FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 1 juni 2003

Roel Pieper en vrouw neergestoken

De vrouw van oud-Philips-topman Roel Pieper is zaterdag ernstig gewond geraakt bij een steekpartij in de tuin van hun woning in Aerdenhout. Ze is buiten levensgevaar. Pieper werd zelf ook licht verwond. Over de motieven van de dader is niets bekend.

De dader is door de zoon van het echtpaar overmeesterd. Het blijkt te gaan om een 42-jarige verwarde Amsterdammer. Eerder deze week was de man al het omheinde erf van de familie Pieper binnengedrongen. De familie deed hier aangifte van bij de politie.

'De Stemband' uitgeroepen tot leukste radiospel

'De Stemband' is zondag door luisteraars van Radio 2 uitgeroepen tot het leukste radiospel aller tijden. In de jaren '80 en '90 was het programma 's nachts op radio 2 bij Veronica te beluisteren. De zoon van Kees Schilperoort, de inmiddels overleden presentator van het programma, heeft de prijs, de Zilveren Prijsz Telefoon, in ontvangst genomen.

In 'De Stemband' moesten bellers de stem van bekende Nederlanders raden. Het programma was een variant op 'Raden Maar', een eerder radioprogramma van Schilperoort.

Veronica-man Erik de Zwart over Schilperoort: "Kees was goed in staat om kandidaten in hun waarde te laten, maar hij wist op een zeer humoristische manier keurige dametjes zichzelf fantastisch voor gek te laten zetten."

Radio 2 luisteraars konden afgelopen week stemmen op hun favoriete radiospel. De Zilveren Prijsz Telefoon is eenmalig uitgereikt omdat radiospelletjes precies 65 jaar bestaan.

Sk8er Boy wordt nieuwe tienerfilm

Sk8er Boy, een liedje van de zangeres Avril Lavigne, krijgt een filmversie. Paramount Pictures heeft schrijver David Zabel gecontracteerd voor het scenario.

In het liedje Sk8er Boy is te horen hoe een skater verliefd wordt op een meisje. Het meisje besluit echter om haar vriendje te dumpen, omdat haar vriendinnen niets zien in de skater-look van de jongen. Jaren later ziet het meisje de jongen terug op MTV en heeft ze er spijt van dat ze hem heeft laten zitten.

Jim en Jamai krijgen wassen beeld

De nummer één en twee van de Idols finale, Jamai en Jim, zullen binnen zes weken een eigen beeld krijgen in Madame Tussaud's. Jim wordt hiermee de jongste persoon die ooit in het wassenbeeldenmuseum te bewonderen is geweest.

Normaal doen de beeldhouwers van het museum een half jaar over een wassen beeld. Nu wordt extra haast gemaakt, omdat anders de hype rond het tweetal misschien al over is.

De twee Idols-sterren voelen zich zeer vereerd. Ze zullen een plek krijgen op een speciaal 'auditiepodium', waar bezoekers zich tussen de twee zangers kunnen nestelen. Een bandje met stemmen van juryleden zal de bezoekers vervolgens beoordelen.

Het kost Madame Tussaud's 140.000 euro om de beelden te laten maken. Omdat het gezicht van de wassen beelden elk jaar bijgeschaafd moet worden, zullen de kosten in de loop van de jaren nog oplopen.

Voetbal: Uitslag Amstel Cup finale

FC Utrecht heeft zondag de Amstelcup gewonnen, door met 4-1 van Feyenoord te winnen. De Jong, Gluscevic (2x), Kuyt (allen FC Utrecht) en Kalou (Feyenoord) scoorden de doelpunten. Paul Bosvelt van Feyenoord werd in de 77e minuut van het veld gestuurd. FC Utrecht was vorig seizoen nog verliezend finalist, na een discutabele nederlaag tegen Ajax.

Utrecht zal door de winst volgend jaar spelen in het UEFA Cup toernooi. Door de winst van de Utrechters mist Roda JC volgend seizoen Europees voetbal. De Limburgers eindigden als zesde in de competitie dit seizoen en zouden enkel in het UEFA Cup toernooi spelen als Feyenoord zou winnen.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Voetbal: 'Barcelona biedt 40 miljoen voor Beckham'

Barcelona heeft een bod van ruim veertig miljoen euro uitgebracht op middenvelder David Beckham van Manchester United. Dit meldt de BBC, dat zich beroept op een groot aantal Britse zondagskranten. Het bod zal pas officieel worden na de vijftiende juni, de dag dat de nieuwe president van Barcelona zal worden gekozen.

Manchester United zou het bod al geaccepteerd hebben. Peter Kenyon, baas van de Engelse voetbalclub, liet al eerder weten dat de club zou openstaan voor ieder bod hoger dan dertig miljoen pond (iets meer dan veertig miljoen euro).

Beckham zelf blijft het liefst bij zijn huidige club. Manchester United zou echter al een opvolger hebben gevonden voor 'Becks', namelijk Ronaldinho van Paris Saint-Germain.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Tennis: Verkerk in kwartfinales Roland Garros

Tijnos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse tennisser Martin Verkerk heeft de laatste acht van het Franse tennistoernooi Roland Garros bereikt. De 24-jarige Alphenaar won zondag van de Duitser Rainer Schüttler, die als elfde was geplaatst. Verkerk, voor wie dit zijn eerste Roland Garros is, klaarde de klus in drie sets: 6-3 6-3 7-5.

Verkerk is de derde Nederlander die op Roland Garros de kwartfinale haalt.Tom Okker (1969 en '73) en Richard Krajicek (1993 en '96) gingen hem voor.

In de kwartfinale zal Martin Verkerk het moeten opnemen tegen Carlos Moya, die als vierde is geplaatst. De Spanjaard won zondag van de Tsjech Novak (13) met 7-5 6-3 6-2.

Uitslag GP van Monaco

De tweede Grand Prix overwinning voor Juan-Pablo Montoya is een feit, na enig stuivertje wisselen tijdens de pitstop wist hij de rest voor te blijven. Kimi Raikkonen wist als tweede zijn eerste plaats te versterken in het kampioenschap voor Michael Schumacher die als 3e over de streep kwam.

De uitslag van de Grand Prix van Monaco ziet er als volgt uit:

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Juan Pablo MontoyaBMW Williams F11:42:19.012
2Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+0:00.602
3Michael SchumacherScuderia Ferrari+0:01.720
4Ralf SchumacherBMW Williams F1+0:28.518
5Fernando AlonsoRenault F1+0:36.251
6Jarno TrulliRenault F1+0:40.972
7David CoulthardMcLaren Mercedes+0:41.227
8Rubens BarrichelloScuderia Ferrari+0:53.266
9Cristiano da MattaToyota Racing1 ronde
10Giancarlo FisichellaJordan Ford1 ronde
11Nick HeidfeldSauber Petronas2 ronden
12Ralph FirmanJordan Ford2 ronden
13Olivier PanisToyota Racing4 ronden
-Jacques VilleneuveBAR HondaMotor
-Justin WilsonMinardi F1Benzinedruk
-Jos VerstappenMinardi F1Benzinedruk
-Mark WebberJaguar RacingAchterband
-Antonio PizzoniaJaguar RacingElectronica
-Heinz-Harald FrentzenSauber PetronasCrash

12-jarige jongen zwaar mishandeld

Palmbeach had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 12-jarige jongen die samen met vriendjes met waterpistolen in de weer was, is zaterdagmiddag in Vlaardingen zwaar mishandeld. De jongens spoten water naar voorbijrijdende auto's op de Albert Schweitzersingel-Aletta Jacobskade.

Volgens de politie stapte een door een waterstraal geraakte automobilist uit. Hij gaf het Vlaardingse joch een vuistslag in het gezicht, liep terug naar zijn auto en reed weg. De jongen heeft daar een gebroken neus en een zware hersenschudding aan overgehouden waarop hij naar een ziekenhuis is gebracht.

De politie Rotterdam-Rijnmond zoekt getuigen van de zware mishandeling.

Nieuw bios tegen diefstal van PC

DynamicDreams had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Phoenix Technologies in samenwerking met Softex brengt binnenkort een nieuw soort bios op de markt, genaamd TheftGuard. Dit nieuwe bios zorgt ervoor dat een gestolen computer of laptop onklaar wordt gemaakt.

Het nieuwe soort bios zal in staat zijn om zelfstandig verbinding te maken met het internet om zo verbinding te maken met een server van TheftHuard. Als een computer of laptop als gestolen staat opgegeven in het systeem, dan geeft de server de gestolen computer de opdracht om de harde schijf te wissen en het bios onklaar te maken en eventueel de locatie door te geven zodat de poltie de dief kan aanhouden.

Iedere internetverbinding wordt geregeld door een internetprovider, zij kunnen precies zien wie er verbinding heeft gemaakt met een bepaalde server en wanneer dat is geweest. De internetprovider is verplicht om op verzoek van de politie de adresgegevens van de klant door te geven.

TheftGuard werkt geheel onafhankelijk van het geïnstalleerde besturingssyteem.

Tornado's teisteren Illinois

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende geheel vertaald en herschreven te melden:

Een golf van tornado's heeft een ravage aangericht in een groot deel van Illinois. Zowel gebouwen, elektriciteitsmasten als bomen werden zwaar beschadigd.

Het Nationaal Weerbureau telde 25 tornado's die gedurende verschillende uren zwaar huishielden. Ook de buitenwijken van Chicago werden getroffen. De zwaarste schade werd genoteerd in county DeWitt. In Clinton, de hoofdplaats van de county, werden drie zaken en verschillende huizen totaal verwoest. Gelukkig vielen er geen doden te betreuren.

Ook in andere gemeenschappen in de staat Illinois werd schade aan gebouwen en bomen genoteerd maar ook hier zijn geen doden of zwaargewonden gevallen.

Bruggen bezet in Genève

JuStInUz had ons via de newssubmit het volgende geheel herschreven te melden:

Honderden anti-globalisten bezetten deze morgen bruggen in het Zwitserse Genève. Ze hopen zo te verhinderen dat deelnemers aan de G8-top op tijd in het Franse Evian geraken.

Deze nacht stapten een driehonderdtal manifestanten reeds door de straten van Genève. Daar vernielden ze ramen en wagens. Vooral openbare gebouwen werden getroffen. Ondertussen lijkt de stad Evian wel een versterkte burcht. Een politiemacht van 15.000 manschappen moet de manifestanten in toom houden.

Man overleden na een politieachtervolging

XcUZ_Me en Joachim hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een wilde achtervolging door de politie is een nog onbekende man zondagochtend om half vijf in Den Haag overleden. Surveillerende agenten zagen een auto over de stoep op de Leyweg rijden en zetten de achtervolging in toen de bestuurder niet wilde stoppen.

Volgens een politiewoordvoerster werden daarbij snelheden van boven de 100 km/h gehaald, ook rode stoplichten werden genegeerd.

Uiteindelijk botste de auto op de hoek van van de Thorbeckelaan en de Laan van Meerdervoort tegen een boom. De bestuurder raakte zwaargewond, en de passagier overleed ter plaatse. De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekend. 'Het is nog onduidelijk waarom het tweetal op de vlucht sloeg', aldus de politiewoordvoerster.

Canada geeft les in virussen schrijven

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is heel wat beroering ontstaan in Canada toen bleek dat een universiteit de cursus "virusschrijven" in het lessenpakket wilde opnemen. Tegenstanders zien hierin geen educatieve waarde, maar voorstanders stellen dat enkel op deze manier een beter inzicht verschaft kan worden in de denkwereld van virusschrijvers. Het spreekwoord zegt trouwens: "De beste boswachters waren ooit stropers".

Virussen en wormen behoren volgens de universiteit tot één van de belangrijkste vormen van computermisdaad. Om dit te bestrijden zullen studenten vanaf dit najaar de mogelijkheid krijgen om zelf virussen te schrijven en te testen. Doel van de cursus is dus om een beter inzicht te verwerven in de manier van denken van mensen die deze software schrijven.

Professor John Aycock zegt: "om betere en veiligere software te kunnen maken moeten de studenten eerst weten hoe dergelijke kwaadaardige programma's werken. Hetzelfde gebeurt eigenlijk ook met artsen die in gevecht zijn met het SARS virus. Om een bioloigisch virus te kunnen bestrijden, moeten deskundigen eerst begrijpen hoe het virus werkt. Waarom zou het bij computervirussen anders zijn?"

De virusbestrijders zijn echter niet zo blij met dit initiatief van de Canadese universiteit. Ondermeer David Perry van antivirusmaker Trend Micro vind dat je geen lessen mag organiseren in het hacken en andere soorten foutieve computeractiviteiten. "Ik zie de educatieve waarde niet. Je leert agenten in spé toch ook niet inbreken in auto's omdat ze op een dag politieman willen worden?"

ESA lanceert maandag Mars-sonde

JuStInUz herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Het Europese ruimtevaartbureau ESA lanceert maandag zijn eerste sonde naar de rode planeet Mars, de Mars Express, vanop de basis Bajkonoer in Kazachstan met een Russische Sojoez-Fregat draagraket. De Sojoez vertrekt om 19:45 uur Nederlandse tijd. Negentig minuten na de lancering komt de sonde vrij.

De start vindt morgen plaats omdat de Aarde en Mars in augustus het dichtst bij elkaar staan sinds zeventien jaar. Dit verkort de reis en komt het brandstofverbruik dus ten goede. De sonde zou rond Kerstmis dit jaar al rond Mars moeten cirkelen.

Nobelprijswinnares gearresteerd

Snuggs herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Aung San Suu Kyi, de Birmaanse oppositieleidster en voormalig Nobelprijs-winnares is door de junta "tijdelijk onder de bescherming van de autoriteiten geplaatst", wat wil zeggen dat ze gearresteerd is. Ze werd eerder op de dag in haar wagen beschoten.

Bij gewelddadige incidenten vrijdag tussen de aanhangers van de junta en de opposanten vielen in het noorden van het land vier doden.

Gen dat 'onsterfelijk' maakt

Snuggs herschreef voor ons via de newssubmit het volgende te bericht:

Een sleutelgen dat embryonale stamcellen in een staat van constante jeugd en onsterfelijkheid houdt, is gedefinieerd. Deze ontdekking kan er voor zorgen dat in de toekomst geen embryo's meer moeten vernietigd worden voor het testen van nieuwe medische behandelingen.

ESC's (Embryonale Stam Cellen) zijn vrij uniek omdat ze in staat zijn te fungeren als gelijk welke lichaamscellen. Ze zijn van onschatbare waarde bij het behandelen van beschadigde of zieke organen. Tot op heden wisten wetenschappers niet hoe deze stamcellen zichzelf vernieuwden en hoe ze zichzelf ontwikkelden tot een nieuw soort cel.

Een gen dat gevonden werd in de ESC's van een muis en in sommige menselijke equivalenten, blijkt een "master-gen" te zijn dat de andere cellen ertoe aanzet om zich eindeloos te vermenigvuldigen en toch hun eigenheid te bewaren. Wetenschappers hebben deze gen de naam "Nanog" gegeven, naar het mythische land "Tir nan Og", waarvan de inwoners de eeuwige jeugd bezaten.

Wetenschappers hopen met deze ontdekking ESC's te kunnen maken in laboratoria waarbij een grote stap gezet zou zijn in de behandeling van aandoeningen waarbij organen zwaar beschadigd worden.

Israël heft blokkade Palestijnse gebieden op

Snuggs had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Israëlische leger heeft bekend gemaakt dat het de blokkade van de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever gaat opheffen. Deze blokkade werd in mei ingesteld om terreuraanslagen te voorkomen.

Dit wil in praktijk zeggen dat zo'n 25.000 Palestijnen met een werkvergunning opnieuw aan de slag kunnen in Israël. Dit is een enorme impuls voor de al penibele Palestijnse economie.

Premier Ariël Sharon had al eerder aan zijn Palestijnse collega Mahmoud Abbas beloofd om die blokkade op te heffen en hij lijkt dus woord te houden. Met de aanstelling van Abbas lijkt er opnieuw toenadering te komen tussen de partijen in het decennia-oude conflict.

Button rijdt niet in Monaco

Jenson Button zal vanmiddag niet starten in de Grand Prix van Monaco, zo heeft het team bekend gemaakt. Dit naar aanleiding van de crash die hij gisteren in de training meemaakte.

Button is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen. Hoewel hij nog een beetje pijn heeft, is er geen fysieke schade op lange termijn. De Brit is van mening dat hij fit genoeg is om te gaan racen, maar het team heeft op advies van artsen in het ziekenhuis van Monaco en Formule 1 arts Sid Watkins besloten Button terug te trekken voor de race.

"Hoewel Jenson en het team erg teleurgesteld zijn dat hij niet rijdt vandaag, vinden we dat we de juiste keuze hebben gemaakt voor zijn gezondheid op lange termijn," aldus teambaas David Richards. "Hij kijkt al uit naar het testen op Monza volgende week en de Grand Prix van Canada over twee weken."

Wijzigingen in de FP-crew (mei)

Vanaf nu zullen de wijzigen in de FP-crew elke eerste dag van de maand worden aan- /afgekondigd. Deze maand zijn er de volgende wijzigingen in het FrontPage team:

Carin, Khadgar, Ms.Movie en Snuggs hebben de crew verlaten. We willen hen bedanken voor hun inzet! Daarnaast heeft ook oudgediende Highlander ons verlaten. Een extra dank is hier op zijn plaats gezien het vele werk wat hij door de jaren heen heeft verricht voor onder andere de FrontPage.

Uiteraard zijn er ook nieuwe mensen bijgekomen. Oasis is het reviewteam komen versterken en Eb en MennoSon hebben jullie ook al voorbij zien komen als columnisten. Ook modder ChrisJX schrijft er tegenwoordig lustig op los. Namens FOK!, een hartelijk welkom in de FP-crew.

Ook superfund breidt sponsoring Minardi uit

Erikh wist ons vandaag het volgende te melden:

Nadat Trust en Muermans tot extra sponsoring voor Minardi zijn overgegaan, heeft ook Superfund hiertoe besloten.

Tijdens de race morgen zal dit al te zien zijn. Het logo van Superfund is dan op de engine-cover van de wagens van Minardi te vinden.

"Opnieuw heeft één van onze sponsors beslist meer geld te geven en dat geeft aan dat ze vertrouwen in ons hebben. Ik wil Christian Baha en iedereen van Quadriga (moederbedrijf van Superfund) bedanken voor hun extra steun en hun geloof in ons team op een moment dat we onze prestaties proberen te verbeteren. Ze konden trouwens geen betere plaats uitgekozen hebben dan Monaco om Superfund nog meer met het team te vereenzelvigen," aldus een tevreden Paul Stoddart.

Mogelijk beslag BAR wagens

Raymond Ansems wist ons vandaag het volgende te [url=index.fok?onderdeel=submit>melden:

BAR heeft bevestigd dat France Corbeil beslag mag leggen op de auto's dit weekend tijdens de race op

France Corbeil, medewerker van S.A.M. Partnership Production Group International, mag dit doen in verband met een 5 jaar oude schuld van het team. Het huidige bestuur zou tot begin dit jaar niet op de hoogte geweest zijn van de situatie.

De gerechterlijke uitspraak was afgelopen woensdag, en omdat de rechtbanken daarna gesloten waren heeft BAR geen mogelijkheid gehad in beroep te gaan. Het team verwacht niet dat Corbeil dit weekend nog tot beslagname over zal gaan en zal maandag in beroep gaan. Het team verwacht dan ook dat de sancties dan opgeheven worden.

Volgens BAR zou de claim van Corbeil ongefundeerd zijn. Ook zou een rechtbank in Monaco de claim "enkele weken geleden" hebben geseponeerd, waarna het afgelopen woensdag met nieuw bewijs opnieuw voorkwam.

Het team gaat de Fransman France Corbeil mogelijk wegens smaad aanklagen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.