FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 juni 2003

Bridgestone niet blij met kritiek Schumacher

Bridgestone, de bandenleverancier van Ferrari ontkent uitspraken van Michael Schumacher dat zij ervoor verantwoordelijk zou zijn dat de wereldkampioen de race in Monaco niet heeft kunnen winnen.

Schumacher startte de race op Monte Carlo vanaf de vijfde plaats en kwam als derde over de finish. Hij moest de als derde gestartte uiteindelijke winnaar Juan Pablo Montoya en de als tweede gestartte Kimi Räikkönen voor laten gaan.

"Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de wagen ligt. Onder deze omstandigheden denk ik dat het redelijk is om te zeggen dat de banden het de voorbije dagen niet erg goed deden", klaagde Schumacher.

De Duitser was helemaal niet tevreden over het tweede setje banden. Ook teambaas Jean Todt was ontevreden over de combinatie auto-banden.

Michelin, de andere bandenleverancier, nam de eerste twee plaatsen in, en tevens 6 van de eerste 8. Toch is technisch directeur van Bridgestone Hisao Suganuma van mening dat de banden het goed hebben gedaan. Hij vindt dat de oorzaak in een verschil van strategie gezocht moet worden. Ook ziet hij een derde plaats als een goed resultaat, gezien dat Ferrari verder naar achteren stond dan normaal en er in Monaco vrijwel niet ingehaald kan worden.

Tegen het eind van de race wist Schumacher het gat met de kop van 10 seconden tot 1.1 seconden terug te brengen, doordat hij een lege baan had.

"Michael was werkelijk in staat hard te pushen en pakte meer dan een halve seconde per ronde in de laatste stadia van de race, dat was een goede prestatie," aldus Suganuma. "Gezien de conditie van de banden na de race leken ze het ook goed te hebben gehouden waar we erg tevreden over zijn."

Noodweer slaat vooral in oosten toe

De waarschuwing die het KNMI eerder vandaag deed voor zwaar onweer, is niet misplaatst geweest. Het noodweer heeft vooral in het oosten van ons land voor grote overlast gezorgd. Daarbij vielen forse hoeveelheden regenwater.

In sommige plaatsen viel meer dan 100 millimeter regen. Straten en kelders liepen onder en bomen waaiden om. Getroffen werden onder meer Helmond, Zutphen en Kampen.

Het treinverkeer ondervond hinder van blikseminslag en omgevallen bomen, vooral rondom Zutphen. Het noodweer trekt later in de avond weg.

Westelijk Nederland kende amper tot geen overlast. Op veel plekken regende het niet of nauwelijks.

Hirsi Ali dreigt uit de VVD te stappen

VVD Tweede kamerlid Ayaan Hirsi Ali zegt in een vraaggesprek met het NRC Handelsblad uit de VVD-fractie te stappen wanneer niet zij, maar een ander het woordvoerderschap over integratie en emancipatie krijgt. Hirsi Ali wijst erop dat zij maar liefst 30.000 voorkeurstemmen heeft gekregen en dat het daarom kiezersbedrog is, als zij over deze zaken haar mond moet houden. ''Het Nederlandse volk is mijn werkgever, niet de VVD''.

Hirsi Ali is in botsing gekomen met de nieuwe fractievoorzitter van de VVD, Jozias van Aartsen. Volgens hem is het niet zeker dat zij de gewenste portefeuille krijgt.

De van oorsprong Somalische politicologe stapte voor de verkiezingen over van de PvdA naar de VVD. Als ze uit de fractie stap zal ze een éénmansfractie gaan vormen. In dat geval houdt de coalitie nog een meerderheid van 2 zetels.

Zuivering islam

Afgelopen zaterdag zei Hirsi Ali nog in een tv-interview bij de NCRV dat moslims in Nederland afstand moeten nemen van eeuwenoude voorschriften die leiden tot onderdrukking van de vrouw. Zij moeten inzien dat ''er hele lelijke dingen in onze cultuur zitten.''

Hoewel ze zelf zei geen belijdend moslim meer te zijn, meent Hirsi Ali dat er heel veel ''mooie dingen'' in de islam zitten. Niet alles leidt volgens haar tot geweld en gruweldaden. Ze dringt aan op zuivering van negatieve elementen. De islam kan daardoor een menselijk gezicht krijgen: ''Grijp die kans nu, laat het zien!''.

Antarctica was vroeger warm

Wetenschappers hebben op Antarctica een fossiel van een vlieg gevonden. Dit wijst er op dat Antarctica ooit een bewoonbaar klimaat had. Dit heeft het wetenschappelijk magazine Nature gemeld. Voor Entomoloog Christian Thompson van de Smithsonian Institution's Museum of Natural History was het een "Eureka" moment. Hij zegt dat deze ondekking tot vragen leidt die verder gaan dan de aanwezigheid van deze insecten op het zuidelijk halfrond. "Het is nu een feit dat het veel warmer geweest moet zijn op Antarctica", zegt hij.

De vondst door geoloog Allan Ashworth kan een geheel nieuw licht brengen op de flora en fauna van Antarctica. De vlieg, van de Cylorrhapha familie, zijn zogenaamde "hogere vliegen", waar de normale huisvlieg ook onder valt. Deze kan alleen overleven bij een gematigd klimaat. Ashworth trof de vlieg aan toen hij stenen die hij op de Beardmore Glacier op Antarctica verzameld had bestudeerde.

Heus Ezelmuseum zal deuren openen in Exloo

dEj@vU en pven hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Exloo (Drenthe) zal in het pinksterweekend een Nationaal Ezelmuseum geopend worden. De initiatiefnemer, J. van Turnhout, hoopt met het museum wat meer begrip te kweken voor het sympathieke hoefdier. "Het is, in tegenstelling tot wat de volkswijsheid stelt, een ontzettend intelligent dier. De ezel is alleen continu op zijn hoede. Dat kun je koppigheid noemen, maar ook wijsheid. Ik denk dat veel mensen een hoop van de ezel kunnen leren."

Het museum stelt duizenden beeldjes, afbeeldingen, documenten en wetenswaardigheden over ezels tentoon. De beeldjes komen onder meer uit Indonesië, Spanje en India. Verder zijn er ook verschillende pluchen ezels te zien, zoals bijvoorbeeld het speelgoeddier dat gebruikt werd voor een beroemde Amerikaanse reclame voor parketvloeren. Ook bevat de collectie van het museum een ongeboren ezel op sterk water.

De initiatiefnemer hoopt dat minimaal 20.000 mensen dit jaar een bezoekje aan het Ezelmuseum zullen brengen. Het museum zal nog uitbreiden met onder meer een kinderhoek, waar jonge kinderen op speelse wijze met de ezel kennis kunnen maken. Ook zullen er op den duur wellicht levende ezels bij het museum komen.

Landelijke intocht Sinterklaas in Zwolle

Sinterklaas komt dit jaar aan in Zwolle. Dat heeft de NPS, die de landelijke intocht op televisie uitzendt, maandag bevestigd. Welke avonturen hij en zijn Pieten voor de intocht mee zullen maken en hoe het programma er voor de rest uitziet is nog niet bekend.

De gemeente Zwolle is blij met de intocht. De NPS was vooral enthousiast over de combinatie van historische en moderne gebouwen in Zwolle. De goedheiligman zal waarschijnlijk aanmeren voor het moderne winkel- en appartementencomplex Maagjesbolwerk in het centrum van de stad.

Consumentenbond: helpdesks blijven slecht

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de helpdesks van de Nederlandse internetaanbieder 'onverminderd slecht' blijven. De bond meent dat de meeste providers maar aanprutsen.

Casema en Chello vormen, volgens de Consumentenbond, het grootste probleem: meer dan 60 procent van de gebruikers is ontevreden. Er werd vooral veel geklaagd over de bereikbaarheid van de helpdesks.

Ook de helpdesks van Tiscali en Planet Internet scoorden laag op het onderdeel 'bereikbaarheid'. Ruim de helft van de abonnees van deze vier providers staan meer dan een kwartier in de wacht, voordat ze geholpen worden bij de helpdesk.

Helpdesks van drie providers kregen de beoordeling '(zeer) goed': XS4ALL, Freeler en Multikabel. "Bij die laatste zien we een duidelijke stijgende lijn over de afgelopen jaren. Het kan dus wel", aldus de Consumentenbond.

Klachten via e-mail werden het best verwerkt door Multikabel en XS4ALL, die beide een oplossingspercentage van rond de 80% haalden. Kabelfoon en Tiscali hadden een percentage van 40% en eindigden daarmee onderaan.

Lijk in kanaal is van 27-jarige man

Het lijk dat verleden week in stukken bij het Limburgse Holtum in het Julianakanaal werd gevonden is van een 27- jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat heeft het Nederlands Forensisch Instituut door middel van sectie op een gedeelte van het lichaam vastgesteld. Over de doodsoorzaak is er nog niets bekend.

Delen van hetg lichaam werden op meerdere plaatsen aangetroffen. Naar andere lichaamsdelen wordt in het kanaal nog gezocht.

Met dank aan Weet_ik_veel voor de tip!

'Margarita gaf zelf toestemming voor overboeking'

De overboeking van 100.000 dollar naar de vader van Prinses Margarita gebeurde in opdracht van de prinses zelf. Dat zei de advocaat van de bank MeesPierson vandaag voor de rechtbank in Amsterdam. Daar diende het kort geding dat door Margarita tegen de bank is aangespannen.

Volgens de prinses is het geld in 1998 zonder haar toestemming van haar rekening afgehaald. Ze wil dan ook schadeloos worden gesteld. Volgens de bank heeft Margarita echter mondeling toestemming gegeven voor de transactie, nadat haar broer en zus hadden overlegd met de bank.

Volgens de advocaat van Margarita, die namens zijn cliënt bijna 74.000 euro aan schadevergoeding eist, ondersteunde de prinses samen met de andere kinderen haar vader Carlos Hugo de Bourbon de Parme op financiëel gebied. Ze maakte maandelijks 250 gulden over, maar ze wilde wel persé zelf bepalen hoeveel geld zij aan haar vader besteedde.

Studenten mogelijk uitwonende beurs kwijt

McGuyver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor ruim drieduizend studenten in Nederland dreigen financiële consequenties na een controle van de IB Groep op hun woonstatus. De studenten hadden zich aangemeld als uitwonende student, maar bij controle bij de gemeente kon dat niet worden bevestigd. Dat heeft de IB Groep gezegd.

De 3100 studenten krijgen nu mogelijk een verlaging naar een beurs voor thuiswonende studenten, wat hen 140 euro per maand scheelt. De IB Groep vergeleek de gegevens van 100.000 eerstejaars studenten met de gemeentelijke administraties. Daaruit bleek dat sommige studenten helemaal niet stonden ingeschreven, terwijl anderen bij de gemeente op een ander adres stonden ingeschreven dan in de gegevens van de IB Groep stond.

De studenten hebben allemaal een brief gekregen waarin staat dat de adressen van de IB Groep en de gemeente voor 1 juli in overeenstemming moeten zijn. Slagen zij hier niet in dan worden zij op hun beurs gekort. De IB Groep heeft overigens al eerder adressen van studenten uit de eigen administratie vergeleken met die van de gemeenten, maar daar werden nog nooit consequenties aan verbonden.

Krezip boegbeeld voor nieuw mobieltje

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Finse telefoonfabrikant Nokia heeft een contract gesloten met Warner Music International (WMI), om hun nieuwe muziektelefoon, de Nokia 3300, te promoten. De Nederlandse rockband Krezip zal een grote rol in de promotiecampagne spelen.

Op de geheugenkaart die bij de telefoon geleverd wordt, zullen enkele fragmenten van muzieknummers van Krezip staan. Ook kan de gebruiker één van de Krezip-hits instellen als ringtone.

Verder krijgen kopers van de muziektelefoon een cd-rom met nog twee complete muzieknummers van de band.

Krezip wordt door Nokia omschreven als 'één van de grootste opkomende acts in Nederland'. Ook de Britse band 'A' en 'Harry' zullen een rol spelen in de campagne.

Nokia hoopt met door de samenwerking met WMI een nieuwe manier te hebben gevonden om consumenten op legale wijze kennis te laten maken met opkomende muziektalenten.

CIDI: 'AEL in rijtje Hezbollah en Hamas'

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de oproep tot een boycot van Israël en Israëlische producten heeft de Arabische Europese Liga Nederland (AEL-NL) zich geschaard in het rijtje van de radicale islamitische organisaties als Hezbollah en Hamas. Dat beweert Ronny Naftaniël, directeur van het Cidi (Centrum voor Informatie en Documentatie Israël).

Nafaniël noemt het schandelijk en ook eenzijdig van de AEL, om Israël als de kwade genius te zien voor de problemen in het Midden-Oosten. Volgens Naftaniël is het terrorisme een heel belangrijke oorzaak. De oproep tot een boycot van Israël komt bovenop het programmapunt van de AEL dat de ''zionistische entiteit'' ontmanteld moet worden. (De AEL omschrijft Israel meestal als zionistische entiteit)

Naftaniël spreekt verder van illusiepolitiek van de AEL-NL: ,,Alsof die vijftig tot zestig jonge moslims, die het congres bijwoonden, dit zouden kunnen bewerkstelligen''

Marmouch blijft AEL bestuurder

Op het oprichtingscongres van de AEL Nederland is gisteren besloten dat bestuurlid Nabil Marmouch, die in de cel zit op onder meer verdenking van handel in gestolen computers en beroving, aan mag blijven als bestuurslid.

Volgens waarnemend voorzitter Dyab Abou Jahjah heeft de arrestatie van Marmouch een 'politiek element' ,,Dit riekt naar misbruik van macht.'' Ook als Marmouch schuldig wordt bevonden, mag hij bestuurder blijven, maakte Jahjah duidelijk. Wie zich tijdens zijn lidmaatschap van de AEL aan criminaliteit schuldig maakt, wordt uitgesloten. Maar mensen die hun misdaden hebben begaan voordat ze lid werden, zijn welkom. ,,Wij geloven als moslims in een tweede kans.''

Tevens besloot het congres dat alleen Arabieren en moslims lid mogen worden van de AEL-NL. Wie geen moslim of Arabier is, kan geen volwaardig lid worden maar slechts 'steunlid' zonder stemrecht.

Pleziertochtje Pakistaanse familie wordt drama

bierfanaatje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wat een leuk tochtje moest worden is voor een Pakistaanse familie geëindigd in een drama. Zeker 27 leden van de familie, waaronder zestien kinderen, zijn zondag verdronken toen hun boot zonk. Dat melden reddingswerkers.

De familie was met de boot op weg naar een populair recreatieoord om daar te picknicken. Op het Keenjharmeer zonk het overbelaste bootje echter toen het opeens hard ging waaien. De groep was toen nog zes kilometer van de vaste wal verwijderd.

Muurwandelen met 'gekkotape'

josti had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wetenschappers hebben een speciaal soort tape ontwikkeld, waarmee mensen in de toekomst tegen wanden op kunnen lopen of aan een plafond kunnen hangen. Daarmee zou de mens het voorbeeld van de gekko kunnen volgen.

Jaren was onbekend hoe de gekko ondersteboven kon lopen. Nog maar enkele jaren geleden werd ontdekt hoe de hagedisachtige dat voor elkaar krijgt, zonder zuignappen onder de poten. Het dier beschikt namelijk over haartjes onder zijn zolen. En niet tientallen, maar miljoenen. En elk haartje heeft weer pakweg duizend uitlopertjes.

Door die grote hoeveelheden zijn de vanderwaalskrachten - de krachten die moleculen onderling op elkaar uitoefenen - niet meer te verwaarlozen. Hoewel de krachten tussen één haaruitlopertje en bijvoorbeeld een muur klein zijn, gaan ze met miljoenen van die verbindingen wel degelijk meetellen. Daardoor kan een 150 gram zware gekko een trekkracht kan weerstaan van maximaal veertig kilo.

Wetenschappers gingen aan de slag met het ontwikkelen van tape en zijn daar nu in geslaagd. De tape die er nu is heeft echter nog wat nadelen. Zo kan het bijvoorbeeld niet te vaak worden losgetrokken omdat het dan zijn kracht verliest. Wel kan het, wanneer de handpalmen bedekt zouden zijn, al een mens dragen.

'Tegen de muren opvliegen' kan overigens nog niet meteen, daarvoor moet er eerst meer tape worden gemaakt. Momenteel is er slechts één vierkante centimeter beschikbaar.

Wormholes creeëren stapje dichterbij

Wetenschappers van de Victoria University van Wellington, Nieuw Zeeland hebben berekend dat het creeëren van een worm-hole zeer eenvoudig is, als slechts een zeer kleine hoeveelheid exotische-materie gecreeërd kan worden. Wormholes zijn hypothetische tunnels waardoor men naar verre gebieden in de ruimte kan transporteren, zonder daadwerkelijk te reizen. Einsteins algemene relativiteitstheorie staat deze hypothese toe. Dit schrijft het wetenschappelijk magazine Nature vandaag.

Het team van wetenschappers, geleid door professor Matt Visser zegt dat kwantum-fluctuaties (quantum-fluctuations) de sleutel tot het verkrijgen van exotische-materie (exotic matter) is. In het vacuüm van lege ruimte verschijnen en verdwijnen continu subatomaire kernpartikels en hun bijbehorende anti-kernpartikels. Als dit proces tijdelijk onderdrukt kan worden, zal er exotische-materie ontstaan. Wetenschappers zijn nog bezig met uit te vinden hoe men dit proces tijdelijk kan onderdrukken, maar Visser en zijn collega's zeggen dat volgens berekeningen die met de nieuwe kennis van de afgelopen jaren verkregen is, er oneindig weinig exotische materie nodig is om een wormhole te creeëren die instant-travelling naar waar in het universum mogelijk maakt.

Theoretisch is het mogelijk, maar voorlopig blijft dit nog wetenschappelijke fictie, omdat de huidige technologie het nog niet mogelijk maakt exotische materie te creeëren.

Adviesorgaan NND wil alle coffeeshops sluiten

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als het aan het Nationaal Netwerk Drugsexpertise ligt, gaan alle coffeeshops dicht. En het nieuw in te voeren rookverbod is daar volgens het Netwerk een uitgelezen kans voor. Cannabis zou in plaats van in de coffeeshop te koop moeten zijn in een beperkt aantal afhaalcentra en bestaande tabakswinkels.

Het Nationaal Netwerk Drugsexpertise is een samenwerkingsverband van onder meer drugsexperts van alle politiekorpsen. Het adviesorgaan van de Raad van Hoofdcommissarissen wil na 27 jaar gedoogbeleid een nieuwe uitzonderingspositie voor coffeehops voorkomen. "Je ziet nu al dat koffieshopeigenaren van alles proberen om onder het rookverbod uit te komen", zegt inspecteur van politie J. de Vlieger namens het NND.

Het rookverbod gaat op 1 januari 2004 in, maar de horeca krijgt twee jaar uitstel. Voor coffeeshops geldt dat niet. Met het inrichten van afhaalpunten kunnen cannabis volgens het Netwerk uit de criminele sfeer worden gehaald. "Waarom tussen de rookwaar bij de sigarenboer niet ook kiezen uit zestig of zeventig soorten wiet", zegt De Vlieger. Zo kan volgens hem een eind worden gemaakt aan de 'achterdeurproblematiek'.

De sluiting van de coffeeshops zou ook beter zijn voor de volksgezondheid. Nu is er volgens het NND helemaal geen zicht op de kwaliteit en sterkte van cannabis die in de shops wordt verkocht.

'Verkeerde man' in Eerste Kamer door fout provincie

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een fout van de provincie Noord-Holland is er een verkeerde persoon op de enige zetel van de Onafhanklijke Senaatsfractie (OSF) in de Eerste Kamer gekomen. De uitslag werd fout doorgegeven, waardoor nu niet A. Zinken recht heeft op de plaats, maar H. ten Hoeve.

Dat heeft een woordvoerder van de provincie Noord-Holland maandag bevestigd. De Provinciale Statenleden kozen vorige week maandag de leden voor de Eerste Kamer.

Winnaars Astrojax!

De afgelopen week maakte je op Fok! kans op een coole Astrojax. Het goede antwoord op de vraag hoeveel trucs er op de CD-Rom stonden moest zijn: meer dan 30 (30+). Er werd namelijk geen exact aantal opgegeven. Uit de meer dan 350 goede inzendingen zijn de winnaars geworden:



Disher
Maiar
NeXoR88
jUST_dRe
sineloco


Gefeliciteerd! De Astrojax Saturn met flashy lights komt deze week nog naar jullie toe.

Vergeet vooral niet mee te doen met de prijsvraag van deze week. Je kan namelijk een paar geheel door jou zelf ontworpen schoenen winnen! Kijk snel hier.

Cafébezoekers Laren spelen politiemannetje

greatgonzo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep cafébezoekers heeft vrijdagavond in het Gelderse Laren de tijd van hun leven gehad. Ze vonden een koffertje met politiespullen op straat en hun 'droom' kwam uit. Ze konden politiemannetje gaan spelen.

Als de groep het koffertje rond 11 uur 's avonds aantreft en opent, blijken daar onder andere blaaspijpjes in te zitten. Het is het koffertje dat ook wordt gebruikt bij drankcontroles en dat lijkt de jongeren wel wat. Maar ja, waar halen ze de politiekleding weg om het ook echt te laten lijken?

Eén van hen komt met het antwoord: hij heeft nog een reflecterend oranje hesje thuis. Het spel begint en tot hun eigen verbazing lukt het ook nog. Diverse automobilisten stoppen. Maar na een tijdje is de lol ervan af. Als er zoveel mensen stoppen, dan lijkt het verdacht veel op werken. En dat is nu op dat tijdstip net niet de bedoeling. Dus duiken ze het café weer in.

Een woordvoerder van de politie bevestigde gisteren dat er een koffertje wordt vermist. Hij kon wel lachen om datgene wat ermee gebeurt is en gaat er vanuit dat het koffertje vandaag weer terugkomt.

Onderzoek naar rol politie in zaak-Pieper

Het Openbaar Ministerie is een onderzoek gestart naar de manier waarop de politie heeft gehandeld rond de steekpartij bij het huis van oud-Philips-topman Roel Pieper, waarbij zijn vrouw zaterdagochtend zwaargewond raakte.

De daad werd gepleegd door een verwarde man, die enkele dagen daarvoor ook al in de tuin van het echtpaar was geweest. Toen verliet de man het erf op aandringen van Pieper, die daarna de politie over het voorval inlichtte. Volgens de familie heeft de politie hier niet genoeg mee gedaan.

Volgens de persofficier van het parket heeft de politie haar werk wel degelijk goed gedaan en is de klacht in behandeling genomen. Er zal nu eerst een intern onderzoek gestart worden om te kijken in hoeverre de politie inderdaad juist met de klacht is omgegaan.

FC Utrecht verovert Amstel Cup

Aan het eind van het seizoen was er nog een prijs te verdelen, FC Utrecht veroverde de Amstel Cup ten koste van Feyenoord, 4-1.

FC Utrecht schoot met de zege haar frustratie van verleden jaar van zich af. De ploeg was er op gebrand te winnen en deed dat ook, in een matig duel weliswaar. Tegenstander Feyenoord kon het in de eigen Kuip niet waarmaken.
Door het ontbreken van de geblesseerde Kees van Wonderen was de achterste linie van de Rotterdammers pover. Het aanvalsspel van de ploeg was weinig verrassend, maar FC Utrecht leek in de beginfase toch onder druk te kunnen worden gezet. De Utrechters kwamen er spaarzaam uit. Na een halfuur floot scheidsrechter Ruud Bossen onterecht voor buitenspel van Dirk Kuijt, die met Gluscevic aan zijn zijde onbedreigd op doel leek af te gaan. Mogelijk maakte dit krachten los bij de Utrechters want uit een afgeslagen corner schoot Jean-Paul de Jong de 1-0 voorsprong voor Utrecht op het bord.
In de tweede helft probeerde Feyenoord de wedstrijd te keren, maar het was verrassend weer Utrecht dat scoorde. Igor Gluscevic tekende voor de tweede treffer. Amper van de schrik bekomen werd Feyenoord op een 3-0 achterstand gezet door wederom Gluscevic, na een aanval waarbij Vreven buitenspel stond. Feyenoord ging op zoek naar een goal. Bonaventure Kalou scoorde een kwartier later de 3-1, met een fraaie schuiver. Scheidsrechter Bossen had het vervolgens moeilijk. Paul Bosvelt mocht na een betwiste strafschopsituatie vertrekken wegens aanmerking op de leiding. Pierre van Hooijdonk moest frustratie kwijt, voor een onbesuisde overtreding kreeg de aanvaller slechts geel. Feyenoord kon geen vuist meer maken en het was Kuijt die met een solo nog een duit in het zakje deed, tegen zijn aanstaand werkgever, 4-1.


FC Utrecht - Feyenoord (4-1)
39' Jean-Paul de Jong 1-0
49' Igor Gluscevic 2-0
56' Igor Gluscevic 3-0
72' Bonaventure Kalou 3-1
84' Dirk Kuijt 4-1

Rood: Bosvelt (Fey)
Geel: De Jong (Utr), Emerton (Fey), Van Hooijdonk (Fey)
Toeschouwers: 42000

Man belegt lijk moslim met bacon

Een ziekenhuis in Londen heeft een medewerker van het mortuarium tijdelijk geschorst op verdenking van het ontheiligen van een lichaam. In het mortuarium was een overleden moslimvrouw aangetroffen met plakken bacon op het lichaam. In het moslimgeloof is het strikt verboden varkensvlees te eten of aan te raken.

De politie heeft inmiddels bij een huiszoeking 2000 foto's aangetroffen, waarop dode mensen zijn te zien. De foto's zijn waarschijnlijk in de afgelopen tien jaar in het mortuarium gemaakt. Ze werden gevonden bij een 53-jarige man, die werd verdacht van diefstal uit het mortuarium.

Ook heeft Scotland Yard inmiddels een ander geval van ontheiliging ontdekt. Een blanke vrouw werd in 1996 in het mortuarium aangetroffen met pennestrepen op haar lichaam. Op de foto's, waarvan de gefotografeerde lijken varieerden in geslacht, leeftijd en afkomst, zijn echter geen ontheiligde lichamen te zien. Er wordt momenteel dan ook nog geen verband gelegd tussen de vier misdaden.

Gaarne de 'lollige' reacties achterwege laten

"Dankzij Villeneuve werd Kimi slechts tweede

Ron Dennis, teambaas bij McLaren, heeft weer eens van zich laten horen. Volgens de Brit heeft Jacques Villeneuve ervoor gezorgd dat Kimi Räikkönen slechts tweede is geworden.

Ron Dennis staat bekend om zijn gepeperde uitspraken, ook dit maal liegen zijn woorden er niet om.

"Ik ben teleurgesteld. Ik denk dat Jacques Villeneuve heel langzaam was toen hij Kimi moest laten passeren op een moment dat doorslaggevend was voor de race. Eerst werd er een ronde lang niet met blauwe vlaggen gezwaaid. Daarna negeerede hij die nog enkele bochten en dat heeft ons echt de zege gekost. Ik denk in ieder geval dat alle kansen op een overwinning op dat moment verkeken waren."

"Als hij niet was opgehouden, dan was hij na zijn volgende pitstop voor Montoya gekomen," aldus de teleurgestelde Dennis. Gewoon inhalen is moeilijk op het stratencircuit. "Het is Monaco en het is frustrerend."

Over David Coulthard kon Dennis kort zijn: "Die is teleurgesteld over zijn optreden. Coulthard heeft geen druk van mij meer nodig. Hij kwalificeerde zich niet goed en betaalde de prijs daarvoor gedurende het weekeinde."

Voetbal: Beenhakker vertrekt bij Ajax

De technisch directeur van Ajax, Leo Beenhakker, heeft bekend gemaakt Ajax te verlaten. Beenhakker wil naar het buitenland, waar hij de tegenslagen in zijn privéleven beter denkt te kunnen verwerken. Ajax heeft het ontslagverzoek van Beenhakker geaccepteerd. Per 31 juli, of eerder wanneer zijn werkzaamheden dat toelaten, vetrekt de Rotterdammer bij de club.

Beenhakker, inmiddels 60 jaar, benadrukte dat zijn vertrek uitsluitend met privézaken heeft te maken. 'Laat één ding duidelijk zijn: ik had en heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Het gaat goed met de club en de toekomst van Ajax ziet er zonnig uit. In mijn privéleven heb ik echter met tegenslag te kampen gehad, die ik hier maar moeilijk kan verwerken', aldus Beenhakker.

Via algemeen directeur Van Eijden liet Ajax weten begrip te hebben voor de beweegredenen van Beenhakker: 'Ajax staat prima op de rails. Daarom betreur ik dat Leo bij ons vertrekt. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd in de opbouw van het huidige Ajax.'

Geen klantmotoren Toyota volgend seizoen

Toyota heeft bekendgemaakt dat het geen motoren beschikbaar zal stellen aan andere teams voor volgend seizoen. Teams die motoren van het in Keulen gesitueerde team willen gebruiken, zullen daarvoor moeten wachten tot 2005.

Dit uitgangspunt is hetzelfde als Renault, want ook dat team wil op zijn vroegst vanaf 2005 motoren aan andere teams leveren. Bij Toyota vind men het simpelweg te vroeg om nu al motoren te leveren. Teambaas Ove Andersson had hier het volgende over te melden: "Als iemand onze motoren wil gebruiken vanaf 2005, dan proberen we daaraan te voldoen op een commerciële basis. Maar niet volgend jaar. Dat is onmogelijk."

Wat de prijs betreft volgt Toyota eveneens Renault, ze willen 15 miljoen dollar vangen voor het gebruik van de krachtbron.

Race Montoya had anders kunnen eindigen

De race van Juan Pablo Montoya had zomaar in mineur kunnen eindigen. Dit blijkt uit een mededeling die het team na afloop van de race heeft gedaan.

De Colombiaan werd door het team gemaand om het tijdens het laatste deel van de race rustig aan te doen. Dit werd hem medegedeeld door twee aanwijzingen die uit de telemetrie voortkwamen. Van welke aard de mogelijke problemen zouden zijn is niet bekend, maar men gaat ervan uit dat de problemen van motorische aard zouden zijn.

M Schumacher: "Het lag aan de banden"

Wat de precieze oorzaak is van het tegenvallende optreden van Ferrari zullen we nooit weten, maar Michael schumacher heeft er zo zijn eigen ideëen over. Volgens de Duitser ligt de oorzaak voornamelijk bij het rubber.

"Je hoopt altijd op een beter resultaat, maar realistisch gezien is mijn derde plaats nog wel een redelijk resultaat. Ik denk eerlijk gezegd niet dat het aan de wagen ligt. Onder deze omstandigheden denk ik dat het redelijk is om te zeggen dat de banden het de voorbije dagen niet erg goed deden. Als je kijkt naar onze prestaties zaten we niet ver van de top af, maar ik wijt dat verschil aan de banden." Aldus een kritische Michael Schumacher.

Of dit nu terechte kritiek is, of dat onze oosterbuur lukraak naar oorzaken zoekt weten we niet. Wat we wel weten is dat de spanning in het wereldkampioenschap er zeker niet onder lijdt.

Politie pakt relschoppers attractiepark op

Politie-agenten hebben zondag in attractiepark De Ster in het Belgische Sint-Niklaas 56, vooral allochtone, jongeren opgepakt. Dit werd gedaan nadat zaterdagavond enkele zware incidenten hadden plaatsgevonden, waarbij drie personen messteken opliepen. Ook kwamen er vele klachten binnen over pesterijen, geweld en diefstallen.

De politie zocht onder de duizenden gasten naar de verantwoordelijken voor de rellen van zaterdagavond. Voor de ingang van het park was een politiemacht gestationeerd die elke aankomende lijnbus controleerde. De inzittenden werden stuk voor stuk gecontroleerd op het bezit van verboden wapens. Ook ging de politie de identiteit van de allochtone jongeren na. Wie zich verdacht gedroeg, kreeg plastic handboeien om en moest op z'n kniën voor een politiewagen plaatsnemen.

De controles namen flink wat tijd in beslag en zorgden voor tumult in de bloedhete bussen. Daarop ontstonden er wat schermutselingen toen enkele jongeren probeerden te vluchten.

De burgemeester van Sint Niklaas had deze politieactie aangevraagd, omdat hij wenste dat er krachtig werd opgetreden tegen de relschoppers.

Man aangehouden na steekpartij op kermis

MrRinuxs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 18-jarige Zoetermeerder is zaterdag in Den Haag aangehouden na een steekpartij. Bij dit incident raakte een man gewond aan zijn hoofd en rug.

Een lid van het handhavingsteam van de kermis aan de Van der Hagenstraat had de verdachte al enkele malen verzocht de trampoline te verlaten. Toen deze bleef weigeren werd hij aan de arm vastgepakt en verwijderd. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij de verdachte op het lid van het handhavingsteam instak.

Na zijn aanhouding bleek dat de man nog drie andere mensen op de kermis verwond had.

Visverkoper verbrandt na botsing tegen viskraam

naar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Meerlo is gisteravond een visverkoper uit Maastricht ernstig verbrand nadat hij kokend hete bakolie over zich heen kreeg. Dit gebeurde nadat de kraam waarin hij werkte werd geramd door een bestelbus.

De bestuurder van de bestelbus, een 31-jarige Pool, bleef ongedeerd. De politie nam wel een ademanalyse bij hem af, omdat hij mogelijk onder invloed van alcohol zou zijn. De Pool werd daarna teruggebracht naar zijn bus, die tevens als zijn huis dient. De technische recherche heeft een nader onderzoek ingesteld.

Maleisië wil legale cd's boycotten

joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Maleise minister van Handel en Consumentenbescherming, Datuk Subramaniam, heeft opgeroepen tot een boycot van legale CD's en DVD's. Hiermee wil hij de platenindustrie dwingen haar buitengewoon hoge prijzen te verlagen.

Volgens de minister is er een verband tussen de hoge prijzen van de legale producten en de productpiraterij. Enkele lokale filmproducties worden verkocht voor tien Ringit (2,23 Euro) en worden niet professioneel gekopieerd. De films die meer dan dertig Ringit (6,68 Euro) kosten worden echter wel op grote schaal gekopieerd. De minister is dan ook van mening dat de prijs de hoofdreden is om illegale CD's en DVD's te kopen.

Eerder al had de minister geprobeerd te prijzen via onderhandelingen te verlagen. Deze onderhandelingen zijn mislukt omdat volgens de industie de schijfjes niet goedkoper kunnen in verband met de kosten voor ontwikkeling, beheer, productie en honoraria.

De minister heeft aangegeven dat zijn oproep niet verkeerd moet worden opgevat. Het is zeker geen goedkeuring van het illegaal kopiëren. Mensen die dat wel doen, zullen altijd strafrechtelijk worden vervolgd.

Man verdrinkt in jachthaven

pekel herschreef voor ons het volgende bericht:

Zondagavond is er een man verdronken in de jachthaven van het Zeeuwse Yerseke. De man, die een prothese had, ging volgens de politie een eindje zwemmen, maar kwam niet terug. Na een half uur werd hij opgegeven als vermist.

Na een zoektocht door de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij en de politie werd de man levenloos in het water gevonden. Reanimatie mocht niet meer baten.

Man glijdt in het water door open brug

Peterpost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Iedereen weet dat als de slagbomen van een brug dicht zijn, je niet onder de bomen door moet gaan. Een 63-jarige Zaandammer was dit blijkbaar even vergeten toen hij onder de bomen van de Den Uylbrug in Zaandam kroop om nog snel de overkant te bereiken.

Op het moment dat de fietser zich op het dek bevond, ging de brug echter open. Hierdoor viel de man en gleed hij het water in. Een getuige van het ongeval verleende eerste hulp. In het ziekenhuis moest de man door een kaakchirurg behandeld worden.

Irvine haalt uit naar Jordan

Jordan Ford moet nu boeten voor het feit dat het team niet voor Eddie Irvine koos als rijder naast Giancarlo Fisichella. Dat zei de Ier afgelopen weekend in Monaco.

Irvine, die eerder al bij Jordan reed, maar ook bij Ferrari en Jaguar, is erg kritisch als het gaat om de keuze van teambaas Eddie Jordan.

"Ik zou niet lang bij Jaguar blijven, dat wist ik al een hele tijd", vertelde Irvine aan het Britse ITV. "Mijn kans lag bij Jordan en ik dacht dat EJ (Eddie Jordan) misschien wel wilde investeren in zijn team, maar dat wilde hij niet en daarom rijd ik daar nu niet."

"Nu boeten ze daarvoor", voegde Irvine op typische wijze toe.

Doden en gewonden na busongeluk Frankrijk

Roel's Weblog en _Administr8or_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nabij Labouheyre, tussen de Frans-Spaanse grens en Bordeaux, zijn bij een busongeluk minstens vijf mensen om het leven gekomen. Zeker 45 inzittenden raakten gewond, waarvan zeven zeer ernstig en 25 anderen zwaargewond.

De bus had een buitenlands kenteken, en is mogelijkerwijs afkomstig uit Marokko. Het zou in totaal zeventig mensen hebben vervoerd. De autoriteiten hebben naar eigen zeggen een crisiscentrum ingericht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is onduidelijk.

Weer rellen met Antiglobalisten

Afgelopen nacht zijn in Genève opnieuw rellen uitgebroken. Antiglobalisten gingen de strijd aan met de oproerpolitie. De politie, die massaal aanwezig was, zette traangas in en heeft veel relschoppers gearresteerd. De nacht ervoor waren er ook hevige rellen in Genève, toen vooral in de binnenstad.

Bij de rellen moesten auto's, winkels en overheidsgebouwen het ontgelden. Ook werd een gesloten bezinestation gesloopt en beroofd van drank en sigaretten. Enkele honderden demonstranten gooiden in het zakencentrum van Geneve ruiten in, plunderden een schoenenwinkel en vernielden een aantal bushokjes.

De Antiglobalisten hebben zich in Genève en in plaatsen in de buurt van het Franse Evian verzameld. Ze protesteren tegen de G8-top die daar wordt gehouden.

De politie heeft aangekondigd meer versterking te sturen. Vannacht werd zelfs de Duitse politie te hulp geroepen. Inmiddels zijn al honderden betogers aangehouden.

Man wil buur doodslaan 'uit medelijden'

victorv8 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Enkuizen heeft de politie zaterdag een 47-jarige man aangehouden die zijn bejaarde buurman dood had proberen te slaan. De man verklaarde zijn 78-jarige buurman uit zijn 'uitzichtloze toestand' te willen verlossen.

De bejaarde man, die door buren bewusteloos en met een ernstige hoofdwond in zijn huis werd aangetroffen, was verward en onder meer vanwege het veroorzaken van geluidsoverlast uit zijn huis gezet. Het is maar de vraag of de man ooit weer bij bewustzijn zal komen, aldus de politie.


Zie voor meer info dit artikel in het Noord-Hollands dagblad.

AEL Nederland officieel opgericht

Gisteren hield de Arabisch Europese Liga Nederland (AEL-NL) in Wageningen haar oprichtingscongres van de politiek-maatschappelijk beweging. De Belgische leider Dyab Abou Jahjah werd door de aanwezige leden gekozen als waarnemend voorzitter. De AEL wil op termijn via kandidaatstelling een Nederlandse voorzitter werven.

Op het congers scherpten zo'n 40 voornamelijk jonge moslims het partijprogramma van de AEL nog eens flink aan:

-> De AEL-NL zal er voor ijveren dat islamitische feestdagen verplichte vrije dagen op scholen worden.
-> Allochtone leraren moeten de gelegenheid krijgen vrij te nemen op religieuze feestdagen die voor hen van belang zijn.
-> De Onderwijsinspectie moet gaan toezien op discriminerend en racistisch gedrag van leraren. Dergelijk gedrag moet strafbaar worden.
-> Boycot van alle Israëlische producten.
-> Arabieren in hun thuisland verplicht Nederlands laten leren als ze naar ons land willen komen, moet als discriminerend en ongewenst worden beschouwd.
-> Accijns op alcohol verdrievoudigen.
-> Drugsbeleid Nederland gelijkschakelen met rest Europa
-> Op termijn moeten alcohol en drugs helemaal uit de Nederlandse samenleving worden gebannen.


Vice-voorzitter Naima El Maloushi zei dat ''vast staat'' dat allochtone leerlingen minder kansen krijgen omdat ze tot een etnische minderheid behoren. Vandaar het punt dat de onderwijsinspectie moet toezien op racistisch gedrag van leraren.

Waarnemend voorzitter Abou Jahjah zei dat de criminalisering van de Islam in Nederland erger is dan in België. Actieve moslims zijn ook burgers van Europa en moeten met hun religie evenveel plaats hebben als alle anderen, aldus Abou Jahjah.

Opmerkelijk was de uitlating van El Maloushi dat mensen met een criminele historie welkom zijn bij de AEL, als ze hun leven nu gebeterd hebben. Wellicht opent dat mogelijkheden voor het nu vastzittende bestuurslid Nabil Marmouch, die verdacht wordt van een gewapende beroving en handel in gestolen spullen.

AEL-Nederland heeft volgens het bestuur op dit moment zo'n 800 leden. De komende tijd zal de partij actief leden gaan werven. Of de partij zich ook zal inschrijven voor verkiezingen moet voor 2006 beslist zijn.

Ravage in Normandië na onweer

In het Noord-Franse Normandië heeft onweer gisteren voor forse schade gezorgd. Er stortten huizen in, er werden auto's in de haven gespoeld en bomen knakten om. Ook raakten er enkele personen gewond.

Het water bereikte in de straten een hoogte van een meter. Het bestuur van de regio Calvados richtte een crisiscentrum in.

Ook Parijs had last van het onweer. Door een onweersbui zaten daar zo'n 10.000 huishoudens een tijd zonder elektriciteit.

Duits meisje deelt circa 5500 euro van oom uit

In het Duitse Gummersbach kwam een zesjarig meisje onlangs met 11.000 euro op school. Vrolijk begon ze briefjes van 50 en 100 euro uit te delen aan haar klasgenoten.

Een lerares waarschuwde de politie toen zij dit alles opmerkte. Het meisje had toen al de helft van het geld vergeven. Het bleek dat het meisje bij haar oom thuis had zitten spelen en daar het geld had gevonden. Ze dacht dat het ging om monopolygeld en besloot het daarom mee naar school te nemen.

Al het geld is inmiddels weer terug bij de oom.

Operatietafel vat vlam tijdens operatie

ThE_FoRcE had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Australiër ging naar het ziekenhuis om een harttransplantatie te laten uitvoeren. Hoewel die operatie goed lukte, kwam hij de operatiekamer ook uit met derdegraads brandwonden op op zijn rug, schouders en oren.

De operatietafel, waarop de operatie werd uitgevoerd, vatte om nog onbekende reden vlam. Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zal er een onderzoek naar de brand worden ingesteld.

Wilde stier stormt parlement Jemen binnen

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag heeft een wilde stier voor drie gewonden gezorgd tijdens de opening van het nieuwgekozen Jemenitische parlement. Het beest was meegenomen door een familie uit Jemen, die de stier als protest tegen de onteigening van hun land door minister en parlementslid Ahmed al-Kohlany wilde afslachten voor de deur van het parlement. De stier wist echter te ontsnappen.

De stier stormde het parlementsgebouw binnen, waar op dat moment de openingssessie aan de gang was. Ondanks een achtervolging door veiligheidsagenten en parlementaire medewerkers lukte het de stier om de zaal met honderden parlementsleden die hun eerste vergadering hielden te bereiken.

Niemand kon het beest stoppen. De stier holde weer naar buiten waar het een Russische toeriste op de hoorns nam. Deze vrouw raakte ernstig gewond en is opgenomen op de intensive care-afdeling van een ziekenhuis. Uiteindelijk heeft de politie de stier doodgeschoten. De parlementszitting werd een dag uitgesteld.

China vult reservoir van grootste dam ter wereld

BOMMENTAPIJT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China is men gisteren begonnen met het met water vol te laten lopen van het reservoir achter de Drieklovendam in de rivier de Yangtze. Het gaat hier om 's werelds grootste krachtcentrale. De elektriciteit die de krachtcentrale zal generen, moet eentiende van de Chinese behoefte aan stroom dekken.

Rond middernacht sloten de 22 sluisdeuren, waarop het water begon te stijgen. Het is de bedoeling dat het water over ongeveer twee weken 135 meter hoog staat over een lengte van 436 kilometer.

Uiteindelijk zal er volgens de plannen een 630 kilometer lang stuwmeer ontstaan, dat 175 meter diep en 1100 meter breed is. Dit alles zal pas in 2009 zijn afgerond. De dam kost meer dan 20 miljard euro en er moesten in totaal 1,2 miljoen Chinezen voor verhuizen. Verder werden ook tientallen monumenten weggehaald, verplaatst of 'waterproof' gemaakt door kunstmatige eilanden te maken.

Deskundigen houden de adem in, omdat de 181 meter hoge dam een aantal verticale scheuren bevat. Reparaties vorige maand zijn gedeeltelijk mislukt, zei een van de betrokken werktuigbouwkundigen na de laatste inspectie.

Rare stof aangespoeld op Zeeuwse stranden

pekel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het strand tussen Zoutelande en Vlissingen is gisteren een paraffineachtige stof aangespoeld. Paraffine is een wasachtige stof die wordt verkregen uit aardolie en bruinkoolteer.

Rijkswaterstaat denkt dat de paraffineachtige stof afkomstig is uit de Alan A. Dale. Dit wrak wordt geruimd vanwege de verdieping van de Westerschelde. Een woordvoerder van de gemeente Veere, waaronder Zoutelande valt, liet weten dat het niet nodig is om de stranden af te zetten. Vandaag zullen de stranden schoongemaakt worden.

CD Review: Flipo Mancini - Distorted Love Songs

Flipo Mancini klinkt als de olijke hoofdrolspeler in een Italiaanse film. Ik keek zaterdag naar 'Johnny Stecchino' met Robert Benigni, en dat had Flipo Mancini kunnen zijn. Flipo Mancini zou ook in blessuretijd de Championneleaquecup naar Turijn kunnen schieten.
Niets van dit alles. Flipo Mancini is een Belgisch trio dat gitaarnoise concipieert en voortbrengt. Veel is me er niet van bekend, anders dan dat de bandleden onder andere speelden in Da Critix en Vandal X. Labelgenoten bij Labelman. 'Non-conventional basis grooves and noise scapes'. Dat klinkt zo mooi dat ik het niet probeer te vertalen. Vergelijkingen met Slint, Shellac, Trans Am, Girls vs. Boys, Fugazi klinken bijna net zo mooi. En de cd 'Distorted Love Songs' is hun eerste langspelende boreling.

Punten GP van Monaco

De strijd in Monaco is al een halve dag gestreden, en nu zijn ook de punten bekend. En we hebben een nieuwe nummer 1: blackbird-x. Deze user neemt de koppositie over van D-RiSe, die diverse weken de eerste positie heeft weten te behouden. In de race hadden overigens 7 mensen de meeste punten, maarliefst 350!

De CloudBusters blijven op de eerste plaats in het overallklassement van de subleagues. Minardi deed het niet best in de echte race, maar revancheert zich op de manager met de winst in het raceklassement

Je kan dus weer wisselen, veel succes!

Verjaardag wordt Duitser fataal

chanty herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een 26-jarige Duitser is gisteravond bij de stuw in Linne verdronken. Hij vierde met vrienden zijn verjaardag aan de Maas. Daarbij kwam ook de nodige alcohol kijken. Toen de Duitser met kleren aan in de Maas ging zwemmen, kwam hij niet meer boven water.

Drie vrienden doken hem achterna en visten hem van de bodem. De man werd gereanimeerd en in zorgwekkende toestand naar het ziekenhuis in Roermond gebracht. Daar overleed hij later op de avond. De man bleek een alcoholpromillage van 3,5 te hebben.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.