Verstappen na uitvalbeurt: "We konden Mercedes pakken"

Max Verstappen kende aanvankelijk een bijzonder sterke Grand Prix van Bahrein. De Nederlander pakte bij de start al twee plekken en na een kleine tien ronden zat hij Lewis Hamilton flink in de nek te hijgen. Niet veel later maakte hij een pitstop, maar al kort daarna ging het fout: Verstappen's linkerachterrem begaf het en elke kans voor de Red Bull-coureur was gezien.

"Bij de start ging alles prima, ik kwam snel voorbij Räikkönen en daarna kwam ik naast Daniel (Ricciardo, red.). Op een gegeven moment zat ik aan de binnenkant en dan kan Daniel niks meer doen.", vertelde hij tegenover de camera van Ziggo Sport

Sebastian Vettel dook als eerste van de kopgroep van vijf naar binnen, waarna Verstappen gelijk al op de boordradio te horen was om te vertellen dat hij hetzelfde wilde doen. "Het was goed dat we hetzelfde probeerden als Vettel en als we de rondjes goed doorgekomen waren zouden we als tweede doorkomen, voor de Mercedessen", aldus Verstappen. Niet geheel onrealistisch, want Vettel pakte met zijn strategie de leiding en won zo uiteindelijk de race.

Toch was het snel voorbij voor Verstappen en daar viel weinig aan te doen: "Linksachter werd de rem ineens veel te warm en toen ik op het pedaal trapte gebeurde er niks. Zonder achterremmen zit alle druk op de voorkant en dan kun je niks meer. Christian Horner (teambaas Red Bull, red.) zei 'sorry' en dat het jammer was. Bandenmanagement is hier heel belangrijk en dat kunnen we goed, dus dit circuit lag ons", wat te zien was aan de Red Bulls die uitstekend mee konden met het tempo voorin. "Dat is in Sochi bij de volgende race anders, dus wordt het voor ons moeilijker om daar om het podium mee te doen."