FOK! op het spoor van De Mol 2013 - Aflevering 8

Dit jaar doen naast René en Martijn ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een FOK!sporter en een FOK!filmer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: debuurvrouw
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Kees Tol
Want: 
Wat een supergeweldige aflevering! Spannend en veel dingen om over na te denken. In het kader van alles of niets ga ik nog maar een weekje op Kees. Al denk ik ook echt dat hij het is. Ik denk dat de mol in Nederland al Zulu heeft geleerd. Dat komt niet alleen van pas tijdens het woorden leren, maar ook tijdens het fotograferen. Want dan weet je welke woorden lang zijn en moeilijk te onthouden. De voorlopers I of UM (meen ik te horen) werden nogal eens verward. Paulien deed mij te fanatiek mee om de mol te zijn. Ze verbeterde Zarayda ook en kwam als eerste met woorden. Bij de touwtjesopdracht had Kees zijn tegenoverliggende touwtje lekker strak vast gezet zodat je als Carolien zijnde je wel helemaal het schompes kon trekken maar dat er niets gebeurde. Ook het feit dat hij zijn sjaal boven de portofonen hangt is wel verdacht. En bij de auto-opdracht bedenkt hij eerst de vragen om vervolgens diezelfde vragen weer ter discussie te stellen. Ook het verhaal wijst voor mij op Kees. Nou heb ik wel vaker de winnaar goed voorspeld, dus het zegt nog niks, maar ik hoop zó dat ik het eens helemaal goed heb!

Username: Borizzz
Functie: Eindredactie Film
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Mooi zo, mijn mol Paulien zit in de finale. En het zal waarschijnlijk nog twee weken duren voordat we het allemaal zeker weten. Maar voor mij is het helder: al sinds aflevering 3 zit ik op Paulien en daar blijf ik nu gewoon bij. Juist omdat ze tijdens de eerste afleveringen zo op de achtergrond aanwezig was maakte haar voor mij verdacht. En bijvoorbeeld vandaag had ze vandaag toch ook de touwtjes in handen tijdens de opdrachten. Woordjes leren, een zootje maken van de touwenopdracht... nee nee Paulien, vandaag was het voor de oplettende kijker duidelijk: Jij bent de mol van 2013.

Voornaam: Annelies (liesje1979)
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Helaas, helaas, het voelt alsof ik op het verkeerde paard heb gewed. Zarayda was een leuke kandidaat om een tunnel voor te ontwikkelen, nu kan het niet anders dan dat het Paulien is. Of Carolien. Of Kees. Ze kunnen het alle 3 zijn maar door wat de mol tijdens de film zei denk ik toch echt Paulien. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk boeit het me niet meer zo, de aflevering voor de finale nog switchen is een beetje zuur.  Ik verheug me nu al op de terugblikken enzo. Verder hoop ik dat volgende week net zo een toffe aflevering wordt als deze week, wat heb ik genoten van de opdrachten.

Naam: Martin (DaMart)
Functie: Moderator en PR
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Dag Zarayda. Bedankt dat je het spel hebt verlaten. Nu is mijn reservemol er namelijk uit en ben ik er zeker van dat het Paulien wel moet zijn. Vandaag zat ze ook op de posities waar je als mol wilt zitten. Bij de schoolopdracht heb je als mol de meeste invloed op het al dan niet verdienen van geld als je de woorden mag leren. En in het postkantoor maakte ze er een mooie chaos van. Heel handig ook, die porto's pas op het laatst vinden. Op de foto voor de aftiteling staan nu nog drie kandidaten. Naast elkaar staan Kees en Carolien en Paulien staat aan de andere zijde, tegenover hen. Links de winnaar en de verliezer en rechts, tegenover de kandidaten, de mol dus!

Naam: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Carolien Borgers
Want:En ja hoor, ze zit in de finale. Ze kan de mol nog zijn gelukkig. De schoolopdracht ging eigenlijk veel te goed. Zarayda en Paulien deden ongeveer niets echt fout (twee kleine versprekingen). Kees maakte hele duidelijke foto's. Carolien deed niet zo veel, behalve pleiten voor "moeilijke woorden". Dat zou een mol ook doen. Tijdens het touwtrekken kon ik bij Carolien niet veel verdachts vinden. Ze stond niet op een plek waar ze veel invloed op het spel had, behalve dan dat de gekozen vissenkom juist degene was waar haar touwtje voornamelijk voor nodig was. En ze had steeds heel de groep ongeveer bij haar touw staan, zodat ze hun eigen touw achter moesten laten. Een grashalm. Bij de laatste opdracht was het voornamelijk verdacht dat ze de kandidaat speelde en in de finale wilde komen door de film te luisteren. Want daar kwam informatie over de mol in voor. Zoals ze zelf zei had ze niet zo veel aan die info, maar ondertussen hielp ze ook niet om de auto's weg te sturen. Tot het laatste moment waarin ze in de laatste paar seconden de auto met het geld nog snel probeerde te lozen "om één auto over te houden". De verkeerde dus. Dat ze uiteindelijk toch voor die auto koos kan zijn omdat ze zichzelf weer wilde indekken. Feit blijft, het is moeilijk dit jaar. En drie hele verdachte mensen staan in de finale.

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Paulien Cornelisse
Want: Eh Avro, dit was een leuke aflevering. Echt waar, ik heb genoten. En wat is het ook heerlijk om Paulien zo te zien mollen. Het begon met de schoolopdracht, dat mij overigens ontzettend deed denken aan het seizoen in Argentinië. Paulien, de taalkenner van de vier, zat natuurlijk bij het groepje dat Zulu ging leren. Dat deed ze vrij aardig, hoewel ik de indruk kreeg dat ze tijd probeerde te rekken. Maar goed, acht van de tien is niet gek dus dit was zo'n opdracht waar ze in aflevering tien over zegt dat ze het zo leuk vond dat ze zich helemaal liet gaan. Dan de touwopdracht. Goedemorgen, hoe schep ik chaos voor dummies. Dat ze die porto's pas zo laat vond deed me erg denken aan de ladder van vorige week; goed dat ze het vindt, maar veels te laat en bijna overbodig. Goed, dan de filmopdracht. Wat een geweldige opdracht. Hoewel ik vannacht sowieso nachtmerries ga krijgen van dat silhouet en de bijbehorende vervormde stem, mijn grootste complimenten. Ik heb verder niet echt geluisterd naar wat het silhouet zei, maar ik ben ervan overtuigd dat het mijn verdenkingen naar Paulien alleen maar zal bevestigen. Paulien is de Mol jongens. Paulien. Is. De. Mol.

Poll: Wie is de Mol? 2013 - Aflevering 8

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot het begin van de volgende aflevering.

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Vorige week stemden jullie op Zarayda Groenhart, maar we weten inmiddels dat zij het niet is. De drie finalisten liggen erg dicht bij elkaar qua stemmen, met een stem meer voor Kees en Paulien.

WINNEN?


Dit jaar geven we een hele speciale prijs weg, deze unieke must-have kom je niet vaak tegen. Namelijk een op foamboard afgedrukte groepsfoto van dit jaar. Maar dat is nog niet alles, want de handtekeningen van presentator Art Rooijakkers en een aantal andere kandidaten zitten er gewoon bij! De eerste geven we weg aan degene die de Mol het meeste goed had. Stem dus in de poll op jouw Mol en wie weet wint één van de FOK!kers de prijs in plaats van een crewlid. De tweede geven we bij de laatste special weg onder de reageerders. Moge de beste speurder winnen!

Lees op pagina drie de hints en theoriëen van René.