 beurs te vinden zijn met de Xbox-versie van Half-Life 2 en met Half-Life 2: The Lost Coast. De Xbox-versie zal speelbaar zijn op de stand van Microsoft en het is nog onbekend hoe The Lost Coast gepresenteerd gaat worden. The Lost Coast zal een geupgrade versie zijn van een Half-Life 2 level waar specifieke high-end hardware voor nodig zal zijn.

Naast deze line-up is er ook nog ander nieuws over Valve en Vivendi. De wegen van Vivendi en Valve zullen na augustus van dit jaar scheiden en zal Valve alle publishing verantwoordelijkheden op zich nemen van Half-Life 2 voor de PC.

E3 line-up Game Factory Interactive

Het Russische Game Factory Interactive heeft haar E3 line-up bekend gemaakt. Het bedrijf zal 6 titels presenteren waaronder Jagged Alliance 3D. Hieronder kun je meer info over de titels lezen:
"[...]
Officers (developer: Game Factory Interactive)

Officers is a 3D real time strategy game with RPG elements that lets the player act as an officer commanding tank and infantry units. The story of the game is based on the general facts of the World War II and is split into campaigns – Allies and Germans. Each country represented in the game has its realistic military structure, weapons and equipment. Promotiion iimplliies llager forces under diirect controll, matchiing objectiives and greater scope – up to 1.500 troops engaged in a battle siimulltaneouslly. In the game are realliized such features as terra-morphing, particle system for fire, smoke, explosions, weather effect, realistic military structure of the armies, four seasons, day and night cycles, realistic damage system etc

Neuro (developer: Revolt Games)

Neuro is a story-driven sci-fi first-person shooter. It takes place in the fourth century of the Space Era, which will begin when mankind discovers hyperdrive engines. Neuro's unique gameplay feature is psiabilities of the protagonist, which broaden the standard weapons arsenal found in modern shooters. Psifighters are the elite military units of the future; they are tasked with the most important missions, which are too dangerous for ordinary people. Many kinds of fantastic weapon; advanced particle rendering system; full visual simulation of materials (texturing, bump mapping, reflections, self-luminosity, transparency etc.); advanced character models (up to 4000 polygons each); detailed psi-abilities system; the characters are animated using the skeleton animation technology; Realistic physics (using MeqonTM Engine) etc.

Rat Hunter (developer: Secret Sign)

Rat Hunter is a first-person action shooter with a mystery story in a hi-tech world. The player fills the shoes of a reporter who investigates a string of mysterious events on a remote planet. In order to obtain hot evidence, he gets a job of a rat hunter at one of the colonies. What starts as a simple investigation will soon turn his life inside out. You'll dive into the haunting memories of the past and discover jawdropping truth about main character's real identity.... 8 weapon types, More than 20 locations filled to the brim with dangerous enemies, a wide assortment of adversaries, Numerous objects showcase the advanced physics engine, high gameworld interaction, travel by foot or drive a buggy – these features will make your investigation more interesting and exciting!

Warfare (developer: Mist Land South)

Warfare is a real-time global war simulator with real material. It's devoted to the conflict in the Middle East. There are two campaigns, one for the USA, the other one for Saudi Arabia. The main goal of the first campaign is taking full control of the region; the second one is coming to power in Saudi Arabia and achieving the withdrawal of all American troops. Among key features: realistic lights, with dynamic sources,self-shading and advanced shaders, two storylines, more then 30+ units with real prototypes, M1A2, "Crusader", "Patriot", T-72, C-75 etc, 30 missions with non-linear storyline, realistic physics and combat model, stunning effects, Advanced "resource" system, different for each opposing side.

African Alliance (developer: Mist Land South)

The game is set in Diamond shoed. A coup d'etat and the country gets a dictator as its governor. And it slowly but steadily plunges into chaos. White farmers have been drawn from their land and now groups and fight with looter bands for the control over certain territories. The U.N.O. is involved and tries to give humanitarian help. As for the ex-rulers of the country they try to sit back. What makes the new game differ is that it's up to the player to decide whose part to support. There are several starting points in the game. Your rank and the place you start from may affect the way the game develops, its events, forces balance and the result of the game. Features: absolutely interactive surroundings make it possible to destroy almost everything; Non-liner story-line, multiple replay, various ways to play the game and many variants to complete it; more than 100 types of realistic weapons; modern 3D engine supports all new graphic; skills development, possibility to train mercenaries; various tactics; heavy weapons firing, tanks and machine-guns; atmosphere music and sound.

Jagged Alliance 3D (developer: Mist Land South)

Jagged Alliance is a legend game. It presents a model of tactical strategy. It's been a long time already and the rush about the game has subsided. But soon a new tactical strategy Jagged Alliance 3D developed by Mist Land, will break the silence of the years and give a new life to the series. Main features: Jagged Alliance, but in full 3D Environment; well-known characters (mercenaries); tons of realistic guns; highly Interactive Environment; turn-based combat; evolution of the characters; plenty of different types of weapons; variety of goals in missions; graphic variety of battlefield theaters; user-friendly interface (as in Ja2); 12 missions.
[...]"


Football Manager 2006 ook op de PSP

Sega heeft aangekondigd Football Manager 2006 ook op de PSP uit te brengen. Het spel zal ook op de PC en Mac uitkomen, maar zal speciaal worden aangepast voor de PSP. Football Manager 2006 voor de PSP zal het realisme behouden, maar er zal meer van sprake zijn van een pick-up-and-play gameplay.

"From the moment that we got our hands on our first PSP we knew that we were finally looking at a portable system that could do our game justice,"aldus Miles Jacobson, Managing Directeurr van Sports Interactive. "Football ManagerTM is well-known as being a game that people carry with them in their hearts and minds - pretty soon they'll be able to carry it in their pockets too."


Features van Football Manager 2006 op de PSP:

# Kies uit een divisie van zes verschillende landen

# Data van de SI voetbal database

# Up to date en correcte competitie simulaties

# Correcte Europese competities en rankings

# Tactische opties zodat de manager het spelverloop kan beinvloeden

# Elke voetballer heeft een unieke geschiedenis

# 30 voetballers in een team

# Realistisch commentaar en AI

# Feedback over het team door middel van coach en fysio verslagen.

# Realistisch gesimuleerde media-invloed, inclusief transfer geruchten.

# Een interactief transfer-systeem, met dagelijkse onderhandelingen

# Realistisch gesimuleerde voetbal wereld, met informatie over transfers, blessures en resultaten van de grote namen in het voetbal.

Ook op de PC en Mac

Voor de PC en voor de Mac zal dit spel dus ook uitkomen. Volgens de ontwikkelaar zijn er een hoop verbeteringen aanwezig in 2006. Eén van de grootste verbeteringen is de mogelijk tot overleggen met het raad van bestuur; bijvoorbeeld over het verlengen van je eigen contract, meer geld voor spelers, meer geld voor het stadion, enz. Het zal ook mogelijk worden om je team toe te spreken in de pauze, persoonlijk en als een team. Dit kan je doen door middel van het tactics-scherm.
Een andere grote verbetering is het coachen op persoonlijk level. Een speler die niet tevreden is met zijn salaris zal bijvoorbeeld minder presteren, en als manager kan je hem nu persoonlijk tevreden houden. Ook zijn de trainingen onder handen genomen, zijn de coaches en andere team-leden belangrijker geworden, heeft de media meer invloed en kun je meer statistieken bekijken (zoals scheidsrechter statistieken, je kunt nu zien hoeveel gele kaarten je van een bepaalde scheidsrechter heb gekregen).

Meer features van de PSP en PC/Mac versie zullen binnenkort bekend worden gemaakt. Speel je veel Football Manager 2005? Neem dan eens een kijkje in deze topic-reeks op het forum.

Moord na ruim 5 jaar opgelost

Blikvanger en scannerrob hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

IcoonMet de aanhouding van twee mannen is de moord op de dakloze Johan Lens na ruim vijf jaar alsnog opgelost. Op 8 december 1999 werd de toen 52-jarige man 's morgens vroeg zwaargewond aangetroffen in een fietsenstalling achter een kantorencomplex aan de Amersfoortse Zonnenhof. De volgende dag overleed hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een uitgebreid onderzoek naar de moord leverde niks op, waarna de politie de zaak sloot.

In februari heropende een zogenoemde cold case-team van de politie de zaak. Daarbij werden getuigen van toen opnieuw gehoord. Een aantal van hen die in 1999 nog hadden geweigerd een volledige verklaring af te leggen deden dit nu wel. Verder werden er flyers verspreid onder de daklozen in Amersfoort en besteedde zowel de landelijke als de regionale televisie aandacht aan de zaak.


Begrafenis van Johan Lens (foto RTV Utrecht)


Dit alles gaf de politie genoeg aanwijzingen om tot de aanhouding van beide verdachten over te gaan. De eerste verdachte, een 46-jarige man, is eind april in samenwerking met de Britse politie aangehouden in Wales. De tweede, een 43-jarige man uit Amersfoort, is op 2 mei opgepakt. Op 12 mei zullen beide mannen worden voorgeleid voor de raadkamer van de rechtbank in Utrecht.

Wat er die achtste december precies heeft plaatsgevonden is niet bekend. Wel is duidelijk dat de man in een café ruzie kreeg op de avond voordat hij werd gevonden.

'Hand van God' van de buis

CryptapiX, Icekool en Mike-E hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Media nieuws Het reclamespotje van telecombedrijf Versatel waarin 'de Hand van God' een voetbal het doel in tikt, zal de komende twee weken niet op de buis te zien zijn. Dit in afwachting van de uitspraak van de Reclame Code Commissie (RCC). In Amsterdam vond eerder vandaag een hoorzitting van de commissie plaats naar aanleiding van klachten over de reclamespot.

Sinds de uitzending van het spotje, voor het eerst op achttien april, zijn er bij de RCC 213 klachten binnengekomen. De ChristenUnie overhandigde tijdens de hoorzitting nog eens ruim 1000 handtekeningen aan Versatel en de RCC.

Volgens de klagers is het spotje beledigend voor gelovigen. In eerste instantie kwam Versatel hen al tegemoet door de zin 'Hoe is het in godsnaam mogelijk?' eruit te halen. "We weten nog niet of we de commercial nog gaan uitzenden", zo zei een woordvoerster van het telecombedrijf. "Die beslissing moet nog worden genomen, overigens ongeacht wat de uitspraak van de commissie is."

Klager B. van Olst hoopt dat zijn pleidooi de RCC zal overtuigen het spotje te verbieden. "Voor de voetballiefhebber is dit een zeer goede spot, maar bij christenen en andere gelovigen wordt een hele verkeerde snaar geraakt. De reclamespot is zeer godslasterlijk voor gelovigen."
_
De commercial waar het om te doen is. (Windows Media Player vereist)

Hondenriemen gestolen bij Friese hondenclub

Aether had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij de Kynologenclub Friesland zijn 250 hondenriemen en tuigjes gestolen uit het clubhuis in Garyp. Wanneer de diefstal precies heeft plaatsgevonden is niet duidelijk. De club reageerde in elk geval verbijsterd op de diefstal. "Wie doet nou zoiets", vroeg bestuurslid Wilma de Vries zich af, die de diefstal maandagavond ontdekte.

Afgelopen vrijdag waren er voor het laatst leden in het clubhuis aanwezig. Maandagavond tijdens de diploma-uitreiking ontdekte De Vries de diefstal. "Het is een bende. Ze hebben met een koevoet alle vijf deuren eruit gesloopt." De Vries vermoedt dat de gestolen riemen op de zwarte markt verkocht zullen worden. "Want waar moet je anders met dat spul heen?", zo vraagt zij zich af.

De schade loopt voor de 1200 leden tellende club in de duizenden euro's. Een cursus en een training, die deze week op de agenda stonden, moesten worden afgelast.

Unreal Tournament 2007 in ontwikkeling

Midway games heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met het volgende deel in de Unreal Tournament reeks. Terwijl vorige maand Unreal Championship 2: The Liandri Conflict uitkwam op de Xbox zullen de PC-bezitters moeten wachten tot 2006 voordat Unreal Tournament 2007 uit zal komen. Net als allen andere Unreal games zal UT2007 ontwikkeld worden door Epic Games en zal gebaseerd zijn op de Unreal 3 engine.

"UT2007 will be a major evolution for the Unreal series. Fans will be blown away by the next-generation gameplay, modifiability and visuals that Epic's Unreal Engine 3 technology will bring to the franchise," aldus Steve Allison, marketing-manager van Midway.

Het spel zal getoond worden aan het publiek tijdens de E3 volgende week. UT2007 zal opnieuw de sci-fi-actie bevatten die de reeks zo populair maakte. Het spel zal een mix worden tussen UT2004 en de originele Unreal Tournament. Het zal waarschijnlijk geen domination-mode bevatten, maar wel sport deathmatch, team deathmatch, onslaught, assault, capture the flag en one-on-one gevechten. Het spel zal ook een geheel nieuwe mode bevatten: Conquest. Deze mode zal een nieuw soort gameplay bevatten volgens Epic.

Di Luca wint nu ook etappe in Giro

Danilo di Luca heeft zijn succesvolle voorjaar een vervolg weten te geven. Hij wist de derde etappe van de Giro d'Italia te winnen.

De ontsnapping van de dag kwam in de derde etappe op naam van een eenling. De Zuid-Afrikaanse Australiër Russel Van Hout fietste een groot deel van de etappe alleen vooruit. Hij kreeg meer dan tien minuten voorsprong, die hij tegen het einde van de etappe weer geheel moest inleveren.

De meest opmerkelijke gebeurtenissen kwamen echter niet op naam van de renners. Eerst zorgden enkele 'wielerhooligans' voor opschudding. De toeschouwers liepen dwars door het peloton heen en schopten richting de fiets van Bettini. Op de laatste klim mengde de cameramotor zich ongelukkig in de wedstrijd. De motor reed op het achterwiel van koploper Koldo Gil Perez, die vervolgens langs de kant moest gaan wachten op een nieuw achterwiel.

De wedstrijd werd beslist op de klim van tweede categorie op tien kilometer van de streep. Met name Phonak en Liquigas gooiden het tempo omhoog en de sprinters moesten achterin lossen en kwamen pas op een minuut achterstand over de top. Vooraan vormde Liquigas een treintje dat Di Luca en Garzelli de laatste kilometer in stelling bracht. In de bochtige laatste kilometer wist Di Luca zich op kop te houden en hield in de laatste meters Damiano Cunego van zich af. Door de achterstand van McEwen pakte Paolo Bettini de roze trui terug.

Uitslag derde etappe:
1 Danilo Di Luca (Ita) 5:24.17
2 Damiano Cunego (Ita) z.t.
3 Stefano Garzelli (Ita) z.t.
4 Mirko Celestino (Ita) z.t.
5 Francisco J. Ventoso Alberdi (Spa) z.t.
6 Paolo Bettini (Ita) z.t.
7 Luca Mazzanti (Ita) z.t.
8 Cristian Moreni (Ita) z.t.

Algemeen klassement:
1 Paolo Bettini (Ita) 15:09.35
2 Danilo Di Luca (Ita) +0.09
3 Damiano Cunego (Ita) +0.17
4 Stefano Garzelli (Ita) +0.23
5 Paolo Savoldelli (Ita) +0.26

Gamespy gaat zorgen voor online DS

Nintendo heeft bekend gemaakt een deal gesloten te hebben met IGN over het gebruik van Gamespy Arcade. Het programma zal nog ergens dit jaar spelers de mogelijkheid geven om door middel van de wireless functie van de Nintendo DS te spelen tegen andere DS eigenaren.
Reggie Fils-Aime, hoofd van marketing en verkoop van Nintendo Amerika, had er het volgende over te zeggen:
"[...]
"With minimum setup procedures, Nintendo DS owners will be able to enjoy Wi-Fi gaming just as easily as if they were playing with their friends in the same room. To realize this simple and seamless transition to Wi-Fi gaming, we're partnering with one of the leaders in the multiplayer gaming world. Accessing the service will require no added Nintendo subscription charges, whether users hook up using a home broadband Wi-Fi connection or access a Wi-Fi hotspot at a coffee shop, library or elsewhere. It doesn't get any easier than that."
[...]"


Eén van de games die hiervan gebruik zal gaan maken is Animal Crossing DS. Meer titels met online support zullen de komende weken bekend gemaakt worden.

Bike, Motor and Car Accident

Je bent in het bos aan het crossen en soms kan je verwachten dat als je vooruit gaat er bomen voor je staan maar deze jongeman niet.

Ben je lekker gezellig aan het blazen met je motor komt in een keer een malloot met zijn auto voorbij gegast en soms lopen bepaalde stunts toch verkeerd af.

Je bent blij want je hebt net een Ferrari gekocht en je gaat er meteen mee racen. Zo'n Ferrari heeft nogal wat PK's en het is niet makkelijk om in zo een auto te rijden. Film.

Een stunt uitvoeren met een auto + Caravan kan nooit goed gaan.

Spelers St. Truiden behandeld tegen meningitis

Nadat maandag hersenvliesontsteking (meningitis) werd geconstateerd bij de Franse verdediger Abdoulaye Diawara, hebben al zijn ploeggenoten van de Belgische voetbalclub St. Truiden antibiotica gekregen.

Diawara moest maandag hals over kop in het ziekenhuis worden opgenomen, dinsdag werd zijn toestand als stabiel omschreven.

Zondag had de Belgische voetbalclub zich nog verzekerd van weer een jaar spelen in de Belgische hoogste klasse. Er staan in België nog twee speelronden op het programma.

Duurzame elektriciteit zorgt voor financiele tegenvaller

Het stimuleren van het gebruik van duurzame energie loopt voor het kabinet op een miljoenentegenvaller uit. De subsidieregeling, die de exploitatie en het gebruik van groene energie aantrekkelijk moet maken, zal over de periode 2003-2005 naar verwachting 174 miljoen euro meer opslokken dan beraamd.

De subsidie voor duurzame energie is ingesteld aan de hand van de regeling Milieukwaliteit Elektriciteitsproductie (MEP). In deze regeling is opgenomen dat het aandeel van duurzame elektriciteit in het jaar 2010 tenminste negen procent moet zijn. In Europees verband zijn hier tevens afspraken over gemaakt. Nederland hoeft overigens niet te vrezen deze doelstelling niet te halen: het aandeel van duurzame energie is in de periode 2003-2005 al verdubbeld, van drie tot zes procent.

Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft als een reactie op deze tegenvaller aangekondigd het aansluittarief voor huishoudens met ingang van volgend jaar te verdubbelen. Nu betaalt een huishouden nog 52 euro voor haar aansluiting; volgend jaar moet dat - als het aan Brinkhorst ligt - 100 euro worden. Dit zou echter een koopkrachtverlies voor de Nederlandse bevolking inhouden; het kabinet bezint zich nog op ingrepen om dat verlies in te perken. Daarnaast wil Brinkhorst de subsidieregeling wat versoberen: volgens zijn plannen wordt er voortaan geen subsidie meer verstrekt voor de exploitatie van wind- en biomassa-energie. Hiermee wil hij voorkomen dat de tegenvaller structureel wordt.

Plezierbootjes

Je hebt plezierbootjes en plezierbootjes. Dit is een voorbeeld van een plezierbootje:
.
En dit zijn ook een voorbeeldjes van plezierbootjes:

Wil je wat meer foto's zien van het linker plezierbootje, download dan deze PowerPoint Presentatie en zie wat dat bootje allemaal heeft. Het rechter plezierbootje is dan wat kleiner maar dat mag de pret niet drukken, download hier ook de PowerPoint Presentatie van.

Rapolder nieuwe trainer 1. FC Köln

Uwe Rapolder wordt de opvolger van Huub Stevens als trainer bij 1. FC Köln. De Duitse voetbalclub heeft dit dinsdag bekend gemaakt.

Rapolder tekende een contract voor een jaar bij de kersverse promovendus. De 46-jarige trainer leidde vorig jaar nog Bielefeld naar de Bundesliga en de club staat momenteel twaalfde en bereikte bovendien de halve finales van de Duitse Beker. Köln betaalde 300.000 euro aan Bielefeld om Rapolders doorlopende contract, dat liep tot 2007, af te kopen.

Premier waarschuwt voor NEE-stemmen EU-Grondwet

FOKwa en moonflower343 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Minister-president Jan Peter Balkenende heeft vandaag gezegd dat een Nederlands NEE tegen de Europese Grondwet ''niet goed is voor de internationale reputatie'' van ons land. De premier deed zijn uitspraak in een interview met RTL Nieuws.

De CDA-voorman gaat er nog steeds van uit dat de Nederlandse bevolking op 1 juni tijdens het referdum in meerderheid JA zal stemmen. De premier wilde niet ingaan op de situatie die ontstaat als de NEE-stemmers bij het referendum de overhand hebben. ''Speculeren daarover draagt niet bij aan een constructief debat''. De meeste fracties hebben weliswaar laten weten de uitslag van het referendum zwaar te zullen laten meewegen, maar toch verwacht de minister-president dat de Kamer de grondwet uiteindelijk zal goedkeuren. ''Gebeurt dat niet dan hebben we een probleem''.

Balkenende wees er verder op dat 85% (in zetels gemeten) van de Tweede Kamer voor de grondwet is: CDA, VVD, D66, PvdA, GroenLinks en de Groep Lazrak. Tegen zijn LPF, ChristenUnie, SGP, SP en Wilders.

Redenen om JA te stemmen zijn volgens de premier dat het met de grondwet mogelijk wordt het terrorisme beter te bestrijden, een effectiever economisch beleid valt te voeren en dat de grondwet leidt tot meer democratie in de EU.

Big Huge Games kondigt Rise of Legends aan

Big Huge Games, makers van Rise of Nations, heeft aangekondigd aan een nieuwe RTS te werken die deze keer niet de geschiedenis van onze planeet zal behandelen. Rise of Legends, zoals hun nieuwe project heet, speelt zich af in de fantasy wereld Aio waar vier verschillende rassen met elkaar strijden om de macht. Tot nu toe zijn de Vinci, een volk met machines geinspireerd door Leonardo da Vinci, en de Alim, een soort van Arabisch volk met magische krachten, bekend gemaakt aan het publiek.
Bekende gameplay features van RoN zullen weer terugkomen, zoals de verschuivende grenzen, de steden, de verschillende soorten 'tech tracks', grote legers en de Conquer the World mode.
Om er een beter beeld van te vormen, de eerste zes screenshots:New York Times bezint zich op imago

Eén van de grootste kranten van de Verenigde Staten, The New York Times, zal de komende tijd gaan brainstormen over het imago en de inhoud van de befaamde krant. Naar aanleiding van een zeer kritisch intern rapport zijn er binnen de redactie vragen gerezen over de koers die de krant op het moment vaart. Zo zou er te weinig deskundigheid bij de krant zijn over religieuze en militaire zaken.

Ook zou de New York Times een links imago hebben, waardoor de krant niet zou aanslaan in het overwegend Republikeinse zuiden en midden van het land. Zo steunde de krant de Democratische presidentskandidaat John Kerry in de verloren verkiezingen van 2 november jongstleden. Eén van de aanbevelingen in het interne rapport is dan ook dat het opiniegedeelte van de krant veelzijdiger moet worden. Tevens moet de krant toegankelijker worden voor haar lezers, onder andere door het publiceren van achtergrondartikelen over de interne gang van zaken.

De interne onrust bij de New York Times valt deels te verklaren door de schandalen die de Amerikaanse krant de afgelopen jaren troffen. Zo bleek de berichtgeving in de aanloop naar de Tweede Golfoorlog subjectief te zijn, en bleken enkele journalisten hun artikelen voor een deel op fictie te baseren. Ook is gebleken dat 45 procent van de Amerikanen niet gelooft wat er in hun krant staat. De New York Times scoort overigens niet bovengemiddeld slecht in dit onderzoek. Er klinkt echter niet alom waardering voor de manoeuvre van de Times: zo klinkt onder andere het verwijt dat de krant meer met haar imago dan met haar inhoud bezig is.

Spelers Fortuna wachten al ruim 2 maanden op geld

De spelers van Fortuna Sittard hebben al bijna 2,5 maand geen salaris ontvangen. De selectie heeft maandag gesproken over de situatie met een afvaardiging van de spelersvakbond VVCS.

Omdat de spelers nu schuldeisers van de club uit de Gouden Gids Divisie zijn, kunnen ze in principe een faillissement aanvragen, maar dat is echter geen optie voor de selectie.

Fortuna kampt al geruime tijd met grote financiële problemen. De totale schuld van de club zou zo'n 24,5 miljoen euro zijn. De licentiecommissie van de KNVB heeft de Limburgse club dit seizoen al twee keer drie punten in mindering gebracht, omdat Fortuna niet aan de financiële afspraken met de bond kon voldoen. Doordat de spelers nu al zo lang wachten op hun salaris kunnen ze volgens de spelersvakbond ondanks een doorlopend contract opstappen. De spelers beraden zich nog over verdere stappen die ze zullen nemen.

Fortes Rodriguez ook langer bij RBC

Nadat eerder bekend werd dat Erwin Friebel langer bij RBC Roosendaal blijft, heeft de club uit Roosendaal ook José Fortes Rodriguez langer aan zich gebonden. De verdediger heeft zelf de optie gelicht, waardoor zijn contract nu tot medio 2007 loopt.

De verdediger kwam in de winterstop over van AZ, waar hij geen toekomst meer zag na een conflict met trainer Co Adriaanse. In de thuiswedstrijd tegen FC Twente moest Fortes Rodriguez toen plaatsnemen op de tribune. Dat schoot de Spanjaard in het verkeerde keelgat, waarop hij het stadion verliet. Nadat hij vervolgens Adriaanse weigerde zijn excuses te maken, werd hij wegens een vertrouwensbreuk uit de selectie gezet.

'Speciaal kenteken voor ouderen'

Ouderen zouden een speciaal grijs kenteken moeten kunnen krijgen, waarmee zij na 10.00 uur de weg op mogen tegen een gereduceerde houderschapsbelasting. Dat zou de ochtendspits volgens directeur P. Schnabel van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), aanzienlijk verlichten. Schnabel deed deze uitspraak in een interview met het blad RAI Voorrang.

Volgens de directeur van het SCP zal de verkeersdruk door de vergrijzing alleen maar toenemen. Mensen stoppen na hun werk niet met autorijden. Schnabel: "In het verleden reden relatief weinig ouderen auto, maar mensen die nu 65 worden, zijn gewend aan de auto en zullen die blijven gebruiken." Tevens zijn auto's steeds gemakkelijker te bedienen door de komst van onder meer rem- en stuurbekrachtiging en navigatiesystemen. "Iets anders wat je nu ziet, is dat auto's weer hoger worden, zodat het voor ouderen makkelijker wordt in en uit te stappen." Ouderen blijven dus rijden en zijn ook na hun pensionering geneigd vroeg de weg op te gaan, wat zorgt voor extra drukte.

Volgens de Unie KBO, de grootste ouderenorganisatie van Nederland, zal een grijs kenteken voor ouderen het fileprobleem niet oplossen in Nederland. Volgens de organisatie zouden maar enkele ouderen kiezen voor het belastingvoordeel. De Unie KBO voelt dan ook meer voor gratis openbaar vervoer voor ouderen. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft nog niet gereageerd op de uitlatingen van Schnabel, omdat minister Peijs op vakantie is.

Uitslag FOK! Tshirt contest!

Na onze oproep om het FOK! zomershirt te ontwerpen stroomde onze mailbox over met leuke inzendingen. Het heeft dan ook een tijd geduurd voor we het er helemaal over eens waren.

De uiteindelijke keuze is gevallen op het ontwerp van Bart Volbeda. Zijn shirt was precies wat we zochten, echt zomers en écht FOK!.

De kleur van het Tshirt is hier oranje, zodra onze winkel open gaat heb je de keuze uit 6 kleuren shirts en 6 kleuren girly's. Dus voor ieder wat wils! De prijs? Slechts 13,99!!Verder willen wij iedereen bedanken voor hun inzendingen, het waren er veel!!

Op dit moment zijn we bezig met het maken van de shirts en het opzetten van de shop, hou er rekening mee dat het ongeveer 2 weken kan duren voordat er daadwerkelijk shirts besteld kunnen worden.

'Scheidsrechter zag tekst van Koné niet'

Arbiter Bjorn Kuipers heeft niet gezien dat voetballer Arouna Koné van Roda JC zijn doelpunt in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen aan ploeggenoot Pa Modou Kah opdroeg, die vorige week zijn vriendin verloor bij een auto-ongeluk.

Koné trok na het scoren zijn shirt over zijn hoofd en liet daaronder de tekst 'For Kah' zien. De arbiter gaf de speler wel geel wegens het uittrekken van zijn shirt.

"De scheidsrechter floot volgens de regels", aldus een woordvoerder van de KNVB. "Had Koné zijn tricot niet over het hoofd getrokken, maar tot aan zijn kin, dan was er niets aan de hand geweest. Een volgende keer moet hij wellicht van te voren de leidsman van zijn actie op de hoogte brengen. Die kan hem dan adviseren hoe dit het beste te doen."

De aanvoerder van Roda, Gregoor van Dijk, toonde wel begrip voor de arbiter. "Het is bijzonder lullig, maar die man floot een van zijn eerste wedstrijden op het hoogste niveau. Dan wil je alles volgens het boekje doen. Ik vond die kaart niet zo belangrijk. Arouna's gebaar, dat was veel belangrijker. We hebben uiteraard veel contact gezocht met Pa. Hij is zaterdag voor de laatste training tegen Groningen nog bij ons geweest om ons sterkte te wensen. Dat was voor ons het teken dat we echt iets van dat duel wilden maken."

Verder zei van Dijk dat de ploeg door het drama veel hechter geworden is. "We hebben gezamenlijk leed, waardoor je naar elkaar toegroeit. Er waren ook spelers die zoiets verschrikkelijks al eens hadden meegemaakt. Sérgio bijvoorbeeld, die in zijn NAC Breda-tijd ploeggenoot Ferry van Vliet verloor bij een auto-crash. Bij hem kwamen oude herinneringen boven."

Trainer Vloet van de club uit Kerkrade kan er maar niet over uit dat zijn speler gele kreeg voor de actie. "Onbegrijpelijk", aldus Vloet. "Een scheidsrechter behoort in de geest van de wedstrijd te fluiten. Er zijn dingen duizend keer erger dan deze actie van Arouna. Die scheids had moeten zeggen: 'kom op, we gaan verder', zonder iets te doen. Ik vond het juist heel mooi van Arouna, wij wisten niet dat hij dit zou doen. Jammer dat die gele kaart nu de aandacht krijgt en niet zijn actie."

Black & White naar de handhelds

Majesco heeft aangekondigd dat ze met een handheld-versie van het spel Black & White gaan komen. Het spel Black & White is ontwikkeld door Lionhead Studio's, maar Full Fat gaat het ontwikkelen voor de handhelds en het zal uitgegeven worden door Majesco.

Het spel zal de naam Black & White Creatures gaan dragen. In het PC-spel speel je als speler voor God, om te zorgen dat je onderdanen een zo goed, of juist zo slecht, mogelijk leven kunnen leiden. Als God heb je ook een gigantisch beest onder je hoede die je onderdanen zullen vrezen of aanbidden. Aan jou de taak om dit beest zodanig op te voeden dat hij deze taak goed kan uitvoeren. Het spel staat bekend om de goede AI van het beest en van de onderdanen. Majesco is van plan om dit ook het belangrijkste gameplay-element te maken in de handheld-versie.

Over de handheld-versie is nog niet al te veel bekend. Majesco heeft aangegeven dat het spel verschillende gameplay-modes zal bevatten. Naast de singleplayer optie kunnen spelers ook andere modes spelen; zoals Creature Quest en Creature Pen. Het zal ook mogelijk zijn om via Wi-Fi tegen andere spelers te vechten in Creature Battle. Naast deze modes zullen er ook mini-games aanwezig zijn, waaronder een Creature Dance challenge. De herspeelbaarheid wordt nog meer verhoogd door de honderden awards en items die vrijgespeeld kunnen worden.

Majesco wil het spel voor de PSP en de DS lanceren in het eerste kwartaal van 2006. Ook heeft IGN vijf screenshots van de Nintendo DS versie. Hieronder staan twee screenshots, de andere drie kun je hier vinden.


Lopez de Munain loopt botbreuken op

Alberto Lopez de Munain heeft in een valpartij in de Giro gisteren verschillende botbreuken opgelopen. Zware blessures, maar toch opluchting bij de volgers, omdat hij geen hoofdletsel blijkt te hebben opgelopen.

Lopez de Munain reed op een rechte weg tegen het achterwiel van een voorganger aan en viel daardoor tegen een vangrail langs de weg. De ongelukkige val zorgde voor flink wat schrik bij de volgers van de Giro, omdat de renners lang stil bleef liggen en hij flink bloedde.

Achteraf vallen de gevolgen relatief mee. In het ziekenhuis bleek hij meerdere ribben, zijn schouder en het linker sleutelbeen te hebben gebroken. Door zijn valhelm heeft hij tot ieders opluchting echter, op wat flinke schrammen na, geen hoofdletstel opgelopen.

Sharon stelt terugtrekking Gazastrook uit

De minister-president van Israël, Ariel Sharon heeft maandag gemeld dat hij de terugtrekking van Israël uit de Gazastrook voor drie weken uitstelt. Origineel zou dit 20 juli beginnen, maar een joodse rouwperiode zorgt ervoor dat hij het wil verplaatsen naar midden augustus.

De Joden hebben deze rouwperiode (de Tisha B'Av) vanwege de vele tragedies die zij moesten ondergaan, maar voornamelijk vanwege de vernietiging van twee tempels in 586 voor Christus en het jaar 70. Verder wordt ook de verbanning van de Joden uit Spanje in 1492 herdacht.

Naast de terugtrekking uit de Gazastrook zullen er ook vier van de 120 nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever worden ontruimd. Hoewel dit het begin is van de eerste terugtrekkingen uit de Palestijnse gebieden sinds de oorlog in 1967 heeft Sharon gezegd dat ze alleen de Gaza-strook, en niet de Westelijke Jordaanoever, compleet zullen verlaten. In de Westelijke Jordaanoever wordt verder gebouwd aan nieuwe nederzettingen.

Feyenoorder wordt nieuwe voorzitter Utrecht

Jan Willem van Dop zal vanaf 1 oktober bij FC Utrecht de voorzittershamer van Martin Sturkenboom overnemen. De huidige voorzitter vertrekt bij de Utrechters, omdat hij vindt dat zijn taken voltooid zijn.

Bij zijn aanstelling diende Sturkenboom de organisatie van FC Utrecht danig te saneren, aangezien de club financieel aan de afgrond stond. In bijna drie jaar wist de voorzitter van FC Utrecht een financieel gezonde club te maken.

Van Dop komt over van Feyenoord, waar hij momenteel als directeur financiën en algemene zaken in het management zit. Op de websites van beide clubs geeft Van Dop blij te zijn met zijn nieuwe functie: 'Ik had het gevoel bij Feyenoord een eindpunt te hebben bereikt. Bij Utrecht zie ik weer het begin van een enorme uitdaging. FC Utrecht spreekt me erg aan. Het is net zo'n club als Feyenoord: voor het volk, de mouwen opstropen en geen gekke dingen doen.

'Kokmeijer had beter moeten uitkijken'

In de arbitragezaak over de overtreding van Rachid Bouaouzan op Go Ahead Eagles-voetballer Niels Kokmeijer zal de advocaat van Bouaouzan aanvoeren dat Kokmeijer 'beter had moeten uitkijken'.

In de wedstrijd tussen Sparta en Go Ahead Eagles bezorgde Bouaouzan met een grove tackle Kokmeijer een beenbreuk. Daarvoor kreeg hij twaalf wedstrijden schorsing. In de arbitragezaak proberen Niels Kokmeijer en Go Ahead Eagles een vergoeding van Rachid Bouaouzan en Sparta te krijgen.

In de arbitragezaak zal de advocaat van Bouaouzan bepleiten dat zijn aanvaller niet verantwoordelijk is voor het einde van de loopbaan van Niels Kokmeijer. Daarbij gebruikt hij het argument dat ook Kokmeijer 'beter had moeten opletten'. De advocaat van Kokmeijer, mr. Bojan Dekker, vindt de aangekondigde verdediging absurd: "Het is de wereld op z'n kop. Het is Bouaouzan die de overtreding inzette. Híj had het risico moeten inschatten."

De eerste zitting van de arbitragezaak zal achter gesloten deuren plaatsvinden, vanwege de kans op oplopende emoties. Eind deze week zal de precieze datum van de zitting worden vastgesteld, nu de zitting is uitgesteld vanwege het plotselinge overlijden van Rob Kiebert, coach van Bouaouzan bij Jong Sparta. Kokmeijers advocaat zal drie getuigen oproepen: scheidsrechter Rien Koopman, die de wedstrijd van 17 december leidde, ploeggenoot Coen Zwollo, die het dichtst bij de plek des onheils stond, en Leo Oldenburger, aanwezig als commentator van SBS6.

Nintendo Revolution toch op de E3

Vorige maand was er het gerucht dat de opvolger van de GameCube, met de naam Revolution, niet aanwezig zal zijn op de E3 die volgende week begint. Nu is er op de website van Nintendo zelf te lezen dat er in ieder geval gesproken zal worden over de Revolution. Of het apparaat zelf ook aanwezig zal zijn op E3 is niet zeker, maar iets van een presentatie kunnen we dus wel verwachten.

Naast een presentatie over de Revolution zal er ook gesproken worden over The Legend of Zelda op de GameCube en over de Nintendo handhelds (de Nintendo DS en de GBA). Dit alles zal plaats vinden op dinsdag 17 mei. Op woensdag 18 mei zal Nintendo informatie geven over titels die ontwikkeld worden door verschillende partners van Nintendo.

Trailer Panzer Elite Action

Jowood zal tijdens de E3 een aantal games presenteren, waaronder Panzer Elite Action. Dit spel staat gepland voor de Xbox, PS2 en PC voor eind dit jaar. Het zal een WO2-spel worden waarin je een tank van 30 ton bestuurt. Panzer Elite Action zal het verhaal volgen van drie tank-commandanten en hun bemanning. De Duitse commandant komen we tegen tijdens de verovering van Stalingrad, de Russische commandant komen we tegen tijdens het verdedigen van Stalingrad. Ook D-day komt aan de beurt met de Amerikaanse commandant.

Een week voor de E3 heeft Jowood besloten om een trailer vrij te geven. Deze trailer kun je hier downloaden.

Feyenoord legt Egyptische doelman vast

Feyenoord heeft de Egyptische doelman Sherif Ekramy vastgelegd. De Rotterdamse club meldde dinsdag dat de keeper binnenkort zijn handtekening zal zetten onder een driejarig contract.

Ekramy is afkomstig van Al-Ahly en is de doelman van het Olympische elftal van Egypte. De Rotterdamse zal de club eerst gaan verhuren, waarschijnlijk aan sattelietclub Excelsior. De club raakte geïnteresseerd in Ekramy na een tip van diens landgenoot en middenvelder bij Feyenoord, Hossam Ghaly.

Meer tijdschriften verkocht in 2004

Er zijn vorig jaar gemiddeld 116.000 meer tijdschriften verkocht dan in 2003. Dat blijkt uit cijfers van Het Oplage Instituut (HOI). In 2004 werden er gemiddeld 21,3 miljoen maand- en weekbladen verkocht. Vooral mannenbladen deden het beter.

Vooral nieuwkomer Quest deed het goed. Van het wetenschapsblad werden vorig jaar per maand 125.000 stuks verkocht. Ook Playboy maakte een groei door. Ook bij tijdschriften over een actief leven ging de verkoop goed. Het blad Toeractief zag de verkoop met 61 procent stijgen, de oplage van Body + Mind groeide met een kwart. Bij Runner's World was de oplagegroei twaalf procent en bij het blad Gezondheid zeven procent.

Amsterdam vreest voor imago homostad

FOKwa had ons via de nieuws-submit te melden:

De mishandeling van de vooraanstaande Amerikaanse homo Chris Crain in Amsterdam heeft inmiddels alle internationale media gehaald en bedreigt zolangzamerhand de toeristische positie van de hoofdstad. Henk Krol van de Gay Krant zegt dat het bericht in de VS is ingeslagen als een bom. De Gay Advocate, een van de belangrijkste homobladen daar, heeft het verhaal van Crain integraal overgenomen. Volgens Krol waande Crain zich op de voor homo's veiligste plek ter wereld. ''Ik heb hem uitgelegd dat het tegenwoordig in de provincie veiliger is voor homoseksuelen dan in de Nederlandse grote steden.''

Uit een enquête van het COC blijkt dat één op de drie homo's niet meer hand in hand door het centrum van Amsterdam durft te lopen. Volgens Tania Barkhuis van het COC Amsterdam is de stad veranderd sinds de Gay Games van 1998. Merijn Henfling, hoofdredacteur van het homojongerenblad Expreszo, zegt dat de affaire dodelijk is voor het imago van Amsterdam als homostad. ''In Amerika weten ze van Theo van Gogh. Nu komt dit er bovenop.'' Gay Business Amsterdam zegt dat de stad met het verdwijnen van de tolerantie zijn laatste toeristische voorsprong kwijt aan het raken is ten faveure van Barcelona en Parijs.

Atef Salib van de stichting Habibi Ana zegt weinig te merken van toegenomen agressie. ''Je hebt goede en slechte mensen, maar het is bekend dat homoseksualiteit moeilijk past bij de Arabische mentaliteit.'' Habibi Ana heeft een homocafé voor allochtonen in het centrum.

Crain is hoofdredacteur van het invloedrijke homoblad Washington Blade. Hij werd op Koninginnedag in elkaar geslagen omdat hij hand in hand met zijn vriend liep. De daders zijn waarschijnlijk van Marokkaanse afkomst, zegt hij op de site van zijn blad.

Etnische spanningen
De internationale mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) stelt in een reactie dat de mishandeling van Crain het gevolg is van de etnische spanningen in Nederland.

De directeur voor homozaken binnen HRW, Scott Long, zegt dat de mishandeling niet alleen te wijten is aan homohaat. Hij verwijst naar de groeiende religieuze intolerantie, niet alleen bij moslims. Volgens Long komt er sowieso nog buitengewoon veel racisme voor in de Nederlandse samenleving. Op diverse Amerikaanse internetsites stelt hij: ''Homo's worden daar vaak het slachtoffer van omdat immigranten wraak nemen voor de onrechtvaardigheden die zij zelf ondervinden.''

Cohen
Burgemeester Job Cohen zei gisteravond in het tv-programma NOVA dat er in de hoofdstad jaarlijks tien tot twintig incidenten van geweld zijn tegen homoseksuelen. Precieze cijfers over geweld tegen homo's zijn er overigens niet omdat de seksuele geaardheid bij aangiftes niet altijd wordt geregistreerd.

Cohen sprak tegen interviewer Jeroen Pauw zijn bezorgdheid uit over het voorval. ''Ik vind het verschrikkelijk wat er gebeurd is. Bovendien is het jammer dat omstanders niet ingrepen toen Crain klappen kreeg''. De gemeente, de politie en justitie zijn volgens de burgemeester al langer bezig discriminatie in de stad aan te pakken.

Dag van het Orgasme in Braziliaanse Esperantina

In de Braziliaanse stad Esperantina werd afgelopen maandag de Dag van Orgasme gevierd. Op deze dag, dit jaar voor de vijfde keer gehouden, werden onder andere conferenties over vroegtijdige zaadlozing, impotentie en het belang van het orgasme voor de fysieke en psychische gezondheid gehouden. Na vier jaar een officieus bestaan te hebben gehad, besliste de gemeenteraad onlangs het een en ander te officialiseren.

In een vraaggesprek met de krant O Globo zei burgemeester Felipe Santolia, lid van de rechtse partij Liberale Krachten, dat "veel menselijke problemen zoals zenuwachtigheid, ziektes en stress te maken hebben met onvoldaanheid die met seksualiteit te maken heeft. De Dag van het Orgasme zorgt ervoor dat de mensen tijdens conferenties en gesprekken met specialisten over hun seksualiteit praten".

Schumacher weigert op te geven

Opnieuw kon Michael Schumacher afgelopen weekeinde niet imponeren en opnieuw moest hij toezien hoe andere coureurs in punten bij hem weglopen. Toch zegt de Duitser dat men hem nog niet moet afschrijven voor het kampioenschap.

Met een achterstand van 34 punten op Fernando Alonso en een achterstand die race na race groter wordt, schrijven veel mensen Michael Schumacher al af voor de titel. Volgens de Ferrari-coureur kan alles nog veranderen en moet men rekening blijven houden met een comeback van hem.

Hij vertelde: "De mensen die ons afschrijven, kennen ons nog niet. Natuurlijk was dit niet een goed resultaat in de race en voor de titel. Desondanks heb je in de openingsraces kunnen zien hoeveel er kan veranderen in een raceweekend en hoe snel alles tegengesteld kan zijn. Dus ik zal het nog één keer zeggen: het seizoen is lang en nog van alles kan gebeuren."

Dat ze bij Ferrari niet stil blijven zitten blijkt deze week alweer. Zowel Rubens Barrichello als Michael Schumacher zullen de komende dagen testen. Toch blijven er veel vraagtekens bij Ferrari. Jean Todt gaf toe niet te kunnen inschatten hoe snel Bridgestone de banden op orde kan hebben. Volgens hem kan het de volgende race zijn, maar kan het ook nog vijf races duren.

Rob Maas met Duisburg naar Bundesliga

Na eerder 1. FC Köln heeft ook MSV Duisburg zich verzekerd van een plaats volgend seizoen in de Bundesliga. Door een 1-0 overwinning op concurrent Eintracht Frankfurt was de promotie een feit.

Clubtopscorer Aziz Ahanfouf scoorde met een schitterend doelpunt het enige doelpunt van de wedstrijd. De voormalige PSV-keeper Georg Koch stopte in de eerste helft van de wedstrijd een strafschop voor Duisburg.

MSV Duisburg is de club van de Nederlander Rob Maas, die echter geen basisplaats heeft. De Nederlander kwam dit seizoen slechts acht maal in actie. De Belgische oud-spits van Roda JC. Peter van Houdt, leverde met zes treffers dit seizoen zijn bijdrage aan de promotie.

Voor de derde plaats, die ook recht geeft op promotie, zijn nog drie clubs in de race : Eintracht Frankfurt, 1860 München en Greuther Fürth. De drie clubs hebben nog twee wedstrijden om uit te maken wie er met Duisburg en 1. FC Köln naar de Bundesliga promoveert.

'Hersenen van hetero anders dan van homo'

Zweedse onderzoekers hebben een vermoeden dat de hersenen van homo's en hetero's van elkaar verschillen. Dit is gebaseerd op de constatering dat bepaalde bestanddelen van het mannelijk zweet de hersenen van homoseksuele mannen en heteroseksuele vrouwen stimuleren terwijl heteroseksuele mannen er niet op reageren. De onderzoekers stellen dat hun studie de rol van feromonen bij menselijk contact bevestigt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door twaalf vrouwen, twaalf heteroseksuele mannen en twaalf homoseksuele mannen aan zogenaamde feromonen te laten ruiken. Dat zijn lokstoffen die door onder andere dieren worden geproduceerd met als doel het gedrag van andere individuen van dezelfde soort te beïnvloeden. Bij het onderzoek gaven de heteroseksuele mannen geen reacties op de stof.

In Nederland zorgen studies naar mogelijk lichamelijke oorzaken van hetero- en homoseksualiteit regelmatig voor beroering in de homowereld. Zo concludeerde hersendeskundige Swaab eind jaren tachtig dat hersenen van homoseksuelen dezelfde verschillen vertoonden en dat hun seksuele voorkeur een biologische oorzaak zou kunnen hebben. Swaabs uitspraken werden hem niet in dank afgenomen. Zowel in de homowereld werd er felle kritiek op geuit en ook werden er Kamervragen gesteld.

De resulaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het wetenschappelijk tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences.

Brinkhorst daagt Wilders uit voor EU-debat

Minister Laurens-Jan Brinkhorst van Economische Zaken heeft onafhankelijk Kamerlid Geert Wilders uitgedaagd met hem in debat te gaan over de Europese Grondwet. De D66-bewindsman vindt namelijk dat de NEE-campagne die tegen de grondwet gevoerd wordt ''volksverlakkerij'' is en dat daarbij gebruik wordt gemaakt ''van valse argumenten''. Het is niet alleen Wilders die zich daar schuldig aan maakt, maar vrijwel alle tegenstanders van de EU-Grondwet doen dat, meent de minister. Volgens Brinkhorst spelen tegenstanders puur in op de onlustgevoelens onder burgers, terwijl die helemaal niets met de Europese grondwet hebben te maken.

Brinkhorst stelt dat wanneer Nederland op 1 juni in het referendum tegen zou stemmen, dat op termijn funest is voor ons land: ''Op den duur gaat in Nederland dan het licht uit en dan zetten we ons land op slot. Voor onze export en uiteindelijk onze welvaart heeft een nee tegen de grondwet in de toekomst grote gevolgen. Veertig jaar Europese Unie heeft Nederland rijker gemaakt. Nederland kent vele buitenlandse investeringen en we exporteren veel. Onze architecten gaan naar het buitenland en Nederlandse patiënten kunnen in ziekenhuizen in andere EU-landen snel worden geholpen. Het is heel naïef om te denken dat die voordelen straks na een nee nog blijven. Nee, dat valt dan op den duur allemaal weg.''

Het veel gehoorde argument dat de Europese Grondwet van de EU een superstaat maakt, deugt volgens de minister ook van geen kant. ''Het is volksverlakkerij om die suggestie te wekken. Het Europese Parlement krijgt juist meer bevoegdheden.'' Tegenstemmers die vinden dat Nederland weer terug naar de onderhandelingstafel moet, weten volgens de D66-politicus niet waarover ze praten: ''Na een NEE zal Nederland veel afhankelijker worden en dan sta je dus niet sterk. Bovendien wordt er dan niet meer onderhandeld.''

Wilders heeft in een reactie laten weten dat hij graag in debat zal gaan met de D66-bewindsman. Hij nodigt Brinkhorst ook van harte uit in zijn bus waar hij binnenkort het land mee doortrekt. Brinkhorst heeft al laten weten langs te zullen komen in Wilders zijn bus.

Petacchi beschuldigt McEwen

Alessandro Petacchi zag gisteren zijn Fassa Bortolo-trein verstoord worden. Naderhand beschuldigde hij Kirsipuu en McEwen ervan dat ze tegen hem samen spannen.

Terwijl Petacchi mooi in het wiel zat van zijn ploeg, verstoorden andere treintjes dat werk. Helemaal toen Crédit Agricole naar voren kwam, met in het wiel de latere winnaard Robbie McEwen.Marco Velo raakte even met Kirsipuu en Petacchi kwam ingesloten te zitten. Volgens Petacchi deden ze dat bewust om hem het sprinten te beletten.

Petacchi denkt dat de renners tegen hem samenspannen: "Je kon zien dat McEwen en Kirsipuu samenwerkten om mij uit het wiel van mijn tempomaker Marco Velo te krijgen. Ik wilde deze sprint winnen, maar misschien heeft al mijn succes van de afgelopen jaren irritatie gewekt bij sommige mensen en spannen de andere sprinters tegen mij samen."

Volgens McEwen is daarvan geen sprake: "Als er gewroet moet worden heeft Petacchi het altijd lastig. Kirsipuu en ik reden onze eigen sprint. Van een coalitie is geen sprake. Dit is echt flauwekul. Iedereen wil Petacchi kloppen, maar op een faire manier."

Spelcomputerindustrie aan vooravond nieuw tijdperk

xippie had ons via de nieuws-submit te melden:

De liefhebbers van spelcomputers gaan een rumoerige periode tegemoet: aanstaande donderdag presenteert Microsoft officieel zijn nieuwste Xbox game-console op de Amerikaanse versie van de tv-zender MTV. De Europese introductie volgt één dag later. De concurrentie zal enkele dagen later zal volgen; Sony en Nintendo hebben beiden aangekondigd binnen enkele dagen daarna een preview te geven op de opvolgers van hun huidige consoles, de Playstation 2 respectievelijk Gamecube.

De aanstaande introductie van de Xbox 360, zoals de opvolger van de Xbox is genoemd, houdt de gemoederen al maanden bezig. Regelmatig doken er al foto's op (zie ook hier) waarvan werd beweerd dat deze de nieuwe Xbox lieten zien. De geruchtenmachine draait bovendien op volle toeren als het gaat om de veronderstelde specificaties omtrent processortypes, grafische chipsets en geheugen.

De gamerswereld heeft reikhalzend uitgekeken naar deze opvolgers. De wereldwijd bestverkopende console, de Playstation 2, stamt tenslotte alweer uit 2000 en daarmee liep de hardware van de huidige generatie spelcomputers meer en meer tegen de grenzen van z'n mogelijkheden aan, in vergelijking met bijvoorbeeld de pc-games industrie.

Meer gamers nieuws vind je uiteraard op onze FOK!Games site!

Xbox Live Arcade naar Europa

Xbox Live gebruikers in Amerika kunnen nu al zes maanden gebruik maken van Xbox Live Arcade en nu komt het ook naar Europa. Aan het eind van de maand zal deze functie beschikbaar komen voor dertien Europese landen en voor vier Aziatische landen.

Naast deze gebiedsuitbreiding heeft Microsoft ook een extra game toegevoegd aan de collectie en dat brengt het totaal nu op vijftien spellen. Het spel dat erbij komt is het spel Atomaders en later deze maand moeten daar ook nog Dino & Aliens en Orbz aan worden toegevoegd.

De totale lijst met spellen voor Xbox Live Arcade is op dit moment: Bejeweled, Super Collapse II, Namco Vintage Pack (wordt gerekend als één spel) , Ricochet Lost Worlds, Hardwood Solitaire, Dangerous Mines, Fuzzee Fever, Mutant Storm, Guardian, Alien Sky, Zuma, Astro Pop, Bankshot Billiards, Feeding Frenzy en dus de nieuwe Atomaders.

Hiddink wil Kezman nog niet terug

Trainer Guus Hiddink is geen voorstander van een snelle terugkeer van Mateja Kezman bij PSV.

In het programma Voetbal Insite zei Hiddink 'dat het hem niet verstandig leek als een speler die vier jaar bij PSV heeft gespeeld, na één jaar elders alweer zou terugkeren'. Eerder gaf Kezman aan dat hij het niet meer naar zijn heeft bij zijn huidige club Chelsea.

Kezman liet enkele weken geleden in een interview met het blad Voetbal International doorschemeren dat hij interesse had om terug te keren naar de Eindhovense club. In 2000 kwam de Servische spits naar PSV en in 122 competitiewedstrijden wist hij 105 maal te scoren voor de Brabanders.

Van der Vaart vertrekt bij Ajax

Rafael van der Vaart wil Ajax het eind van dit seizoen verlaten. Algemeen directeur Arie van der Eijden bevestigde dit op de telegraaf.nl.

"We weten dat hij niet wil bijtekenen en via zijn zaakwaarnemer heeft hij laten weten dat hij wil vertrekken". Van der Vaart en zijn zaakwaarnemer Sören Lerby hadden afgelopen zondag al een onderhoud met de Duitse club Hamburger SV.

Maandag zei van der Eijden dat er nog geen enkele club zich officieel had gemeld voor van der Vaart. "Ik weet via Lerby dat Van der Vaart dit weekeinde bij Hamburger SV is geweest. Daarover heeft hij me maandagochtend ingelicht. Die interesse is niet officieel. Er heeft bij Ajax tot op heden geen enkele club officieel of officieus interesse getoond voor Van der Vaart. We wachten voorlopig dus gewoon rustig af."

In 2000 debuteerde van der Vaart in het eerste van Ajax en in zijn eerste drie seizoenen groeide hij uit tot een van de beste spelers van ons land. Maar in die jaren kampte hij ook met een aantal enkelblessures waardoor hij veel wedstrijden moest missen.

De stijgende lijn in de carrière van de Amsterdammer sinds anderhalf jaar verdwenen. Hij werd onder trainer Ronald Koeman nog wel aanvoerder van Ajax, maar dezelfde trainer ontnam hem de aanvoerdersband toen Van der Vaart weigerde de linksbuitenrol te vervullen. Onder de nieuwe trainer Danny Blind lijkt de rol van Van der Vaart zelfs helemaal uitgespeeld. Van der Vaart werd aanvankelijk door Blind als wisselspeler gebruikt, en de laatste paar weken kwam van ver Vaart, door een kwetsuur aan zijn enkel, helemaal niet meer aan spelen toe.

Het Binnenhofklasje

"Juf Ingrid, ik moet heel nodig naar de wc!" schreeuwde kleine Geert vanuit achter in de klas. "Sinds wanneer steken we geen vinger meer op als we wat willen vragen?", snauwde juf Ingrid streng maar beleefd in de richting van Geert. "Sorry juf", verontschuldigde Geert zich. "Goed zo Geert, ga maar", sprak de juf na Geerts knieval. Geert stapte vanachter zijn tafeltje vandaan en werd gevolgd door twee mannen in pak. Geert mocht geen ogenblik alleen gelaten worden, hij werd namelijk nog al gepest. Jantje had ondertussen - zoals wel vaker - gebruik gemaakt van het feit dat juf Ingrid even niet op de rest van de Kamer kon letten. Driftig vouwde Jan van rode velletjes papier vliegtuigjes om ze vanaf links in de richting van Jan-Petertje te gooien. "Juffouw", klaagde het braafste jongentje uit de klas, "Jantje Marijnissen gooit met vliegtuigjes naar mij." De juf probeerde haar stem iets te verheffen en sprak: "Jij moet niet klikken Jan-Peter en Jan stopt daar onmiddellijk mee!" Jan borg de rest van zijn rode velletjes op in het socialistisch handboek en Jan-Peter verschool zich voor de juf achter zijn George W. Bush agenda.

Flinke schadevergoeding voor doden kat

Het baasje van een hond moet 45.000 dollar schadevergoeding betalen omdat de viervoeter de kat van de buurvrouw heeft vermoord. De man heeft voor de rechtbank in Seattle toegegeven dat hij meer had kunnen doen om te voorkomen dat de hond door een hek brak en de kat Yofi aanviel.

De vrouw krijgt 30.000 dollar voor de waarde van de kat en 15.000 voor emotionele schade. Volgens haar advocaat gaat het om de hoogste schadevergoeding die een Amerikaanse rechter ooit voor een huisdier heeft uitgekeerd.

Maradona vol lof over Rijkaard

Diego Mardona heeft de Nederlandse coach Frank Rijkaard geprezen. De oud-speler van Barcelona sprak tijdens een persconferentie in Madrid lovend over de coach.

"Ik denk dat Rijkaard prima werk heeft afgeleverd. Hij heeft een zeer uitgebalanceerde ploeg neergezet met een superspeler als Ronaldinho en een supertopscorer als Samuel Eto'o."

Maradona is in Spanje om oude vrienden op te zoeken en om Spaans voetbal te zien. Inmiddels is de Argentijn, naar eigen zeggen, 27 kilo afgevallen. In maart liet de 44-jarige Argentijn zijn maag verkleinen, hij woog toen 121 kilo. "Ik hoop 75 kilo te wegen want dat heb ik nodig voor mijn gezondheid, voor mijn kinderen, voor de mensen die van mij houden en voor mijzelf."

Tevens had hij het tijdens de persconferentie nog over zijn drugsgebruik."Ik ben er bovenop gekomen, maar ik ben nog niet genezen. Het is een constant gevecht. Ik hoop dat mensen begrijpen dat ik fouten heb gemaakt in mijn leven. De echte voorbeelden in het leven moeten ouders zijn en niet idolen".

Xbox 360 specs gelekt?

Slechts een paar dagen voor de launch van de Xbox op MTV zijn er specs gelekt van de Xbox 360. Het is niet de eerste keer dat details over de Xbox (al dan niet expres) gelekt zijn. Zo zijn er al sinds een paar dagen foto's te vinden van de Xbox 360. Of de gelekte specs een beetje in de richting van de waarheid komen zullen we zien op donderdag wanneer MTV de half-uur durende Xbox 360 special zal uitzenden.

2 types of Xbox Live:

Xbox Live Silver (no subscription required)
Xbox Live Gold (subscription benefits)

Features for Gold service
* Also for Silver
# Also for Offline

- Seamless transition to Xbox Live account from Xbox to Xbox 360
- Access to MMOs (additional fees may apply) *
- Free Xbox Live weekends *
- Multiplayer online gameplay
- Avatar for gamer profile * #
- Motto for gamer profile * #
- Personalized look for Xbox System Guide * #
- Offline achievments * #
- Online achievements *
- Access to other players' Gamer cards via Live *
- Cumulative gamer score * #
- Location/language profile * #
- Reputation *
- Enhanced matchmaking using above
- Skill level matchmaking
- Gameplay style profile (casual, competitive, etc.)
- Recent players list *
- Free and premium download game content *
- Free and premium downloadable movies, music, tv *
- Downloadable demos/trailers *
- Microtransactions *
- Custom playlist in every game * #
- Play music from portable devices * #
- View images from digital camera * #
- Strem media from Windows XP * #
- Interactive screen savers * #
- Track info for CDs * #
- Communication with voice, video or text *

Xbox 360 Hardware:
1. Support for DVD-video, DVD-Rom, DVD-R/RW, CD-DA, CD-Rom, CD-R, CD-RW, WMA CD, MP3 cd, JPEG photo CD
2. All games supported at 16: 9, 720p and 1080i, anti-aliasing
3. Customizable face plates to change appearance
4. 3 USB 2.0 ports
5. Support for 4 wireless controllers
6. Detachable 20GB drive
7. Wi-Fi ready

Custom IBM PowerPC-based CPU
- 3 symmetrical cores at 3.2 GHz each
- 2 hardware threads per core
- 1 VMX-128 vector unit per core
- 1 MB L2 cache

CPU Game Math Performance
- 9 billion dots per second

Custom ATI Graphics Processor
- 500 MHz
- 10 MB embedded DRAM
- 48-way parallel floating-point shader pipelines
- unified shader architecture

Memory
- 512 MB GDDR3 RAM
- 700 MHz DDR

Memory Bandwidth
- 22.4 GB/s memory interface bus bandwidth
- 256 GB/s memory bandwidth to EDRAM
- 21.6 GB/s frontside bus

Audio
- Mulitchannel surround sond output
- Supports 48khz 16-bit audio
- 320 independent decompression channels
- 32 bit processing
- 256+ audio channels

Op het forum kun je in dit topic mee discussiëren over de vele geruchten die om de Xbox 360 heen hangen.

Alcoholische woorden laten mannelijke lust stijgen

DvZ had ons (herschreven) via de nieuws-submit te melden:

Grappen in overvloed dat degene die naast je zit aan de bar steeds aantrekkelijker wordt naarmate je meer alcohol op hebt. Echter, uit Amerikaans onderzoek blijkt dat het nuttigen van alcoholische drank niet meer nodig is om iemand aantrekkelijker te vinden.

Onderzoekers van de Universiteit van Missouri-Columbia hebben namelijk uitgezocht dat mannelijke studenten vrouwen eerder aantrekkelijk vonden als ze werden blootgesteld aan alcoholische termen zoals 'bier', 'champagne' of 'schnaps'.
Hierbij moet gezegd worden dat de mannen niet eens wisten dat ze de woorden zagen, omdat de woorden slechts 40 milliseconden lang op een computerscherm werden getoond. Daarna werden ze onherkenbaar gemaakt.

De bevindingen borduren voort op 10 jaar onderzoek in "sociale perceptie", dat heeft aangetoond dat het gedrag van mensen sterker wordt beïnvloed door subtiele sociale prikkels dan men ooit zou hebben kunnen denken. "Zodra de prikkels zijn geactiveerd, kunnen ze een bedrieglijk effect hebben op het gedrag zonder dat men zich hiervan bewust is" aldus één van de onderzoekers.


:P

God of War (import)

Spelontwikkelaars proberen meestal een zo origineel mogelijke setting voor hun game te bedenken. Hebben ze een wereld bedacht dan moet deze ook nog worden gevuld door uitdagende NPC\'s en monsters. Soms slagen ze hierin, maar vaak ook niet en dan zijn we als gamers gebonden aan standaard lava- en winterlevels bevolkt door trollen en zombies. Het is eigenlijk verbazingwekkend dat ontwikkelaars niet vaker teruggrijpen naar bestaande verhalen, mythes of geschiedenis zoals Sony Computer Entertainment America (SCEA) heeft gedaan met God of War.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1049
special
VrijMiBabes #175 (not very sfw!)
review
Remnant II
special
Random Pics van de Dag #1048
review
Payday 3
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
©FOK.nl e.a.