Villeneuve: "Stroll in de F1 is een schande"

Max Verstappen is niet meer de jonge coureur in het Formule 1-veld: met de 18-jarige Lance Stroll rijdt er een nieuwe tiener mee en dus is het voor Jacques Villeneuve de hoogste tijd om weer eens van zich af te bijten.

Villeneuve sprak eerder nog over een supertalent en voorspelde een grote toekomst voor Stroll, maar zijn jonge landgenoot had toch nog niet in de F1 moeten rijden. "Stroll is slim en getalenteerd, maar hij is simpelweg veel te jong voor de Formule 1", aldus de Canadese oud-wereldkampioen over Stroll, die door Willams vanuit de Formule 3 is overgeheveld - met hulp van een rijke vader.

De kampioen van 1997 legt overigens geen schuld bij Stroll zelf, maar wel bij het team. "Stroll heeft een wilde rijstijl, dit is simpelweg gevaarlijk. Wat Williams doet, hem nu al in de F1 zetten, dat is een schande", foetert hij. Villeneuve is blij dat Felipe Massa toch maar teruggekeerd is naar Williams. "Ik ga er vanuit dat Felipe een soort rijinstructeur voor Lance gaat worden. Williams heeft hem nu meer nodig dan ooit."

Stroll kwalificeerde zich zaterdag als negentiende voor de Grand Prix van Australië, maar doordat er een nieuwe versnellingsbak in de auto gehangen moest worden - na een crash van de jonge debutant - moet hij als twintigste en laatste vertrekken.