Witte Huis en Capitool ontruimd na terreuralarm

In Washington zijn het Witte Huis en het Capitool ontruimd vanwege een terreuralarm. Volgens twee senatoren vond de ontruiming plaats na een melding over een vliegtuig dat ÚÚn tot twee minuten verwijderd was van het congresgebouw. Gevechtsvliegtuigen zouden het toestel hebben onderschept en inmiddels is het sein veilig gegeven.

Vice-president Dick Cheney werd tijdelijk naar een veilige plek overgebracht. Getuigen melden dat een colonne auto's plotsklaps van het Witte Huis vertrok. Opgewonden leden van de Amerikaanse geheime dienst probeerden ondertussen met spoed iedereen uit de gebouwencomplexen te krijgen. President George Bush was niet in Washington, hij zou in de staat Maryland bezig zijn geweest met een fietstocht.

Update 18.38 uur
Inmiddels is duidelijk geworden dat een Cessna-toestel de verboden vliegzone boven Washington was binnengedrongen. Voormalig CNN-verslaggever Bernard Shaw, die op korte afstand van het Capitool woont, zei dat Amerikaanse F16's twee lichtkogels afvuurden. Het toestel werd gedwongen op een veilige plaats te landen, en de piloot is gearresteerd.

Het Capitool in Washington
Het Capitool, de zetel van de Amerikaanse volkvertegenwoordiging

-
Met dank aan een snelle submit van IEspresso!