Politie pakt relschoppers attractiepark op

Politie-agenten hebben zondag in attractiepark De Ster in het Belgische Sint-Niklaas 56, vooral allochtone, jongeren opgepakt. Dit werd gedaan nadat zaterdagavond enkele zware incidenten hadden plaatsgevonden, waarbij drie personen messteken opliepen. Ook kwamen er vele klachten binnen over pesterijen, geweld en diefstallen.

De politie zocht onder de duizenden gasten naar de verantwoordelijken voor de rellen van zaterdagavond. Voor de ingang van het park was een politiemacht gestationeerd die elke aankomende lijnbus controleerde. De inzittenden werden stuk voor stuk gecontroleerd op het bezit van verboden wapens. Ook ging de politie de identiteit van de allochtone jongeren na. Wie zich verdacht gedroeg, kreeg plastic handboeien om en moest op z'n kniŰn voor een politiewagen plaatsnemen.

De controles namen flink wat tijd in beslag en zorgden voor tumult in de bloedhete bussen. Daarop ontstonden er wat schermutselingen toen enkele jongeren probeerden te vluchten.

De burgemeester van Sint Niklaas had deze politieactie aangevraagd, omdat hij wenste dat er krachtig werd opgetreden tegen de relschoppers.