De Solex komt terug

xippie en spookymanus hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De nog altijd populaire fiets met motor, de Solex, komt terug. Volgende maand rollen de eerste exemplaren van de band in de fabrieken van de Franse producent Mopex. Het zal nog minstens een jaar duren voordat de Solex in Nederland te koop is. De Solex was een hit in de jaren vijftig en zestig.

Mopex mag het product om juridische redenen niet Solex noemen. De nieuwe naam zal Black'n Roll worden. De Black'n Roll zal alle kenmerken van de historische tweewieler hebben. Zwart, het kleine motorblok onder het stuur met de typische 'Solex overbrenging' en de wat brede banden.

De maximumsnelheid is ongeveer 35 kilometer per uur, dit is de reden waarom de introductie in Nederland nog even op zich laat wachten. Met deze snelheid gaat de Black'n Roll te snel voor op het fietspad. Op de weg rijden betekent dat er een helm gedragen moet worden, terwijl voor veel fans het niet dragen van de helm nu net één van de charmes was. Mopex is daarom druk bezig om toestemming te krijgen voor een variant die minder hard gaat en daardoor wel op het fietspad mag.

De broers Van Gestel uit Eindhoven, de importeurs van de nieuwe Black'n Roll, verwachten dat ze in het voorjaar van 2006 kunnen beginnen met de verkoop.