Maleisië wil legale cd's boycotten

joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Maleise minister van Handel en Consumentenbescherming, Datuk Subramaniam, heeft opgeroepen tot een boycot van legale CD's en DVD's. Hiermee wil hij de platenindustrie dwingen haar buitengewoon hoge prijzen te verlagen.

Volgens de minister is er een verband tussen de hoge prijzen van de legale producten en de productpiraterij. Enkele lokale filmproducties worden verkocht voor tien Ringit (2,23 Euro) en worden niet professioneel gekopieerd. De films die meer dan dertig Ringit (6,68 Euro) kosten worden echter wel op grote schaal gekopieerd. De minister is dan ook van mening dat de prijs de hoofdreden is om illegale CD's en DVD's te kopen.

Eerder al had de minister geprobeerd te prijzen via onderhandelingen te verlagen. Deze onderhandelingen zijn mislukt omdat volgens de industie de schijfjes niet goedkoper kunnen in verband met de kosten voor ontwikkeling, beheer, productie en honoraria.

De minister heeft aangegeven dat zijn oproep niet verkeerd moet worden opgevat. Het is zeker geen goedkeuring van het illegaal kopiëren. Mensen die dat wel doen, zullen altijd strafrechtelijk worden vervolgd.