Ajax weer kampioen na zege op FC Twente

De voetbalsters van Ajax zijn maandag voor de tweede keer op rij landskampioen geworden. De ploeg van coach Benno Nihom verzekerde zich van het kampioenschap door op de voorlaatste speeldag met 1-2 te winnen bij FC Twente. Door de overwinning kan Ajax niet meer achterhaald worden. De Amsterdammers komen in de kampioensgroep op 37 punten, terwijl FC Twente op 32 punten staat.

Het is de tweede landstitel voor de vrouwen van Ajax. Ze veroverden vorig jaar voor het eerst in de historie de landstitel. Daarvoor was Twente vier keer op rij de beste van Nederland.

Ellen Jansen bracht Twente in de achttiende minuut nog wel op voorsprong. Vier minuten voor rust kwam Ajax op gelijke hoogte via een van Marjolijn van den Bighelaar, die de bal laag langs keeper Nicky Evrard schoof. Vroeg in de tweede helft zorgde Desiree van Lunteren voor de winnende treffer. Na een pass door het midden wipte de vleugelaanvaller de bal over Evrard heen.

Ajax kan later dit seizoen ook de KNVB-beker nog winnen. Op zaterdag 2 juni spelen de Amsterdammers de finale tegen PSV. Volgende week speelt Ajax eveneens hun laatste competitieduel tegen PSV.

De dames van Ajax zijn kampioen. (PRO SHOTS/Lars Smook)