FC Utrecht verovert Amstel Cup

Aan het eind van het seizoen was er nog een prijs te verdelen, FC Utrecht veroverde de Amstel Cup ten koste van Feyenoord, 4-1.

FC Utrecht schoot met de zege haar frustratie van verleden jaar van zich af. De ploeg was er op gebrand te winnen en deed dat ook, in een matig duel weliswaar. Tegenstander Feyenoord kon het in de eigen Kuip niet waarmaken.
Door het ontbreken van de geblesseerde Kees van Wonderen was de achterste linie van de Rotterdammers pover. Het aanvalsspel van de ploeg was weinig verrassend, maar FC Utrecht leek in de beginfase toch onder druk te kunnen worden gezet. De Utrechters kwamen er spaarzaam uit. Na een halfuur floot scheidsrechter Ruud Bossen onterecht voor buitenspel van Dirk Kuijt, die met Gluscevic aan zijn zijde onbedreigd op doel leek af te gaan. Mogelijk maakte dit krachten los bij de Utrechters want uit een afgeslagen corner schoot Jean-Paul de Jong de 1-0 voorsprong voor Utrecht op het bord.
In de tweede helft probeerde Feyenoord de wedstrijd te keren, maar het was verrassend weer Utrecht dat scoorde. Igor Gluscevic tekende voor de tweede treffer. Amper van de schrik bekomen werd Feyenoord op een 3-0 achterstand gezet door wederom Gluscevic, na een aanval waarbij Vreven buitenspel stond. Feyenoord ging op zoek naar een goal. Bonaventure Kalou scoorde een kwartier later de 3-1, met een fraaie schuiver. Scheidsrechter Bossen had het vervolgens moeilijk. Paul Bosvelt mocht na een betwiste strafschopsituatie vertrekken wegens aanmerking op de leiding. Pierre van Hooijdonk moest frustratie kwijt, voor een onbesuisde overtreding kreeg de aanvaller slechts geel. Feyenoord kon geen vuist meer maken en het was Kuijt die met een solo nog een duit in het zakje deed, tegen zijn aanstaand werkgever, 4-1.


FC Utrecht - Feyenoord (4-1)
39' Jean-Paul de Jong 1-0
49' Igor Gluscevic 2-0
56' Igor Gluscevic 3-0
72' Bonaventure Kalou 3-1
84' Dirk Kuijt 4-1

Rood: Bosvelt (Fey)
Geel: De Jong (Utr), Emerton (Fey), Van Hooijdonk (Fey)
Toeschouwers: 42000