Cabaret laat Jack Spijkerman vallen

Jack Spijkerman zal het bij zijn nieuwe werkgever 'Tien' moeten stellen zonder het cabaret van zijn VARA-programma 'Kopspijkers'. Dat zegt cabaretier Erik van Muiswinkel. Volgens hem haakt Spijkermans vaste assistent Bert Visscher zeker af en zal de rest van het team zeer waarschijnlijk ook volgen. "Jack heeft ons overvallen met zijn overstap. De sfeer is nu zeker niet: we gaan eens lekker met z'n allen onze schouders zetten onder zijn nieuwe tv-programma. Ik denk dat hij zich daarop heeft verkeken."

Spijkerman wil alleen kwijt dat hij nog met iedereen in gesprek is. "Ik hoop dat iedereen meegaat. Of dat ook gebeurt, vind ik moeilijk in te schatten."

Van Muiswinkel en Visscher moeten niks hebben van John de Mol. "De wijze waarop De Mol de afgelopen maanden met zijn miljoenen overal de krenten uit de pap heeft weggekocht, vind ik niet bepaald sympathiek", zo zegt Van Muiswinkel. Bert Visscher gruwt van "de Van de Endetjes en De Molletjes. Ik heb geen enkele lust en zin om voor dat soort lieden te werken. Die gaan liefdeloos om met tv."

Peter Heerschop, Spijkermans andere assistent, was niet bereikbaar voor commentaar.