F1: Doornbos racet mogelijk in 2006

Midland F1, de renstal die dit seizoen nog deelneemt onder de naam Jordan/Midand F1, heeft vrijdagtestcourreur Robert Doornbos in Barcelona een concept-contract aangeboden om voor dit team in 2006 Grand Prix' te rijden.

Het team, begin dit jaar door Eddie Jordan verkocht aan de Russisch-Canadese miljardair Alex Shnaider, is erg onder de indruk geraakt van de kwaliteiten van de 23-jarige Nederlander, die tijdens de vrijdagtesten voorafgaande aan het raceweekenden zijn racende teamgenoten vaak te snel af is.

Marco Zecchi, de manager van Robert, spreekt van "een mooi aanbod". Over de precieze inhoud van het aanbod houden alle partijen zich nog stil, wel is duidelijk dat het gaat om een concept-contract voor plek als Grand Prix-coureur voor 2006. Jordan-directeur Colin Kolles, de huidige teambaas: "We willen dat Robert in 2006 Grand Prix' gaat rijden. Hij is plan A èn plan B. Hij doet zijn werk goed. Maar het is nog te delicaat om verder op dit onderwerp in te gaan."

Zecchi is vooral te spreken over het vroege tijdstip van het aanbod, wat er volgens hem op wijst dat Midland F1 Doornbos' capaciteiten en ambities zeer serieus neemt. Doornbos zou volgend jaar mogelijk zijn huidige teamgenoot, de eveneens verrassend presterende Narain Karthikeyan, naast zich kunnen krijgen.

Meer Formule 1 nieuws vind je uiteraard ook op onze FOK!F1-Manager.