'Amsterdam muziekhoofdstad van Europa'

Icoon Muziek nieuwsAmsterdam moet in de toekomst de Europese hoofdstad worden als het gaat om dans- en muziekevenementen. Dat zegt althans Henk Markering, directeur van de Amsterdam ArenA en tevens voorzitter van de Stichting Promotie ArenA Boulevard (SPAB).

In een gesprek met De Telegraaf geeft Markering aan dat in zijn visie de Arena Boulevard het epicentrum zal zijn van alle activiteiten. Ook de in het Arena-gebied gelegen Heineken Music Hall, de Pepsi Stage en de nog te bouwen Music Dome worden in de plannen betrokken. Meer optredens van wereldsterren in Amsterdam zullen uiteindelijk tot meer toeristen leiden. Vanuit landen als Duitsland, Spanje en ItaliŽ moeten dan dagtrips voor concertbezoekers worden georganiseerd.

Nu is het nog zo dat grote artiesten verscheidene steden in Europa aandoen voor concerten, in het nieuwe concept zullen deze dan voor een langere tijd in Amsterdam concerten verzorgen. "Nu komen artiesten voor ťťn of twee optredens naar de ArenA, maar wij willen kijken of het mogelijk is een wereldartiest hier bijvoorbeeld een maand te laten optreden, zodat de zangers, groepen of events zelf niet heel Europa door hoeven door te reizen", aldus Markering.


De Amsterdam ArenA