CIDI: 'AEL in rijtje Hezbollah en Hamas'

Ferrari412T2 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de oproep tot een boycot van IsraŽl en IsraŽlische producten heeft de Arabische Europese Liga Nederland (AEL-NL) zich geschaard in het rijtje van de radicale islamitische organisaties als Hezbollah en Hamas. Dat beweert Ronny NaftaniŽl, directeur van het Cidi (Centrum voor Informatie en Documentatie IsraŽl).

NafaniŽl noemt het schandelijk en ook eenzijdig van de AEL, om IsraŽl als de kwade genius te zien voor de problemen in het Midden-Oosten. Volgens NaftaniŽl is het terrorisme een heel belangrijke oorzaak. De oproep tot een boycot van IsraŽl komt bovenop het programmapunt van de AEL dat de ''zionistische entiteit'' ontmanteld moet worden. (De AEL omschrijft Israel meestal als zionistische entiteit)

NaftaniŽl spreekt verder van illusiepolitiek van de AEL-NL: ,,Alsof die vijftig tot zestig jonge moslims, die het congres bijwoonden, dit zouden kunnen bewerkstelligen''

Marmouch blijft AEL bestuurder

Op het oprichtingscongres van de AEL Nederland is gisteren besloten dat bestuurlid Nabil Marmouch, die in de cel zit op onder meer verdenking van handel in gestolen computers en beroving, aan mag blijven als bestuurslid.

Volgens waarnemend voorzitter Dyab Abou Jahjah heeft de arrestatie van Marmouch een 'politiek element' ,,Dit riekt naar misbruik van macht.'' Ook als Marmouch schuldig wordt bevonden, mag hij bestuurder blijven, maakte Jahjah duidelijk. Wie zich tijdens zijn lidmaatschap van de AEL aan criminaliteit schuldig maakt, wordt uitgesloten. Maar mensen die hun misdaden hebben begaan voordat ze lid werden, zijn welkom. ,,Wij geloven als moslims in een tweede kans.''

Tevens besloot het congres dat alleen Arabieren en moslims lid mogen worden van de AEL-NL. Wie geen moslim of Arabier is, kan geen volwaardig lid worden maar slechts 'steunlid' zonder stemrecht.