Twee personen vast na Cessna-incident Washington

Cessna WashingtonEen piloot en een leerling-piloot zijn gearresteerd nadat de Cessna waarin ze vlogen vandaag voor een terreuralarm in Washington zorgde. Het vliegtuig was in de verboden zone boven de stad gekomen, waarop het Witte Huis en het Capitool direct ontruimd werden.

"Ren, dit is geen grap, verlaat het gebouw", had een geheim agent naar een verslaggever in het Capitool geroepen toen het vliegtuig naderde. Senatoren en toeristen werden met spoed naar buiten gemaand, toen bekend werd dat een onbekend toestel op ÚÚn a twee minuten van de regeringsgebouwen verwijderd was. In het Witte Huis moesten onder andere Laura Bush, bezoekster Nancy Reagan en vice-president Dick Cheney worden geŰvacueerd. President George Bush was niet in Washington.

De arrestanten, Jim Sheaffer en Troy Martin, waren in Smoketown (Pennsylvania) opgestegen en onderweg naar een vliegshow in de staat North Carolina. Het is niet bekend wat ze in de verboden vliegzone boven Washington deden. John Henderson, net als het tweetal lid van de Vintage Aero Club uit Pennsylvania, gelooft niet dat Sheaffer en Martin kwaad van zins waren. Ook federale ambtenaren gaan er vooralsnog vanuit dat er geen serieuze dreiging was.