FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 juni 2003

Postkrediet aangeklaagd door SP wegens misleiding

[BK]Chicken had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kamerlid Agnes Kant van de SP dient namens die partij een klacht in bij de Reclame Code Commissie tegen Postkrediet, onderdeel van de DSB Bank. Volgens Kant zijn de reclames van Postkrediet misleidend.

In de reclames adverteert het bedrijf met lage rentepercentages, maar daarbij zou het verzwijgen dat die percentages kort na afsluiting worden verhoogd. Ook zouden de genoemde percentages berekend worden op basis van 52 procent belastingaftrek.

Volgend jaar maakt de nieuwe Wet op de financiële dienstverlening al een einde aan deze reclames, maar de SP, die van "volksverlakkerij" spreekt, hoopt de reclames eerder een halt toe te roepen.

CD Review: Ilse DeLange - Clean Up

Eindelijk heb ik em! Na een debuut cd die haast on-Nederlands was, een Marlboro Flashbacks tour die tot een cd leidde en het volgende album dat alweer heel anders klonk is er nieuws van Ilse DeLange.

Haar nieuwe album zou weer anders klinken, na een periode waarin veel met Ilse is gebeurd ben ik dan ook erg benieuwd naar deze cd. Hij ligt alweer een tijdje in de winkels, maar het is nooit te laat om te luisteren naar Clean Up.

''Vrouwen oorzaak aardbeving Algerije''

ilon@, NLBADBOY en Ferrari412T2 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een merkwaardig bericht uit Algerije; daar zouden radicale imams hebben gezegd dat de zware aardbeving van 21 mei de schuld is van vrouwen die zich niet aan de kledingvoorschriften van de sharia hebben gehouden, zoals het dragen van een sluier. Daardoor is de toorn van god gewekt en heeft hij de aarde in Noordoost-Algerije laten schudden waarbij meer dan 2.000 doden vielen.

Ook zouden de imams hebben opgeroepen tot het lynchen van vrouwen die zich niet aan de islamitische wet houden.

De regering van Algerije heeft vandaag aangekondigd dat er stappen zullen worden ondernomen tegen de imams. Het ministerie van godsdienstzaken wil de betreffende imams op het matje roepen zodat zij zich nader kunnen verklaren over hun uitspraken. Mogelijk worden ze uit hun functie gezet.

In Algerije maken veel extremistische moslimorganisaties misbruik van de psychische kwetsbaarheid van de getroffenen van de aardbeving om radicaal islamitische ideeën te propageren.

''Kinder-massagraf in Irak ontdekt''

DutchBart, Roel's Weblog, road66 en kareltje_de_grote hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Koerdische krant Taakhi is in noord-Irak een massagraf ontdekt met kinderlijken. De vondst zou zijn gedaan op 30 mei, vlakbij Debs in de provincie Kirkuk.

In het massagraf liggen zeker de lichamen van 200 Koerdische kinderen. Die zijn volgens de krant vermoord bij het neerslaan van de Koerdische opstand in 1991. In het massagraf lagen ook poppen.

Tennis: Uitslag Verkerk - Moya

Martin Verkerk heeft opnieuw gewonnen op Roland Garros. Door zijn winst tegen Moya staat de 24-jarige Alphenaar nu in de halve finale.

Hij won van Moya na een ware thriller. Hij kwam eerst op een 2-0 voorsprong (6-3, 6-4), vervolgens werd het 2-2 (5-7, 4-6) en kon hij de laatste set met 8-6 naar zich toetrekken. Het was voor het eerst sinds 1993 dat er weer een Nederlander de halve eindstrijd van Roland Garros haalde. Toen was het Richard Krajicek.

In de halve finale zal Verkerk het opnemen tegen de als negende geplaatste Argentijn Guillermo Coria, die won van Andre Agassi met 4-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Frankrijk wil verbod hoofddoekjes op school

In Frankrijk is de rechtse regeringspartij UMP van plan met een wetsvoorstel te komen die het dragen van hoofddoekjes op scholen verbiedt. Ter linkerzijde van het politieke spectrum bestaat bij menigeen sympathie voor het voorstel.

Onder moslims in Frankrijk ontstond onlangs al wrevel toen minister Sarkozy van binnenlandse zaken zei dat hij niet van plan is te marchanderen met de Franse wet. En die schrijft voor dat op de pasfoto in een Frans identiteitsbewijs geen hoofddeksel mag worden gedragen. Dus ook geen sluier.

Het hoofddoekje is al langer onderwerp van discussie bij de Fransen. President Chirac sprak zich in 1995 uit voor een verbod op scholen, maar de socialistische regering van Lionel Jospin brandde zich liever niet aan het onderwerp. Maar nu heeft ook Jospins oud-minister van onderwijs, Jack Lang, een wetsvoorstel ingediend dat het dragen van elk uiterlijk kenmerk van religie op scholen verbiedt. Hij verklaart zijn veranderde opvatting: ,,Niemand kan ontkennen dat het islamisme terrein gewonnen heeft (...) islamitische mannen en vrouwen hebben me verteld in welke mate jonge meisjes gemanipuleerd worden''.

Met deze steun uit linkse hoek wordt een rapport, geschreven door de vice-fractievoorzitter van de UMP in de Assemblée Nationale, zwaarwegend. Het rapport bevat aanbevelingen ter bescherming van de 'neutraliteit in godsdienstige zaken', één van de pijlers van de Franse republiek. Belangrijkste punten: een verbod van hoofddoekjes in scholen. Andere elementen in het rapport: de instelling van een parlementaire werkgroep die 'de oorzaken, de reikwijdte en de gevolgen van de ontwikkeling van het islamisme in Frankrijk' moet onderzoeken, en het bevorderen van het aantal immigranten onder de volksvertegenwoordigers.

aleblanc winnaar van dit seizoen

Eindelijk zijn er dan de punten en hoewel het in het begin niet spannend leek te zijn, was de spanning te snijden de laatste weken. Waar Mist eerst een goede en zekere voorsprong had, kwam aleblanc langzaam maar zeker dichterbij en pas in de laatste ronde was de eindstand duidelijk. Een eindstand die zelfs een beetje lijkt op de eindstand van de huidige voetbal competitie: 3 users op grote afstand gevolgd door de rest.

Namens het team van de competitiemanager van harte gefeliciteerd aleblanc.

Ter verduidelijking voor de punten:
De punten van ronde 30 en 31 zijn bij elkaar opgeteld in verband met de beschikbare ruimte.

Platgetrapt blikje oorzaak ontruiming Ikea

-Eddow- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond werd de Ikea vestiging in Delft opgeschrikt door een verdacht pakje dat vastgeplakt zat aan de vloer. Na de afpersingszaak en bommeldingen in december werd geen enkel risico genomen en werd de vestiging ontruimd.

Nader onderzoek door de politie liet blijken dat het ging om een platgetrapt blikje. Door werkzaamheden was het onder een stuk plakband terechtgekomen.

Agent misbruikte prostituees

joost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een agent van de politie Rotterdam-Rijnmond wordt er van verdacht een aantal prostituees te hebben misbruikt. Onder het mom van een ambtenaar van de vreemdelingendienst zou de agent de sexcampers hebben gecontroleerd. Wanneer hij vaststelde dat de vrouwen illegaal waren, konden deze uitzetting voorkomen door met hem naar bed te gaan.

Tenminste zeven prostituees zijn in anderhalf jaar tijd door de Rotterdamse agent misbruikt. De sekscampers bevonden zich met name in Moordrecht, Ridderkerk en Boskoop. De agent moet vrijdag aanstaande voor de rechter in Rotterdam verschijnen.

Amnesty start actie voor Aung San Suu Kyi

Roel's Weblog had ons via de newssubmit het volgende, volledig herschreven, te melden:

Amnesty International is een actie begonnen voor de vrijlating van Aung San Suu Kyi, leider van de Nationale Liga voor Democratie (NLD) in Myanmar, en winnares van de Nobelprijs voor de Vrede in 1991. Daarnaast wordt ook vrijlating geëist van ten minste honderd andere politieke activisten, onder wie monniken en studenten, welke allemaal gevangen zijn genomen door de politie van Birma.

Naar verluidt zijn bij onrusten in Myanmar (Birma) de laatste dagen ten minste vier doden en vijftig gewonden gevallen. Volgens niet-officiële bronnen bedraagt het dodental zelfs zeventig. De regering treedt voortdurend met groot geweld op tegen demonstranten voor democratie.

Online kan een petitie worden getekend. Verder roept Amnesty International radiozenders op het nummer "Walk On" van U2, dat aan Aung San Suu Kyi is opgedragen, te draaien. 3FM heeft dit nummer vanmiddag bij Ruuddewild.nl gedraaid.

UEFA boete PSV verlaagd

De boete van 32.500 euro die PSV door de UEFA kreeg opgelegd voor racistisch gedrag van zijn fans, is dinsdag door het internationaal sportarbitragehof in Lausanne (TAS) verminderd tot 19.500 euro.

In het eerste thuisduel van PSV in de Champions League tegen Arsenal van afgelopen seizoen maakten supporters van de thuisploeg discriminerende opmerkingen naar met name Arsenal-speler Thierry Henry. De UEFA legde daarop PSV in oktober een boete op. PSV ging in beroep tegen de straf omdat het vond dat het voldoende maatregelen had genomen om de fans te beteugelen. Nadat de club bot ving bij de beroepscommissie van de UEFA, wendde het zich tot het TAS.
Het sportgerechtshof is het in principe eens met PSV. De club had de vereiste veiligheidsmaatregelen genomen en het racisme vond plaats op relatief kleine schaal. Desalniettemin had de UEFA het recht om de landskampioen te straffen, louter en alleen omdat de club volgens de reglementen verantwoordelijk is voor het gedrag van zijn fans, aldus het TAS. Uit de uitspraak van de TAS viel tevens op te maken dat er wel eens een discussie voor wat betreft de verantwoordelijkheid van clubs voor dergelijke incidenten gevoerd mag worden. Clubs die geen fouten maken, kunnen nu gewoon worden gestraft.

Kuikentjes schieten in natuurpark

ilon@ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Verschillende bezoekers van een natuurpark in Dandong Noord-China, hebben felle protesten ingediend nadat het park een deel van zijn bezoekers met scherp op kuikens liet schieten. Huilende, bange kinderen en schichtige dieren van het geweervuur waren de voornaamste klachten van de protesterende mensen.

Het jagen op tam gevogelte is in China legaal volgens een medewerker. Het departement voor de bescherming van wilde dieren hoopt echter de parkdirectie te kunnen overhalen om met de jacht te stoppen.

Van der Meyde zei andermaal af

Andy van der Meyde zou geselecteerd zijn voor het Nederlands elftal ware het niet dat hij bondscoach Advocaat verstaan gaf liever bij zijn vrouw te blijven, die een kind verwacht. Zijn afzegging komt wellicht ongelukkig, het was reeds de derde maal dat de jonge aanvaller bedankte voor Oranje.

Bondscoach Dick Advocaat wilde in Noordwijk weinig woorden vuil maken aan de absentie van de Ajacied: "Ik heb hem gebeld met de vraag of hij beschikbaar was indien ik hem eventueel zou selecteren", aldus Advocaat in het Algemeen Dagblad. "Het antwoord was nee. Hij bleef liever thuis bij zijn vrouw. Een duidelijke keus." Op de vraag of hiermee de interlandcarrière van Van der Meyde voorlopig ten einde is, bleef Advocaat op de vlakte. "Dat zullen we wel zien."
Het was de derde keer in een half jaar tijd dat Van der Meyde afhaakte bij Oranje. Kort voor de interland tegen Oostenrijk dreigde zijn vrouw een miskraam te krijgen. In de aanloop naar de interlands tegen Tsjechië en Moldavië zei hij last te hebben van een blessure. Destijds speelde hij overigens wel zijn wedstrijden voor Ajax.

Artis laat oudste olifant van Europa inslapen

NLBADBOY, bierfanaatje, Roel's Weblog en DutchBart hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Artis heeft besloten om de olifant Murugan te laten inslapen. De oudste olifantenstier van Europa, Murugan, vierde dit jaar nog zijn vijftigste verjaardag maar de laatste maanden heeft Murugan veel last van ouderdomskwalen, aldus de dierentuin Artis.

Tot de ouderdomskwalen behoren onder meer pootproblemen en vochtophoping in zijn buik. Artis zegt al vaker voor deze beslissing te hebben gestaan maar iedere keer knapte Murugan weer op. De kwaliteit van het leven van Murugan is onaanvaardbaar geworden, aldus de verzorgers en het veterinair medisch team.

49 jaar geleden kwam de olifantenstier Murugan naar Artis. De toenmalige premier van India Pandit Nehru schonk Murugan aan de jeugd van de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en de Gouden Reael. Onlangs is bekend geworden dat de in het najaar de Artis-kudde uitgebreid zal worden met een nieuwe olifantenkoe.

Met dank aan NLBadboy voor het herschrijven van het bericht!

Gevangenen eerder vrij door volle gevangenissen

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nederlandse gevangenissen zitten bomvol. Met als gevolg dat gedetineerden steeds vaker vervroegd naar huis worden gestuurd en het aantal incidenten in gevangenissen steeds verder toeneemt. Dat blijkt uit het jaarverslag 2002 Terugblik en Toekomst van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) dat veranwoordelijk minister Donner van Justitie dinsdag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

4837 gevangenen kwamen eerder vrij. Hun straf duurde hierdoor gemiddeld 2,5 procent korter. Daarnaast moest aan 4211 gevangenen een strafonderbreking worden gegeven.

'Feyenoord kort internationals'

Feyenoord zal uit bezuinigingsoverwegingen komend seizoen haar internationals korten op hun salaris voor de tijd dat ze afwezig zijn.

Feyenoord zal van de dagen waarop de internationals elders bivakkeren het salaris inhouden. De leiding van de club vindt al langer dat de club niet voor de financien dient te zorgen op het moment dat de spelers voor hun land in actie komen. Door de lange afwezigheid wordt naar hun idee de club al genoeg gedupeerd.
Feyenoord besloot uit het oogpunt van bezuiniging eerder al om een aantal jeugdteams op te heffen.

Bosvelt accepteert schikking

Paul Bosvelt heeft de schikking van de aanklager betaald voetbal geaccepteerd, hij zal derhalve de eerste twee competitiewedstrijden van komend seizoen moeten missen.

Bosvelt kreeg de schikking voor een duw tegen scheidsrechter Bossen in de bekerfinale tegen FC Utrecht van afgelopen weekend. De aanklager bepaalde de strafmaat op 2 duels plus één voorwaardelijk. Bosvelt en Feyenoord gaan hiermee akkoord.

Stel, je gaat een kadootje kopen voor je moeder...

Nijna©

Je hebt al iets nuttigs gekocht, iets waar ze eigenlijk niet om heeft gevraagd, maar waarvan jij hebt bedacht dat het handig zou zijn. Niet alleen voor je moeder maar ook voor je vader.
Maar goed, omdat nuttige kadootjes nooit zo leuk zijn ga je ook nog maar wat leuks halen.
Ze baddert graag, dus je besluit maar eens de drogist af te stropen op weg naar een badschuimpje of –olietje.

En dan sta je daar... Je hebt al gekozen dat het maar een olietje wordt.
Maar dan... Welke zal je nemen?
Lavendel van het ene merk voor ontspanning of van het andere merk voor verkwikking of toch maar rozemarijn of nog een heel assortiment.

Uiteindelijk ben je eruit, je haalt die ene badolie waar ze waarschijnlijk meerdere flesjes van zal krijgen, maar wat in elk geval goed is. En dan een proefflesje erbij zodat je haar misschien volgend jaar een ander geurtje kan geven.
Kan ze tot volgend jaar in elk geval onbeperkt in bad. En dan is ze weer jarig dus kan je weer aankomen met dezelfde ongein.
Best makkelijk dus eigenlijk dat kadootjes uitzoeken.

Totdat je bij de kassa komt.
Daar begint het feest pas.
Is het een kadootje?
Ja natuurlijk is het een kadootje!!!
Dus ze loopt naar de rollen pakpapier.
Is het voor een man of voor een vrouw?
Nou mn moeder is al zoveel jaar een vrouw, dus nu ook dus doe maar voor een vrouw.
Wilt u het ingepakt in folie of in papier…
Nou als ik t in folie doe dan weet ze gelijk wat het is, doe dus maar papier.
Mag het bij elkaar of moet het apart?
Ach doe het maar bij elkaar (ik had immers al een ander kadootje ook en 3 vind ik net iets te gortig worden)
Je begint ondertussen te denken dat je een of ander examen aan het afleggen bent, ik wil ALLEEN maar een kadootje kopen.
Vraagt de verkoopster ook nog (komt er dan noooooit een eind aan!!!)
Mag er gefeliciteerd op?
AAAAAAAAArgh.
Ja doe er maar gefeliciteerd op en nee ik hoef geen tasje, ik eet het hier wel op!
Je rent overhaast de winkel uit, voor je nog meer vragen over je heen krijgt, vergeet je stempeltjes te vragen voor je spaarkaart (zo doen ze dat dus, op die manier kan het voor iedereen uit, de mensen wegjagen voor ze hebben laten stempelen).

Nou ik weet het goed gemaakt, volgende keer pak ik het zelf in of..... misschien kan ik het maar beter zelf gaan brouwen en dan verkopen.
Dan mag IK een keer de vragen stellen!

Nijna©

Nieuwe Star Wars-film te volgen via webcam

Star Wars fans kunnen vanaf 5 juni via een webcam op StarWars.com een blik achter de schermen werpen bij de opnames van het derde deel van de science-fiction filmserie. De dienst is niet geheel gratis; voor een 19,95 dollar per jaar kan men abonnee worden van 'Star Wars Hyperspace'.

Naast toegang achter de schermen, krijgt de kijker ook geknipte scenes uit 'The Attack of the Clones' te zien en er is een exclusief StarWars.net e-mail adres aan te vragen.

Van 5 tot 9 juni is de dienst gratis te proberen.

Bouw je eigen kruisraket

fitrefo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door onderdelen via internet te kopen is een 49-jarige man uit Nieuw-Zeeland recentelijk begonnen met het bouwen van zijn eigen kruisraket. De raket wordt gebouwd voor minder dan NZ$5,000 (2500 euro). De man wil hiermee aantonen dat je geen raketgeleerde hoeft te zijn om een raket te kunnen bouwen. De raket die hij hoopt te bouwen, moet in 15 minuten 100 kilometer kunnen vliegen.

Terrorisme-expert Paul Buchanan hoopt dat de autoriteiten door dit experiment gewaarschuwd worden, omdat nu wel blijkt hoe makkelijk het is om de verkeerde apparatuur in handen te krijgen.

Op deze website kun je de voortgang van het project volgen.

Helft van alle e-mails is spam

DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de maand april was meer dan de helft van alle e-mailberichten spam. De ongewenste mail oversteeg het aantal gewone berichten voor het eerst sinds het bestaan van e-mail. In mei was het aantal spamberichten al 55,6 procent van alle verstuurde e-mails. Dat melden diverse spamfilterbedrijven.

De groei van het aantal ongewenste e-mails is een steeds groter probleem voor internetproviders. De meeste providers bieden hun klanten namelijk voor een vast bedrag een ongelimiteerd gebruik van e-mail aan. Maar door de grote hoeveelheid spam wordt veel meer data gebruikt, wat voor hogere kosten zorgt.

Grote brand legt kraakpand in de as

s0k had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Eindhoven is afgelopen nacht een kraakpand aan de Tramstraat in het centrum van de stad in de as gelegd door een grote brand. Of er ook mensen in het pand aanwezig waren, is niet bekend. De brand ontstond even na half een.

De tien bewoners van de ernaast gelegen zogenoemde 'focuswoningen' (woningen voor invaliden) moesten worden geëvacueerd. Het pand van de voormalige Tapijthal was tot afgelopen weekeinde gekraakt. Na het weekend verlieten volgens buurtbewoners de krakers het gebouw.

Zo'n tien brandweerauto's en hulpverleningsdiensten hebben de brand bestreden.

Sky en ID&T anderhalf uur off-air door bliksem

McLF@DMcLF.org>DMcLF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zendmast op het Media Park in Hilversum is gisteren rond 15:50 uur door blikseminslag getroffen. Hierdoor waren de zenders van Sky Radio (101.2 FM) en ID&T (91.1 FM) anderhalf uur uit de lucht. Bij de inslag werd de satellietontvanger geraakt. Hierdoor was er geen programmatoevoer meer. De zenders zonden wel uit, maar dan zonder geluid. Om 17.19 uur was het euvel door zenderbouwer Nozema verholpen.

Volgens een woordvoerder van Nozema is er geen grote schade ontstaan aan de mast en valt de financiële schade erg mee.

Het televisieprogramma NOVA had net een camera op de toren gericht toen de bliksem insloeg. Zij filmden de inslag. Deze is hier te downloaden.

Column: Hulde aan de vergeetachtigen

Ik heb een geweldig idee voor een column... wacht, ik zal het even voor je opschrijven. Dit wordt namelijk echt lachen, man, let maar op! Ehmm... waar heb ik het ook alweer gelaten? Niks aan de hand hoor, ik weet het nog wel. Toch? Jawel, wacht even. Het was iets met een strand, tjonge, wat wordt dit leuk. Ja, iets met strand, iets met Duitsers. Of nee, wacht, het had iets van doen met Balkenende. Shit nee, dat was het ook niet. Dat weet ik zeker.

Einde Veronica in zicht

HeeHoo had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op 16 juni stopt Veronica met haar uitzendingen. Volgens het Algemeen Dagblad stemt de verenigingsraad van Veronica vanavond vrijwel zeker voor een samengaan met publieke omroep BNN. Hierdoor komt na 43 jaar een einde aan Veronica als zelfstandige omroeporganisatie; Veronica verdwijnt door de fusie definitief als vereniging en als merknaam op tv en radio.

Volgens het AD zal Veronica vrijwel geen zeggenschap krijgen over de programmering op radio en tv, en slechts 2 van de 5 zetels in het nieuw te vormen bestuur krijgen. Ook zullen tientallen Veronica-werknemers hun baan gaan verliezen. Onder de 140 werknemers van Veronica groeit hierdoor de weerstand tegen de fusie.

BNN denkt door het binnenhalen van de leden van Veronica (abonnees omroepblad Veronica Magazine) in één klap de grootste publieke omroep van Nederland te worden. Het is evenwel nog niet zeker dat de politiek de leden van Veronica 'zomaar' als leden van BNN zal beschouwen.

Historie

De geschiedenis van Veronica begon in 1959 toen een groep handelaren besloot tot het oprichten van Vrije Radio Omroep Nederland, de VRON. In 1960 wordt begonnen met uitzendingen vanaf een schip op de Noordzee, de enige mogelijkheid om de mediawet van Nederland te ontduiken. De naam VRON wordt omgedoopt in Veronica.

De regering zoekt lang naar mogelijkheden om het zenden vanaf schepen voor de kust aan banden te kunnen leggen, en in augustus 1974 wordt een anti-piraten wet van kracht, waardoor het zendschip stopt.

Veronica probeert via legale middelen vanaf 1974 in het publieke bestel te komen. Na vele tegenwerkingen lukt het Veronica uiteindelijk zelfs om de grootste omroep van Nederland te worden.

In 1995 verlaat veronica het publieke bestel en sluit zich aan bij RTL. Binnen de HMG groep wordt er radio en televisie gemaakt. In 1999 maakt Veronica zich weer los van de HMG, de resten van Veronica bij de HMG worden omgedoopt tot Yorin. Sindsdien leidt Veronica een kwakkelend bestaan.

Zendschip de 'Norderney' waarmee Veronica uitzond op 192 en 538 meter middengolf

Pizzabezorger beboet voor spugen in bestelling

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een pizzabezorger heeft een boete van 520 euro gekregen omdat hij in de salade bij een pizza heeft gespuugd. De klant ontdekte op de komkommer een vieze schuimige substantie en waarschuwde de politie, omdat deze de pizzabezorger ervan verdacht op de pizza gespuugd te hebben. De politie, die in tegenstelling tot de pizzeria zelf objectief met de feiten omgaat, heeft na DNA-onderzoek aan weten te tonen dat het spul van de 32-jarige bezorger is.

De veroordeelde zegt dat hij de salade teruggekregen had van een klant omdat er verkeerde saus op zat. Hierop at de pizzabezorger zelf van deze salade. Omdat hij de salade vies vond zegt hij over de salade gebraakt te hebben. Het bakje met kots besmeurde salade is per abuis bij een andere klant terecht gekomen, aldus de pizzabezorger. De rechter echter geloofde het verhaal niet, en veroordeelde de man voor overtreding van voedselveiligheidswetten.

Slang ligt te zonnen op tak van conifeer

NuX_NuFF had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Turnhout trof de familie Quadflieg-Meeus rond 20:00u een python in de achtertuin aan. De slang lag op een tak van een conifeer van de zon te genieten. De python was niet groot, slechts een halve meter.

Agenten hebben de slang met behulp van handschoenen, twee emmers en een bezemsteel gevangen, en hebben voor verdere opvang gezorgd. Het is een raadsel waar de slang vandaan komt.

Dak van asielzoekerscentrum waait weg

had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een windhoos is gisteravond bij een asielzoekerscentrum aan de Loër Enkweg in Zutphen het dak eraf gewaaid. Hierdoor moesten ruim 380 bewoners worden geëvacueerd. De asielzoekers zijn door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) bij andere asielzoekerscentra in de omgeving overgeplaatst. Er is niet bekend hoeveel schade er precies is opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Advocaat kiest vertrouwd

Bondscoach Dick Advocaat heeft een vertrouwde selectie naar Noordwijk geroepen voor de EK-kwalificatieinterland in en tegen Wit-Rusland van aanstaande zaterdag, alleen de geblesseerde Hasselbaink en Davids zijn absent.

Een deel van de spelersgroep zal zich pas woensdag melden, daar zij dit weekend nog in clubverband in actie moesten komen. Woensdag zal het elftal -achter gesloten deuren- tevens een oefenwedstrijd spelen in het olympisch stadion tegen Ajax.

De selectie:
Edwin van der Sar (Fulham), Ronald Waterreus (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Arsenal), André Ooijer (PSV), Michael Reiziger (Barcelona), Fernando Ricksen (Glasgow Rangers), Jaap Stam (Lazio Roma), Mark van Bommel (PSV), Marc Overmars (Barcelona), Rafael van der Vaart (Ajax), Boudewijn Zenden (Chelsea), Ruud van Nistelrooij (Manchester United), Frank de Boer (Barcelona), Clarence Seedorf (AC Milan), Phillip Cocu (Barcelona), Paul Bosvelt (Feyenoord), Ronald de Boer (Glasgow Rangers), Pierre van Hooijdonk (Feyenoord), Patrick Kluivert (Barcelona) en Roy Makaay (Deportivo la Coruna).

Licentiebeleid strenger

De Nederlandse clubs zijn vanavond in Zeist unaniem akkoord gegaan met een vernieuwd en verscherpt licentiesysteem.

Een belangrijk punt in de nieuwe regelgeving is dat de probleemclubs in het nieuwe systeem doorlopend worden gecontroleerd. Daartoe worden de 36 bvo's ingedeeld in drie categorieën. De probleemclubs zitten in Groep 1, de twijfelgevallen in Groep 2 en de gezonde clubs in Groep 3.
De regeling betekent bijvoorbeeld dat probleemclubs een saneringsplan zullen moeten inleveren bij herhaaldelijke overtreding. Mocht dat niet toereikend zijn dan zal worden overgegaan tot puntenaftrek. Dit kan tot een maximum van 9 punten per seizoen. De punten worden dan het jaar daarop aan het begin van het seizoen afgetrokken. Werkt ook puntenaftrek niet, dan wordt de licentie van de club ingetrokken. Het nieuwe licentiesysteem gaat in het seizoen 2004/05 van start.

Intertoto: Willem II, Heerenveen

Door de overwinning van FC Utrecht op Feyenoord in de bekerfinale heeft Willem II zich als tweede ploeg voor de strijd van de Intertoto Cup gekwalificeerd. SC Heerenveen was al zeker dankzij haar 7e plaats in de competitiestand.

Willem II was door haar 11e plaats niet zeker, omdat het FC Utrecht voor zich moest dulden. Nadat de Utrechters zich via de beker voor de UEFA Cup plaatsten, viel het ticket echter alsnog in de bus. De Tilburgers stromen in de tweede ronde van de Intertoto Cup in. Willem II zal daarin in juli een team uit Zwitserland of Letland treffen. SC Heerenveen komt pas in de derde ronde in actie.

UEFA wil image UEFA Cup opkrikken

De UEFA heeft de speelronden van de UEFA Cup komend seizoen gescheiden van die van de Champions League.

Om de UEFA Cup meer aanzien te geven worden de wedstrijden gespeeld in weken dat er geen Champions League-duels op het programma staan. Omdat er nog maar één groepsfase is in de Champions League, is er ruimte voor de UEFA Cup.

De afgelopen jaren werden de meeste UEFA Cup-wedstrijden op donderdag afgewerkt, terwijl op de dinsdag en woensdag daaraan voorafgaand de Champions League-ontmoetingen werden gespeeld.

Molenaar naar RBC Roosendaal

RBC Roosendaal heeft verdediger Robert Molenaar gecontracteerd voor het komend seizoen. Daarnaast kreeg de speler een optie voor nog een seizoen.

Molenaar (34) had een aflopend contract bij het Engelse Bradford City. De centrale verdediger speelde eerder voor Leeds United en in Nederland voor FC Volendam. Bij RBC Roosendaal zal Molenaar een nieuw centraal verdedigingsduo gaan vormen met Danny Hesp, die vorige week tot een akkoord kwam met de Roosendaalse club.

Leo Beenhakker verlaat Ajax

Leo Beenhakker heeft ontslag genomen bij Ajax. De technisch-directeur vertrekt per 31 juli bij de Amsterdamse club.

Voor zijn verzoek om ontslag voert Beenhakker uitsluitend privéredenen aan. Persoonlijke omstandigheden hebben hem doen besluiten zijn heil in het buitenland te gaan zoeken. Beenhakker: "Laat één ding duidelijk zijn: ik had en heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Het gaat goed met de club en de toekomst van Ajax ziet er zonnig uit. In mijn privéleven heb ik echter met tegenslag te kampen gehad, die ik hier maar moeilijk kan verwerken.”

Beenhakker tekent als trainer-coach een contract voor twee jaar bij America, de rijkste club van het land. Voorzitter Javier Perez Teuffer bevestigde maandag de rentree van Beenhakker. "Hij is een echte professional en neemt zijn baan zeer serieus".

Op de opvolging van Leo Beenhakker wil algemeen directeur Van Eijden nog niet vooruit lopen. Van Eijden: "Wij zullen ons de komende maanden goed beraden. Overhaaste beslissingen zullen we zeker niet nemen. Voorlopig is Leo nog in functie.”

Laatste reviews en specials
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
review
Blu-ray: Fast & Furious: Hobbs & Shaw
review
Ring Fit Adventure
review
CD: Robbie Williams - The Christmas Present
special
Fun met Funda #174 - Terug in de tijd met Café de Veehandel
©FOK.nl e.a.